PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E-FLY kumanda kullanımı

agolebatmaz
28-07-2008, 19:31
Arkadaşlar merhaba,
80'li yıllarda lastik motorlu modelleri yapmıştım ve bir çok okulda "model uçak" kolu kurmuştum . Bu güzel hobiye uzun bir aradan sonra tekrar dönerken radyo kontrollü modeller ile başlamak istiyorum.
Bu ve diğer nitelikli forumları takip ediyor yararlanmaya çalışıyorum.
THK kurumundan Coota deniz uçağını başlangıç olması ve bana yapacağım modellerde fikir oluşturması açısından almıştım. İstanbul'dan Didim'e taşınmam esnasında modelim daha uçurmadan çalındı :eek:
Elimde simulatör için kutusundan çıkardığım radyosu ve doldurmak için ayırdığım pili kaldı. Himodel'den sipariş vererek gerekli diğer malzemeleri tekrar toparladım. THK'dan bu defa "Geebee" model siparişi de vereceğim.
Aranıza katılmak için sabırsızlanıyorum. Bu uzun girişten sonra sevgili arkadaşlar takıldığım aşağıdaki konularda yardımınızı istiyorum.

http://img128.imageshack.us/img128/58/radyovericijx7.jpg (http://imageshack.us)

a) E-FLY kumanda şu an elimde mevcut. Fotoğrafındaki "A-B-C-D" kısımları sanıyorum servo ayarları ile ilgili? Elimde çalışan model ve doküman olmadığı için çözemedim.
b) "E" harfi ile işaretlediğim aşağıdaki bölüm nedir?
c) Bu kumanda ile verilen simülasyon programını Vista ve XP yüklü iki farklı bilgisayarda kuramadım. Forumda bu konuda değişik bilgiler var fakat sonuç alamadım.

Önerebileceğiniz daha kullanışlı simülasyon kumandası ve programları varsa onu alabilirim. Yarın THK'na çeşitli siparişler vereceğim, birlikte alabilirim.

Sabrınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler...

fatihavcu
28-07-2008, 21:29
ABCD trim ayarları için kullanılır. Genelde servo cubukları takılmadan ortaya getirilir. Cubuklar takıldıktan sonra örnek kuyruk düz durmuyorsa trim ile düzeltilir.

E ise Örnek sen sağa dön dedin ucak sola dönüyorsa ilgili kanal yer degistirilerek düzeltilir.

Program ise aerofly yada realflight

Arkadaşlar merhaba,
80'li yıllarda lastik motorlu modelleri yapmıştım ve bir çok okulda "model uçak" kolu kurmuştum . Bu güzel hobiye uzun bir aradan sonra tekrar dönerken radyo kontrollü modeller ile başlamak istiyorum.
Bu ve diğer nitelikli forumları takip ediyor yararlanmaya çalışıyorum.
THK kurumundan Coota deniz uçağını başlangıç olması ve bana yapacağım modellerde fikir oluşturması açısından almıştım. İstanbul'dan Didim'e taşınmam esnasında modelim daha uçurmadan çalındı :eek:
Elimde simulatör için kutusundan çıkardığım radyosu ve doldurmak için ayırdığım pili kaldı. Himodel'den sipariş vererek gerekli diğer malzemeleri tekrar toparladım. THK'dan bu defa "Geebee" model siparişi de vereceğim.
Aranıza katılmak için sabırsızlanıyorum. Bu uzun girişten sonra sevgili arkadaşlar takıldığım aşağıdaki konularda yardımınızı istiyorum.

http://img128.imageshack.us/img128/58/radyovericijx7.jpg (http://imageshack.us)

a) E-FLY kumanda şu an elimde mevcut. Fotoğrafındaki "A-B-C-D" kısımları sanıyorum servo ayarları ile ilgili? Elimde çalışan model ve doküman olmadığı için çözemedim.
b) "E" harfi ile işaretlediğim aşağıdaki bölüm nedir?
c) Bu kumanda ile verilen simülasyon programını Vista ve XP yüklü iki farklı bilgisayarda kuramadım. Forumda bu konuda değişik bilgiler var fakat sonuç alamadım.

Önerebileceğiniz daha kullanışlı simülasyon kumandası ve programları varsa onu alabilirim. Yarın THK'na çeşitli siparişler vereceğim, birlikte alabilirim.

Sabrınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler...

agolebatmaz
28-07-2008, 23:48
Fatih kardeş verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu. İlginiz için teşekkür ederim.

muratsen
29-07-2008, 18:01
Karışmak gibi olmasın diyeceğim ama karışmış oluyorum...

Çok özür dileyerek; GeeBee başlangıç modeli olarak çok zor bir uçak değil mi ?

Biliyorsunuz 3D bir uçak ve aerobatic için tasarlanmış. Coota da aslında zor sayılırdı (geçmiş olsun)

Bilemiyorum ama buradaki ustalarımız size başka bir model önerse daha bir iyi başlangıç yaparsınız gibime geliyor.

Bir de bende de aynı kumandadan var ve ne yaptıysam mikrofon girişinden kumanda veremedim bilgisayara... Bir çaresi var mıdır ??

Saygılarımla
MS