Orijinalini görmek için tıklayınız : Auto-Drom fiyatları güncellendi.
sekreter
11-03-2005, 09:59
Tüm R/C kullanıcılarına duyurulur. Bilgi için tıklayın. (http://www.auto-drom.com/forum/viewtopic.php?t=1683)
Saygılar
Burak
Login yapamayanlar için metni yazayım. Oh ya bu çok iyi oldu, teşekkürler sonunda. Bunun üstüne autodromda güzel bir buluşmada yapılır. Tam da bugün yazmayı düşünüyordum ne olacak pist fiyatları diye artık sizi daha az yalnız bırakırız. Hobbyrc'ye yüzde 20 lik indirimimiz devam ediyr hala değil mi;)
auto-drom da birşeyler oluyor Shocked . Ve en sonunda pist kullanım ücretleri değişti. Günlük kullanım araç başına 15 YTL'den 10 YTL'ye düştü. Yıllık aidat ise 200 USD'den 200 YTL'ye düştü. İlgilenen tüm arkadaşlara duyurulur.
Herkese kırımsız kullanımlar dileriz.
Saygılar
Burak AYDIN
R/C sorumlusu
Login yapamayanlar için metni yazayım. Oh ya bu çok iyi oldu, teşekkürler sonunda. Bunun üstüne autodromda güzel bir buluşmada yapılır. Tam da bugün yazmayı düşünüyordum ne olacak pist fiyatları diye artık sizi daha az yalnız bırakırız. Hobbyrc'ye yüzde 20 lik indirimimiz devam ediyr hala değil mi;)
auto-drom da birşeyler oluyor Shocked . Ve en sonunda pist kullanım ücretleri değişti. Günlük kullanım araç başına 15 YTL'den 10 YTL'ye düştü. Yıllık aidat ise 200 USD'den 200 YTL'ye düştü. İlgilenen tüm arkadaşlara duyurulur.
Herkese kırımsız kullanımlar dileriz.
Saygılar
Burak AYDIN
R/C sorumlusu
mail attım, cevap bekliyorum..
mrserhan
11-03-2005, 15:03
gunluk 10m olmasına cok sevindim.
aslında benim dusuncem yıllık uye olmaktı. ama 200ytl de direk vermek biraz zor
engine02
11-03-2005, 16:01
allah ne kadar guzel ne kadar guzel allah tuttugunuzu altın etsn burak abi walla cok makbule gecti hatta bu pzr geliim bn bi rodaj yapiim ;) en guseli walla billa
darısı hazerfan'ın başına
MAD FOR TAMIYA
12-03-2005, 06:27
Skyline, yanlış mı biliyorum?
Hazerfan zaten 10YTL değil mi?
!Amorfy.BaRoS+
13-03-2005, 13:07
Hazerfanın günlük kullanım ücreti 10 milyon.
yane 10 mılyon gıne pahalı ben elektıklı arabamla 1 adet 3000 lık pılı 5 dk bıtırıyorum 2 tane pılım var 10 dk sarj makınesı getırıpte orada pıllerı doldurmuyorum yane orada duracagım en fazla 2 saat bu 2 saatın 10 dk sıda pısstte oyun oynıcam bunun ıcıın 10 mılyon bence fazla 5 mılyon fılan olması lazımm
Siz de n'aptınız arkadaşlar;İsterseniz hiç pist ücreti wermeyilim:):)
walkmen o akdarda demedımde zatı pıste gıden arakdaslar genelde orada yemekte yıyorlar onun ıcın her bakımdan kar var pıstlerde
Fiyatlar iyi yine eskiye göre sadece yıllık üyelik hala avantajsız. Bizim hrc indirimi sürüyorsa zaten günlük üyelik çok daha iyi olur, ondan aşağıda zor gibi. Aslında hrc indirimi de pek birşey değil maddi anlamda ama hrc'nin bir farkının olması açısından güzel olur. Sormuştum ama cevap gelmedi bu arada.
ya bi dakka ya pazar günü auto dramdaydım girişte adam normalde indirim diye bişe yok ama dedi sizi kırmayalım bu seferlik dedi ne ayak abi 10 aldı adam ilk benden filan mı duydu anlamadım
benim bildiğim , normalde hrc nin indirimi vardı ama kart gösterildiği haldeydi. ki ben bu kart ın ne olduğunu anlamadım. ama öyle dediler. kartlı sisteme geçtiysekde benim kartım yok :(
neyse 1 türlü hrc nin fiyat 15 YTL iken vardı indirimi ama şu an herkeze 10 YTL diye hatırlıyorum.
%100 doğru cevap için Burak beye sormak lazım.
sekreter
15-03-2005, 09:00
Arkadaşlar geçen pazar güne gelenler muhtemelen kalabalığın farkındaydılar ve oradaki elemenların çoğu günlük çalışan (yani sadece pazar günü için) elemanlardı. Muhtemelen onların haberi yoktur. Hobbyrc indirimi için site yöneticilerinin bizimle (yani auto-drom yöneticileri ile) görüşmesi gerekmektedir.
Saygılar
Burak
mad for tamiya: amorfy; hazerfanın günlük kullanımı 20 ytl diye duyduğumdan böyle birşey yazdım, yanlışım olabilir,
Sekreter: Peki bu kullanım ücreti 10 ytl araba başınamı...
[QUOTE=sekreter]Hobbyrc indirimi için site yöneticilerinin bizimle (yani auto-drom yöneticileri ile) görüşmesi gerekmektedir.
Hımm yani görüşünce düşebilir ha hadi bakalım inşallah, bir farkımız olsun ama değilmi forum olarak eskisi gibi.
sekreter
16-03-2005, 09:46
Araç başı günlük kullanım ücreti 10,00 YTL. Yıllık üyelikte araç sınırlaması yoktur.
Saygılar
Burak
Yıllık üyelik için hrc team olarak çalışmalar yapmaktayız. Autodrom'a düşündüğümüz planları daha açıklamadık. hrc-autodrom işbirliği olumlu sonuçlanırsa hepinize burdan bildireceğiz. Ayrıca planlarımız sadece autodromla sınırlı kalmıyor, bir RC shop ile anlaşma kurma çabasındayız. Çok güzel planlarımız var. Eğer gerçekleşirse hrc üyeleri, autodrom ve RC Shoplar yani hepimiz kârlı çıkacağız.
hrc team...
100kmh2sn
16-03-2005, 16:25
Burak bey sizinle bu konu hakkında görüşelim
arkadaslar ben bu hafta hazerfandaydım gunluk kullanım 20 ytl dediler 2 araba 40 ytl bıraz ısrar falan 2 arac 20 ytl verdık ama tek arac 20 ytl imiş bu dogru ve cok pahalı bence.10 ytl eyvallah.
Skyline, yanlış mı biliyorum?
Hazerfan zaten 10YTL değil mi?hayır 20 ytl ben bu hafta oradaydım.
Yıllık olarak sınırsız araç 150YTL
Bilginize
ben de bugun hazerfen'deydim 20 ytl verdim . devamlı gitmeyen biri için çok para gerçekten .
MAD FOR TAMIYA
18-05-2005, 07:12
Şehir dışından gelen ve sadece yılda 3-4 kaç kez gelen benim içinde çok para...
Yani İzmit-HAzerfan benzin + otoban parası + 20 milyon. Eskiden 10 milyondu ve bence makul idi. Umarım değiştirilir.
engine02
18-05-2005, 10:41
abi yarıs gununden once bnde gittgimde 20 ytl vermstim we gercekten cok yuksek gelmisti bnde o gun yanıma 20 ytl almıstım 10 ytl die bi werdik butun parayı o gun parasız gezdim ii mi :D eskiden 10 ytl idi cok ii bi fiyatı wardı yaaa bnce gene 10 ytl olsa ii olr deerim dewamlı gitmeyenlere cok fazla bu para :)
100kmh2sn
18-05-2005, 11:27
hazerfen Autodromdan dahamı güzel bi pist veya 20 YTL olacak ne gibi avantajı var,Autodrom fiyatı düşürüyor ama hazerfan gittikçe artırıyor, bravo !
Dr. Mini-Z
18-05-2005, 13:36
Şahsi kanaatim evet Hezarfen oto dromdan daha güzel bir pist en azından daha temiz daha rahat kullanımı olan eğimleri doğru verildiğinden daha çabuk kuruyan bir pist.
Fikrim bu yöndedir.
Dip Not : Araba almaya geldiğinde yüzlerce dolarları , upgrade e geldiğinde aa aliminyum godaninyum potansörü aldım hemde 50 dolar diyen bizlerin pist ücretine geldiğinde bu şekilde davranıyor olmamız enteresan bunu şu örneğe benzetin arkadaşlar kaçak elektrik kullanımı gerçek abonelerin faturlarına yansıyor bu da onun gibi topu topu iki tane pistimiz var kaç kişi var forumda 2000 kişi diyip duruyoruz ya allahaşkına ben neden bir haftasonu piste gittiğimde 50 - 100 kişiyi bir arada göremiyorum. İnsanlar sabit giderlerinden ötürü bir şekilde ücreti bu şeklide ayarlamak zorunda kalıyorlar. Ayda 50 kişi gidiyor sa * 20 100 kişi gidecek olsa o zaman pazarlık şansınız olur temel kural arz talep. Araç alalım 1000 dolar harcayalım gidip carrefour otoparkında bilmem ne okulunun bahçesinde o meydanında kullanalım bence zihniyet tamamen yanlış.
Saygı ve sevgilerimle,
Bu arada dip not ana yazıdan uzun oldu söylenecek daha çok şey var vakti geldikçe tartışmalayız. Ama son söz pistlere daha sık daha çok kişi gitmeliyiz ancak o zaman bizimde görüş ve isteklerimizi daha net beyan edebiliriz.
Bir dip not daha : Hezarfen diye yazılır. Pistle alakalı değil tamamıyla ismi taşıyan şahısa olan saygı ve sevgimden bu düzeltmeyi yapma gereği duydum.
Bakınız :
http://www.tdk.gov.tr/adsozlugu/ayrinti.asp?id=4639
Auotodrom pisti d egüzel ama ilgisiz kalındığı için oraya şu ana kötü, Oranın tozu, da kiri de a üzerinden araçlar gittikçe kalkar. Autodromun günlük fiatı makul gerçekten yıllık biraz yüksek 200 ytl inşallh o da azaltılır piste talep olduğu görülünce. 20 ytl çokmuş gerçekten Hezarfen pisti için.
