PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni başlıyorum hangi modeli tavsiye edersiniz?

Lorath
16-06-2008, 22:46
Dostlar bu hobbye merak sardım o kadar kaptırmışımki kendimi ruyalarıma gırıyor:) oturupta kendım ucak yapamam buna zamanım yok zevk alıcağım gusel cokta duşuk olmıyan bir model tavsiyesi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla..

PATO
16-06-2008, 22:54
Forumu okumaya zaman ayırdın mı Lorath? İlgini çekecek ve soruna cevap bulabileceğin birçok konu bulabilirsin.

Lorath
16-06-2008, 23:25
Forumu okumaya zaman ayırdın mı Lorath? İlgini çekecek ve soruna cevap bulabileceğin birçok konu bulabilirsin.
5 saattir fln okuyorum kafam allakbullak oldu ne alıcagmı bilmiyorum o yuzden konu actım :confused:

Lorath
16-06-2008, 23:32
THK nin sitesinde bu ucagı gordüm Extra 330L ARF Kit Kırmızı (Jamara) bu uygunmu sizce ?

PATO
16-06-2008, 23:46
Extra 330L çok yakışıklı tabii ama hiç aklından bile geçirme. Çevrende destek olacak, öğretecek tecrübeli biri yoksa elektrikli üstten kanatlı bir modelle başlaman uygun olur. Hobbyzone Super Cub veya THK'dan Wing Dragon 4 uygundur. Ama her durumda bilen birilerini bulup, onların refakatinde ve tavsiyeleri ile bu işe adım atmanı öneririm.

bbj_bt
17-06-2008, 00:17
selam bnde bu hobide yeni sayılırım onerilerde bulundunz modeller snrm 3 kanallı.bras oyuncak gbi geldi bn ilk sewiyede bni zorlıcak ve oreticek bi model istyorum tabi tawsyelerinzi dnleyerek cessna 182 bana cok uygn gelio hem sekil olarak hemde ustten kanatlı olmasıyla ilk terchm olcak THK da yedyek parca temin edebilceimden tercihim olmasnda buyk pay var.yorumlaırnızı bekliyorum tesekkurler

gakkartal
17-06-2008, 00:19
http://modelucak.thk.org.tr/satis.php bundan şaşmayın

myssba
17-06-2008, 00:24
selam bnde bu hobide yeni sayılırım onerilerde bulundunz modeller snrm 3 kanallı.bras oyuncak gbi geldi bn ilk sewiyede bni zorlıcak ve oreticek bi model istyorum tabi tawsyelerinzi dnleyerek cessna 182 bana cok uygn gelio hem sekil olarak hemde ustten kanatlı olmasıyla ilk terchm olcak THK da yedyek parca temin edebilceimden tercihim olmasnda buyk pay var.yorumlaırnızı bekliyorum tesekkurler
Kusura bakmayın yazdıklarınızı algılamak zor oluyor yardımcı olmak için anlamam gerek. Yazarken biraz imla ve yazım tarzına dikkat ederseniz sevinirim.
Teşekkürler.

PATO
17-06-2008, 00:39
Birbirimizin derdinden anlayabilmemiz için lisanımız ortak, Türkçe'mizin düzgün olması gerekiyor. Lütfen bu konuya dikkat edin.

Wing Dragon 4 - 4 kanallıdır. Arttech Cessna 182 hakkında fikir sahibi olmak için aşağıdaki linkler faydalı olur kanaatindeyim:
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=155382&highlight=cessna#post155382
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=232195&highlight=cessna#post232195
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=12839&highlight=cessna

bbj_bt
17-06-2008, 01:06
öncelikle yazımdan dolayı cok ozur diliyorum..(fazla msn kullanmanın sonucları)

cesna 182 ile baslamayı dusunuyorum daha onceden helikopter deneyimim oldu fakat ucaklar hakkında pek deneyimim yok ne yazık ki.ama basarabilceime inanıyorum...simulator ile deneme yapsam bi artısı olur mu yoksa sadece para kaybımı olur...

