PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleronlu Pembe Mantarım Bitti Sonunda - Fotoğraflı

hkartol123
28-06-2008, 20:06
ewet arkadaşlar 4-5 gündür yapmak için uğraştığım pembe mantarım sonunda bitti ve birkaç foto sizlerle paylaşmak istedim.:eeeeyoo::eeeeyoo::eeeeyoo:;oleeea:

hkartol123
28-06-2008, 20:08
Birkaç foto daha. fotolar bozuk olabilir cep telefonumla çekmek zorunda kaldım makinaın pilleri bitmiştide:P

mertfb129
28-06-2008, 20:45
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)menteşe olarak ne kulllandınız?

hkartol123
28-06-2008, 21:47
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)menteşe olarak ne kulllandınız?

Teşekkür ederim Mert birkaç hatalı kesim dışında gayet iyi gidiyor.menteşe olarak aleronları kastediyorsan çöp şis kullandam:) kuyruk bahsediyorsan onda sadece yaıştırma kağıdı var hani şu tabelacılarda olanlardan. yarın hava güzel olursa ilk uçusunu yapacak:P

amfetamin
29-06-2008, 00:19
Selamlar, güzel bir çalışma. Fotoğraftan tam çömedim aileron kontrol nasıl bu modelde? O beyaz bantların altından telmi geçiyor?
Birde motor özellikleri nedir.
Kolay gelsin

emo23
29-06-2008, 00:34
ekipman.. wd4 tenmi tamamen ?

hkartol123
29-06-2008, 01:16
Selamlar, güzel bir çalışma. Fotoğraftan tam çömedim aileron kontrol nasıl bu modelde? O beyaz bantların altından telmi geçiyor?
Birde motor özellikleri nedir.
Kolay gelsin

teşekkür ederim ewet cesnna nin elektroniklerini kulalndım herşeyini
o bantların altından tel geçiyor tek servo paralel bağlı yarın ayrıntılı fotoda koyabilirm isterseniz

motorun özelliklerine gelince tipik 480 lik fırçalı motor wd 4, pm ve cessna 182 nin motorları

sanırım EMRAH abinin de cvp ını vermiş oldum

DJ_Waterfall
29-06-2008, 01:57
aleron kontrolünü ben de merak ettim şimdi. güzel bir model olmuş.. iyi uçuşlar diliyorum.. müsait bir zamanında aleron kontrolünü detaylı anlatırsanız çok sevinirim gayet güzel olmuş aleron kontrolü ortada gürünen tel yok. :)

hkartol123
29-06-2008, 02:06
aleron kontrolünü ben de merak ettim şimdi. güzel bir model olmuş.. iyi uçuşlar diliyorum.. müsait bir zamanında aleron kontrolünü detaylı anlatırsanız çok sevinirim gayet güzel olmuş aleron kontrolü ortada gürünen tel yok. :)

öncelikle iyi dilerkleriniz için çok teşekkür ederim
hiç bilmediğinizi varsayaraktan anlatmaya çalışacağım tabi bilmeyenlerde faydalanması açısından.

aileron kontol uçağın kanatlar aracılığı ile dönme ve dengesini ayarlamasıdır kısaca.kumandanın sağ kolunu sağa doğru ittiğinde sağ aleron havaya kalkar sol arlron aşağıya iner ve uçak bunu dengelemk için sağa doğru yatışa geçer ve döner sol içinde bu aynı. kısacası daha keskin manevraar yapılabilir ve burgu hereketlerinin yanı sıra akrobasi için gereklidir.dönüş dümeni görevinide üstlenir aynı zmanda

benim yaptığım tek servolu bir aleron sistemi cessna 182 nin kinden kopyaladım:D

ortada bir servo var ve ortasından tel g eçiyor servo harekt ettiğinde tellerden biri çekilirken dieri geriliyor ve ters hareket etmiş oluyorlar.bende tel gözükmüyor çünkü köpüğüydum ve içine gömdüm. anlatabildiysem ne mutlu bana.

yazımda hata olabir kusura bakmayın geç saatte yazıyorumda

herkese kırımsız uçuşlar diliyorum

emo23
29-06-2008, 02:10
bu teller bant altında ayni zamanda bir boru içinden geçiyor ve bu boru sürtünmeyi azaltarak servoya çok az bir yük binidiriyor.
tellerin geniş açılar ile çok fazla kıvrım olmadan aileron daki yekelere uzaması lazım ayni zamanda...

;) doğrumudur ????

hkartol123
29-06-2008, 02:12
bu teller bant altında ayni zamanda bir boru içinden geçiyor ve bu boru sürtünmeyi azaltarak servoya çok az bir yük binidiriyor.
tellerin geniş açılar ile çok fazla kıvrım olmadan aileron daki yekelere uzaması lazım ayni zamanda...

;) doğrumudur ????
EWET EMRAH abi tam anlattığınız gibi ben ondan bahsetmayi unutmuştum tellerin boru içinden geçtiğini

Teşekkür Ederim...:)

emo23
29-06-2008, 02:19
gecenin bu saatinde unutkanlık normaldir... :cool:

EWET EMRAH abi tam anlattığınız gibi ben ondan bahsetmayi unutmuştum tellerin boru içinden geçtiğini

Teşekkür Ederim...:)

hkartol123
29-06-2008, 17:12
Evet sevgili arkadaşlar uçuağımın son halinden birkeç foto koyuyorum gerçekten çok sirin gözüküyor:D

hkartol123
29-06-2008, 17:15
Bir kaç foto daha ve kendi imalatım olan tekerlekler iniştakımları için. son olarak iniş takımını yapıcam oda yarın inşallah;oleeea:;oleeea:;oleeea:

hkartol123
29-06-2008, 17:17
servo tellerini merak eden arkadaşlar için birkaç foto

amfetamin
29-06-2008, 17:35
Tekerlekler muhteşem :) güzel bir çalışma olmuş.

hkartol123
29-06-2008, 17:42
Teşekkür ederim Mehmet Bey neyden yapıcam derken aklıma böle bişiy geldi
ve ortasınıda daha cant yapıcam şişe gazoz kapaklarından:D

A dan Z ye tamamen herşeyi kendi imalatım olmuş oldu.elektronikler hariç tabi:D:D:D:D

NOT: sanırım sitede kaynaklanan bi hatadan dolayı AMFETAMİN yani MEHMET Bey in yazdığı tam çıkmamış
bana gelen mailde söle yazıyordu tam olarak:

Tekerlekler muhteşem :) güzel bir çalışma olmuş.Aileron kontol telini görmüş oldum sağol. Şu bisiklet fren telleri gibi bir klavuz içinde hareket eden sistem. Fakat ben klavuzu göremiyormuyum yada yokmu?Sadece köpük içinde kanal açıp hareket etmelerini sağladıysan ve üstünde de bant varsa bunlar tele bir direnç oluşturmuyormu? Ve sağlam bir kanal içinde hareket etmiyorsa zaman içinde tel köpüğü keser ve aileron ayarlarında sapma olur diye düşünüyorum.