!Amorfy.BaRoS+
18-05-2005, 14:04
Bence boşu boşuna konuşuyoruz sanki bu yazıları okuduktan sonra yada bizim pistlerden bi menfaatimiz varmış gibi bakanlar oldugu süece artık kimse için birşey yapmak içimden gelmiyor.Neyse ister 20 olsun ister 10 olsun gitmek istemiyenlerin bahanesi 20 oldugu için gitmicem 10 oldugunda gittin mi ki ?
Kuzgun biraz sert çıkmış ama kanaatimce doğru.
Öncelikle belirtmek gerekir ki mevcut koşullarda Hezarfen, Autodromdan çok daha iyi durumda. Her iki pistte de yarış düzenleyen birisi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer taraftan Autodrom la olumlu görüşmelerimiz devam etmekte ve bazı teknik eksiklikleri tamamlamaktalar.
Sertaç'ın belirttiği konu tutarlı olmakla beraber aslında pek geçerli değil.
İzmit-HAzerfan benzin + otoban parası + 20 milyon
ile
İzmit-HAzerfan benzin + otoban parası + 10 milyon
arasında yüzde kaç fark var? Onu geçtim, hezarfen bedava olsa maliyet ne kadar fark edecek? Kaldı ki doğal olarak pist sorumluları fiyatları seyrek gelen insanlara göre ayarlamamakta.
Bunların dışında, Autodrom da kişi başına değil araç başına ücret almakta. Yani aslında fiyatlar arasında öyle bir uçurum yok.
Üzerinde asıl durulması gereken konu bence şu; neden günlüğü 20, yıllığı 150? Aslında onroad arabası olan kişiler yılda 4-5 defa piste antreman için gitseler, 2-3 defa da yarışlar öncesi antreman için gitseler zaten amorti olacak. Demek ki bu kadar bile gitmiyoruz. Sonra da fiyatlar hakkında yorum yapıyoruz.
Şapkamızı önümüz koyup düşünmek lazım;
Eski forumda demedik mi "Biz istedik diye bu pist yapıldı. Orası bizim yuvamız olmalı" diye. Peki ne yaptık HRC olarak, geçen 2 yıl içerisinde 2 tane toplantı. toplamda 50şerden 100 civarı ziyaretçi yani taş çatlasa 2000YTL girdi. Bu rakkam pistin hangi giderine yetecek, kar edecek de üstüne indirim isteyeceğiz.
TeamGO olarak bizim yapabildiğimiz toplamda 2 yarış. Benzer bir girdi sağlamış oluruz ancak. Yani o da yeterli değil.
Öncelikle bu hobinin özellikle onrad kısmının pistte yapıldığını hatırlamak lazım. Tüm araç sahipleri pistlere gidelim. Neresi yakınsa, neresi ucuzsa, neresi hoşumuza gdiyorsa oraya gidelim ama yeterki gidelim.
Bu hobinin gelişmesi için ne yapmalı diye tartışmadan önce, hobinin gereklerini yerine getirelim derim.
!Amorfy.BaRoS+
18-05-2005, 15:08
10 milyonluk fark yerine zaten harcadıgımız zaman ,emek ,yol a birde kullandıgımız ücretin artması olarak bakmak lazım ki birde amaç olarak zaten yapmak istediğimiz işin artması üzücü yoksa 100 de yüzlük artışın değil !
peki sunu göz önünde bulundurmak gereksizmi?simdi yüzlerce dolar vererek bu araclara sahip oluyoruz merak var ögrenme arzusu var bunların olabilmesi için ortam var ancak bunu dendigi gibi büyük marketlerin otoparklarında degilde pistlerde kullanmak için almadıkmı ?şimdi yeni başlayan birisini 20 ytl giriş ücreti diyerek haftada 1 yada 2 gün pistlere nasıl çekebilirsiniz.ayda 4 defa kullansa 80 ytl yapar ki arada % 50 lik bir fark eder.belki diyen olur gülünü seven dikenine katlanır ama bu dikeni sevenede batmaması lazım.çok özür dilerim yapılan belki 10 ytl nin davası ama bu sporun genişlemesi için bence bu işin erbabı olmuş insanlar bu konuda bize yardım çözüm bulmalı.bu genişlememiz ve daha cok kişilere ulaşabilmemiz için.bir yanlısım varsa lütfen düzeltin.
Dr. Mini-Z
18-05-2005, 16:38
Arabası olan her arkadaş haftada 2 gün piste gitse zaten pist ücretleri o seviyelere çıkmaz bizim de demek istediğimiz bu.
tamam o zaman fiyatların yükselme sebebini buna baglamakta yanlıs bence nedeni insanların haftada 2 sefer gidebilmesi için fiyatların olur tarafı olmalı egerki fiyatlar bu seviyede olması durumunda insanların çekimser kalmalarını fazla görmemek lazım.su konusmaları hiç duymayan yada arasında konusmayan varmı.
X: abi hadi bu hafta piste gidelim
Y: olur ya cok pahalı be dostum 2 araba ** eder,
X: dogru be abi zaten gecen hafta gitmiştik para bitti be abi.
gibi.cok duygusal oldu kusura bakmayın.benim anlatmak istedigim insanları bu sekilde bir araya toplamak zor,daha uygun bir olusumla yani indirimle makul fiyatla daha cok insan toplamak mümkün.yani sürümden kazanmak ( bu işin ticareti yok tabiki yanlış anlasılmasın. )
MAD FOR TAMIYA
18-05-2005, 19:09
fdx'e canı gönülden katılıyorum. Pek çok kişi neden Off-road almayı tercih ediyor, veya alışveriş merkezlerinin otoparklarını...
Pist'ler bu hobinin yaygınlaşması için en uygun ortamlardan biri. Pek çok kişi pistte yenilikleri, modifikasyonları vs. öğreniyor ve yeni ürün talebinde bulunuyor, hatta arabasını değiştiriyor. Tanıtımı ve yaygınlaşması için, pistlerin ucuzlaması gerekdiğini düşünüyorum. Pist sahipleri zaten yedek parça, yeni malzeme satışlarıyla pist maliyetini belli bir sürede mutlaka amorti ediyorlardır. Veya pist fiyatlarını ucuzlatıp daha çok kişiyi oralara çekip daha çok satış yapabileceklerine inanıyorum.
Ayrıca evet, bencede Hezarfen pisti Auto-Drom'dan çok daha özenli, eğimleri su tutmayan, kule konumlandırmasıyla daha kontrollü, yanı başındaki tuvaleti ile daha kullanışlı bir pist.
Benim gibi pisti olmayan küçük şehirlerden katılanların durumu farklı. Ama şunu açıkca belirteyim Auto-Drom pisti İstanbul'a giderken yolunun üstü ve İzmit'e pek uzak değil.
Otobandan geçerken söyle bir saat uğrayıp çıkmak istesem iki araba için 30YTL. Oysa eskiden Hezarfen'de olduğibi 10YTL olsa açıkcası daha sık uğrarım. 20YTL fazla ödemekle batacağımdan değil ama bu tamamen psikolojik bir durum.
Bu pistlerin bir tanesi için ufak bir hesap yapalım:
Yılda 4 yarış olsa , her yarışa 50 kişi katılsa ve yarış günleri pist adam başı 7,5YTL'ye kiralansa 1,500YTL eder. Yarış öncesi katılımcıların yarısı 2 kere antreman yapsa (50 kişi eder) ve bunlarda araba başı 15YTL ödese 3,000YTL eder. Toplamda 4,500YTL yapar. daha bu hesabın içinde yarış harici kullanımları hiç katmıyorum. Bu pist yılda 4,500YTL masraf çıkarıyor mu? Yani yıllık işletim, yenileme masrafı nedir? Ben bu pistlerin sadece kuruluş maliyetinin yüksek olduğuna inanıyorum. Onunda 4-5 yıl içinde kapatılabilineceğine inanıyorum.
20 mılyon acıkcası cok fazla 10 mılyon makul bır fıyattı
20 mılyon gıtmesı gelmesı yol paraları yemek paraları bır gun acıkcası cok fazla
pekı 10 mılyondan 20 mılyona cıkarmıslar ıyıde yaptıkları bır sey varmı yane gerekcelerı nedır %100 zammı kımse yapmıyor yaptıkları bır seymı var mesela kullanım boyunca yaktıgımız yakı9tımı karsılıyorlar nedır yane bu kadar artıs enflasyona goremı neye gore acıklık getırsınler okk
adamların bır sey yaptıgı yok adam gelıyor parayı alıyor orada bulmaca cozuyor sonra pıstten arabaları bıle kaldırmıyor durmuyor ortada yok elımızı yıkamaya asabun koymamıslar acıkcası 20 mılyon yerıne besıktas meydanada 3-4 t-maxx her hafta sonu oynamak bana daha mantıklı daha ucuz vede bu hobının gelısmesıne cok daha katkı saglıyor acıkcası
torlak_t
18-05-2005, 20:29
Açıkçası bence adamların düşündükleri şu ister katılın ister katılmayın: Ya adam zaten arabaya 1000 ytl para vermiş haftada 20 ytl mi vermicek? bence budur düşünce...
En iyisi autodroma gelin 10 YTL işte :) Tamiya için mad olan abi sen niye hezarfene gidiyorsun ki izmitten autodrom hem yakın hem de daha hesaplı ama elektrikliler için sorun evet. Düzelicek o da inşallah. Bir de Burak abi gibi bir teknik destek elamanı var o da unutulmamalı.
Bence hezarfen de autodrom fiyatları da genel olarak iyi.Autodrom günlük 10 ytl yıllık 200 ytl, hezarfen günlük 20 ylt yıllık 150 ytl, düşününce aynı şeye geliyor ben hesaplıyorum,kaç gün giderim falan diye; autodrom yıllık ücreti 150 ytl olsaydı yıllık üye olurdum ama 200 biraz çok gibi, 10 ytl olduğu için günlük vermeyi tercih ediyorum. Hezarfenin yıllık pist kullanım ücreti makul olduğu için sorun yok yani söylemek istediğim piste hep giden için bi şekilde iki pist ücretleri de uygun. Sadece yarış öncesi antreman yapacak olursak sorun olur ama o kadar da olsun.
sonuc olarak ıstedıgımız pıstlerın ne sekılde olursa olsun ucuzlaması ve bu sporu daha yaygın hale getırmek ve daha saglam bır yapıyla organıze olmak.sonrasında tum bıreyler bır araya gelerek acemısı,ustası guzel bılgı deneyım ve tecrubeyle cok hos hafta sonları gecırebılırız.ınsanları cagırmak bır araya gelebılmek ıcın bır cok arkadasımız cok caba sarfedıyorlar.helal olsun ama pıst sahıplerı ve bu pıstlerde organızasyonlara onculuk eden arkadaslarımız yada buyuklerımız bır araya gelerek lutfen bu sporun dahada cekıcı bır hale gelmesı ıcın yardım edeceklerını umut edıyorum.