cesna 200 ytl civarında wing dragon 180 arasında hiç fark yok dencek kadar az...

cessna cok guzel gorunume sahip cekici bi ucak ama digeri bana pek cazip gelmiyor...

cesna ile baslasam basarabilrmiyim ve nasıl bi calısma onerirsinz...

myssba
17-06-2008, 08:12
Kendi adıma şunu söyleyebilirim. Uçuramadıktan sonra modelin estetik anlamda göze hoş görünmesi birşey ifade etmez. Cesna ların zor uçurulduğu yazılıyor forumda genelde. Oysa wing dragon daha kolay uçurulabilen bir model olduğu söylenir.
Yazım tarzınnızı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.:)

red_fin
17-06-2008, 10:14
THK'nın sitesinde yeni başlayanlara uygun tek uçak Wing Dragon. Ya da bütçeden yana sıkıntınız yoksa Multiplex Easy Glider. Bunun dışındakileri düşünmeyin bile.

bbj_bt
17-06-2008, 11:08
onerileri ve ilginiz için cok tesekkur ederim

Lorath
17-06-2008, 14:49
Hobbyzone SuperCub almaya karar verdim en kısa zamanda kendimi gelistirip Extra 330L ARF Kit kırmızı almam lazım :)

birtasarimci
17-06-2008, 15:58
Extra 330L yeni başlayan için çok mu kötü seçim diyorsunuz? Kardeşim yurtdışından gelirken getirsin diye aceleyle Extra 330L sipariş ettim. ilk uçağım olacak. 3-4 aydır belki 100 saat FMS simulator ile çalışıyorum. Kumanda ile de biraz çalıştıktan sonra dikkatlice uçurmayı deneyecem, yine de çok mu riskli iş yapıyorum sizce? İlk uçuş kırımla sonuçlanacak mı diyorsunuz yani.

Extra 330L çok yakışıklı tabii ama hiç aklından bile geçirme. Çevrende destek olacak, öğretecek tecrübeli biri yoksa elektrikli üstten kanatlı bir modelle başlaman uygun olur. Hobbyzone Super Cub veya THK'dan Wing Dragon 4 uygundur. Ama her durumda bilen birilerini bulup, onların refakatinde ve tavsiyeleri ile bu işe adım atmanı öneririm.

PATO
17-06-2008, 16:15
Simulatör deneyiminiz kaç saat olursa olsun Extra 330L ilk uçuş için hiç uygun değil ve çok riskli. Ama kardeşiniz yanında getiriyorsa bu fırsat da kaçmaz tabii. Bekletip tecrübe kazandıktan sonra uçurur veya Türkiye'de satabilirsiniz, almak isteyen çok olacaktır. Her şekilde değerlendirirsiniz ama ilk gerçek uçuş için bu modeli harcamayın.

ZİYATEKİN
17-06-2008, 20:20
ben de bu işe yeni başladım geçende extra 330 ile gösteri yapan bir arkadaşı canlı olarak seyrettim havadaki hareketlri çok güzeldi yani profesyonelceydi ama inişte uçak yere çakıldı plotj hatası da olduğunu söylediler ancak extra 330 çok hızlı bir akrobasi uçagı olduğu için hiç hata kabul etmez dediler..ondan sonra bir trainer uçuşu izledim ona göre dahada yavaş dı ama yeni başlayacak olan birisi kesinlikle bir yardımcısı olmadan zor olacagına inanıyorum bence yeni başlayan için wingdragon4 çok uygun ilerisi için 4 kamnallı olması avantaj diye düşünüyorum..

