Orijinalini görmek için tıklayınız : gümrük vergisi kanunu
arkadaşlar öncelikle sizlerden özür diliyorum her konuda ben dahil bir çok kişi cergi nekadar veririz ne kadar ödememiz lazım kanun nasıl die soruyor. ve verilen cevaplar okadar farklıki . örneğin bi arkadaşımız 300 dolarlık paket sipariş edecek bazılarımız 300-400 milyon dio bazılarımız 50-60 dolar dio bazılarımız 100 doalrı geçmez diyor. vala ben araba almayı düşünüyorum fakat bu belirsizlik beni durduruyor. Sizlere Soruyorum : aramızda YENİ VERGİ KANUNLARINI bilen ve 100 Euro nun üzerindeki malllara YÜZDE KAÇ vergi geldiğini bilen lütfen bizi burada bilgilendirsin. Bu kadar belirsizlikte kalınca ULUSLARARASI GÜMRÜKLEMEYİ aradım . Bi arkadaşım orada birine yonlendirdi beni . Oradaki adam bana bizim aletlerin motorlu maket sınıfına girdiğini belirtti ve bunların gümrükten geçebilmesi için CE belgesine ve yüzde 18 kdv ye gerek oldugunu söyledi ? yüzde 18 se nasıl 400-500 milyon olabiliyoki vergiler lütfen bilgilerinizi bekliyorum.
arkadaşlar bilgisi olan yok mu ?
Serhanın meşhur formülü vardı 100avro<:) 100avro>:( . Bu hala geçerli. Ne güzel anlatan,bilen arkadaşlar var iyice okuyunca anlaşlıyor herşey ya. Neyse ben onlara biraz daha dil olmaya çalışayım.
100 euro üstü için
Mal üzerine gelen vergiler : yüzde 5 + yüzde 18
Yazılı beyanname masrafı : 20 milyondu enson
Diğer masraflar :
1.Tse'den alınması gerek uygunluk belgesi ayrıca telsiz müdürlüğü var sanırım bir de,bunlar için gerekli masraflar. Devlet dairesinden böyle bir işte para vermeden çıkmak mümkün mü? 150 ytl civarı desek buna da tam bilmiyorum burdan okuduklarım.
2. Paket alım işleminin gümrük komisyoncusu vasıtası ile yaptırılması takdirinde verilecek hizmet bedeli.
Yani ; burda işi bozan biraz yüzde 18 kdv biraz da tse vs den istenen uygunluk belgeleri oluyor. Tse eskisi gibi İso'nun ya da tüv'ün ya da herne kuruluşsa, belgelerini kabul etmiyor, tse'de ve devlette de bir milli standart sistemi kurma amacı var onun için illaki bakalım bu ülkemize uyuyor mu diye bir onay istiyorlar hem de para koparıyorlar. Bunların olmasının tüm nedeni de değişen yasa ve artık internet üzerinden alınan,100 avroyu geçen malların bilmem neyin bilmeneyine göre kabul edilmesi işte, yani ticari mal gibi sanki.
Ben olsam ne yapardım?
100 avro üstü yurtdışından mal getirtmezdim.
Düşük fatura ile "vergiden kaçınma" işine Savage, t maxx gibi araçlarda ayrıca rtr, yanında motoru gelen araçlarda girmezdim çok kolay anlaşılır. Belki elektrikli bir kit ya da tek bir nitro motor neden olmasın.
Umarım yararlı olur sorulara cevap olur.
Sevgiler,Saygılar.
Kısa olucak ama reca ederim:)
peki bişi sorcam getirttiğin malde CE belgesi yoksa mı TSE ye yolluyorlar ? yoksa her gellen mal bi kere TSE görüyormu :D
illgnsyyz
07-03-2005, 23:47
yakın zamanda forumdan birisi giga crusher getirmişti bu işleri o bilir gibi geliyo bana hadi tamam verecez diyelim %5+%18 de tse işi zor be abiler giga crusher sahibi arkadaş bu tse konusunda ne yapmış istemişlermi belge neyin bi yardımcı olsa aslında
arkadaşlar değeli üyelerimiz :D
amerikada tanıdık buldum :) bu arkadaş amerikanda arabayı alıp hediye paketi yaptırıp hatta oradan hediye olarak yollasa gümrükten malı geçirebilirmiyiz ?
veya araabayı kutusundan çıkarıp bavula koysa ve türkiyeye gelirken getiirirse sorun olurmu ?
cepcity size %100 katılıyorum bende yurtdışından hediye gibi getirtmeyi düşünuyom fakat bu işe bi açıklık gerek lutfen gerçekten bilenler cvplasın gidipte bi koca truck getirdikten sonra bide gumrukte ugraştırmasınlar bide hediyeler içnde gerekiyormu bu tse telsiz mud.den bişeyler falan
benim 400-500 milyon dediğim vergi değil toplam masraftı,
ayrıca ticari malı getirtmek içinde ticari olmanız gerekiyor birey olarak birkerelğine mahsus şifre veriliyor nerede nasıl kullanıyor bir fikrim yok telefonda görüştüğüm kadın bu şekilde anlattı, yada bir ithalat firmasıyla görüşerek onlara getirtmiş gibi onların almasını istiyorsun tabi bununda bir bedeli var 80 milyon falan dediler,
ayrıca TSE ye giden her bir ürün için 35-40 milyonluk masraf çıkartıyorlar(mış), motor lastik takımı vs. masraf ortada,
ayrıca kendiniz şifre almanız için vergi borcu yoktur tarzında bir kağıda ihtiyaç duyuyorsunuz, bunuda karaköye biryerden temin edebiliyormuşsunuz tam masrafaı bilmiyorum,
birde normal fatura değerinin %18 vergisi var,
bunları alt alta topladığınızda ve geçen süreyi hesaba kattığınızda, hem uzun zaman alıyor hem meşakatlı hemde masraflı, birkaç seferde istediğiniz şeyleri almayı tercih etmenizi öneririm ben bu şekilde hareket edicem doğrusu,
sabahın köründe git kuyruk bekle heryere paralar dağıt ne o alacağın 80dolarlık birşey.
SpaceWalker
10-03-2005, 02:01
Ya peki amerikadaki tanıdık arabayı alsa parçalara ayırsa 3-4 ufak kutu şeklinde 1 er hafta arayla yollasa olmazmı :P
Ne gıcık işler bunlar yaa.Ticari amaçla getiren adama tse sini cartını curtunu sor bizim gibi son kullanıcıdan ne istiosunuz.Haksızlık bence.....
Ticari amaçla getiren adama tse sini cartını curtunu sor bizim gibi son kullanıcıdan ne istiosunuz.Haksızlık bence.....
Yurt dışındaki bir şirketin sattığı, yani gelirinin hiç bir vergisinin Türkiye Cumhuriyeti ile alakası olmayan firmanın malının Türkiyedeki kullanıcının eline geçmesi için hiçbirşey sorulmayacak ama Türkiyede yatırım yapan ve gelirini eninde sonunda devletle paylaşan firmanın malı aynı kişiye satabilmesi için nekadar cart curt varsa sorulacak. Gayet adil :)
RC alışverişini yurt dışından yapmanın haklı olduğu birçok durum vardır ama bu tarz düşünce yapısı da biraz fazla oluyor gibi.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.