Açıkcası şu an için ben 10 ytl den daha ucuz bir pist ücreti olacağını sanmıyorum. Ne zaman Ankaradaki gibi her haftasonu pistler dolar o zaman işte pist ücreti yıllık 125 ytl de olu 100 de. Ayrıca 10 ytl neye ödemiyoruz ki tüm gün için sadece 10 ytl, dışarda yemek yiyecek olsak, bir kafeye otursak, bilardo oynasak, bowlinge gitsek vereceğimiz ücretten daha da az.
Not : Benim 500. mesaj olmuş, hayırlı olsun bana:)
Aradaşlar tutturmuşuz 20YTL çok diye. Öncelikle algılanması gereken, pist sahiplerinin günlük toplanan paralarda gözü olmadığı. Tüm pistler devamlı üye istiyorlar. Onun için günlük ücretler biraz yüksek tutulmuş durumda.
Masraflar ne kadar tutar denilmiş, her iki pisttede pistle ilgilenen bir kişi var. Hezrfende bu kişi haftanın 7 günü orada. Asgri ücretten düşünseniz bir kişinin yıllık maliyeti zaten 5000YTL hatta daha fazla. Bunun dışında işletmeciler bulundukları organizasyona bir kira bedeli ödemekte. Her iki pistinde inşaat maliyetleri ise bu hesaplarla zaten 5-10 yıllık getirilerinden fazla.
Şöyle bir basit yaklaşımda bulunsak, araba aldığımız zaman ve sonrasında ciddi masraflar yapıyoruz. Üzerine yapılacak olan 100dolar civarı bir ödeme daha var. Ve bu ödeme yıllık.
Aslında gelen cevaplara baktığım zaman şunu algıladım. Aslında neredeyse kimsenin aslında düzenli olarak piste gitmeye niyeti zaten yok veya zaten şehir dışında olduğu için gidemiyor. Bizde burada 20 çok mu, 10 olsa olmaz mı diye geyik yapıp duruyoruz. Kısaca oynamayacak gelinin yeri dar durumu o kadar.
Mesajlara bakıyorum, kimsenin yapıcı yaklaştığı yok. 10YTL niye 20 oldu diye sormayan yok, peki yıllık kullanımlar niye 250-300YTL den 150ler dolayına düştü diyen yok?
10YTL iken, piste yılda1-2 defa gidip, gittiği zamanda 5YTL ye düşürmek için yarımsaat pazarlık yapanları gördükçe, yıllarca bu işi yaptığını söyleyip pistte 2 tur atmamış insalarla tanıştıkça, otoparklar, parklar bahçeler bize yeter denildikçe, aslında belki de gerçekten boşa kürek çektiğimizi düşünmeye başladm.
Yazıların bir kısmını okuyunca pist sahiplerinden gidildigi için üzerine para istesek daha iyi olur gibi geliyor:))
Arkadaslar bugun 1 kitin kullanılır haldeki fiyatı en az 200-300 dolar,benzinin litresi bilmem ne kadar.Bu paraları rahatlıkla harcıyorsunuzda piste verilecek 20 milyon veya 10 milyon için neden bu kadar cok tartışma çıkıyor?
Bilinen seyleri tekrarlamakta fayda var.Bu hobbi pahalı bir hobbidir,basta yaptıgınız sabıt malıyete ek olarak(kıt,kumanda,pıller,motor,vs) kosturma maliyetide yuksektır.Ve bu malıyetler +/- dunyanın heryerınde yuksektır(avrupa ve abdde ınsanların gelırlerı daha yuksek oldugu ıcın daha rahat masrafları karsılarlar ama genede yuksek malıyetlı)
Burada sehre cok yakın bır pıst var,yıllık uyelık 150€ ,cokta bakımlı dııl,ortalıkta pıst sorumlusuda yok cogu zaman.
Belirtildigi gibi eger pistlere gıdılmezse adamlar pıstı kapatırlar arkadaslar,konu bu kadar basıt.Adamlara gereken orada bos duran bır pıst dııl,kullanılan bır pıst.Yarın,yeri geldiginde adamlardan cesıtlı tavızler yada ıyılıkler ıstenıldıgınde adamda kalkar sıze 'kardesım gelen gıden yok,burası bos duruyor,bırak para kazanmayı gelıp arabasını kosturan bıle yok dedıgınde' ne cevap verılıcek?
Ben sıze olacakları soylıym,pıste ılgı olmazsa adamlar orayı baska bır amac ıcın kullanırlar.Ve burada bırakın pıste gıdenlerı ,pıste gıtmemek ıcın bınbır bahane bulanlar bıle pıst yok,olanıda kapattılar derler....
Adamlara destek verelım,pıstlerını kullanalım ki,bırsey ıstedıgımızde haklı sebebımız olsun.
autodrom 10 milyon , hezarfen 20 milyon , hezarfen neden bu kadar pahalı vs.. deniliyorda madem günlük 20 milyon pahalı , yıllık üye olun o zaman. herhalde 1 yılda 7-8 kereden daha fazla gidersiniz piste. şehir dışındaysanız vs. ise de , 7-8 den daha az gidecekseniz de günlük vereceğiniz 20 milyon da, 1 kite 100lerce$verirken, rahatsız etmez herhalde kimseyi.
autodrom'da da benim bildiğim araç başına fiyat 10 milyon.
benim 1 arabam var , günlük 20 milyonda fazla geliyor , ben autodrom'a gidicem diyorsanızda autodrom a gidin o zaman.
hangisi daha uygun geliyorsa ona gidin ama yeterki gidin.
Dr. Mini-Z
19-05-2005, 11:49
Zaten bir kite 300 - 500 yeri geldiğinde 1000 dolar verip alan bir arkadaşın yılda en az o cihazı 10 - 15 belki 30 defa kullanıyor olması lazım yoksa yapılan yatırımın değeri yuok yıllık üyeliği bölelim şimdi 150/30 veya 200/30 ne çıkıyor arkadaşlar 7 YTL 5 YTL bu da mı pahalı çoğumuz iyi birşey değil maalesef ama sigara içiyoruz en azından ben günlük sigara parasını bu işe ayırmak aldığınız kitin yerine göre 5 te birini 3 te birini bir yıl boyunca istediğiniz zaman kullanacağınız bir piste vermek bu kadar mı zor ?
HErkes şapkasını önüne koyup düşünsün derim sakin kafayla ...
Saygı ve sevgiler ...
RC nin tadı pistlerde çıkar !
arkadaslar bız 20 mılyonun da degılız olayın 10 mılyonken enden 20 mılyon oldu neye gore artıs yapıldı eger artıs yapıldıysa elbettekı yenılenen seyler olmustur yazın arkadaslar buraya bızde tartısmayalım ozaman
ben 2 ayda 10 sefer pıste gıdeceksem 20 mılyondan 200 mılyon benzın masrafını katmıyoruz
ben pıste o kadar verıcegıme gıdıp bır tane elektıklı arac toplarım onla oynarım bu kadar baıst bır durum
olmadı besıktas meydaanna sprey boyayla pıst seklı cızerın ne kadar mal olucakkı 5 kutu sprey gıtse 40-50 mılyona gelır beddavadanda oynarım olur bıter yane o kadar zormu
Yazıların bir kısmını okuyunca pist sahiplerinden gidildigi için üzerine para istesek daha iyi olur gibi geliyor:))
Arkadaslar bugun 1 kitin kullanılır haldeki fiyatı en az 200-300 dolar,benzinin litresi bilmem ne kadar.Bu paraları rahatlıkla harcıyorsunuzda piste verilecek 20 milyon veya 10 milyon için neden bu kadar cok tartışma çıkıyor?
Bilinen seyleri tekrarlamakta fayda var.Bu hobbi pahalı bir hobbidir,basta yaptıgınız sabıt malıyete ek olarak(kıt,kumanda,pıller,motor,vs) kosturma maliyetide yuksektır.Ve bu malıyetler +/- dunyanın heryerınde yuksektır(avrupa ve abdde ınsanların gelırlerı daha yuksek oldugu ıcın daha rahat masrafları karsılarlar ama genede yuksek malıyetlı)
Burada sehre cok yakın bır pıst var,yıllık uyelık 150€ ,cokta bakımlı dııl,ortalıkta pıst sorumlusuda yok cogu zaman.
Belirtildigi gibi eger pistlere gıdılmezse adamlar pıstı kapatırlar arkadaslar,konu bu kadar basıt.Adamlara gereken orada bos duran bır pıst dııl,kullanılan bır pıst.Yarın,yeri geldiginde adamlardan cesıtlı tavızler yada ıyılıkler ıstenıldıgınde adamda kalkar sıze 'kardesım gelen gıden yok,burası bos duruyor,bırak para kazanmayı gelıp arabasını kosturan bıle yok dedıgınde' ne cevap verılıcek?
Ben sıze olacakları soylıym,pıste ılgı olmazsa adamlar orayı baska bır amac ıcın kullanırlar.Ve burada bırakın pıste gıdenlerı ,pıste gıtmemek ıcın bınbır bahane bulanlar bıle pıst yok,olanıda kapattılar derler....
