Orijinalini görmek için tıklayınız : ccpm özelliğine sahip alıcı
merhabalar.uçağım için edindiğim esky marka alıcının ccpm özelliği olduğunu öğrendim.araştırdığım kadarıyla helikopterlerde kullanılan collective cyclic pitch mixing işlevi imiş.şu an için yaptığım testlerde uçağımın servoları ve motor ara sıra saçmalayıp kendi kendine çalışıp duruyor.(bu sebepten 30 mt mesafede uçak düşürüp kırdım)acaba bunun ccpm ile alakası olabilir mi?yoksa bu tür bir alıcı uçaklarda da kullanılabilir mi?vericim efly 100b. daha önceki efly alıcımla da mesafe sorunu yaşıyordum yeni aldığım esky alıcımlada böyle bir derdim var.acaba alıcılar masum da suç vericide mi?problem kristallerde olsa sistemin hiç çalışmaması gerekmez miydi?pillerim full.testler birçok farklı ortamda tekrarlandı.kristaller yuvalarına sağlam basıyor.deneme için ikincil parçalarım malesef yok.fikir verenlere şimdiden teşekkürler.
orhantekkan
02-06-2008, 22:29
esky alıcı ve vericilerle uçak uçuranlarda bende mesafe sorunları yaşayanları gördüm hatta birisi kontrolden çıkıp kırım yaşadı bence uçaklarda kullanmayın derim en azından uzaklaşmayın.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5311&Product_Name=E-Fly_6Ch_Receiver_PPM/FM_72mhz
Eğer alıcınız bunun gibi birşeyse uçaktada helikopterdede kullanabilirsiniz.Eğer alıcınız 3in 1 tarzı birşeyse sapıtması doğaldır.
kumandanızda mix özelligi varmı acaba varsa mix vermiş olabilirsiniz.
kumandada mix özelliği var ancak kapalı konumda.sanırım vericim arızalı.zaten böyle basit cihazlarla bu hobi fazla ilerlemeyecek.adam akıllı bir verici edinmenin vakti geldi.
Büyük ihtimalle arza kristalde olabilir.
mutlaka bir bildiğiniz,yaşadığınız vardır ama;kristal böyle arıza verebiliyor mu?sonuçta ufak ve compact bir yapıya sahip.yani bozuksa hiç çalışmaması gerekmez mi?
benim başıma gelen bir olay jr kumandamda çalışan bir alıcı (vericiye kristal takılmıyor) futaba alıcıda kendi orjinal kristali ile 1 m ileride sapıtıyordu alıcı ve vericiyi yanyana getirince calışıyordu bunun gibi bir uyumsuzlukta olabilir.alıcı sözde tüm kumandalara uyumlu idi.
aynı olay benimde başıma geldi, JR R1 araba kumandasına alıcımda sorun çıktığı için futaba alıcı takmıştım her ikiside FM40mhz olduğu için sorun olmaz diye düşünüyordum ama öyle değilmiş, normalde herşey güzel servolar doğru komut alıyor ama iki metre açıldıktan sonra kendi kendine işler yapıyordu..
iyice kafam karıştı.olay tam bir belirsizlik.çok sinir bozucu birşey.başka deneyebilecek malzeme olmayınca arızayı tesbit şansım yok.birşeyi değiştireceğim ama neyi?nokta atışı yapmak tamamen şans işi gibi görünüyor.başka bir alıcımı alsam,kristal takımı mı?yoksa problem vericide mi?(şu anki vericim arttech efly 100 b.)sizce ilk hedefim hangisi olsun?okuyanlar tecrubeleri ile fikirlerini yazarsa sevineceğim.hangisi ağır basarsa ona yöneleceğim ilk etapta.yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.düşünceleriniz önemli.
eğer parçaları değitireceksen ucuzdan pahalıya doğru git bence.kristalde ise az parayla halledersin.ama eğer en son taktığın pahalı parcada ise en azından sistemini yenilemiş ve sağlamlaştırmış olursun :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.