Orijinalini görmek için tıklayınız : OS 46 AX Motor Rodaj Videosu
http://www.metacafe.com/watch/1387875//
1387875/
http://www.metacafe.com/watch/1387875//
1387875/
elinize saglik metin abi :) ama dusunuyorumda paragon icin os 46 ax baya guclu kalacak.umarim tam gazda ucak dagilmaz :P
Paragon için ideal bence. Özellikle yeni motor biraz zengin karışımda çalışması gerektiğinden ancak yetiyor. Daha önce daha küçük olan Classic için de kullanmıştım. Fazla geldi diyebilirim. Şöyle bir durum da var 40 lık seride bu motor en anlamlı seçenek. Yeni başlayan biri için bezdirmeyecek motor budur bence.
Paragon için ideal bence. Özellikle yeni motor biraz zengin karışımda çalışması gerektiğinden ancak yetiyor. Daha önce daha küçük olan Classic için de kullanmıştım. Fazla geldi diyebilirim. Şöyle bir durum da var 40 lık seride bu motor en anlamlı seçenek. Yeni başlayan biri için bezdirmeyecek motor budur bence.
ben su anda kullandigim sport trainer icin os 46 LA kullaniyorum metin abi.toplamda 15 sorti kadar yaptim.inanilmaz guclu,kucuk ve ilk andan su ana kadar hic sorun cikarmadi.hatta daha en az 1000 devir eksik ucuyorum ve yakin zamanda bir 500 daha eklerim performansima ve oyle birakirim.amerika fiyatlarida neredeyse yari yariya farkediyor?kismetse f3a pattern ucaklara gectigimde bir 46 AX cok isime yarayacak ;)
46AX'in en büyük özelliği acemi ve yeterince dikkatli olmayanların ufak tefek ayar hatalarında sorun çıkartmaması. Bu yüzden başlangıç için çok iyi. İkinci modele geçildiğinde ise genellikle seçilen akrobasi modeli için de çok uygun oluyor. 46 LA da rulman yerine burç var hem aşınma hem de güç açısından kayıplara neden oluyor.
F3A için ise yeterli olmayacağını düşünüyorum. (Benim yoldaki minik F3A hariç :) )
46AX'in en büyük özelliği acemi ve yeterince dikkatli olmayanların ufak tefek ayar hatalarında sorun çıkartmaması. Bu yüzden başlangıç için çok iyi. İkinci modele geçildiğinde ise genellikle seçilen akrobasi modeli için de çok uygun oluyor. 46 LA da rulman yerine burç var hem aşınma hem de güç açısından kayıplara neden oluyor.
F3A için ise yeterli olmayacağını düşünüyorum. (Benim yoldaki minik F3A hariç :) )
fascination 50 yolda galiba :D
fascination 50 yolda galiba :D
Rivatete göre öyle :)
Elinize sağlık Metin bey. Çok faydalı ve öğretici bir video. Özellikle "4 zamanlı sesini" şimdi tam anladım sayenizde.
Teşekkürler Gürman bey. Tabi 4 zamanlı motor rodajı yaparken bu sesler biraz daha farklı olacak.
Metin Bey,
Motordan bir tanede ben sipariş ettim.Haftaya elimde olmacak işallah.Motora rodaj için 10*6 pervane tavsiye edilmiş.Burada rodajdan kasıt yanlızca yerdeki çalışmamı? Yoksa yerdeki çalışmadan sonraki ilk birkaç uçuşuda 10*6 pervane ile yapıp, daha sonra büyük bir pervaneyemi geçilmeli?
Nihat
hazır konu aktif iken aklıma geldi.
bu video ve metin abinin düzeltmeleri ile bu konuyu yazıya dökmüştüm.
http://www.bodrumrc.com/fbilgiler/index.html#gp1
Metin Bey,
Motordan bir tanede ben sipariş ettim.Haftaya elimde olmacak işallah.Motora rodaj için 10*6 pervane tavsiye edilmiş.Burada rodajdan kasıt yanlızca yerdeki çalışmamı? Yoksa yerdeki çalışmadan sonraki ilk birkaç uçuşuda 10*6 pervane ile yapıp, daha sonra büyük bir pervaneyemi geçilmeli?
Nihat
5 litre yakıt bitene kadar 10x6 ile devam etmekte fayda var. Aslında model farklı bir pervane istemiyorsa aynı şekilde devam edilebilir. Mesela hover yapacaksanız 12x4 veya 13.75x3.25 bile kullanabilirsiniz. Hız isterseniz 10x8 kullanırsınız. Ben 11x6 ile fazla bir fark göremedim ama 10x8 yaptığımda farketti. Tabi uçuş yaptığınız zemin bozuksa çapı büyütmemek gerekir.
xxxNoNamexxx
28-10-2009, 11:29
Metin Abi , rodajı yapan sensin zannedersem .
ali ayıp ettin şimdi :)
koskoca boy, pos, endamdan, kararlı konuşmalardan anlamadın mı ? ;)
Metin Abi , rodajı yapan sensin zannedersem .
Motorun yanında sönük kaldığımı itiraf etmeliyim :)
abi motor OS muydu ? ;)
ondan olabilirmi acaba ?
Motorun yanında sönük kaldığımı itiraf etmeliyim :)
abi motor OS muydu ? ;)
ondan olabilirmi acaba ?
Benden olmadığına göre ondandır :)
xxxNoNamexxx
03-11-2009, 17:47
Metin Abi'me laf yok , ben ne motor gördüm orda ne bişi . Bir tek Metin Abi yi gördüm. :)
zengin karışımda rölantıden devrindeylen birden gaz verince ara gazı veriyormuş gibi oluyor sonra toparlayıp devrıne ulaşıyor.bazende aynı durumda ara gazı vermış gibi olup stop ediyor.biz sorunu çözemedik.yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Yukardaki Magnum ayar sorunu başlığında tavsiye edilenleri bir deneyin,olmazsa tekrar,biraz daha detay vererek sorun.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.