Adamlara destek verelım,pıstlerını kullanalım ki,bırsey ıstedıgımızde haklı sebebımız olsun.
bızde bunu anlatmaya calısıyoruz ucret cogaldıkca gıden sayısında dusus yasanacaktır.bu nedenle fıyatlar uygun bır hale gelmesı demek daha cok ınsan gelecek anlamına gelmezmı.bırde zaman gelıyor araclara yuzlerce belkıde bınlerce dolar para verıyoruz ama bunu bu konuyla bagdastırmamak lazım dıye dusunuyorum.bızımde tepkımız 20 ytl olması % 100 bır artısdan dolayı ınsanların pıstlere gelmeme durumu soz konusu.bu konuda haksız bır taraf oldugunu dusunmuyorum.bu konuyu tartısmak belkıde hepımız ıcın ıyı bır sonuc verecek farklı olumlu fıkırler cıkacak ve pıstlerımızı daha verımlı bır halde kullanabılecegız.
bız su an beyın fırtınası yapıyoruz ve buda bence cok guzel.bu arada bu konu acıldıgı zamana kadar kımse bu ucretlerle ılgılı yorum yapılmıyordu ve konu acıldıgından berı okuyanların % 100 bır artıs olmasından ne kadar huzursuz oldugu ortaya cıktı.bıze bu ımkanları saglayanlara her anlamda cok tesekkur etmek ıstıyorum pıstle vs.oncu olmuslar, bazı arkadaslarımızda; orası pahalı gelıyorsa lutfen autodroma gıdın bu mevzuyuda kapatın demeye getırıyor.onada tesekkur ederız.
ben 2 ayda 10 sefer pıste gıdeceksem 20 mılyondan 200 mılyon benzın masrafını katmıyoruz
ben pıste o kadar verıcegıme gıdıp bır tane elektıklı arac toplarım onla oynarım bu kadar baıst bır durum
olmadı besıktas meydaanna sprey boyayla pıst seklı cızerın ne kadar mal olucakkı 5 kutu sprey gıtse 40-50 mılyona gelır beddavadanda oynarım olur bıter yane o kadar zormu
2 ayda 10 sefer gidiceksen günlük vermezsinde yıllık üye olursun , böylece daha az vermiş olursun. kalan 10 ayda da gidersin elbet.
günlük 20 milyonken yıllığın 150 milyon olması da insanları yıllık üyeliğe çekmek olabilir.
beşiktaş meydanında 100 lerce kişinin arasında , o nedir bu nedir , 1 tur verseneler arasında kullanmakla pistte kullanmakta aynı şey değil. bi de sprey boyayla boyatırlarmı sence etrafı?
bızımde tepkımız 20 ytl olması % 100 bır artısdan dolayı ınsanların pıstlere gelmeme durumu soz konusu.
Öncelikle algılanması gereken, pist sahiplerinin günlük toplanan paralarda gözü olmadığı. Tüm pistler devamlı üye istiyorlar. Onun için günlük ücretler biraz yüksek tutulmuş durumda.
( 10 karakter )
Merak etme ucuz oluncada gıden sayısında fazla bır artıs olmaz ,Turkıyedekı modelıclık camıası ıcın ucuz olması daha fazla gıdılmesı anlamına gelmıyor.
Eskı forumda konusuluyor,herkes atıp tutuyordu.Yok pıst yok olsa soyle gıderız ,boyle yarısırız,soyle gazlarız dıye.Noldu sımdı pıst var gıden yok.Bakın yarın o pıstler kapanınca gene aynı konusmalar gecıcek,pıst acılınca gene gıden olmayacak.Ayrıca hesap yaparsanız 20mılyon=12€ ederkı bence tum gun pıstte araba kosturmak ıcın oldukca hesaplı.
Neyse ya pek bir anlamı yok sanırım, sonuçta tercih ama bu sene yine de piste gidenlerde artış olucak inşallah. Gitmeyen kaybeder ne diyelim, haftasonunu başka işlerle geçirmektense vakit bulabildikçe pistte geçirmek benim daha çok hoşuma gidiyor başkasının gitmez orası ayrı. Biraz yalnız kalmak kötü oluyor ama sonra birkaç kişi gelince zevkli oluyor o da zaten :)
nitro_rs4
19-05-2005, 20:23
Kusura bakmayın fakat bu konuya farklı ve yürekli bir yorum getirmek istiyorum. 10 milyon'u 20 milyonu bir yana bırakalım. Bu mevzuları sakız gibi dile getiripde 1 defa olsun pistte görmediğimiz göremediğimiz bir sürü arkadaşımız var. Bunun sebebine gelince, pistte araba kullanmak sokakta araba kullanmaya benzemez. 6-7 sene önce çok iyi hatırlıyorum Mustang H. Şekerpınar pistine ilk arabamı koyduğumda elimin titremesinden elimdeki kumandayı hissetmiyordum ve pistte benden başka 5-6 araba daha vardı. Şunuda itiraf etmekte fayda var sadece ellerim titremiyor adeta heyecandan uçuyordum(durduğum yeri hissetmiyordum). Buna benzer bir anıyı Ankara grubundan bir arkadaşda anlatmıştı hatta şu anda bu işi pro yapanlardan birisi.
Arkadaşlar söz dönüp dolaşıp suraya geliyor, "Piste gitmek cesaret ister" hiç kusuruma bakmayın ben kendi başımdan geçeni anlattım...Hiçbirimiz bu yetenekle doğmadık.
Sevgilerimle.
Kardeşiniz / Abiniz Oğuz.
Dr. Mini-Z
19-05-2005, 21:13
Boş konuşuyoruz bu kafalar değişmeyecek.
nitro_rs4
19-05-2005, 22:13
Mecbur değişecek üstad, kafayı değiştirmeyen zaten bu işi bir noktaya kadar yapar ve sonrasında kaybolup gider (bu işi sürdüremez anlamında...)
haha :) valla benim de elim titremişti ne yalan söyliym :) ama çok zevkliydi.
cesaret konusunda : aynen katılıyorum :)
yarışmayı seven pistede gider sevmeyen bakmaya gider
pist pist pist bır pisttır kı gıdıyor bulusmalrı kacırmak ıstemıyorum yarıslara gıdıyorum yarıs oncesı antramanlara gıdıyorum
yane gıtmıyor degılım ama acıkcası meydanda oynamak daha zevklı oluyor benım ıcın
ozgur abı bu arada etrafı alanaden boyamıcaz 2 serıt halınde sadece bır kac vıraj cızecez sorun olmaz bence
hee bu arada meydanda bıze bakan neredeyse 200-250 kısı oluyor bence boyle bu hobı ok daha fazla gelısıyor ben belkı gunde 5-6 kısıye towwer a soyluyorum
yane oyle pıste gıderek hobı gelısır dıyenler varsa buyursun gelsın bakalım hangı turlu daha cok gelısıyor gozlerıyle gorsun
Dr. Mini-Z
19-05-2005, 23:24
Evet traxxas senin dediğin gibi gelişiyor o 200 250 kişi izler izlemez internete hobi şoplara koşup araçlar alıyorlar değil mi ? 5-6 kişi de hemen towerdan sipariş verip hobiye giriş yapıp meydanlara caddelere mi çıkıyorlar. Susayım konuşmayayım dedim ama sap diyip saman diyorsun çok abes fikirlerin var sen gelme güzel kardeşim pistlere o zaman sokaklarda oyna mutlu ol buluşmalara katıl. Gelişmiş kitleyi de görüyoruz bu arada ne kadar geliştiğini de görüyoruz.
Saygı ve sevgiyle mutlu kalın.
mutlu abı sende gıdıp pıstlere her gun 20 mılyon ver olurmu
eger oyle oyluyorsan pıste gelen arkadaslar hemen araba alıyorlarmı
acıkcası ben bu gune kadar 3-4 kısıye araba aldırdım hatta kendım sattım bazılarını
neyse konu cok uzamasın
Pıste gelen arkadasların araba olma olasılıkları ,sokakta senın arabanı gorenlerın alma olasılıgından cok daha fazla.Neden kendı soyledıgının ılla dogru oldugunu dusunuyorsun?Herkes yanılabılır ve onemlı olan bunu kabul etmektır.Ama hep kendı soyledıgının dogru oldugunu dusunuyorsun.Ve bu ıse hakıkaten onem veren ve bırseyler yapıp,ınsanları yonlendırmeye calısanları baltalıyorsun.Burada ınsanların pıste gıtmesını tesvık etmeye calısıyoruz,calısıyoruzkı hobby hakıkaten gelıssın,mevcut pıstler kapanmasın,ama senın gıbı dusunenler yuzunden cok zor gorunuyor.
Besıktas meydanda kosturmaya devam....
Dr. Mini-Z
19-05-2005, 23:52
Muratcan açıkçası bundan sonra yazacağın değişik fantezilerine cevap vermeyeceğim gerekmediği sürece sen bildiğini yap ama insanları yanıltma kaç kişi meydanda kullanırken gördü diye hobiye girer ya allahaşkına sonra öyle girenlerde gelip burda pistte ne işim var kullanırım beşiktaş meydanında pist çizer kullanırım gibi fantezi açıklıyorlar belediyenin işi ne diye düşünüdün mü ortak kullanım olan bir alanı kafana göre pist çizip kullanamazsın çizdin diyelim nasıl güvenliğini sağlayacaksın birisine çarpıp bacağını kırsan nasıl sorumluluğunu kaldıracaksın. Ben gidiyorum piste yıllık üye olup veriyorum da 150 YTL yi çünkü ben adamsam 1000 dolar harcadığım bir arabayı kullanmak için 150 YTL lik ekstra yıllık masrafı çok görmem abes konuşmam Allah tan aklıbaşında insanlar varda pist açmışlar bize bu imkanı sunmuşlar derim, elimden geldiği kadar da desteklerim neresi yakınsa oraya giderim ama piste giderim gidip bauhauss bilmemnerenin otoparkını aramam. Piste gelen arkadaşlar genelde bu işle ciddi ilgilenecek inasanlar oldukları için araba da alıyorlar bununla da kalmayıp ya bana ne derler, rezil olurum kepaze olurum gibi kompleksleri olmadığından yarışlara girip ilk yarışlarında 2. 3. de oluyorlar. Bu pist kullanmama yarışlara gelmeme korkusu maddiyatla alakalı değil arkadaşlar tamamıyla insanların kendini kandırmacası; alıyor arkadaşımız 200 - 500 dolar arası bir araç cırlop yapıyor kendince, kep kesiyor kep boyuyor koyuyor galeriye aa süper olmuş eline sağlık buna ışık taksam mı neonla mı aydınlatayım daha bismillah araba halen yatıyor bir pist yüzü bir yarış yüzü görmüşlüğü yok gariban 4 tekerin her neyse bakın halen rafta araba, yok 3 vites bıztırısı kilitli tutturan şeysi yüklüyor da yüklüyor arabayı ama dikkat araç hala piste inmiş yere değmiş değil (arkadaşlar böyle yapacaksanız yazık diecast alın) ondan sonra insanlar yarışlar düzenliyorlar yarışlara gelmiyor pist uzak öyle pahalı bilmem ne diye sebep bu değil aslında sebep arkadaş aracı yüklerken kebi keserken kebi boyarken arabayı kullanmayı unuttu araba çok canavar halde ama maalesef kullanacak pilotaj yok neden arabayı bir kere olsun sürmedi çünkü güzelleştirdi arabayı kendince. E hakim olamayacak bu arada işte ben bu araba ile piste çıkarsam yarışa girersem madara olurum millet te bana güler korkusu devreye giriyor. İŞTE BU YÜZDEN PİSTLERE VE YARIŞLARA GEREKLİ İLGİ VE TALEP YOK işin özü budur şimdiye kadar takip ettiğim ve gördüğüm kadarı ile. Ve bazı arkadaşlar halen insanları yarışlara pistlere adapte edecekleri halde işin tuning kısmı ile ilgileniyorlar ya tamam o da yapılır ama önce kullanmayı öğrenmek gerekir. Kullanırsın leş gibi olmuş arabanı güzelce temizlersin (ki işin en keyifli yanlarından biri de bu benim için) ondan sonra cırlop kepini de tak üzerine evin en güzel köşesinde sergile ama önce kullanmayı öğren. (burdaki yazıların hiçbiri sana ithafen yazılmadı Muratcan o yüzden bu yazıya istinaden cevap yazma, ama konunun gidişatı hakkında görüşlerini tabiki belirtebilirsin).