Bende buna ihtişaden cvp veriyorum şimdi

Mehmet bey aslında teller kılıflardan geçiyor boruları var fakat ince olduğu için fotoğraflarda görünmemiş:D:D
sölediğiniz gibi tele direnç oluşturmaması için bunlar gerekli.sölediğim gibi köpük üzerinde deiller yani boruların içindeler.

hkartol123
30-06-2008, 19:31
Slm arkadaşlar bugun iniş takımınıda yaptım onların fotosunu koyuyorum.

Ancak talihsizlik budur ki tam uçağı uçurmaya gidecekken üst kanat servosu arızalandı lanet olsun:D tamir etmeye çalışıyorum ama doğru dişli kombinasyonunu bulmak için çalışıyorum bakalım ne olcak.:D:D:D

mertfb129
30-06-2008, 20:56
Geçmiş olsun Hüseyin abi.Hiç uçmadımı daha?Çok morelin bozulmuştur biliyorum:)Modelin toplam ağırlığı ne kadar?
video bekliyoruz...

hkartol123
30-06-2008, 23:50
Geçmiş olsun Hüseyin abi.Hiç uçmadımı daha?Çok morelin bozulmuştur biliyorum:)Modelin toplam ağırlığı ne kadar?
video bekliyoruz...

Sağolasın.Daha denemedik Mert'çiğim servo arıza yapınca bıraktım ölece.servoda nasıl arıza yaptı çok ilginç. modeli tartırmak için dükkana gitmiştim bir anda motor çalışmya ve servo harekete başladı anlamadım sanırım manyetik alalndan etkilendi ama eşeklik bende pil takılı gitmiştim.

Biraz moralim bozuldu ama yedek servo ve malzemem elimde var yarın onu takıcam uçururuz herhalde bi aksilik olmaz ise.Tek sorun elimde sadece mikro servo kalması bakalım nasıl bi uyum olacak:D

Toplam ağırlık kendi imalatım olan iniş takımlarıda dahil 572 gr geldi 1000Mah lık pil ile klasik Wd 4 pili.iniş takımlar sadece 60 gr yanılmıyorsam yada 50 gr civarı

red_fin
01-07-2008, 09:21
Eline sağlık. Gayet başarılı olmuş uçağın.

Yanlız kullandığın pervane olmamış. Sanırım Coota'nın pervanesini kullanmışsın.

Coota'nın pervanesi itici tip pervanedir. Ters adımlıdır. Yani uçağı itmek için yapılmıştır, çekmek için değil.

Fotoğraflarda görünen hali ile yeterli çekiş sağlayamaz. Yarım performans alırsın ancak. Normal bir çekici pervane kullanmanı tavsiye ederim.

mertfb129
01-07-2008, 14:43
Hüseyin abi video bekliyoruz video.Benimde sarı mantar bitiyo.İniş takımı yapma gerek.
Neyse hadi bakalım kiminki güzel uçucak.

emo23
01-07-2008, 15:36
hüseyin. tebrikler..
pembe pembe hoş gözüküyor... video larını 4 gözle bekler haldeyiz.
şöle su bazlı bir boya ile ağırlık yapmadan boyasan ve ince stickerlar ilede süsleme yapsan dahada güzel olacak kanımca...

emo23
01-07-2008, 15:38
egemen
pusher pervaneyi nasıl ayırt ediyorsun ?
hüseyin in resimlerindeki pervane ile benim GP motorlarda kullandığım pervaneleri kıyaslayınca adım yönleri ayni.

her 2 tip pervaneyi resimler ile bize farkını gösterirmisin ?... teşekkürler...

Coota'nın pervanesi itici tip pervanedir. Ters adımlıdır. Yani uçağı itmek için yapılmıştır, çekmek için değil.

Fotoğraflarda görünen hali ile yeterli çekiş sağlayamaz. Yarım performans alırsın ancak. Normal bir çekici pervane kullanmanı tavsiye ederim.

hkartol123
01-07-2008, 17:38

Egemen abi gözünden kaçmış olcak bu benim coota pervanesi deil cessna 182 pervanesi kullandım fırçalı motor zaten cessna yı söktüm tamammen buna aktardım.bugun deneme yatpık fakat motorodan yada pilden dir ki yerterli gelmedi havalanmadı pil zaten çok aşırı ısınıyor elden atınca 1 dk falan uçtu sonra indi kırım yok.elimde 3 tane coota pervanesi var yedek almıştım.ve düşüncem şimdi cootanın motorunu söküp bunda kullanmak ama pervaneyi kullanamazmıyım?
ters çevirsem ?

hkartol123
01-07-2008, 17:42
hüseyin. tebrikler..
pembe pembe hoş gözüküyor... video larını 4 gözle bekler haldeyiz.
şöle su bazlı bir boya ile ağırlık yapmadan boyasan ve ince stickerlar ilede süsleme yapsan dahada güzel olacak kanımca...

Teşekkür ederim Emrah abi BU arada Süleyman abinin tayini istanbul a çıkmış:D

Video çekimi daha sonra olcak heralde hep sorun yaşıyorum bu aralar uğursuzluk var. ewet boyamayı düşündüm fakat burada o su bazlı boyalardan küöük şişelerde yok kg lık var nereden temin edebilirim acaba?

hkartol123
01-07-2008, 17:44
Hüseyin abi video bekliyoruz video.Benimde sarı mantar bitiyo.İniş takımı yapma gerek.
Neyse hadi bakalım kiminki güzel uçucak.

Bi uçsa Video çekecem de hep sorunlarla boğuşuyorum bu ara:D
En son kızıp bi patlarlı motor alcam :D:D:D:D

ermis
01-07-2008, 17:52
patlarlı motoru derdi bitiyormusun sanıyorsun yok ayarı bozuldu yok rodajı yok havad durdu hele havada motor durdugunda şayet rüzgar tersindeysen ve piste uzaksan vay haline :)

hkartol123
01-07-2008, 18:06
patlarlı motoru derdi bitiyormusun sanıyorsun yok ayarı bozuldu yok rodajı yok havad durdu hele havada motor durdugunda şayet rüzgar tersindeysen ve piste uzaksan vay haline :)

HAKLISINIZ ERMİŞ BEY her seyin kendine göre sorunları var THK nın Tranier 60 ını uçuruyorduk ve havada stop etti motor. güzgar tersteydi ve zorla iniş yapabildik şanşlıydık açıkçası kullanan prefesyonelm olduğu içindi belkide.ewet hem maddi yönden daha pahalı ve kırım olduğunda çok üzülüyorsun.ama elektirikliyi kırsamda umrumda deil yarın yenisini yapıyorum böle devam etcek heralde :D belkide ne iyisi helikopter:D pist derdi yok rüzgar derdi yok her türlü koşulda uçuyo Raptor 90 :D onuda denedim.ama biraz maliyetli tabi.

