Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne olucak bu boya problemi?
Rc_BalliStiCs
02-06-2008, 15:30
Arkadaşlar koskoca ülkede araba boyayacak siyah boya kalmamış.Kaç aydır birsürü boya yok İstanbulda aranmadık yer bırakmadım hiçbiryerde tamiya siyah polycarbonate boya yok.Bitmiş.Gelecek diyorlar.Boya geldiği zamanda ben burada olmicam(Bilmem kaç ay sonraymış).Türkiye kapsamında satılan başka biyerde varsa bana pm atınız lütfen(illa tamiya olması gerekmez).Yada başka önerileriniz,veya başka marka gamında siyah boya varmı?.Polycarbonate olcak.Yardımlarınızı bekliyorum
metallce
02-06-2008, 15:45
Vaybe karaborsaya düştü boya sanırım :) .Bende iki tane tam dolu sprey olması lazım.Gerçi 1 aydır hiç bakmadım malzemelere şu anda işteyim eve gidince bakarım eğer sana lazımsa verebilirim bu aralar pek ilgilenemiyorum.İstersen ÖM ile konuşalım ama dediğim gibi tam emin değilim.Senin için sitelerede bakarım.
BaTuHaN 06
02-06-2008, 15:49
ankaradaki hobbyshoplara baktım siyah boya yok:(
metallce
02-06-2008, 15:52
Karaborsa lafını espri olsun diye söyledim yanlış anlamayın sakın. :)
karatayk
02-06-2008, 16:12
3 aydır bu sıkıntı var, hepimiz yaşıyoruz. sadece bu sebepten 2 kep yapacaktım yapmadım. sabır sabır bakalım nereye kadar.
karatayk
02-06-2008, 16:13
eğer bulursanız da hemen atlamayın siyah tamıya pc lar bozuk çıkıyor, çok beklemekten rezil oluyorlar. ben birtane buldum kebimi rezil etti..
metallce
02-06-2008, 16:22
eğer bulursanız da hemen atlamayın siyah tamıya pc lar bozuk çıkıyor, çok beklemekten rezil oluyorlar. ben birtane buldum kebimi rezil etti..
Hadi ya :( Abi bu süre nedir benimkiler rezil olmasın. :(
karatayk
02-06-2008, 16:30
kutusunun altında yazar Metallce, aman diyorum. soyulup dökülüyor boya, tutmuyor, maske ile kalkıyor. acemiliktir diye düşünmeyin, 15 yıldır kep boyuyorum. inanın bir acayiplik var.
biraz saçma gelebilir sadece fikir sunuyorum.
denemelik bir kepim vardı. ona akçalı boya attıktan sonra arkasından tamiyanın ps serisi bir boya attım.
arkasına attığım ps boya altındaki akçalıyı desteklediği için elimle buktuğumde çatlama yapmadı. ama bunu araçta kullanınca durum ne olur bilinmez.
sadece fikir amaçlı sıfırdan kep yapacaksanız riske etmek için bir dusunun derim.
m1b için bana da siyah boya lazım. Deve misali neyi istediğimiz zman bulmuşuzki boya sıkınıtı çekmeyelim
metallce
02-06-2008, 16:57
biraz saçma gelebilir sadece fikir sunuyorum.
denemelik bir kepim vardı. ona akçalı boya attıktan sonra arkasından tamiyanın ps serisi bir boya attım.
arkasına attığım ps boya altındaki akçalıyı desteklediği için elimle buktuğumde çatlama yapmadı. ama bunu araçta kullanınca durum ne olur bilinmez.
sadece fikir amaçlı sıfırdan kep yapacaksanız riske etmek için bir dusunun derim.
Fikir ilginç ama sonuçta arkadan atılan boya polikarbonata temas etmediği için bence akçalı ile geri gelir yani dökülür gibi geliyor bana.Ama denemeye değer gibi akçalı yerine Montana kullanılırsa daha iyi olur :)
Rc_BalliStiCs
02-06-2008, 17:19
benimde bir arkadaşımın başına gelmişti,yeşil metalik tamiya boya öbek öbek dökülmüştü.Boyayacağım kep çok özel,ondan dolayı bilmiyorum dikkatli olmam lazım :).Ama Alinin önerisi denenebilir.Yurt dışındanda gelmiyorki boya ordan getirtelim.Peki boyanın bozulduğunu boyamadan önce anlamak mümkünmü?.Mesela daha önce deneme amaçlı başka yerlere sıkarak mesela?