Saygı ve Sevgilerimle,
HADİ VİTRİN GÜZELLERİ PİSTLERE . . .
''haydi kızlar okula'' gibi bir kampanyamı başlatsak acaba bizde :) :)
:D :D :D Neyse hadi iyi geceler, erken uyuyalım da pistlere gidelim yarına dinç uyanalım. Haftasonu hava da yağışlıymış ya az yağarsa idare ederiz yine.
Haydi gençler ipiste.
haha :) valla benim de elim titremişti ne yalan söyliym :) ama çok zevkliydi.
cesaret konusunda : aynen katılıyorum :)
son rccup 2005 yarışında 3pk'yı iyiki kayışla boynuma asmışım, yemin edebilirimki, 20 dakikalık final yarışının her dakikasında kumanda sanki elimde yokmuş birazdan elimden kayıp aşağıda oturanların kafasına düşecekmiş gibi oluyordu, bu yazıyı yazarken bile o anları yaşar gibiyim gerçekten büyük heyecan pistler ve yarışlar, offf kalb atışlarım hızlandı.....sevgiler
murat, ben de bir askı alsam iyi olacak zaten hezarfen pisti kulesi çok yüksek, bende de yükseklik kaşıntı yapıyor, bir de yarış heyecanı olunca kumandanın anteni ile diğer yarışçılara suikast yapmak istemem :).
bu pist muhabbeti hiç bitmez en güzeli konuyu biraz neşelendirelim
x:pistimiz yok ya koskoca istanbulda
y: o da olur inşallah
y: pist açtılar hadi piste gidelim
x: yok ya ben vermem 20 milyon piste kendin git. arabam takla atınca çeviren bile yok.
y: haberin var mı pist ücreti 10 milyon liraya düşmüş ben gidiyorum gelecek misin
x: ne gidicem para veriyoruz kompresör bile yok
y: olaya bak pistin yıllığını 50 milyon yapmışlar ya süper
x: ben vermem o kadar para piste, arabama jant alırım onun yerine ya
y: pisti bedava yaptılar niyeyse? görevliyi de işten çıkarmışlar ben gidiyorum piste gel sende
x: zaten orada bizim yediğimiz içtiklerimizle dünyanın parasını kazanıyorlar gidip 15 milyon yiyecek içeceğe veremem şimdi. git sen
y: pist kapanmış ya karting pisti yapmışlar orayı
x: ulen koskoca istanbulda pist yok hayret bişey ya.
x: pist açın istanbula bu nedir ya
y: süpersin sen
engine02
20-05-2005, 09:06
ersin abi tam bi ozet olmus yazdıklarına katılıorm :D tebrik ederim
Muratcan,
Geçen yıl 4 tane, bu yıl bugüne kadar 2 tane yarış oldu. Yarşlara katılıyorum, pistlere gidiyorun, antreman yapıyorum demişsin ama benim bildiğim sadece 1 yarışa katıldın ve onun dışında geçtiğimiz 2 yıl içerisinde piste 2 bilemedin 3 defa gittin. Onun yerine meydanlarda kullanmayı tercih ettin. Bu senin tercihindir ve kimse buna birşey diyemez. Ama bu şekilde hobinin daha çok gelişeceğini idda etmen artık komediden öte. Yıllardır foruma üyesin ve bu hobi ile ilgileniyorsun ve meydanlarda ki gelişimi savunuyorsun ama
- Hala NiCD, NiMH şarjları arasındaki farkı bilmediğini söylüyorsun
- Led ile 7.2V deşarj aleti yapılabileceğini iddia edebiliyorsun.
- Son 1 yıla kadar bir defa dahi olsun, diferansiyel bile sökmediğini, söksen bile toplayamayacağını söylüyorsun
- Turbo motor ile norml motorlar arasındaki farkı bilmediğini söylüyorsun.
Eğer senin dediğin gibi meydanlar hobiye faydal olsaydı bunların çoğunu geçen yıllar içerisinde ana öğretirdi.
Eğer bu iş internette yazışmakla öğrenilseydi, yukarıdaki soruların cevapları gibi onlarcasını ve defalarca ben ve diğer arkadaşlar cevapladı. Onları okuduğunda hemen aklında kalırdı.
Eğer bu iş internet üzerinde surf ile öğrenilseydi, hepimiz internet kuşlarıyız şimdiye kadar hepimiz alemi cihan olurduk ama olamadık.
Geriye tek şey kalıyor. Pistler yani "Düzenli olarak, toplu ve bilinçli şekilde hobinin icra edilmesi"
Bu forumda bir sürü insan birbirine tavsiyele verip duruyor. Daha net, daha doğru ve daha çok cevap verebilen insanların kimler olduğuna dikkat edin. Hepsinin pistlerin o veya bu şekilde müdavimleri olduğunu görecekseniz.
Hatta biraz daha ileri gidelim, bunların içinden bu hobiyle uzun süredir uğraşanları çıkaralım bir bakalım,
Emre, Murat, Yusuf gibi pırıl pırıl insanları görüyoruz. Hepsi bu forumda bulunan ve yılardır bu işi yapıyorum diyen birçok kişiden kat kat fazla ilerleme kaydetmiş durumda.
Piste gelmezsiniz problem yok. Tamam. Ama lütfen artık, "meydanlarda oynarım, ben de gelişirim, hobi de gelişir" gibi talihsiz, mesnetsiz açıklamalarda bulunup insanları yanıltmayalım.
yusufcetin
20-05-2005, 11:24
Piste gitmek gerçekten çok keyifli. Hele 150 YTL verdiğin zaman bir daha düşünmüyorsun giriş ücretini.
Piste gitmek için bencede insanlar gönülsüz. Ben oraya giderken başıma ne geleceğini bilmeden sadece aracımı temizleyip ufak tefek ayar yaparak gidiyorum. Ve her hafta daha fazla şey öğrenmeye başlıyorum. Sanırım 1 - 1.5 ay oldu bu işle uğraşmaya başlayalı. Geçen hafta pullstart, debriyaj, vites dişlilerini dağıtıp topladım aracımın.
Geçtiğimiz hafta gittim ve arabam çalışmıyordu aha dedim süper geçecek bu gün. 1-2 saat arabayı dağıtıp topladım belki 3-4 depo kullandım ondada virajlara giriş ve çıkış antremanı yaptım.
Sokakta amaçsızca kullanmaktansa pistte virajı daha iyi nasıl dönerim, düzlükte arabamın ayarı ne olmalı gibi şeyleri düşünmek çok daha güzel oluyor.
engine02
20-05-2005, 11:52
walla bnde bisiler yazmak istiorum simdi bi kere meydan da kullanarak hicbi sekil pilotaj da gelismezz bu hobi de gelismez abi duz yolda git gel yaparak hicbisi de ilerleme kaydedemezsn ama pist oyle mi pist e gittin mi her turlu orda bisiler oreniosun orda bi ton insan oluor bi problem oldugu zaman yardım istiorsun hmn yardım ediolar ama sn bi meydan da kime sorucan aracın kavramayı dagıttın nası toplarım die sorarsan adam sana böm böm bakar yani onun iicn her zaman pist gitmek en iisidir
ama bn de fazla gidemiorm ama bi nedenim war sınav fln oldugu icin hatta bu yuzden yarısada giremiorm ama bu sınav isinden sonra artık her pzr fln pist e gitmeyi dusunuorm cunku pist e gittin mi bnm bu hobiyle ilgili bildgim selerin ustune daha neler eklenecek bu yuzden gidicem bi de sole bisi wardır . mesela sole insanlarda wardır bn herseyi bilirim pist e gitmesemde herseyi biliorum derler bunlar yalan yani kimse herseyi bilmez yani illa bilmedigin kucuk bi nokta wardır onu da pist e gittiginde kesin ogrenirsin yani o yuzden daima piste gidilmeli DAİMA :D
Saygılarımla . . .
!Amorfy.BaRoS+
20-05-2005, 14:45
İlk uçagı Düzlüğe koydugumda ellerimin o titrek halini bende hiç unutamam.
Akşam mutlu abi ile konuşurken oda şahit 3-4 mesaj sildim ama genelde aynı fikileri düşünüyoruz aslında birazda insanları yönlendirken biraz zorlayıcı gözüküyoruz.Yukardaki metinlere birde dışardan bir insan gözüyle bakınca benim izlenimlerim
ya bu adamlar her konuya cevap yazıyolar ama daha hiç pist görmiyenleri var !
Ya 10 milyon bir adam için baya büyük bir etkenmiş alla alla Tartışma konusu 10 ytl tuhaf (Olayın boyutunu bişmiyor)
Off alırım arabamı yarışcımı olcam ben ya bunları çekicem Kaptırım düzlükte kimseyide ilgilendirmez.