BİDE ek olarak bizim tranier 60 neden havada motoru stopluyor acaba? bidaha yapmıcandan nasıl emin olbilirm? kırım yaşamk istemiyorumda çünkü uçak zimmetli:D

mertfb129
02-07-2008, 08:31
Hüseyin abi san çok kısa bilgi vermek istiyorum.Erol abinin dediğine göre patlar motoru çalıştırmaya uğraşırsın çalıştıramazsın yada havada stop eder nedenini bulamazsın Çeker eve gidersin.bi basarsın çalışır derdi:)Emin ol ben gittim gördümpatlarlı elketrikliden çok çok daha zor:)
görüşmek üzere.

ermis
02-07-2008, 09:21
BİDE ek olarak bizim tranier 60 neden havada motoru stopluyor acaba? bidaha yapmıcandan nasıl emin olbilirm? kırım yaşamk istemiyorumda çünkü uçak zimmetli:D
havada nasıl duruyor tam gazdamı rolantiye veya yarım gaza cektikten sonra tam gaza geçiştemi motorun durmasının okadar çok sebebi olabilirki görmek lazım. Gerçi bende bir tane os 108 var oda sürekli duruyor ama birazda benden kaynaklanıyor ben habire kendi yaptıgım nitrosuz yakıtı kullanmak istiyorum o yok ben en az %5 nitro isterim diyor ve ufak igne ayarı cok hasas oldugundan ayar tutturamıyorum nitrosuzda :kütküt:

red_fin
02-07-2008, 09:50
Egemen abi gözünden kaçmış olcak bu benim coota pervanesi deil cessna 182 pervanesi kullandım fırçalı motor zaten cessna yı söktüm tamammen buna aktardım.bugun deneme yatpık fakat motorodan yada pilden dir ki yerterli gelmedi havalanmadı pil zaten çok aşırı ısınıyor elden atınca 1 dk falan uçtu sonra indi kırım yok.elimde 3 tane coota pervanesi var yedek almıştım.ve düşüncem şimdi cootanın motorunu söküp bunda kullanmak ama pervaneyi kullanamazmıyım?
ters çevirsem ?

Gözlerim beni yanıltmış demek ki. Şimdi tekrar baktım, pervane adımı doğruymuş.

Coota pervanesini ters olarak kullanabilirsin.

Çekici pervaneye karşıdan baktığın zaman hatvesinin sol tarafı yukarıda, sağ tarafı aşağıda. İtici pervanede tam tersi.

hkartol123
02-07-2008, 11:08
aynen dediğin gibi oluyo Mert. bu işe bi çözüm bulmak laızm. bu arada bi uçak gördüm boyutları kısa onu biraz geliştirip yeniden tasarlamak istiyorum bakalım ortaya ne çıkacak

istanbullu
02-07-2008, 13:22
evet gerçek den çok güzel olmuş herkesin takıldığı konuyu bende farklı sorayım kanadın altındaki tel bir boru içerisinde tel ve borusunu hangi malzemeden kullandın yoksa bisikletlerde bulunan fren teli ve borusumu
ayrıca videonu da bekliyoruz eline sağlık

istanbullu
02-07-2008, 13:43
hareketli olan parçanın ölçüleri kaç cm

http://img123.imageshack.us/img123/7/12028429zi8.jpg

emo23
02-07-2008, 13:53
egemen bey
peki pervaneyi düz-ters takarak itici yada çekici pervane olarak kullanılabilir mi ?
sadece fark adım yönlerinde mi ?
teşekkürler..:hımm:

Gözlerim beni yanıltmış demek ki. Şimdi tekrar baktım, pervane adımı doğruymuş.

Coota pervanesini ters olarak kullanabilirsin.

Çekici pervaneye karşıdan baktığın zaman hatvesinin sol tarafı yukarıda, sağ tarafı aşağıda. İtici pervanede tam tersi.

red_fin
02-07-2008, 14:28
Pervane ters takılarak kullanılıyor ama tabii performans kaybı olur.

Özellikle itici olarak yapılmış pervanelerin profil (airfoil) yapıları da itiş için tasarlanıyor. Sonuçta aslında pervane pali de bir kanat. Ters taktığınızda hatvesinden yararlanıyorsunuz ama profilinden yararlanamıyorsunuz.

Ben Coota'da bir süre itici pervane yerine ters çekici kullanmak zorunda kalmıştım. Neredeyse yarı yarıya performans kaybı vardı.

PATO
02-07-2008, 14:32
egemen bey
peki pervaneyi düz-ters takarak itici yada çekici pervane olarak kullanılabilir mi ?
sadece fark adım yönlerinde mi ?
teşekkürler..:hımm:
Fark sadece adım yönlerinde değil, dönüş yönü de önemli. Yani hem pervane ters takılmalı, hem de motor milinin ters yöne dönmesi sağlanmalı.

hkartol123
02-07-2008, 15:43
evet gerçek den çok güzel olmuş herkesin takıldığı konuyu bende farklı sorayım kanadın altındaki tel bir boru içerisinde tel ve borusunu hangi malzemeden kullandın yoksa bisikletlerde bulunan fren teli ve borusumu
ayrıca videonu da bekliyoruz eline sağlık

Selam İSTANBULLU Teşekkür Ederim
o gördüğünüz boru cessna 182 nin kanat borusu ve herşeyi ona ait yani extradan bişiy kullanmadım bisiklet firen borusu deil onlar zaten çok ağır olur. ama size bi öneri. Annelerimizin şişlerini herkes bilir kazak örmek için falan o dükkanlarda şişler batmasın die satılan ince borular var deişik ölçülerde onların yanı sıra camsil kutusundaki ince borularda kullanılarbilir.

ealeron ölçülerine gelince modelim şu anda atölyede epoxy bekliyor benden ve çizimlerde orada ama yarın size gerçek ölçülerini söyleye bilirim şu anda aklımda deiller ve sizi yanıltmak istemiyorum.ayrıca motoru deiştirecem o zaman videoları koyarım artık

kırımsız uçuşlar

hkartol123
03-07-2008, 20:13
Pervane ters takılarak kullanılıyor ama tabii performans kaybı olur.

Özellikle itici olarak yapılmış pervanelerin profil (airfoil) yapıları da itiş için tasarlanıyor. Sonuçta aslında pervane pali de bir kanat. Ters taktığınızda hatvesinden yararlanıyorsunuz ama profilinden yararlanamıyorsunuz.

Ben Coota'da bir süre itici pervane yerine ters çekici kullanmak zorunda kalmıştım. Neredeyse yarı yarıya performans kaybı vardı.