benimde bir arkadaşımın başına gelmişti,yeşil metalik tamiya boya öbek öbek dökülmüştü.Boyayacağım kep çok özel,ondan dolayı bilmiyorum dikkatli olmam lazım :).Ama Alinin önerisi denenebilir.Yurt dışındanda gelmiyorki boya ordan getirtelim.Peki boyanın bozulduğunu boyamadan önce anlamak mümkünmü?.Mesela daha önce deneme amaçlı başka yerlere sıkarak mesela?
valla bozulduğunu anlayamıyorsun guzelce maskeleyip boyuyorsun sonra maskeleri sokerken boyada beraberinde kalkıyor :)
yaw ankaradaki hiç bir hobbyshopta siyah boya yok
ersunsoz
02-06-2008, 20:08
Boya olmadığı için ben de kepimi boyamıyorum, üstelik sadece siyah da değil çoğu metalik renk ve fosforlu renk kalmamış.Kalanları da alıp ta boyamaya korkuyorum ya bozuk çıkarsa şüphesi yüzünden:S
muratdinc
02-06-2008, 20:12
bozuk da olsa boyayı temizlemek zor mu ? aklımda söyle birşey var, alacağım aracı farklı farklı boyamalar yaparak hem neticeyi görmek hem de boyama yeteneği geliştirmek...
Acaba denememeli miyim ? kebe zarar mı verir ?
muhendis007
02-06-2008, 22:35
bende siyah arıyorum yok hiçbiyerde ay sonuna gelir dediler hala hala oratda boya filan yok nezaman gelir acaba bilen varmı hiç
muhendis007
02-06-2008, 22:37
bende siyah arıyorum yok hiçbiyerde ay sonuna gelir dediler hala hala oratda boya filan yok nezaman gelir acaba bilen varmı hiç
Rc_BalliStiCs
02-06-2008, 22:53
2-3 yerden birkaç aya gelcek haberi aldım,ama ne kadar doğru onu bilmiyorum.
bozuk da olsa boyayı temizlemek zor mu ? aklımda söyle birşey var, alacağım aracı farklı farklı boyamalar yaparak hem neticeyi görmek hem de boyama yeteneği geliştirmek...
Acaba denememeli miyim ? kebe zarar mı verir ?
boyanan kepin boyasını dot3 fren hidroliğiyle biraz uğraşarak sokmek mumkum. tecrubeyle sabittir. kepe zarar vermez. ama dediğim gibi biraz uğraştırıyor. belki kep eski olduğu içindir.
ama sokuldukten sonra tekrar boyanıcak hale geliyor kep..
bakalım yeni açılan Tecno modelde.. sponsorumuzda olacak mı ? inş olur varsada biraz sitok yapalım:) herhalde bir hafta içinde açılıyor arkadaşlar bilginiz olsun...
O zaman da yeniden maskeleme yapamazsın.
Bende boya alırken siyah boya kalmamıştı,diğer renkleri aldım.Geleceğini söylediler kaç aydır hala siyah boya bekliyorum elimdeki boyalar da kaldı kepim de kaldı...
Şimdi hobbyshoptan aldığımız boya bozuk çıkarsa diye hep içimizde bir korku mu olacak ?
Bu boyaların belirli bir raf ömrü yokmu ? Bozuk boya satan dükkanın bu olaydan haberi yokmu ?
shadowpane
03-06-2008, 11:58
arkadaşlar boya hususuna bişi diyemem ama ben camları siyah yapmayı düşünüyordum boya olmadığı icin film cektim onnumara oldu?
sizlerinde boyayacağı siyah yerler az ise böyle birşey mümkünmü acaba?
yada siyahla boyayacağınız yerler eğer kücükse, oraları boyamayın icerden film yapın yada maske mi diyrosunuz artık neyse, daha sonra boya bulduğunuzda maskeyi sökersiniz direk boyayı atarsınız
dnzbrnyvz
06-06-2008, 17:53
Arkadaşlar bugün minioyuncaktaydım siyah boya ne zaman gelir diye sordum. 10 gün içinde elimizde olur dediler. Hepimize hayırlı olsun.:D:D
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.