Orijinalini görmek için tıklayınız : servo dönüş yönü ?
istanbullu
27-07-2008, 23:20
2 tip servo var kumandadan sağ yapınca servo sağa dönerken öbür servoda ise tama tersi sola dönüyor servolar arasında fark varmı
bu eylemi kumandanin ayni kanalina servoyu sirayla takarakmi gördünüz,? yoksa kumandanin farkli kanallarinda ayni anda takiliykenmi gözlemlediniz.
amfetamin
28-07-2008, 00:11
2 tip servo var kumandadan sağ yapınca servo sağa dönerken öbür servoda ise tama tersi sola dönüyor servolar arasında fark varmı
Bildiğim kadarıyla yok, yani eğer servonun bağlantıları özel bir tadilat geçirmesiyse aynı devreye takılı her servo aynı yöne döner. Sadece aynı servo verici üzerinde yapılan ayarla ters çalışabilir. Bir kablo ile bağlı iki servonun ters taraflara dönebilmesi ancak dediğim gibi bir servoda tadilat ile mümkün olur ki bununda gerekliliğini doğrusu bilemeyeceğim.
Bir servo diğerinden farklı ters monte edilmiştir belki siz o nedenle sanki farklı yönlerde çalışıyor gibi görmüş olabilirmisiniz? Tabi birde tek bağlantıyı iki servoya dağıtan kablolar var aileronları ayrı ayrı kontrol için bu kablolarında özelliği böyle.
istanbullu
28-07-2008, 00:15
bu eylemi kumandanin ayni kanalina servoyu sirayla takarakmi gördünüz,? yoksa kumandanin farkli kanallarinda ayni anda takiliykenmi gözlemlediniz.
bu eylemi kumandanin ayni kanalina servoyu sirayla takarakmi gördünüz,?
evet
istanbullu
28-07-2008, 00:19
Bildiğim kadarıyla yok, yani eğer servonun bağlantıları özel bir tadilat geçirmesiyse aynı devreye takılı her servo aynı yöne döner. Sadece aynı servo verici üzerinde yapılan ayarla ters çalışabilir. Bir kablo ile bağlı iki servonun ters taraflara dönebilmesi ancak dediğim gibi bir servoda tadilat ile mümkün olur ki bununda gerekliliğini doğrusu bilemeyeceğim.
Bir servo diğerinden farklı ters monte edilmiştir belki siz o nedenle sanki farklı yönlerde çalışıyor gibi görmüş olabilirmisiniz? Tabi birde tek bağlantıyı iki servoya dağıtan kablolar var aileronları ayrı ayrı kontrol için bu kablolarında özelliği böyle.
hayır tadilat yok hiç açılmadı alıcının aynı kanalına ayrı servoları değiştirerek denedim kumanda dan sağ yapınca birinci servo aşağı doğru hareket ederken öbür servo yukarı hareket ediyor hayret gerçekden
ben yeni aldigim DSM kumandada önce, digital HITEC servo takiliydi, daha sonra ayni kanala hicbir degisiklik yapmadan FUTABA servo taktim ve sizin bahsettiginiz durumla karsilastim. neyseki kumandamda yön degistirme özelligi var. basima gelen bu hadiseden sonra, size marka degisikligi nedeniyle yön degisikligi olabilecegini söylüyorum, eger ayni marka ve özellige sahip servolar arasinda degisikik oluyorsa servo icinde bir tadilat yapilmis olabileceginden baska bir secenek kalmiyor.
istanbullu
28-07-2008, 00:39
neyseki kumandamda yön degistirme özelligi var : biraz terif edermisin
tadilat yok servolar aynı marka değil
istanbullu
28-07-2008, 00:49
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/EM_43g.jpg
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/TPSG90.jpg
neyseki kumandamda yön degistirme özelligi var : biraz terif edermisin
tadilat yok servolar aynı marka değil
yaklasik olarak bütün kumandalarda "servo reverse" özelligi vardir, bu özellik sayesinde servonun dönüs yönünü kumandadan degistirebilirsiniz.
kumandadan reverse özelliği ile değiştirebileceğiniz gibi servoyu ters takarak veya servo kolunu 180 derece çevirip takarak çözüm sağlayabilirsiniz.
En doğrusu servoyu ve kolunu ideal şekilde takıp sonra gerekiyorsa kumandadan ters hareket etmesini sağlamaktır.
amfetamin
28-07-2008, 01:46
hayır tadilat yok hiç açılmadı alıcının aynı kanalına ayrı servoları değiştirerek denedim kumanda dan sağ yapınca birinci servo aşağı doğru hareket ederken öbür servo yukarı hareket ediyor hayret gerçekden
neyse ilginç gerçekten fakat yazıldığı gibi servo kolunun istediğiniz yönde iş görmesi için ya ters monte edersiniz yada verici menüsünden ters çalışacak şekilde ayarlarsınız.
istanbullu
28-07-2008, 13:30
ilginiz ve bilginiz için çok teşekkür ederim
istanbullu
29-07-2008, 18:15
arkadaşlar sayenizde bişey daha öğrendim servo reverse ayarını yaptım servoları dedğiniz gibi yönünü değiştiriyorum çok teşekkürler...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.