myssba
17-06-2008, 20:38
Forumda uçak konusunda en deneyimli arkadaşlar ikisi Sayın Pato ve Red_fin dir.
Yeni başlayacak olanların onların önerilerini dikkate almaları kendi yararlarına olacaktır.
Simülatörle ne kadar çalışılırsa çalısılsın, gerçekten model uçurmak hayli farklı oluyor.
Kolay uçurulabilen ve nispeten ucuz sayılan WD nin de pek çok eksisi var.
Kumandası kalitesiz, modelle gelen sistem genelde fırçalı motor esc ile nimh batarya.
Oysa modelciliğe yeni başlayan birinin verim/ağırlık oranını farkedip en kısa sürede fıcasız sisteme geçmek isteyeceği biliniyor.
Eli yatkınsa yeni başlayanların radyo, fırçasız sistem,lipo pil, şarjer edinip ya kendi modelini yapması. :)

Lorath
18-06-2008, 00:10
Arkadaşlar yeni başlıyan birisi için patlar motorlu bir trainer modelinin herhangi bir tehlikesi varmı?

atambay
18-06-2008, 01:40
Arkadaşlar yeni başlıyan birisi için patlar motorlu bir trainer modelinin herhangi bir tehlikesi varmı?
Etrafınızda öğretecek biri ve uçuracak yer varsa hiçbir sorun yok. Hatta bence daha da iyi.

ermis
18-06-2008, 09:15
Etrafınızda öğretecek biri ve uçuracak yer varsa hiçbir sorun yok. Hatta bence daha da iyi.

tamamen katılıyorum ucuracak yeriniz ve ögretecek biri varsa direk patlar motor.

Lorath
18-06-2008, 13:41

Oturdugum sitenin içinde arka tarafta 200m uzunlugunda cift yol eninde bir alan var uygunmu sizce?

Lorath
18-06-2008, 14:38
iyi bir kumanda almak istiyorum tecrube kazanınca uçağımı değistirirken birde kumandamı değistirmek istemıyorum sizce hangi modeli almalıyım amerikadanda getirte bilirim yardımcı olursanız sevinirim..

bbj_bt
18-06-2008, 19:04
yeni baslayan biri olarak konuyu dikkatlice takip ediyorum.coğu kişi yeni baslıyanların wing dragonla baslamasını oneriyor ama modifiye gerektigini oğrendim.WD gibi düşük bi modele para harcamak yerine onda tecrübe kazanıp daha iyi bi modelle kendimi geliştirmeyi planlıyorum...1 ay içinde WD ile baslıcam İNS.... tabi onerileriniz ve teknik bilgilerinizle daha da iyi olmak istiyorum...teşekkürler

gakkartal
18-06-2008, 20:09
yeni başlayanlar kesinlikle bu modelden şaşmasın

birtasarimci
19-06-2008, 19:21
Gürman bey ve Ziya bey yorumlarınız için teşekkür ederim.

Simulatör deneyiminiz kaç saat olursa olsun Extra 330L ilk uçuş için hiç uygun değil ve çok riskli. Ama kardeşiniz yanında getiriyorsa bu fırsat da kaçmaz tabii. Bekletip tecrübe kazandıktan sonra uçurur veya Türkiye'de satabilirsiniz, almak isteyen çok olacaktır. Her şekilde değerlendirirsiniz ama ilk gerçek uçuş için bu modeli harcamayın.

atambay
19-06-2008, 19:38
Sn Lorath
Evin arka tarafındaki, alan olarak yeterli. Ama zadece zemin değil çevre de önemli bizim için. Uçağın kontrolü kaybettiğinizde çakılacağı yer, kumanda edemediğinizde başıboş gidip düşeceği ya da çarpacağı yer çok önemli. Yüksek gerilim hattı, ağaçlar, gürültüden rahatsız olabilecek kişiler, izleyiciler, çevredeki çocuklar hep hesaplanmalı.
Yeni başlayan biri için modifiyesiz Wingdragon çok sıkıntılı. Özellikle şarj cihazının düzgün çalışmadığına ikna olmamışsanız birisi uçağı kaldırıp size verdiğinde 3-4 dakikanız var öğrenmek için. Zaten sürenin sonuna doğru piller modeli götüremeyecek kadar zayıflayacak. Yedek piller, yeni şarj cihazı ya da lipo pil fırçasız motor ve esc değişimi arasında seçim yapmak lazım az biraz havada kalabilmek için. O zaman ne anladık RTF den. Tekrar tekrar para harcatmayacak başka bir model mi bulmak lazım dersiniz.