EGEMEN ABİ abiii sorunumun yanıtı sende bana coota nın motoruna uyacak çekici bi pervane önerirmisin bu cootanın pervanesi ile olmuyor bu iş bugun denedim.eskiden üstüme üflediği kadar çekmiyo pervaneyi ters taktığımda ve kablolarıda deiştirdim yinede zorlanıyo ve düşüyo:D coota nın motorunu biliyorsun onun miline göre nasıl bi pervane almalıyım mümkünse link atailirmisin özelden reklam olmasın burada teşekkürler. mavi mantara taktımda coota motorunu

hkartol123
04-07-2008, 19:02
hareketli olan parçanın ölçüleri kaç cm

http://img123.imageshack.us/img123/7/12028429zi8.jpg

sonunda ölçüüleri yazıyorum ksura bakmayın biraz geç oldu ama bi ton sorun yaşadım bu ara. 20 cm ye 3 cm. ve kanatın orta noktasından yanılmıyosam 17.5 cm uzaklıkta

AYRICA model uçak yapımına biraz ara vericem gerçekten çok yordu son günlerde kafamı...
BİR tekne yapmaya karar verdim elimde fazladan elektronik aksam var sanırım eğlencelik bişiyler yapabilirim kendime

Mavi mantar öle duracak bi süre denizden gelince devam ederim artık herkese çok teşekkürler

emo23
04-07-2008, 19:20
hüseyin
pembe köpük tekne iyi gider :cool:

hkartol123
04-07-2008, 21:31
hüseyin
pembe köpük tekne iyi gider :cool:

Evet Emrah abi bugun koca gün o şeytan tartı aletini aradım buldum da ama kg lık:D yarın buranın pazarı bulgaristandan adamlar geliyo ıvır zıvır satıyolar kesin onlarda vardır bizim istediğimizden ikimize birden alcam eğer bulursam.

Pembe tekne evet bakalım ne olcak bu arada epoxy ım geldi:D

emo23
05-07-2008, 02:46
kg. lık tarti aleti bize gelmez hüseyin...
50 yada 100 gr. lık hassasiyet ne kadar az olursa o kadar iyi, min. 3-5 kg çekebilecek olursa tam bize göre...
bendekinin can hoca dan ödünç aldığımın resmini ekliyorum.
bilmeyenler için ne işe mi yarıyor bu tartı ?
bunun bir ucunu ip ile sabit bir yere diğer ucunu kuyrukta sağlam bir yere bağlıyoruz. veriyoruz uçakta %100 gaz 5-6 sn. uçağın kaç gr. çektiğini görüyoruz. böylece uygun pervane büyüklüğü-adımı ve motor seçiminde bize fikir veriyor.

hüseyin bulursan bana 2 tanede uyar. bu tartının nerede satıldığı bilenler var ise lütfen bana bildirsin özelden, çok memnun olurum.

Evet Emrah abi bugun koca gün o şeytan tartı aletini aradım buldum da ama kg lık:D yarın buranın pazarı bulgaristandan adamlar geliyo ıvır zıvır satıyolar kesin onlarda vardır bizim istediğimizden ikimize birden alcam eğer bulursam.

Pembe tekne evet bakalım ne olcak bu arada epoxy ım geldi:D

alp15
07-07-2008, 19:03
av malzemesi satan dükkanlarda bulunabilir.(tutulan balıkların ağırlıklarını tartmak için.)analog olanları bilmem ama dijital olanların hassasiyeti uygundur diye tahmin ediyorum.

hkartol123
07-07-2008, 19:15
av malzemesi satan dükkanlarda bulunabilir.(tutulan balıkların ağırlıklarını tartmak için.)analog olanları bilmem ama dijital olanların hassasiyeti uygundur diye tahmin ediyorum.

En kısa zamanda bakıcam teşekkürler

emo23
07-07-2008, 19:43
metin abi sağolsun...
benim için hemen bulmuş :P
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1164
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11975
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13298

kg. lık tarti aleti bize gelmez hüseyin...
50 yada 100 gr. lık hassasiyet ne kadar az olursa o kadar iyi, min. 3-5 kg çekebilecek olursa tam bize göre...
bendekinin can hoca dan ödünç aldığımın resmini ekliyorum.
bilmeyenler için ne işe mi yarıyor bu tartı ?
bunun bir ucunu ip ile sabit bir yere diğer ucunu kuyrukta sağlam bir yere bağlıyoruz. veriyoruz uçakta %100 gaz 5-6 sn. uçağın kaç gr. çektiğini görüyoruz. böylece uygun pervane büyüklüğü-adımı ve motor seçiminde bize fikir veriyor.

hüseyin bulursan bana 2 tanede uyar. bu tartının nerede satıldığı bilenler var ise lütfen bana bildirsin özelden, çok memnun olurum.

hkartol123
07-07-2008, 20:06
metin abi sağolsun...
benim için hemen bulmuş :P
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1164
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11975
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13298

Emrah abi sen sipariş verecektin ne oldu??? indirim yaptılarmı o kadar mal alcaktın.

emo23
07-07-2008, 20:24
hüseyin dediğim gibi $650 a çıktı benim sipariş listem burada... model ve kendi işim ile ilgili mazlemeler var. tabii bu tartılarda var.
adamlara mail atttım 2 gün önce fatura indirimi yapılıyor mu diye. halen bir cevap yok ama 4-14 gün içinde mailinize cevap gelecek diye otomatik mail geldi... bekliyorum. OK yaparız desinler hemen gelecek tartılarda.

Emrah abi sen sipariş verecektin ne oldu??? indirim yaptılarmı o kadar mal alcaktın.

hkartol123
07-07-2008, 20:27
hüseyin dediğim gibi $650 a çıktı benim sipariş listem burada... model ve kendi işim ile ilgili mazlemeler var. tabii bu tartılarda var.
adamlara mail atttım 2 gün önce fatura indirimi yapılıyor mu diye. halen bir cevap yok ama 4-14 gün içinde mailinize cevap gelecek diye otomatik mail geldi... bekliyorum. OK yaparız desinler hemen gelecek tartılarda.

peki abi inşallah yaparlar indirimi.bende uçağı uçurdum bugun ama ön tekerlek ha bire yön belirliyo kayarak yeni iniş takımı yapıyom.bu arada kanatı da kırdım trübünlere çarptık:D

hkartol123
08-07-2008, 18:28
Buyrun Buda Video Sonunda kırımda var:D

http://video.google.com/videoplay?docid=6988413549468004095

murat34sahin
08-07-2008, 19:44
modelin ağırlık merkezi çok arkada gibi gözüküyor

amfetamin
08-07-2008, 20:56

Geçmiş olsun fakat bence başındanberi gayet güzel gitti bu proje. Böyle kırımlar hatalar başta olacak. Eminim bu uçak ve uçuştan edindiğin tecrübe sayfalar dolusu okuyacağın teorikden daha önemli oldu. İlk denemede ağırlık merkezi ciddi arkada bu belli. İkinci uçuşta bence hala arkada bir ağırlık var gibi geldi ve eğer pilotaj hatası yoksa aileronlarıda gözden geçir bana onlarda etkisiz gibi geldi.
Hemen onarım ve yeni düzenlemeler yada başka bir projede seni göremek istiyoruz. Bence seni kimse tutamaz artık. ;oleeea:

murat34sahin
08-07-2008, 22:10
Yatış dümenindeki servoyu bu şekilde yerleştirirsen daha rahat edersin diye düşünüyorum
http://www.webx.dk/rc/depron14.jpg
cessnada çok çektim cefasını :)

hkartol123
08-07-2008, 23:13
Geçmiş olsun fakat bence başındanberi gayet güzel gitti bu proje. Böyle kırımlar hatalar başta olacak. Eminim bu uçak ve uçuştan edindiğin tecrübe sayfalar dolusu okuyacağın teorikden daha önemli oldu. İlk denemede ağırlık merkezi ciddi arkada bu belli. İkinci uçuşta bence hala arkada bir ağırlık var gibi geldi ve eğer pilotaj hatası yoksa aileronlarıda gözden geçir bana onlarda etkisiz gibi geldi.
Hemen onarım ve yeni düzenlemeler yada başka bir projede seni göremek istiyoruz. Bence seni kimse tutamaz artık. ;oleeea:

