Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Önemlİ!!! Çok Önemlİ!!!
Arkadaşlar diyelimki fransada bir akrabanız var ve size ordan bi Associated rtr aldı gönderecek, kolinin her tarafınada hediye yazdı, kişisel kullanım içindir yazdı ve şahıs olarak gönderiyo... ve diyelimki 300 € yu aşıyo bu koli, içine mutlaka faturasını koyması gerekiyor mu? yoksa faturasızda gelebiliyo mu bu mal içeri??? Özellikle Red fin'in ilgi ve bilgi alanına giriyo sanırım bu konu... acele yanıtlarınızı bekliyorum çünkü çok acil...
Abi o iş olmuyor diye biliyorum. Sadece bayram, yılbaşı vs.de oluyormuş o işler, red fin abi anlatmıştı yine bir konu altında. Benim de öyle hayallerim vardı ama. Sanırım fatura çıkmayınca, malı inceleme,eski alınan benzer malın kayıtlarına bakma yoluna gidyorlar.
Şimdi bana Alper abi(Alpi-fg) bana motor alcaktı postayla yollayacaktı. Olamıyormu şimdi bu?
http://php.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=2855&page=1&pp=10. Burda yazmış enforcer arkadaş. Maalesef olmuyor, bayram seyran harici.
Arkadaşlar diyelimki fransada bir akrabanız var ve size ordan bi Associated rtr aldı gönderecek, kolinin her tarafınada hediye yazdı, kişisel kullanım içindir yazdı ve şahıs olarak gönderiyo... ve diyelimki 300 € yu aşıyo bu koli, içine mutlaka faturasını koyması gerekiyor mu? yoksa faturasızda gelebiliyo mu bu mal içeri??? Özellikle Red fin'in ilgi ve bilgi alanına giriyo sanırım bu konu... acele yanıtlarınızı bekliyorum çünkü çok acil...
Selam,
Gümrük yönetmeliğinin ilgili maddesinde bu koşula şu şekilde yer verilmiş:
"Değeri 300 Euro'yu geçmemek üzere, gerçek bir kişiden diğerine, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla ve Ramazan ve Kurban bayramları ile, noel ve yılbaşı münasebetleriyle bu tarihlerden bir ay önce ila bir ay sonra gönderilen, veya Türkiye Gümrük Bölgesine giren, eşya veya yolcular tarafında ithal edilen, hediyelik eşya...gümrük vergilerinden muaftır."
Uygulamada, eğer gönderinin içerisinde fatura yoksa (ki hediye gönderilen eşyanın içerisinde fatura doğal olarak yoktur) mal bedeli gümrük muayene memuru tarafından tespit edilir (itiraz hakkınız her zaman saklıdır) . Hediyelik eşyanın değerinin normal zamanlarda 100 Euro'nun üzerinde, yönetmelikte sözü geçen bayram ve yılbaşı öncesi ve sonrasında ise 300 Euro'nun üzerinde olduğuna gümrük muayene memuru tarafından karar verilirse malınız gümrük vergisi ve diğer vergi, harç vs.'ye tabidir.
Ancak yine pratik uygulamada, yolcu bagajında gelen 1 adet hediyelik eşya için gümrük vergisi alındığı (mal çok çok sıradışı birşey değilse) pek görülmüş şey değildir. Eğer yurtdışından gelecek birisi varsa, arabanın kutusunu atmak suretiyle (Kutulu ise sorun çıkabiliyor), diğer paketleri bavula koyarak, hiçbir sorun yaşamadan ve vergi ödemeden ülkeye sokabilir. Ama bunun bir istisnası var o da, Kumanda üniteleri. Uzaktan kumandalar her zaman sorun olmaya adaydır. Bavulda kumanda yoksa hiçbirşey olmaz.
Red Fin.
Baba Bu Kargo Dahİl DeĞerİ 100 Euroyu GeÇmeyecek Dİ Mİ???
Baba Bu Kargo Dahİl DeĞerİ 100 Euroyu GeÇmeyecek Dİ Mİ???
Değerler hesaplanırken (100 Euro, 300 Euro vs.) sadece kargo değil, diğer tüm masraflarda dahil olarak hesaplanır. Yani, package&handling, insurance, ve tüm diğer masrafları da kattığınızda pakedin türkiye'ye ulaştığı anki değeri hesaplanır..
red fin.
UPS ile telefonla görüştüğümde gümrükte çalışan görevlilerin biraz kafasına buyruk iş yaptığı aslında 100Eluk değerin sadece ürün olması gerektiğini söyledi ancak gümrük memurları ürün + kargo değeri olarak 100E hesaplıyor!
birkaç sene öncesinde amerikadan cd getirtmiştik o zaman küçük cdlerden yoktu, ve cdler acil olduğu için 2 gün sonra elimizde olacak şekilde paket istemiştik 75$ kargo ödenmişti bu tarz bir aciliyeti gereken işelrde nasıl yani 25€luk mu bir ürünmü getireceğiz diye düşündüğümüzde ne kadar aptal memurlarımızın olduğunu bir kez daha düşünmekten geriye kendimizi alamıyoruz.
UPS ile telefonla görüştüğümde gümrükte çalışan görevlilerin biraz kafasına buyruk iş yaptığı aslında 100Eluk değerin sadece ürün olması gerektiğini söyledi ancak gümrük memurları ürün + kargo değeri olarak 100E hesaplıyor!
Selam,
Sanırım UPS'den size bu bilgiyi veren şahıs pek tecrübeli değil. Gümrük memurları kafalarına göre işlem yapmıyorlar. Gümrük yönetmeliğinde eşyanın bedelinin nasıl tespit edileceği izah edilirken şu ifade kullanılmıştır:
"Fiilen ödenen veya ödenecek fiyat, ithal eşyası için alıcının satıcı yararına yaptığı veya yapması gereken ödemelerin toplamıdır. Bu fiyat ithal eşyasının satış koşulu olarak, alıcının satıcıya veya satıcının bir yükümlülüğünü karşılamak üzere üçüncü bir kişiye yaptığı veya yapacağı tüm ödemeleri kapsar." (Bknz: Gümrük Yönetmeliği, Madde 37, 'e' fıkrası)
Yani Türkçesi ile: Satıcı malı size sattı = Malın Satış Bedeli,
Satıcının malı size göndermek için paketleme ve taşıma masrafı alıyor = Masraflar
Satıcının malı size gönderme yükümlülüğü var, bu nedenle 3. bir kişiye (örnek posta veya hızlı kargo şirketi) ödeme yapılması gerekiyor = Gönderi bedeli.
Sigorta istediniz = satıcıya yapılan bir diğer ödeme.
Bunların hepsi toplandığında malın fiilen ödenen fiyatına ulaşılır ve gümrük bedeli bu fiyat üzerinden hesaplanır. Yani 100 Euro'luk değer sadece malın çıplak fiyatı değil, tüm diğer masraflar giydirilmiş olarak hesaplanan değeridir. Gümrük memurları da yönetmelik uyarınca bu hesaplamayı yapmakla yükümlüdürler.
red fin.
Paranoyaa
09-03-2005, 22:49
Fransa demişsinizde Fransa da varmı uygun ürün bulabileceğimiz bir bir firma. çünkü ben bi arkadaşa ısmarladım. ( hala orda bu arada ) görüştük nikkolar 200 küsür euro dedi. ben tabi vazgeçtim bunu duyunca. eğer böle bir firma varsa acele haberdar ederseniz bişeyler getirtebilrim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.