PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Modelcilige başlamak istiyorum ama neresinden?

fahrikulak
03-06-2008, 23:33
Arkadaşlar model uçak kullanmak istiyorum ama bir türlü nereden başlıyacağıma karar veremedim. Etrafımda kimsede yok bu hobiyle uğraşan.. Forumda okuduğum kadarıyla hep bi bilen kontrolünde öğrenilmesi gerektiği yazıyor.. Peki ne yapalım, similatör yazılımlarlamı başlamalıyım? Yardımlarınız bekliyorum..

myssba
03-06-2008, 23:51
Hoş geldiniz.
Forumda bir süre dolaşır, fikir sahibi olursanız. Nereden ve neye başlamanız gerektiğine karar verirseniz ki verirsiiniz. Ötesi kolay.

fahrikulak
04-06-2008, 20:41
Teşekkür ediyorum, forumda daha çok yeniyim.. Dediğinizi yapacam..

myssba
04-06-2008, 21:09
Teşekkür ediyorum, forumda daha çok yeniyim.. Dediğinizi yapacam..
Forumu, zaman ayırıp dolaştığınızda bazı şeyleri teorik olarak öğrenirsiniz. Sonrasında sizin beceri ve bütcenize uygun birşeylere yönelirsiniz. O aşamadan sonra ne yada neler yapmak istediğinize karar verdiğinizde size yardımcı olacak pek çok arkadaş var.
Hadi kolay gelsin.:)

amfetamin
07-06-2008, 01:26
Arkadaşlar model uçak kullanmak istiyorum ama bir türlü nereden başlıyacağıma karar veremedim. Etrafımda kimsede yok bu hobiyle uğraşan.. Forumda okuduğum kadarıyla hep bi bilen kontrolünde öğrenilmesi gerektiği yazıyor.. Peki ne yapalım, similatör yazılımlarlamı başlamalıyım? Yardımlarınız bekliyorum..

Mehmet beye katılıyorum forumda bolca gezinip bazı şeylerin kafanızda netleşmesi en iyisi. Tabi uçuş sahalarına gidip gruplara katılmak vs. de buna dahil.
İlave edeceğim şey ise lastik motorlu yada serbest uçuş dediğimiz modellerle bir yandan uğraşmaya başlayın. Biraz el alışkanlığı, göz aşinalığı ve küçük uçuş tecrübeleri çok faydalı.
Kolay gelsin.

fahrikulak
07-06-2008, 19:14
Denizli de yaşıyorum,dediğim gibi etrafında model uçak ile ilgilenen kimse yok, yada benim bildiğim yok. Birini bulsam inanın yakasına yapışacam.. Bu günlerde E-FLY FMS Uçuş Simulatör sipariş verecem. Sizce doğru olan bumu yoksa direk olarak sportmaster veya wingdragon4 gibi eğitim uçağımı almak..

trex
07-06-2008, 23:17
sportmaster al nasıl olsa kumandasını hertürlü simülatörde kullanabiliyorsun.

amfetamin
08-06-2008, 01:58
Denizli de yaşıyorum,dediğim gibi etrafında model uçak ile ilgilenen kimse yok, yada benim bildiğim yok. Birini bulsam inanın yakasına yapışacam.. Bu günlerde E-FLY FMS Uçuş Simulatör sipariş verecem. Sizce doğru olan bumu yoksa direk olarak sportmaster veya wingdragon4 gibi eğitim uçağımı almak..

Bahsettiğiniz simulator kaç lira bilemiyorum ama TREX'in dediği gibi kumanda zaten aynı işe yarayacak yazılım ise internette ücretsiz veriliyor. Tekrar masraf etmeyin derim. WD'u alın önce PC de bolca çalışın sonrada gerçek uçuş denemeleri yaparsınız.