Evet Mehmet abi dediğin gibi bana çok şey öğretti ilkte üzülüürdüm kırım olunca ama şimdi boşver yenisini yaparım diyorum ve işçiliğim daha da güzel olmaya başladı yarın yeni deneme yapıcam kısmet ve bu arada similasonda da çalışacam bu gece. Teşekkür ederim;oleeea:;oleeea:;oleeea:

Uçağı onardığımı sölemeyi unutmuşum uçak onarıldı ağırlık merkezi ciddi anlamda elden geçirildi...Kanat servosu yapılacak yeniden eğer kulakçık bulursam servoya takılabilecek 2uçlu olanlardan.borudan geçenler servoya fazla yük bindirdiği için etkisiz kalıyor gibi...

hkartol123
08-07-2008, 23:14
Yatış dümenindeki servoyu bu şekilde yerleştirirsen daha rahat edersin diye düşünüyorum
http://www.webx.dk/rc/depron14.jpg
cessnada çok çektim cefasını :)

Evet aslında bende öle yapmayı planlıyordum fakat servonun ucuna takılan kulakçıktan yok bende öle 2 li onun bi alternatifi varmı yani neyden yapabilirim ona benzer bişiy? Teşekkürler;oleeea:;oleeea:

emo23
08-07-2008, 23:18
huseyin olası sorunlar ; gerçi bunları sana yazdım ama bilgi paylaşımı için yazıyorum.

1. ağırlık merkezi çok geride
2. motor bu uçağa göre değil çok güçlü
3. pervane adımını düşür
4. aileron ve elevator lar çok fazla açılı. rod ları yekelerde dıştaki deliklere kaydır. az açı ile hareket etsin
5. video lardan gördüğüm üzere sol kanat sağ kanada göre daha kalın.

gakkartal
08-07-2008, 23:22
nasipse 15 temmuzda bende startı veriyorum tabiki gökcen kardeşimin ve ibrahim kardeşimin yardımlarıyla bakalım ben ne renk mantar bulucam:)

hkartol123
08-07-2008, 23:26
huseyin olası sorunlar ; gerçi bunları sana yazdım ama bilgi paylaşımı için yazıyorum.

1. ağırlık merkezi çok geride
2. motor bu uçağa göre değil çok güçlü
3. pervane adımını düşür
4. aileron ve elevator lar çok fazla açılı. rod ları yekelerde dıştaki deliklere kaydır. az açı ile hareket etsin
5. video lardan gördüğüm üzere sol kanat sağ kanada göre daha düzeltmkalın.

Bana yazmıştın evet EMRAH abi bende cvp veriyim bilgi açısından

1. ağırlık merkezi ayarlandı bazı yerlere kurşun takıldı
2.motoru şimdilik deiştirmicem ama ilerce cessnanın motorunu kullanabilirim şaftını düzeltmem gerekli
3.elimde başka pervane yok malesef sölediğin gibi pervane fazla büyük bu model için
4.ayarlandı
5.kanat biraz kalındı ama zımpara ile düzeltildi

TEŞEKKÜR EDERİM her türlü yardımın için;oleeea:;oleeea:;oleeea:

hkartol123
08-07-2008, 23:32
nasipse 15 temmuzda bende startı veriyorum tabiki gökcen kardeşimin ve ibrahim kardeşimin yardımlarıyla bakalım ben ne renk mantar bulucam:)

Gökhan hocam eminim üstesinden kolaylıkla gelirsiniz merakla bekliyoruz...Şimdiden iyi çalışmalar;oleeea:;oleeea:

gakkartal
08-07-2008, 23:35
Gökhan hocam eminim üstesinden kolaylıkla gelirsiniz merakla bekliyoruz...Şimdiden iyi çalışmalar;oleeea:;oleeea:

sağol kardeşim senin mantarda güzel çalışma eline sağlık sen bizden önde gidiyosun:)

murat34sahin
09-07-2008, 10:38
fakat servonun ucuna takılan kulakçıktan yok bende öle 2 li onun bi alternatifi varmı yani neyden yapabilirim ona benzer bişiy? Teşekkürler;oleeea:;oleeea:

Ben servo boynuzlarına para vermeye üşendiğim için 3mm kontraplağa benziyen bi tahtadan yaptım,Kerpeten ile ufaltım zımpara ile düzelterek sizde bitane yapabilrisniz.
Ucundaki delikleri ise kızdırılmış büyük çaplı iğneler aracılığı ile delin diğer türlü kırılıyorlar,servonun geçiceği deliği ise vidalar ile genişletilin.

mertfb129
09-07-2008, 10:58
Hüseyin abi kuyruğun kesinlikle çok ağır.Arkadaşlar söylemişler zaten.Aynı problem bendede vardı ama düzelttim.Yakalış 1 haftadır yazlıkta oolduğum için yazamadım foruma bişiler.Sarı mantarıda götürmüştüm.Birkaç deneme yaptım.Murat abimin yaptığı bir şey vardı.2 kanadın ucundan eliyle tutuyor uçağın dengesine bakıyordu.tam terazide olması gerekiyormuş uçması için.Bende kanadın 2 ucundan tuttum.Ama hi.de dengede durmadı.Arkaya düşüyordu hemen.Pili az öne aldım.Tekrar denedim süper..Ağırlık merkezi tam kanadın hücum kenarından 5,5 cm geride.Tam istenildiği gibi.
Sende böyle yaparsan iyi sonuç alabilirsin.

hkartol123
09-07-2008, 11:30
Ben servo boynuzlarına para vermeye üşendiğim için 3mm kontraplağa benziyen bi tahtadan yaptım,Kerpeten ile ufaltım zımpara ile düzelterek sizde bitane yapabilrisniz.
Ucundaki delikleri ise kızdırılmış büyük çaplı iğneler aracılığı ile delin diğer türlü kırılıyorlar,servonun geçiceği deliği ise vidalar ile genişletilin.

