PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu yakası uçuş alanları

bluedescada
06-08-2008, 12:46
Arkadaşlar uzun zamandır ara verdiğim modelciliğe yeniden başladım. Bundan önceki uçaklarımın tamamı planördü. Ancak rc ye geçişin zamanı geldiğini düşündüm .Art tech yak 54 üm geldi. 10 yıldır bilgisayarda sürdürdüğüm havacılık merakımı ilk uçuşla gerçeğe taşıyacağım. Ancak Kartal ve çevresinde uçuş için elverişli mekan henüz bulamadım. Orhanlı var ancak orası da bana ters kalıyor. Konu hakkında paylaşacak bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Düzenli gidilen bir yer varsa katılmak isterim. Kırımsız uçuşlar..

c/z
06-08-2008, 15:38
Arkadaşlar uzun zamandır ara verdiğim modelciliğe yeniden başladım. Bundan önceki uçaklarımın tamamı planördü. Ancak rc ye geçişin zamanı geldiğini düşündüm .Art tech yak 54 üm geldi. 10 yıldır bilgisayarda sürdürdüğüm havacılık merakımı ilk uçuşla gerçeğe taşıyacağım. Ancak Kartal ve çevresinde uçuş için elverişli mekan henüz bulamadım. Orhanlı var ancak orası da bana ters kalıyor. Konu hakkında paylaşacak bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Düzenli gidilen bir yer varsa katılmak isterim. Kırımsız uçuşlar..

Hayırlı olsun..
Orhanlı 'da hafta sonları birçok deneyimli modelci buluşuyor.. Seçtiğin model sebebi ile ilk uçuşunu deneyimli birileri ile yapman iyi olur. Modelin ilk uçuş öncesi ayarlarını yapmana da yardımcı olurlar..

aozgen
06-08-2008, 18:26

Maalesef İstanbulda uçuş imkanları çok kısıtlı.Bizler Avrupa yakasında ortalama 50Km gidiş,bir o kadar dönüş yapmak durumundayız.ben Levent ten Orhanlı ya çok gidiyorum,Kartal dan neden mümkün olmuyor ki?

amfetamin
06-08-2008, 18:37

Ben Kozyatağın'dan Orhanlı'ya gidiyorum.(30km)
Kartal size neden ters olsun? Kartal E5'den çok yakınsınız.

bluedescada
06-08-2008, 19:03
Arkadaşlar arabam yok motorsikletim var ve taşıma imkanım çok kısıtlı. Uğurmumcu da iki adet şahane uçuş sahası buldum. Birisi yakacıktan uğurmumcuya giderken solda eski bir mermer fabrikasının sahası. Fabrika yıkılmış fabrikanın bulunduğu nokta düz betonla kaplı arazinin geri kalan kısmı ise yeşillik. Son derece geniş bir yer. Diğeri ise uğurmumcu merkezde sürüş eğitimi de yapılan boş bir arazi. Google dan koordinatlarını veriyorum. Birinci saha: http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&ll=40.927359,29.220543&spn=0.002051,0.004807&z=18İkinci saha: http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&ll=40.931862,29.214138&spn=0.002051,0.004807&z=18

Bu arada eklemek istedim: Arkadaşlar iki yer de elektrikli orta derecede hız yapan modeller için uygun alanlardır. Yakıtlı uçaklar malesef yine Orhanlı yollarında :)