DJ_Waterfall
22-06-2008, 13:56
ustalarımızın yazdığı o kadar şeyden sonra benim yazdığım sadece destekler manada bir mesaj olabilir naçizane...

ben de yeni başladığımda bana tavsiye edilen wing dragon4 modelini şekil anlamında beğenmemiştim oyuncak gibi gelmişti.. ama yine de tavsiyeleri dinleyip gittim aldım wingdragon sportster modelini.. bu kadar öneriliyorsa mutlaka bir anlamı vardır dedim.

sonuç : uçağımı ilk zamanlarımda o kadar çok kırdım ki sayısını bilmiyorum.. ama uçak o kadar güzel tasarlanmış ki hiç yedek parça almadan defalarca tamir edip kullandım.. 2 yeni uçak yaptım birisi uçuşa hazır ama yine de wingdragonumla uçmaya devam ediyorum. :) size de tavsiye edeceğim tek model bu olur.. hem eğitim açısından hem de onarımı konusunda öğretici bir model.. kanadı kırarsınız yeniden yaparsınız.. uçmaktan hiç vazgeçmeyen bir model.. ileride tecrübe kazandıktan sonra motorunu değiştirip daha güçlü bir uçak haline getirebilirsiniz ama kesinlikle acelesi yok... elektrikli bir modele başlayanların alması gereken tek model bence da.. iyi uçaşlar. ;)

hem wing dragon4 uçuşunu yakından görmüş, hem sportster kullanan biri olarak tavsiyem sportster olur benim akrobasiye daha yatkın (ilerisi için tabi :))

birtasarimci
22-06-2008, 14:10
Yorumunuza teşekkürler. Ben de ustaların tecrübe ve bilgilerini ciddiye alıyorum, Wing Dragon alacağım. Söylediğiniz sportster modeli THK da ve gittigidiyor da yoktu, siz nereden aldınız?

ustalarımızın yazdığı o kadar şeyden sonra benim yazdığım sadece destekler manada bir mesaj olabilir naçizane...

ben de yeni başladığımda bana tavsiye edilen wing dragon4 modelini şekil anlamında beğenmemiştim oyuncak gibi gelmişti.. ama yine de tavsiyeleri dinleyip gittim aldım wingdragon sportster modelini.. bu kadar öneriliyorsa mutlaka bir anlamı vardır dedim.

sonuç : uçağımı ilk zamanlarımda o kadar çok kırdım ki sayısını bilmiyorum.. ama uçak o kadar güzel tasarlanmış ki hiç yedek parça almadan defalarca tamir edip kullandım.. 2 yeni uçak yaptım birisi uçuşa hazır ama yine de wingdragonumla uçmaya devam ediyorum. :) size de tavsiye edeceğim tek model bu olur.. hem eğitim açısından hem de onarımı konusunda öğretici bir model.. kanadı kırarsınız yeniden yaparsınız.. uçmaktan hiç vazgeçmeyen bir model.. ileride tecrübe kazandıktan sonra motorunu değiştirip daha güçlü bir uçak haline getirebilirsiniz ama kesinlikle acelesi yok... elektrikli bir modele başlayanların alması gereken tek model bence da.. iyi uçaşlar. ;)

hem wing dragon4 uçuşunu yakından görmüş, hem sportster kullanan biri olarak tavsiyem sportster olur benim akrobasiye daha yatkın (ilerisi için tabi :))

