Orijinalini görmek için tıklayınız : Tmaxx sahipleri yardım edin !!
arkadaşlar gümrüğü aradım ve biraz bilgi aldım bana şunu dediler bizim araçlar motorlu maket sınıfına giriyormuş ve bu sınıfın vergilendirme özelliği yüzde 18 miş. ancak konustuğumda şunu sordum . vergimizi verirsek kesin olarak malı alabilirmiyiz dedim. ve cevap olarak şunu aldım. aldığınız ürünün paketince CE ableminin olması gerekliymiş. bu olmassa gümrükten hiç bir şekilde geçmesmiz.
yakında tmaxx siaprişi verecem ama tmaxx de bu amblem geçiyormu cevaplarınızı bekliyorum.
T-maxxim yok ama 2 durum var bu konuda. Traxxas Amerikan firması bildigim kadarı ile, CE avrupa birliginin istedigi bir gereklilik. Alınan malın guvenilir oldugunu gosteren belge Avrupalılarca. Bizim de Ab ye giriş durumumuzda onu da şart koydular sanırım. Amerikan'lar da hep gıcıklık yapar bu standartizasyon islerinde:D. Ama artık cok yaygın bir belge, Umarım vardır, parçaların naylon paketlerinin üzerinde falan oluyor genelde bilirsiniz. T maxcilerden cevap gelmezse traxxas a mail atıver derim. Kolay gelsin.
Var arkadaşım CE amblemi var kutusunda. Şimdi senin için baktım. Bu arada vergi sadece %18 mi?
konustuğum adam sadece yüzde 18 dedi. ama bunun yanında gümrükçüye verilen komisyon dalgasını bbilmiyorum cguckan çok saol baktıgın için artık gönül rahatlığıyla siparişimi geçebilirim.
Yine de dikkatli ol. Vergiler boğmasın.
Ben diğer amblemleri de istiyor mu diye bir sor derim. Ce işin sadece "Bu mal acaba güvenli mi, insan sağlığına zararlımı" kısmı. Arkadaşlardan, kumanda için ayrı belgeler, tse den falan ayrı belgeler istediler. Bir araştır bence.
bilmiyorum ben uluslar arası gümrüklemeyi aradım oradan hüdayi bey i istedim bu işlerle uğraşan bi ark yol gösterdi. adamla konustuk dediğim gibi motorlu maket sınıfına giriyor ve sadece yüzde 18 vergi gösteriyor dedi ama yanında not var dedi CE belgesi istiyorlar dedi. ama genede bi araştırcam. bugunde yalova PPT sine gittim gümrükçüsüne kadına dedim gümrük vergisi kanunu nasıl dedim deiştirmişler dedim kadının bana verdiği cevap : ben ne bileyim gümrük vergisini ! vallaha atlıcaktım kadına orayı yıkacaktım abi kadın gümrükçü ya öküz gübü gümrükçü yazı kadının üzerinde millet mal verio hesaplama yapıo fln fıttırdım !!
illgnsyyz
03-03-2005, 23:12
peki hpi da varmı acaba bu sertifika büyük ihtimal var burda ditüribütörü olduğuna göre ama yinede sormakta fayda var hpi sahipleri yardımcı olabilir mi özellikle savage sahibi olursa daha makbule geçer
ya belki forumda yazıor veya ben göremedim ama iistanbul gümrüğüne yakın olan bi hobbyrc üyesi gidipte daha doğru ve düzgün bir bilgi alıp bizi bu konuda aydınlatabilrmi çünkü forumumuza her geçen gün yni uyeler gelio bu üyelere araba almak istiyo ve bu yüzden hiç birşeyin belirsizliği yüzünden elleri kolları bağlı ölecene bekliyorlar. eğer vergi meselesi kesinleşirse eminimki bu fourmda bir çok kişi towera hucum edecek. başta ben !
arkadaşım bende bu olaya kıl gidenlerdenim kaç aydır foruma giremiyorum giresimde gelmiyo çünkü bu gümrük işi iyice sinirimi bozdu bu hobiden soğudum vallaha ama ne yaparsam yapayım bu hobi beni çekiyo şu gümrük olayı bir düzelse bende towerdan alacam kendime bir araba ama iyice cılkını çıkardılar işin güzel güzel devam ediyodu illana birşeyleri değiştirceklerya ... neyse benim bu konuda sinirlerim çok bozuk daha fazla konuşursam kontrolden çıkacam görüşmek üzere
Arkadaşlar bakın başıma geldi . Belki 10.ya anlatıyorum bu forumda . Sipariş verecekseniz faturanın 100 euroyu geçmemesine özen gösterin . Ayrıca düşük fatura girişimlerine de kalkışmamanızı öneririm . Gümrük memuru tanıdık olmasına rağmen ben siparişimi kendi imkanlarımla alamadım (burada anlatamadığım bazı seyler de var) . Araya şirketimiz adına çalışan gümrük firmasının sahibini sokarak alabildim (sadece 1 ytl vergi vererek) . Onun da nasıl aldığını bilmiyorum fakat büyük ihtimal rica ve başka şahıs yardımıyla çıkartıldı . Gümrük memurları uğraşılacak insanlar değil bunu da bilin . Gereksiz yere sinirlerinizi yıpratıp oralarda stres olmanızın anlamı yok ki sonuçta bir şey elde edemezsiniz .
Eğer sorunsuz alabileceğine inandığınız abiniz , amcanız , akrabanız varsa getirtin . Ya da getirteyim bi merak ediyorum nasıl olacak diyorsanız verin bi sipariş nasıl aldığınızı belirtin bizde ona göre sipariş verelim . Deneyimli olan arkadaşlar siparişlerini nasıl çıkarttığını yazsın .
Ayrıca bu kanunun da internetten verilen siparişleri engelleme amaçlı çıkartıldığını çok sağlam bir kaynaktan öğrenmiş bulunmaktaym .
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.