Gibi düşünceler olabilir.Aslında bu mesajı da silmeyi istiyorum nedeni yok ! Ah güzel insanlar İşallah her türlü bahane geçerde herkezler BULUŞMA OLMAKSIZIN pistlerde görüşebilirler.(A Sizde mi burdaydınız naber ya ? :) )
İşallah yazılardan kimse kırılmamıştır.
ozan abı dedıklerının cogunda bırebır haklısın pıst konsuunda evet az gıttım hatta cogunlada senle gıttım vede orada bana cok ayrdımcı oldun sagal
led konusundakı olayı yenı postumla duzelttım ayrıca dıff sokme ısıne gelınce o zaman konustugumuz gıbı degeılım artık cok daha aktıfım senın kadar olmasaada kemdıonce bır seylerr yapıyorum
pıst konsuuna gelınce uzak oludugnu soyluyorum benı goturen olursa seve seve haftada 2 kez gelırım ama oraya gelmek benım ıcın olum oluyor
ayrıca ben pıst olayını sevıyorum soylekı elektıklı kullnıyorum pıllerımı sarj edıp defalarca oynamam benı cok mutlu edıyor
oraya gıdemedıgımden ben möeydanda oynuyorum yoksa neden oynıyımkı 3 pılım varsa 13 dk oynaka ıcın neden o akdaar yol tepım gıderım pıste ama hem uzak hemde benı goturen yok ayrıca pıst fıyatlarıda artmıs ben yıllık uye olmak ısterım fakatt o kadar gıdemıcemkı
Dr. Mini-Z
20-05-2005, 16:22
NE olacak şimdi muratcan diyorsun ki o kadar gidemeyeceğim bu durumda adamlar pist fiyatlarını düşürsünler birde servis mi koysunlar ? Sürekli gitmemek için bahanemiz var diyoruz ki bırakın bu bahaneleri piste gidin.
HAYDİ TEMBELLER PİSTLERE . . .
neyse ısteyen ıstedıgını yazsın bu vakıtten cevap yazmıcam artık
pıstın fıyatının artısından benım pıste neden gıtmedıgıme dondu ıs
Dr. Mini-Z
20-05-2005, 23:50
HAYDİ KÜSKÜNLER PİSTLERE ...
Daha ne diyim bişi demiyim.
pıst konsuuna gelınce uzak oludugnu soyluyorum benı goturen olursa seve seve haftada 2 kez gelırım ama oraya gelmek benım ıcın olum oluyor
ayrıca ben pıst olayını sevıyorum soylekı elektıklı kullnıyorum pıllerımı sarj edıp defalarca oynamam benı cok mutlu edıyor
oraya gıdemedıgımden ben möeydanda oynuyorum yoksa neden oynıyımkı 3 pılım varsa 13 dk oynaka ıcın neden o akdaar yol tepım gıderım pıste ama hem uzak hemde benı goturen yok ayrıca pıst fıyatlarıda artmıs ben yıllık uye olmak ısterım fakatt o kadar gıdemıcemkı
Arkadaşlar:TRAXXas'ın hobiyi geliştirme konusuna bende katılmam, zira öyle olsaydı, gece vardiyasında arabaya bakım yaparken beni seyreden 100 arkadaşımdan biride bana katılırdı, birileri pistlere gidiyorsa motor sporlarına karşı ilgisi var demektir, yani pistlerde çok daha fazla hobiye insan katılabilir,,,,,
ASIL konu muratcanın üste yazdıkları, 17 yaşında ehliyeti olmayan üstüne üslük ailesel yaklaşımı bilmiyorum ama evde babasıda desteklemiyorsa beşiktaştan her iki piste bir arkadaşı(arabası olan) olmadan gitmesi bence kolay değil ben garajdaki arabama alet edavatı indirip pisti yanın başına kadar gidip rahat bir şekilde araç kullanabiliyorum ama herkes böyle değil, herkes kendine bir soru sorsun arabası olmayıpta kaç kişi piste üye..... (bu arada arabası olup ortak gidenlerden bahsetmiyorum, tek başına olanlardan bahsetmiyorum, zira ben beylikdüzünden mutluya piste gidelim arabam yok desem ben rahatça gidebilirim, bunlarıda kendinizde sorgulayın,
ben onun yazdıklarına avukatlık yapmak için yazmıyorum.. ama üste belirttikleri doğru olduğu sürece düşündürücü ve haklı......
murat abı benı babm desteklıyor benım arbalarımla oynuyor bu bohıyle ılgılı fakat benım babm cuumartesı dahıl casıyor vede benı her pazar oraya goremıyor arada goturuse gelıyorum veya ozan abının pıste kendı ımkanlarımla bır kac seferde olsa gelıyorum
ozan abının pıstı beylıkduzunde benım oraya gelmem ıcın 6 vesayıt degıstırmem gerekıyor pıste gıtmek cıın bu rakam 8 vesayıt oluyor benım sadece besıktasa gelmem 1 saat artık evden kacta cıksam oraya gelırım dusunun artık
ben pıste gıtmek ısterım ama benım burada oturan kımse yok olsa bıle ben bılmıyorum benı her cuamrtesı veya pazar goturecek bırı olsa ben neden yollık uye olmıyımkı olurum fakat goturen yok ayrıca benım ehlıyetımde yok ondan arabaylada kendım gelemıyorum ....
sekreter
31-05-2005, 20:07
Sizlerden gelen yoğun istek ve yönetimi ikna çabalarım sonuç verdi. Auto Drom pistinin yıllık üyelik bedeli 150 YTL ye düştü. Üyelik için kimlik fotokopisi ve fotoğraf yeterli olacaktır.
İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
Saygılar
Burak
Süper olmuş o zaman Burak abey:)
Dr. Mini-Z
31-05-2005, 22:00
Sevgili Burak umarım hayırlısı olur ama benim şahsi görüşüm her gelen araba üzerine 5 YTL vereceğiz desenizde ne vitrin güzelleri ne küskünler ne tembeller pistlere gitmeyecek camiaya hayırlı olsun en azından bu hobiyle doğru şekilde ilgilenen arkadaşlara yaradı.
hala aynı konuda donup duruyoruz hade bakalım hayırlısı
acaba evınız yakın dıyemı bu kadar rahat konsuuyorsunuz
evınız benımkısı gıbı gıdıs donus 200 km olsa aacaba gelıp gıdecekmısınız cok merak edıyorum
muratcan tavsiyem her lafı üzerine alınma abicim. sonuçta piste gitmeyen sadece sen değilsin. boşuna ortalık kızışıyor. mutlu abi haklı. tembeller üzerine para verilse de gitmez. henüz zz dışında bir rc'im yok ki o da ne kadar rc; ama olduğunda şunu gerçekten söyleyebilirim ki imkanlarım dahilinde pistlere giderim. gerekirse günlük öder, birilerine beni oraya götürmesi için yalvarır ama ne yapar yapar giderim. çünkü bu benim hobim. ben bu şekilde günlük hayatın stresinden bir nebze kurtuluyorum. e bunun içinde çaba göstermiyeceksem.... ki yıllık fiyatlar sizler için düşürülmüş. daha ne sıkıntı yaratılıyor???
Dr. Mini-Z
01-06-2005, 10:24
muratcan sen iyice kaşınıyon yaran var gocunuyorsun evet gidiyorum şöyleki en azından bu sene senden fazla otodrom a gitmişliğim var evimden gdiş geliş ne kadar mı yaklaşık 300 - 400 km civarı yani ankaraya gitmiş kadar oluyorsun. Haydi tembeller haydi.
100kmh2sn
01-06-2005, 10:48
Sevgili Burak umarım hayırlısı olur ama benim şahsi görüşüm her gelen araba üzerine 5 YTL vereceğiz desenizde ne vitrin güzelleri ne küskünler ne tembeller pistlere gitmeyecek camiaya hayırlı olsun en azından bu hobiyle doğru şekilde ilgilenen arkadaşlara yaradı.
Pistle ilgili ; üyelere karşı iğneleyeci konuşmalarını bir kenara bırakırsan daha faydalı olursun, yazıyorsun sonra tepki çekince ''kaşınıyorsun''diyorsun, bırakın artık bunun tartışmasını
Burak bey teşekkürler
Dr. Mini-Z
02-06-2005, 22:25
Doğruları yazmak iğnelemek oluyorsa iğneliyorum rahatsız oluyorsan üyeliğimi silebilirsin Şükrü kardeşim hobi sadece kep boyamakla gelişmiyor boyayarak nereye kadar geliştiğini açık seçik görüyoruz.
Bu arada Şükrü mesajları doğru ve sakin kafayla okuduysan muratcan ın açıkça kaşıntısı olduğu ortada ne yazsam atlamak zorunda değil kaldı ki 2000 den fazla üyesi olan bir forum bir tek muratcan alınıyor oda enteresan bu arada sanıyor(d)um ki bende bir üyeyim. Dediğim gibi rahatsızlık verdiğimi insanları iğnelediğimi düşünüyorsanız üyeliğimi silmenize bile gerek yok girmem mesaj da atmam herkez huzura erer (en azından sizce öyle olur) bu tarz şeyleri problem yapacak birisi değilim 33 yaşındayım. Rahatsızlığın var ise açık ve net söyleyebilirsin. Mesajda muratcandan başka kısımlar olmasına rağmen özellikle o kısımlarına yorum yapman da ilgi çekici geldi.
Bu arada artık yazmış olduğum mesajlar silinmeye başlandığını göre elveda vakti zaten gelmiş demektir.
Sağlıcakla saygı ve sevgiyle.
!Amorfy.BaRoS+
02-06-2005, 22:38
Mutlu abi ne ayrılması olurmu öyle şey !
Muratcan benimde dikkatimi çekti mutlu abi gelişi güzel bir laf atmış geyik vari hemen alttan iğneleme havasına girmişsin.Artık forum tartışma meydanına dönmeye başladı ipin ucu kaçmadan yakalasak iyi olur.
Dr. Mini-Z
02-06-2005, 22:55
E onurcuğum buradaki üyelere iğneleyeci konuşmalar yaptğımıza göre üyelere faydadan çok zarar verdiğim düşünüldüğüne göre gitme vakti gelmiş demektir.
Mutlu abi yapma ya ne gitmesi oyle sey olmaz Sukru abi ve muratcan tekrar okumali bencede otur oturdugun yerde :D
100kmh2sn
03-06-2005, 10:21
Mutlu,
Forumda belki birçok konuda buradaki üyeleri motive etmeye çalışıyoruz, bir arada tutmaya uğraşıyoruz, pist konusundada gayretlerimiz var ama yeterli gelemiyor olabilir, ama uğraşıyoruz !
Senin pistle ilgili son yazılarında dikkat ediyorum, yok ''tembeller'' ''neon ışıkla uğraşırlar'' vs.. gibi sözler görüyorum, 33 yaşındasın ama bu sözlerini yaşınla orantılayamadım, bu sözlerle insanları üstüne çekersin, belki motivasyon kırıklığı oluşturursun, silinen bir mesajın varsa silinmesi gerekiyormuş, bunun için yazmam etmem gibi tavırların doğru değil, biz kimseyi kırma incitme amacıyla hareket etmiyoruz, ama buradaki düzeni ve forumun istikrarınıda bir şekilde korumalıyız
Kısaca; konuyu duygusallaştırmaya gerek yok
buradaki üyelere iğneleyeci konuşmalar yaptğımıza göre üyelere faydadan çok zarar verdiğim düşünüldüğüne göre gitme vakti gelmiş demektir.
hobi sadece kep boyamakla gelişmiyor boyayarak nereye kadar geliştiğini açık seçik görüyoruz.