DJ_Waterfall
22-06-2008, 14:23
thk dan almıştım... ama yok diye üzülmenize hiç gerek yok. :) wingdragon4 alın ve yanında sipariş verirken sportster kanat yedek setini alın.. iki uçağın birbirinden tek farkı kanat yapıları.. hem yedek bir kanat setiniz olur. hem de iki ayrı karakteristikte uçağınız.. gövde motor donanım olarak birbirinin aynısı uçaklar.. bir tavsiye daha size.. 5 dakikalık epoksi yapıştırıcılardan var thk sitesinde. onlardan da temin etmenizi öneriyorum.. ihtiyaç olacak çünkü... hatta almışken bir de yedek pil alırsanız uçuşa iki pil ile gidersiniz daha çok eğlenmiş olursunuz.. ;) ekle ekle bitmiyor, uçağınızı aldığınızda benim tavsiyem rudder servosunu çıkartın teli ile birlikte ve rudderı gri ipli bant ile sabitleyin.. uçuşta çok kullanmadığım için ben böyle yaptım.. yere düşme anında arıza yapma olasılığı yüksek oluyor servoların elinizde bulunsun yedek olarak.. bir ekleme daha servo konusunda.. hxt900 servoların yedek dişli setleri (1 doları bulmuyor bir set) wingdragona birebir uyuyor.. iki adet servo kurtardım bu setler sayesinde genel bilgi olsun diye yazma gereği duydum ihtiyacı olanlara.. nereden temin edildiğini yazamıyorum forum kuralları gereği araştırma yaparak bulmak mümkün :)

birtasarimci
22-06-2008, 14:34
Önerilerinize teşekkürler. Pil zaten aklımdaydı ama yapıştırıcı da akıllıca olur. Kanat setini de dediğiniz gibi yapabilirim, gerçi THK nın sitesinde sporster kanatlar yazmıyor ama olmazsa onu sipariş verirken sorayım.

thk dan almıştım... ama yok diye üzülmenize hiç gerek yok. :) wingdragon4 alın ve yanında sipariş verirken sportster kanat yedek setini alın.. iki uçağın birbirinden tek farkı kanat yapıları.. hem yedek bir kanat setiniz olur. hem de iki ayrı karakteristikte uçağınız.. gövde motor donanım olarak birbirinin aynısı uçaklar.. bir tavsiye daha size.. 5 dakikalık epoksi yapıştırıcılardan var thk sitesinde. onlardan da temin etmenizi öneriyorum.. ihtiyaç olacak çünkü... hatta almışken bir de yedek pil alırsanız uçuşa iki pil ile gidersiniz daha çok eğlenmiş olursunuz.. ;) ekle ekle bitmiyor, uçağınızı aldığınızda benim tavsiyem rudder servosunu çıkartın teli ile birlikte ve rudderı gri ipli bant ile sabitleyin.. uçuşta çok kullanmadığım için ben böyle yaptım.. yere düşme anında arıza yapma olasılığı yüksek oluyor servoların elinizde bulunsun yedek olarak.. bir ekleme daha servo konusunda.. hxt900 servoların yedek dişli setleri (1 doları bulmuyor bir set) wingdragona birebir uyuyor.. iki adet servo kurtardım bu setler sayesinde genel bilgi olsun diye yazma gereği duydum ihtiyacı olanlara.. nereden temin edildiğini yazamıyorum forum kuralları gereği araştırma yaparak bulmak mümkün :)

trex
22-06-2008, 22:40
Yeni başlıyorsanız ya ReadyToFly yada AlmostReadyFly uçak alın.Akrobasi uçağı gibi ReadyToCrash almayın.RTC benim tabirimdir.Burada anlatmak istediğim bu işi önceden yapmışlara kulak vermenizdir.Yeni başlıyana Windragon RTF dir ,Cessna RTC.

muhendis007
22-06-2008, 23:01
arkadaşım hala vakin varken vazgec bu işten başlama yoksa rc seni sarıcak ucakla başlıcaksın arabay tekmeye helikoptere sıcrıyacak yemiyip içmiyip para biriktireceksinki rc ye harcıyasın bu illete başlıyan bırakmaz yol yakınken vazgec :):):)