bakalım denicem bugun teşekkür ederim

hkartol123
09-07-2008, 11:32
Hüseyin abi kuyruğun kesinlikle çok ağır.Arkadaşlar söylemişler zaten.Aynı problem bendede vardı ama düzelttim.Yakalış 1 haftadır yazlıkta oolduğum için yazamadım foruma bişiler.Sarı mantarıda götürmüştüm.Birkaç deneme yaptım.Murat abimin yaptığı bir şey vardı.2 kanadın ucundan eliyle tutuyor uçağın dengesine bakıyordu.tam terazide olması gerekiyormuş uçması için.Bende kanadın 2 ucundan tuttum.Ama hi.de dengede durmadı.Arkaya düşüyordu hemen.Pili az öne aldım.Tekrar denedim süper..Ağırlık merkezi tam kanadın hücum kenarından 5,5 cm geride.Tam istenildiği gibi.
Sende böyle yaparsan iyi sonuç alabilirsin.

kuyruğu deiştirdim Mert şimdi iyi oldu toplam ağırlık 412 gr falan düştü servoyuda yapınca işlem tamamlancak buugn hava rüzgarlı biraz bakalım dinerse deneme yapıcam

mertfb129
09-07-2008, 11:38
video çek abi.
Bende cekicem bakalım nasıl olmuşlar.

murat34sahin
09-07-2008, 12:18
iki güne kalmaz bende video çekerim inşallah :)

hkartol123
09-07-2008, 19:48
Arkadaşlar bugun gayet güzel uçtu fakat havada mil kırıldı sonra çakıldı tabi:D:D:D bu coota nın dıştan dönen mantar motorunun mili deişiyormu acaba yanlarında alyan anahtarlar için delikler varda foto ekte

emo23
10-07-2008, 01:07
işin zor gibi hüseyin bu sefer... çekirge misali oldu bu iş...
bence o motor o kadar düşüşe iyi bile dayandı... :P
10 oldu mu düşüş ? :P
pamuk eller cebe :bye:

Arkadaşlar bugun gayet güzel uçtu fakat havada mil kırıldı sonra çakıldı tabi:D:D:D bu coota nın dıştan dönen mantar motorunun mili deişiyormu acaba yanlarında alyan anahtarlar için delikler varda foto ekte

hkartol123
10-07-2008, 01:17

Evet abi 10 olmuştur:D KAHRETSİN ya bu çekirge gene yırttı abi onarım tamamdır...
cessnanın pervane kafasıyla sorun çözüldü şimdilik fotoyuda ekliorum.ancak milin nasıl deişebileceğini bilen arkadaşlardan hala bi yanıt bekliyorum...;oleeea:;oleeea:;oleeea:

emo23
10-07-2008, 01:26
senin ilacın bu kardeş.
http://www.himodel.com/plane/Φ2_Aluminum_Prop_Saver.html

atambay
10-07-2008, 01:56
Evet abi 10 olmuştur:D KAHRETSİN ya bu çekirge gene yırttı abi onarım tamamdır...
cessnanın pervane kafasıyla sorun çözüldü şimdilik fotoyuda ekliorum.ancak milin nasıl deişebileceğini bilen arkadaşlardan hala bi yanıt bekliyorum...;oleeea:;oleeea:;oleeea:

motorun arka tarafında bir segman var. Önce onu çıkartıyorsun. Muhtemelen motorun dış tarafı olduğu gibi çıkar. Sonra ön tarafta iki alyanı gevşetince mil çıkar. Diye umuyorum :)

hkartol123
10-07-2008, 01:59
motorun arka tarafında bir segman var. Önce onu çıkartıyorsun. Muhtemelen motorun dış tarafı olduğu gibi çıkar. Sonra ön tarafta iki alyanı gevşetince mil çıkar. Diye umuyorum :)

Teşekkür ediyorum Metin Bey denicem yarın yalnız bi sorun daha var o alyanları sökemedim elimde alyan seti var ama sökemedim içinde dönüyo boşa.acaba benim set adi olandanmı hemn yenmiş gibi geldide neyse yarın bi kaliteli setle denerim teşekkürler;oleeea:;oleeea:;oleeea:

myssba
10-07-2008, 09:42
Öndeki 2 ad gömme vida mil üstünden dış zarfı çıkarmak içindir. Gevşetip dönen dış zarfı çıkarabilirsiniz. Anahtarlar da kalitesizdir vidalarda. Biraz anahtarı kanırtarak zorlarsanız gevşetebilirsiniz. (tamamen sökmeyin vidalar kayboluyor:))
Arkadaki sekman ise milin göbekten ileri geri harket ettirilebilmesi için sökülmesi lazım.
Bir fikir: Zarfı mile sabitleyen iki gömme siyah vida yerine yıldız tornavida kafalı daha uzun iki vida takıp prop saverin lastiğini onlara takabilirsiniz o zaman milin kırılmış olması pek birşey değiştirmez size lazım olan 3-4 mm boy yeter. Aynı diş vida takmaya dikkat edin. eski cd player vs elektroniklerde uygun vida var. Yada elektrikcilerin kullandığı clemens tabir edilen kablo ekleme aparatlarının vidası genelde uyuyor.
Not: ilk modellerinizde yani düzgün inilmesi henüz belirsiz modellerde mümkün olduğunca LASTİKLİ PROP-SAVER kullanılması iyi olur. Ve bu tarz propsaver kullanıldıgında montajdan sonra pervane önünde milin ucu uzun kalmamalı, hatta prop saver ile mil ucu sıfır olmalı'ki zorlamada pervane yerinden kolay çıksın.

atambay
10-07-2008, 10:25
Teşekkür ediyorum Metin Bey denicem yarın yalnız bi sorun daha var o alyanları sökemedim elimde alyan seti var ama sökemedim içinde dönüyo boşa.acaba benim set adi olandanmı hemn yenmiş gibi geldide neyse yarın bi kaliteli setle denerim teşekkürler;oleeea:;oleeea:;oleeea:
Alyan metrik olduğu için boşa dönüyor olabilir. Stopper aldıysanız onlarla birlikte gelen alyanlarla deneyin.

mertfb129
10-07-2008, 12:50
Ben küçük tornavida ile söktüm.Muhtemelen sen alyan vidayı yemişsin.Artık çıkması iyice zorlaşmıştır.Küçük(saatçilerin kullandığı) tornavida ile bir dene.ben onunla söktüm ve yıldız vida taktım harika oldu istediğim zaman çıkarıp takabiliyorum.Sen bir dene hüseyin abi ince uçlu tornavida ile.Vida alyan olabilir ama sen tornavida ile bir dene ben 4 alyan vidayıda o tornavida ile söktüm.