Abi keb boyamakla modelciliğin nekadar geliştiğini görüyoruz diyorsun.. Sonra gitme vaktim gelmiş diyorsun... Gidince modelcilile daha mı faydalı olacaksın ??
Senelerdir elimizden geldiğince birlik ve beraberlik için çalıştığımız ve biryerlere getirmeye çalıştığımız, getirdiğimize de inandığımız bir hobimiz var... Türkiyede hangi sitede hangi insanlar bukadar çalışıyor.. Bukadar büyük bir topluluğa ev sahipliği yapıyor... Ve hiçbir karşılık beklemeksizin... Bu topluluğu ben sen o vs. oluşturmadı.. Belki zeminin oluşmasında öncülük ettik ama bu site ve forum sizlerin sayesinde bugünlere geldi.. Şimdi kalkıp hobiyi sadece keb boyamakla biyere getiremessiniz gibi bi söz kullanmak doğru değil..
Bizlerin yaptıkları sadece bunlar değil... Birsürü organizasyon ve toplantı yaptık.. ve bunların faydaları kesinlikle tartışılamaz... Geçenlerde bunların gereksiz olduğunu yazmıştınız.. Yarışların olması gerektiğini yazmıştınız.. Bu toplantıların hobiyi bi yere getirmeyeceğini savunmuştunuz...
Bu organizasyonlar olmasa RC modelciliği kim tanıtacak?.. Nasıl yayılacak?...
yada hangi yarış yada rc topluluğu dergilere-tv lere-sitelere rc modelciliği tanıttı... Hangi topluluk sayesinde rc modelcilik bu kadar yayıldı... [ üstelik ben bile hobbyrc'yi hatta rc yi otomobil dergisindeki reklamıyla tanımıştım ]
Ben bizi övmüyorum... Gerçeklerin bir keb boyamaktan daha da ileride olduunu anlatmaya çalışıyorum...
Forum ortamında bu tarz tartışmaları defalarca yaşadık.. Ve hepsinde ılımlı yaklaşıp bir yol bulmaya çalıştık.. Ama hiçbir zaman ben gidiyorum, böyle olmaz gibilerden bir tepkiye izin vermedik, vermeyiz de... Anca beraber kanca beraber.. Kimse burada kendisi için bişey yapmıyor.. RC adına yapılıyor herşey.. Ve karşılık beklemeden yapılıyor... Varlığınız RC adına güzel şeylerin yapılması için burada.. Yokuluğunuzun bu hobiye bir katkısı olacağına inanmıyoum..
Bu hobi için çalıştığınıza inanıyorsanız mantıklı düşünün.. Fikirlerinizi bidaha tartın...
Kuzgun abi 33 yaşındasın.. Senden yaşça çok küçük olmama rağmen ben kafamda bu tarz detayları şekillendirebiliyorum... Yaşıma rağmen gereken olgunluğu gösterdiğime inanıyorum.. Aynı ılımlılık ve olgunlukta konuları sende değerlendirsen tartışmalar bukadar detaylanmaz...
ThE`DeLi
03-06-2005, 11:53
Değerli abiler, kardeşler bu ara ne kadar çok tartışma oluyo forumda 2-3 konu var sürekli tatışılıyo yani evet tartışmalar düzeyli ama ne bileyim bence çok gereksiz. Gerçi bende bu forumda yeniyim ama hoş olmuyo bu tarz olaylar yani adı üstünde hobi isteyen istediği gibi aracını süsler de yarışlarada hazırlar yani. :) Bence herkeze bol bol güven aşılamalı daha çok sevdirilmeliki onlarda pistlere çıkma cesaretini kendilerinde bulsun... :) :ımmm: İyi Günler...
Saygılar...
Konu goruldugunden daha derın aslında.Olay Mutlunun kızması,gıderım demesı dııl,konu baska...
Pıstlere cıkmak ıcın cok buyuk cesaret gerekmez,daha dogrusu yarıslara katılmak ıcın tamam,ancak 3-5 kısı pıste gıdıp aranızda yarısmak ıcın gereklı dııl.ARkadaslar,pistlere gıdın mumkun oldugunca,bahane bulamdan,fırsatları degerlendırın.
Dr. Mini-Z
03-06-2005, 20:42
ya cem benim anlayamadığım afedersin bir sürü insanız burda olay ozanın yarışı tr şampiyonası değil, olay 10 kişinin bir araya gelip kendi arasında yarışamaması pistlere gitmemesi olayı ozan uğraşıyor çocuk o kadar kayıt yaptıran 40 kişi rtr kategorisi gelip yarışan 7 kişi hakeza diğer kategoriler de yani tr şampiyonası fırsattır ozanın yarışı fırsattır yarın öbürgün hobby rc de inşallah yarış düzenler oda fırsattır bu fırsatları tepelim elimizin tersiyle itelim ondan sonra hobi gelişmiyor insanlar bilmiyor hobi ye giren arkadaşların nikko araba kullanır gibi otoparklarda kenarda köşede kullanmasınlar diyorum. Ama netice itibarı suçlu oluyorum neden hobi meydanlarda gelişiyor gelip herkes bu ne diye soruyor diyen bir arkadaşa gerçeklerin öyle değil farklı olduğunu kinayeli bir şekilde izah etmemden dolayı bu açıkçası bana mantıksız geliyor, bu beni kırıyor birileri bana özür borçlu camia adına gibi geliyor. BEN SONUNA KADAR BU HOBİNİN GELİŞMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUM PİST SAHİPLERİ İLE ORTAKLIĞIM YOK PİSTE GİDEN ADAM BAŞINA KOMİSYON ALIYOR DEĞİLİM. Her zaman dedim yinede diyorum hobi neon ışıkla kep boyamayla tuning yapmakla gelişmez yayılmaz. Önce arabalarımızı piste çıkaralım kullanalım biraz kıralım. Ondan sonra ev de sergileme için tabiki şık kepler boyayıp neon lambalar takalım ama önce kullanalım. Bazı arkadaşlarımız maddi açıdan ben yarışamam demiş nasıl yani arkadaşlar. Standart plastik parçası 3 dolar olan arabaya tuning namına 25 dolara grafit parça almayın 10 tane yedek alabilir ve gönül rahatlığı ile yarışabilirsiniz.
Saygılarımla sevgilerimle.
Kuzgun aşama aşama ve zamanla yarışan insan sayısı dahada artacak . Ama bu bence kimsenin zorlaması ile olabilecek bişey değil . Mesela OPEN kategorisi yarışları yerel organizasyonlarda düzenleniyor . Çok büyük bir aşama . Ben bir çok yeni insan görüyorum pistlerde . Pist kullanım ücretleri hemen hemen bütün pistlerde düştü . Yarışlar çoğaldı, firmalar çoğaldı, fiyatlar nispeten düştü . 10 sene önce hiç bir televizyonda veya yayın organında yer almayan bu hobi artık kendini bu hobiye adamış insanlar sayesinde popüler . Bütün bunlar bence çok büyük ilerlemeye işaret .
İşin birde şu yönü var . Bir çok insanın arabasını öyle ya da böyle kırmak istememesinin sebebi yedek parça sıkıntısı . Bunu vakti zamanında eminimki herkes yaşamıştır . Herkes mümkün olduğunca arabasını kırmamaya korumaya çalışıyor ve bu konuda haklılar .
Hepimiz bu hobiye görsellik için başlamadık mı ? Vakti zamanında bende far taktım, anlamsız ama hoş görünen parçalara tonla para verdim . Sonra pistte yarışmak fikri kulağıma hoş geldi . Bütün bu süreçte yaklaşık 10 yıl sürdü . Yani ben zınk diye sadece yarışmak isteyen insan görmedim daha . Zaman, sabır ve para işinden başka bir şey değil bu .
Sonuç olarak sende, bu forumdaki bir çok insanda ve bende bu hobinin gelişmesini istiyoruz . Amaç aynı, sürdüğümüz şey aynı, sadece farklı zevkler . Kimisi yarışmaktan zevk alıyor, kimisi de hoş görünen arabasını sakin sakin sürmek . Zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum :)
Saygı ve sevgilerimle,
Arman
sekreter
04-06-2005, 09:02
Konuyu toparlamak gerekirse diye yazıyorum çünkü tartışılan mevzunun Auto Drom fiyatları ile alakası kalmadı.
Auto Drom da günlük kullanım 10 YTL ve yıllık ücret 150 YTL. Yıllık üyelik için kimlik fotokopisi ve 1 adet resim yeterlidir.
Saygılar
Burak
100kmh2sn
04-06-2005, 10:05
Her zaman dedim yinede diyorum hobi neon ışıkla kep boyamayla tuning yapmakla gelişmez yayılmaz. Önce arabalarımızı piste çıkaralım kullanalım biraz kıralım. Ondan sonra ev de sergileme için tabiki şık kepler boyayıp neon lambalar takalım ama önce kullanalım.
Mutlu,
izahat yapıyorsun ama tersden gidiyorsun, bu hobiye başlarken kimse hemen yarışa giriyim düşüncesiyle hareket etmiyor (en azından o kadar çok kişiyle bu konuda muhattap oldumki bana denk gelenler böyleydi) ilk önce konuya insanlar görsellik ve hız açısından bakıyorlar, nitekim o kadar çok örneği varki ; mesela Ersin ; hobiye benim neonlu camaroyu gördükden sonra başlamaya karar vermiş, ben inanmıyorumki Ersin hemen yarışıyım düşüncesiyle girmedi bu hobiye.Peki ne oldu ? Ersin bana göre şuanda bu hobiye hızlı giren ve kısa sürede teknik konularda detayları öğrenerek yarışa girenlerden birisi..Kısaca olayın özü ; senin bahsettiğin gibi alıyım hemen yarışıyım, tecrübe kazanayım diyerek olmuyor.İlk adım arabayla uğraşarak, gerekirse evet neon yapıp boyayarak oluyor, bu sayede kişi aracını daha çok seviyor ve daha çok uğraşmak istiyor ve gelinen sonuç tabiki yarışmaya uzanıyor.Tabi birde şu var ; herkes yarışmak istemeyebilir, adı üstünde hobi, kimisi alır sağda solda kullanır, bi oraya bi buraya hız yapar, jant takar, neon koyar kep boyar vs.. haa doğru olan bumudur ? buda kişiye göre değişir
Bu arada burak haklı konu dağılıyor, başlığımız Autodrom fiyatlarıydı, hatırlatmakda yarar var ;
Günlük kullanım : 10 YTL
Yıllık Ücret : 150 YTL
Yıllık üyelik için kimlik fotokopisi ve 1 adet resim yeterlidir.
