Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu tower harika
Merhaba arkadaşlar. İşte Amerikan pazarlama stratejilerinin pazarlama derslerinde neden okultulduğunu kanıtlayacak bir durum daha:
Elektrik motoru sipariş etmiştik. Motorda hata vardı çalışmıyordu. Bozuk olduğunu söyleyince Towerın direk cevabı ilk önce ikisinin de mi yoksa birinin mi bozuk olduğu sonra ki mailde de yenisini gönderdikleri oldu, bugün de yola çıkmış yeni motor eskisi de kalsın diyor tabii ki. Güvence yok hiçbirşey yok yalan söylesek nerden bilecekler. Ama müsterisini kaybetmek istememe, akılcılık böyle birşey. Ben bazen iki adım ötemdeki dükkandan aldığım malı geri vermek isteyince sorun oluyor, kanun yasa diyorum da adam pesediyor. Ne diyeyim ki özendim adamlara.
Kaç kere paketlerimde eksik ürün çıktı (5-10 dolarlık) adamlar hepsinin ücretlerini , hiçbir terslik çıkarmadan geri iade ettiler . Ayrıca bir keresinde 100 küsür dolarlık siparişin 40 doları mı ne yoktu paketin içinde tüm sipariş parasını geri iade ettiler . Daha sonra bende gelenlerin parasını geri iade etmiştim onlara . Hatta en son gelmeyen siparişimde 440 doları 1 günde kredi kartıma geri gönderdiler . Tabi bu sefer kara listeye eklediler beni şimdi sipariş veremiyorum :) . Ne diyim yaklaşık 2000 doların üzerinde sipariş verdim şimdiye kadar sonuncusu hariç hiç birinde sorun yaşamadım . Aldıkları parayı sonuna kadar hak eden bir firma . Helal olsun ne diyiim . Burada da hala verilen mal geri alınmaz felsefesiyle hareket ediliyor
Burada da hala verilen mal geri alınmaz felsefesiyle hareket ediliyor
alınan ürünün faturası olduğu sürece faturadaki tarihe göre istediğiniz gibi iade hakkınız var... Aslında sorun satıcılardan kaynaklanmıyor - alıveriş yapanların kanunları bilmemesinden ve bu nedenle ses çıkaramamasından kaynaklanıyor...
Selcuk kardeşim,Adamlara özenilmicek gibi değilki.Pazarlama strajilerini bir yana bırak.Onların ülkesinde insana duyulan saygı,özen var.Ayrıca tüketici hakkı denen olay takır takır işliyor.Onlar için sadece kazandığı para deil hizmetde çok önemli.Hani bir meşur laf vardır,çok dükyandada görürsün "Müşteri veli nimetimizdir".Bu laf bizim için deil tam onlara göre sölenmilmiş laf.Benim düşüncelerim.Bilmem katılırmısın.
Evet abi bizde genelde yolunacak kazd1r müsteri, ne nimeti. G1dada egitimde vs 10 puanlik vergi indirimi oldu ama hani nerde goruyoruz indirimi,bir bim ve gima yapt1 diye biliyorum ben onun da son tarihi varm1s devblet indirimi belli bir tarihe kadar yapmad1ki. esnaf1n cogu devletin yapt1g1 indirimi cebine att1 ya da stogundaki mal1 indirimli veremiyor.Oyle olmayanlar da var, iyi esnaflar tabi ki. Esnaf,durust pazarlamac1 ruhu olmazsa ger1s1 bos. Ben kotu muamele gordugum b1r dukkana ad1m1m1 atmam b1rdaha zaten.
alınan ürünün faturası olduğu sürece faturadaki tarihe göre istediğiniz gibi iade hakkınız var... Aslında sorun satıcılardan kaynaklanmıyor - alıveriş yapanların kanunları bilmemesinden ve bu nedenle ses çıkaramamasından kaynaklanıyor...
Ya ben ses cikarmaktan her dafas1nda kanunu hat1rlatmaktan biktim saticilar anlammaktan, g1c1kl1k yapmaktan bikmadi. Bir de büyük küçük market ayr1m1 da yok büyükler de ayn1 _eyi yap1ypr Türkiye'de giyiminden tut her_eye kadar.
Sunu da ekleyeyim towerin neden bu kadar büyüdügünü daha iyi anlayabiliyoruz san1r1m.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.