hkartol123
10-07-2008, 16:55
Öndeki 2 ad gömme vida mil üstünden dış zarfı çıkarmak içindir. Gevşetip dönen dış zarfı çıkarabilirsiniz. Anahtarlar da kalitesizdir vidalarda. Biraz anahtarı kanırtarak zorlarsanız gevşetebilirsiniz. (tamamen sökmeyin vidalar kayboluyor:))
Arkadaki sekman ise milin göbekten ileri geri harket ettirilebilmesi için sökülmesi lazım.
Bir fikir: Zarfı mile sabitleyen iki gömme siyah vida yerine yıldız tornavida kafalı daha uzun iki vida takıp prop saverin lastiğini onlara takabilirsiniz o zaman milin kırılmış olması pek birşey değiştirmez size lazım olan 3-4 mm boy yeter. Aynı diş vida takmaya dikkat edin. eski cd player vs elektroniklerde uygun vida var. Yada elektrikcilerin kullandığı clemens tabir edilen kablo ekleme aparatlarının vidası genelde uyuyor.
Not: ilk modellerinizde yani düzgün inilmesi henüz belirsiz modellerde mümkün olduğunca LASTİKLİ PROP-SAVER kullanılması iyi olur. Ve bu tarz propsaver kullanıldıgında montajdan sonra pervane önünde milin ucu uzun kalmamalı, hatta prop saver ile mil ucu sıfır olmalı'ki zorlamada pervane yerinden kolay çıksın.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...;oleeea:;oleeea:

hkartol123
10-07-2008, 16:56
Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim...

myssba
10-07-2008, 23:31
Birşey değil. Faydamız olduysa mutlu oluruz.
İlk başladığımızda ne zordu, unutulurmu?:)

hajji
10-07-2008, 23:49
O pempeler yalıtım straforumu? Uçaktan anlamam ama guzel gorundu gozume tebrik ederim. Kırımsız kullanın

hkartol123
11-07-2008, 00:00
O pempeler yalıtım straforumu? Uçaktan anlamam ama guzel gorundu gozume tebrik ederim. Kırımsız kullanın

evet yalıtım için kullanılanlardan.iyi dilekleriniz içinse teşekkür ederim ayrıca...;oleeea:

hkartol123
14-07-2008, 20:34
Ben küçük tornavida ile söktüm.Muhtemelen sen alyan vidayı yemişsin.Artık çıkması iyice zorlaşmıştır.Küçük(saatçilerin kullandığı) tornavida ile bir dene.ben onunla söktüm ve yıldız vida taktım harika oldu istediğim zaman çıkarıp takabiliyorum.Sen bir dene hüseyin abi ince uçlu tornavida ile.Vida alyan olabilir ama sen tornavida ile bir dene ben 4 alyan vidayıda o tornavida ile söktüm.

Mert benim motorun kurtulma şansı senin dediğin gibi olcaktı ama o saatçi tornavidaları ilede denedim olmadı bakalım nasıl sökecem

mertfb129
14-07-2008, 21:15
Benim bir tane motor öldü.mil yamulmuş.ve o milden bulmak çok zor.çünkü düz değil ortasında yiv var.attım gitti

hkartol123
15-07-2008, 14:22
Benim bir tane motor öldü.mil yamulmuş.ve o milden bulmak çok zor.çünkü düz değil ortasında yiv var.attım gitti

Mert vidaları sonunda çözdüm foto ekte lastikle tutturdum o ring hesabı:D:D:D

hkartol123
15-07-2008, 14:24

çok Teşekkür ederim M. Y. Sarıkaya dediğinizi yaptım bi üstteki mesajımda fotosunuda koydum.

mertfb129
15-07-2008, 15:04
hah süper olmuş dediğim tornavidalarla sökmüşsün.

hkartol123
15-07-2008, 15:23
hah süper olmuş dediğim tornavidalarla sökmüşsün.

Yok mert onlarla sökmedim bi arkadaşa söktürdüm elektronikçi onda özel alyanlar vardı tornavida gibi o söktü bende o resimdeki tornavidalarla o vidaları taktım yani takarken kullandım onları:D bide senin v açısı kaç cm?
benimki 1.5 acaba ondanmı dengede kalmıyo? 3.5 falan mı olcaktı?

mertfb129
15-07-2008, 15:43
Yok mert onlarla sökmedim bi arkadaşa söktürdüm elektronikçi onda özel alyanlar vardı tornavida gibi o söktü bende o resimdeki tornavidalarla o vidaları taktım yani takarken kullandım onları:D bide senin v açısı kaç cm?
benimki 1.5 acaba ondanmı dengede kalmıyo? 3.5 falan mı olcaktı?
Üzgünüm 7 cm:)

hkartol123
15-07-2008, 16:03
Üzgünüm 7 cm:)

1 kanatı yere tam koyduğunda 7 cm olcak deilmi Mert?
ben öle yapıp 3 cm ayarlamıştım.gerçi çok bilen biri öle yap dedi:mad::mad::mad:

PATO
15-07-2008, 16:18
MM400 ölçülerine göre kanat dihedrali; bir kanat yerde iken diğer kanat ucunun yerden yüksekliği 7 cm olmalı. Seninki şu anda 3 cm ise değiştirmek için hiç uğraşma. Böyle de güzel uçar. Hatta tono bile atabilir hale gelir.

mertfb129
15-07-2008, 16:23
Gürman Hocam şu anda 1.5cm imiş.Bence az gibi.Ama yinede bilemiyeceğim.

hkartol123
15-07-2008, 16:23
MM400 ölçülerine göre kanat dihedrali; bir kanat yerde iken diğer kanat ucunun yerden yüksekliği 7 cm olmalı. Seninki şu anda 3 cm ise değiştirmek için hiç uğraşma. Böyle de güzel uçar. Hatta tono bile atabilir hale gelir.

Teşekkürler Gürman abi yeni köpük almaya gidecektim şimdi vazgeçtim:)
Bu arada sesini uzun süredir duyamadım bende tatile falan gittin sanmıştım.
Aleronlar iptal şu anda servo arıza yapınca çıkarttım normal bantla sabitledim aleronsuz denicem bugun hava güzel olursa eğğer bugunde istediğim gibi geçmezse düzkanatıma takıcam motorunu bakalım ondan nasıl olacak....:agla::agla:

hkartol123
17-07-2008, 16:51
-8889019831963984887&hl=en

ewet arkadaşlar pembe mantarın son videosu.konuyu burada tamamlamak istiyorum çünkü bu mantar çok canımı sıktı.buralarda yardım eden biride yok o yüzden bu uçaktan soğudum onu rafa kaldırmadan önce son kırım videomu paylaşmak istedim.
HEPİNİZE İLİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM....;oleeea:;oleeea:;oleeea:

video oanylanmamış olabilir işte link.yada yalnış eklemiş olabilirim

http://video.google.com/videoplay?docid=-8889019831963984887&hl=en

mertfb129
17-07-2008, 17:09
Geçmiş olsun Hüseyin Abi.Uçuramamanın tek sebebini söyleyeyim sana yanında bu işi bilen birisi yok.Pilotaj eksikliğin.Başka hiç birşey değil.Ha motor çekmiyor pervane yetersiz desem değil uçağı öyle çekipte yerden kalkmazdı.Tek sebeb pilotajı iyi olan birisi olcaktı yanında.