Dr. Mini-Z
04-06-2005, 12:30
Mutlu,
izahat yapıyorsun ama tersden gidiyorsun, bu hobiye başlarken kimse hemen yarışa giriyim düşüncesiyle hareket etmiyor (en azından o kadar çok kişiyle bu konuda muhattap oldumki bana denk gelenler böyleydi) ilk önce konuya insanlar görsellik ve hız açısından bakıyorlar, nitekim o kadar çok örneği varki ; mesela Ersin ; hobiye benim neonlu camaroyu gördükden sonra başlamaya karar vermiş, ben inanmıyorumki Ersin hemen yarışıyım düşüncesiyle girmedi bu hobiye.Peki ne oldu ? Ersin bana göre şuanda bu hobiye hızlı giren ve kısa sürede teknik konularda detayları öğrenerek yarışa girenlerden birisi..Kısaca olayın özü ; senin bahsettiğin gibi alıyım hemen yarışıyım, tecrübe kazanayım diyerek olmuyor.İlk adım arabayla uğraşarak, gerekirse evet neon yapıp boyayarak oluyor, bu sayede kişi aracını daha çok seviyor ve daha çok uğraşmak istiyor ve gelinen sonuç tabiki yarışmaya uzanıyor.Tabi birde şu var ; herkes yarışmak istemeyebilir, adı üstünde hobi, kimisi alır sağda solda kullanır, bi oraya bi buraya hız yapar, jant takar, neon koyar kep boyar vs.. haa doğru olan bumudur ? buda kişiye göre değişir
Şükrü bu kadardır uğraşan bu siteyi kuran yada yöneten birisi olarak sen bile bunu diyorsan ben bundan sonra bu konu ile ilgili cevap hakkı doğmadıkça bundan başka (neon ışık ve kep boyamaksa amaç çok daha ucuza statik modeller veya benzerleri var insanlar parasına yazık etmesin ne bileyim oyuncak bişiler alıp onlara ışık taksınlar boyasınlar derim) yorum yapmıyorum.
Saygılarımla.
100kmh2sn
04-06-2005, 13:12
Mutlu yazdıklarımı birkaç defa okumalısın
ben diyorumki ; insanlar genelde görsellikden yola çıkarak başlıyor bu hobiye, sonrasında isteyen yarışlara katılıyor
ArkadaŞlar Dİkkat Etdİysenİz Hep Ayni Yerde DÖnÜp DolaŞiyoruz.bÜyÜklerİmİz Abİlerİmİz Bİzİm İÇİn Okadar Yazi Yazdilar Okadar Parmak Yordular Ama Hala DeĞİŞen BİŞey Yok Ben Buna Sİnİr Oluyorum :) :) :) :) :)
torlak_t
27-07-2005, 17:18
1 buçuk ay geçmişş ama...
slm arkadaşlar
r/c olayına yeni girmiş bulunmaktayım. İstanbuldaki offroad pistleri hakkında nerden bilgi edinebilirim
torlak_t
21-08-2005, 18:54
autodrom fiyatlarında bulamayacığından eminim :)
H.Ufuk Aydiner
12-09-2005, 16:03
Bu foruma seyrek bakmam sebebiyle bu başlığı şimdi gördüm. 11 sayfayı hayretler içinde kalarak okudum. Kısa yorumun, Mutlu'nun yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, buna karşın Şükrü beyin yaklaşımının "bence" mesnetsiz olduğunu düşünüyorum keza kendisini son 1 küsür senede herhangi bir yarışta katılımcı olarak görememem de buna etken. Buna dayanarak bir, ecnebi tabiriyle community yöneten birinin fiili yaklaşımının belirleyici olduğunu düşünmekteyim. Mutlu'ya verdiği cevapların bende uyandırdığı izlenim maalesef merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söylermiş atasözümüzle direkt ilintili, yanılıyorsam düzeltin.
100kmh2sn
12-09-2005, 16:28
Ufuk Bey söylediklerinizden anladığım kadarına saygı gösteriyor,son cümleninde türkçe meailini eklemenizi rica ediyorum, herkes sizin gibi engin bir bilgiye sahip olmayabilir öyle değilmi ;)
Ayrıca yarışa girmemem neden size bu kadar dokundu anlamış değilim,siteyi kurduğumuz günden bu güne kadar herhangibir yarışa girmedim,ama gittim seyrettim,belki yarışlara katılmak sayfa sahibi olarak gerçekten güzel olurdu ama bugüne kadar öyle can atarcasına bir istek olmadı,fakaaat ;RC ile ilgili gereken gayreti göstermeye çalıştığıma inanıyorum (aksi varsa herkes mert bir şekilde söylesin),daha fazlası yapılamazmıydı evet yapılırdı ama ben elimden geldiği kadarını yapmaya çalıştım,yapmayada çalışacağım,sonuçta devam eden bir işim var ve HobbyRC ve RC yalnızca hobim, fırsatım sizin kadar fazla olmayabiliyor, ayrıca bizleri pistlere düşman gibi göstermenizede hayret ediyorum,Autodrom pistinin yapılmasında başı çeken bizlerdik bugünde farklı pist projeleri için çalışma yapan yine bizleriz, aylık 3 aylık periyodlarda forumda getirip getirip bu konuyu devam ettirmenizi (birkaç kişisiniz) sadece forumda düzeni bozma düşüncesiyle yapılan bir hareket olarak nitelendiriyorum,düşünceler açık bir dille (sizin yazdığınız gibi anlaşılmaz olarak değil) söyleniyor ama anlamak istemiyorsunuz düşüncesindeyim, bu kadar irdeleyip kendinize sıkıntı yapmayın, RC için elinizden geleni yapıp faydalı olmayan çalışın yeter
Saygılarımla
Şükrü BALCI
H.Ufuk Aydiner
12-09-2005, 17:26
Şükrü bey, önceklikle yazılanları anlamak kişinin tasarrufundadır.
Yarışlara katılımcı olarak iştirakte bulunmamanız şahıs bazında bana dokunmamakla beraber, yukarda bahsettiğim yol gösterici sıfatına istinaden imam cemaat ilişkisine siz istemeseniz de yol açmaktadır, nacizane saptamam budur. Şahsi fikrim, bu kadar kalabalık bir ortamın atıl olmaktan çıkıp modelciliğin kelime bazında dinamik olarak gelişmesine önayak olmasının gerekliliğidir keza yapılan toplantılardan birine denk gelmiş biri olarak, mevcut ortamın forum ilişkilerinin yüzyüze yaşanmasından öteye gitmediğini üzülerek müşahade etmiş bulunuyorum.
Sonuçta bu bir hobidir deyip bırakmamak yerine yönlendirici bir misyon edinmek şarttır, keza modelciliğin her alanında memleketimizde çok iyi örnekler olmasına rağmen genel profil ülke bazında hala emekleme aşamasındadır. Bu geri kalmışlığın en büyük nedeni de hobi kelimesinin hala yanlış olarak algılanmasından kaynaklanmaktadır. Hobi boş vakitleri değerlendirmek için yapılmaz, ilgili kişi hobisi için zaman ve olanak yaratır. Misal siz modelciliğin bildiğim kadarıyla yalnız r/c kanadıyla ilgilenmektesiniz, buna karşın benim ilgilendiğim esas alan statik modelciliktir. Türkiyenin "gelmiş geçmiş" en büyük statik model organizasyonlarını düzenlemiş olan ve şu anda alanında tek denebilecek durumda olan modelsitesinin içerik vesaire işleriyle birebir alakalı olmam sebebiyle diğer forum ve sitelere seyrek olarak ugruyor olmamı düzen bozuculuk olarak nitelendiriyor olmanız bence maksadını aşan bir söylem.
Modelcilik baabında faydalı işler yapma hususuna değinirsek, kimsenin ne ile karşılaşacağını bilmeden yarış tarihini beklediği günlerde kalkıp Bursaya gitmek akabinde izlenimlerimizi paylaşmak, gençlik ve dolduruş gazıyla ipe sapa gelmez yorumlarla muhattap olmamızı saymazsak gelecek sezon için muhtemelen fazladan bir pist kazandırmıştır bizlere.
Her organizasyonda düzenleyenler ve katılımcılar bazında fikir teatileri ilerdeki organizasyon ve yarışların daha sağlıklı olması için atılmış bir adımdır. Beni burda düşündüren bizler bu hobi gelişsin diye katılımcı kimliliğiyle bu tip olaylara girerken "siz"lerin nerede durduğudur. Şahsi fikrim, belki kırılacaksanız ama, saldım çayıra mevlam kayıra mantığının bu hobinin gelişmesine yarardan çok zarar getirdiği yönündedir.
Autodrom pistinin yapılmasında başı bizler çektik demişsiniz, sonuçta bir pist kazandırmış olmanız takdire şayandır ama öte yandan pistin şekli, kumanda kulesinin yeri bazında yarışan insanlar açısından ciddi sorunlar içermektedir, ama maalesef yarışanın halinden yalnızca yarışan anlar, benim serzenişim ve sıkıntım bu yöndedir.
Dil kullanımına gelirsek, forumun genelinde takla atmış harfler ve kelimelerden mütevellit yazıların çoğunluğu gözönüne alınırsa, bunları çözecek kapasitedeki kullanıcıların doğru Türkçe'yi de anlayabileceğini düşünmekteyim. Bu sebepten kelli lisana takılmak eğer bir polemige girilmek isteniyorsa yanlış bir dayanak noktası olacaktır baştan belirteyim.
Saygılar ve iyi modeller
H.Ufuk Aydıner
Administrator
www.modelsitesi.com
ben hazerfana yıllık uye oldum 120 $ verdım autodrom ıcın fazla bıraz ama oraya katılım nasıl onu bılmıyom hazerfana pek kımse gelmıyo ama yıne de fena degıl gunlukte onroad araclar ıcın 20 ytl off road aracalar 10 ytl ayrıyetten ıcerıye gırıste 5 ytl arac bası
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.