PATO
17-07-2008, 17:11
Geçmiş olsun Hüseyin, sıkma canını.

hkartol123
17-07-2008, 17:16
Geçmiş olsun Hüseyin, sıkma canını.

Gürman abi ve Mert iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.sanırım sorun bende.ama kırmadan da öğrenememki deil mi:D

teşekkürler;oleeea:;oleeea:;oleeea:

mertfb129
17-07-2008, 17:39
Sen ne diyon Hüseyin abi ben bir ara hergün uçak yaptım hergünde kırdım:)
Kırmadan bu işin zevki alamazsın sıkma canını be abi

hkartol123
17-07-2008, 17:47
Sen ne diyon Hüseyin abi ben bir ara hergün uçak yaptım hergünde kırdım:)
Kırmadan bu işin zevki alamazsın sıkma canını be abi

sıkmıyom abicim zaten düz kanatı tamamlamaya başladım zaten..

bu konuda baya bi dramatik olmaya başladı:D:D:D

ymn
17-07-2008, 19:25
Selamlar..
Benim yanımdada kimse yok,ben başlayalı 9 ay oldu.Daha doğru düzgün ucuramıyorum,model elimden attıgımda biraz gidip cakılıyor.benimde yanımda bu işi bilen biri olsaydı daha erken olurdu düzgün bir uçuş yapmam.Ama (baya bi) zamanla ögrenilir ve bende ögrenmeye cabaladım,bişeyler oluyor sanki.Eğitim modellerini seffaf koli bandı ile kapla.Bu sayede model daha saglam olur,o zaman kanat kırılmazdı.Kırtasıyelerde satılır 1 ytl,kolay gelsin..

hkartol123
17-07-2008, 20:13
Selamlar..
Benim yanımdada kimse yok,ben başlayalı 9 ay oldu.Daha doğru düzgün ucuramıyorum,model elimden attıgımda biraz gidip cakılıyor.benimde yanımda bu işi bilen biri olsaydı daha erken olurdu düzgün bir uçuş yapmam.Ama (baya bi) zamanla ögrenilir ve bende ögrenmeye cabaladım,bişeyler oluyor sanki.Eğitim modellerini seffaf koli bandı ile kapla.Bu sayede model daha saglam olur,o zaman kanat kırılmazdı.Kırtasıyelerde satılır 1 ytl,kolay gelsin..

sağolasın zaten kaplamıştım koli bandıyla:D ama düşüşte onu bile parçalamış:D
neyse. düz kanatın son halini veriyorum bu arada onun motor açısını bilen varmı??? acilen lazımda

ymn
17-07-2008, 22:49
sağolasın zaten kaplamıştım koli bandıyla:D ama düşüşte onu bile parçalamış:D
neyse. düz kanatın son halini veriyorum bu arada onun motor açısını bilen varmı??? acilen lazımda

2-3 derece aşşagı ve 2-3 derece sağa eğim vererek takacaksın.

hkartol123
17-07-2008, 23:04
Teşekkürler

istanbullu
19-07-2008, 11:45
öncelikle şunu söylemek isterimki gayretinden dolayı helal olsun acizane sana verecek bilgim bilgisayarda similisyon çalış çok önemli

mil konusuna gelince milin 3mm lik ise postayla sana gönderiyim özelden adresini yaz

hkartol123
21-07-2008, 22:53
öncelikle şunu söylemek isterimki gayretinden dolayı helal olsun acizane sana verecek bilgim bilgisayarda similisyon çalış çok önemli

mil konusuna gelince milin 3mm lik ise postayla sana gönderiyim özelden adresini yaz

Teşekkür ederim. evet similatörde çalıştım baya bi ama gerçekle farklı.
3 Gündür izmirdeydim cvp ondan gecikti kusura bakmayın.evet milim 3 mm adresi özelden yazarım cok sağolun...

hkartol123
14-08-2009, 02:23

Emrah abicim eski koyu okuyunca senin mesaj hoşuma gitti ve söylemek istediğim bu motoru hala kullanıyorum birde arttech kötü derler :) hala taş gibi profil kanadıma can veriyor.
Gerçekten dilimi ısırıpta söliyim inanılmaz dayanıklı çıktı:):)
;oleeea:;oleeea:;oleeea:

emo23
14-08-2009, 11:02
hüseyin olay artecth te değil sende ;) artık düşmeyide öğrendin. ustuplü düşebiliyorsun :)

Emrah abicim eski koyu okuyunca senin mesaj hoşuma gitti ve söylemek istediğim bu motoru hala kullanıyorum birde arttech kötü derler :) hala taş gibi profil kanadıma can veriyor.
Gerçekten dilimi ısırıpta söliyim inanılmaz dayanıklı çıktı:):)
;oleeea:;oleeea:;oleeea:

Residue
14-08-2009, 11:12
ya sanki son videoyu izlerken eskinden yaptigim komik bi hata aklima geldi, simulator de kullandigim kumandanin aleron ayarlarini ters cevirmistim, unutup ucagi da oyle ucurayim derken havalandiktan sonra yukselmek yerine burun ustu kapaklanmistim. videoda kalkisinda cok ani cakilisin bunu animsatti. ama thk nin artaklanlariyla yaptigin calisma cogu kisinin cesaret etmedigi birsey. tebrik ederim.

hkartol123
14-08-2009, 23:46
ya sanki son videoyu izlerken eskinden yaptigim komik bi hata aklima geldi, simulator de kullandigim kumandanin aleron ayarlarini ters cevirmistim, unutup ucagi da oyle ucurayim derken havalandiktan sonra yukselmek yerine burun ustu kapaklanmistim. videoda kalkisinda cok ani cakilisin bunu animsatti. ama thk nin artaklanlariyla yaptigin calisma cogu kisinin cesaret etmedigi birsey. tebrik ederim.

Merhaba
Sizin başınıza gelen olay aynen hemde birebir benim başımada geldi ve zavallı cootamın hiç uçamadan organlarını bağışlamasına neden oldu:):):)

Teşekkür ederim...

emo23
15-08-2009, 11:32
demekki her uçuş öncesi acele edip taxi yapmadan önce kontrol yüzeylerinide kontrol etmekte fayda var.

Residue
15-08-2009, 12:35
bu arada aleron deil elevator demek istedim... anlasilmis ama galiba.
emo hocam acele etmemek mumkun mu ya...

hic ucmadi diyerek kucumseme 2 saniye kadar uctu sayilir videolarinda :D

emo23
15-08-2009, 12:39
2 sn lik adrenelinde zevk verir :)

Residue
15-08-2009, 12:48
Yaninizda duran arkadaslarla durum kritigi yapmak da ayri bi zevkli. 20 kere ayni sahne anlatilir farkli yorumlarla. En az 2 saat de oyle geciyo :)

emo23
15-08-2009, 13:40
sen birde ayni kritiği askerde komutanından dayak yiyince gör. :) ömür boyu anlatarak herkesi bayacaksın ;)