Orijinalini görmek için tıklayınız : pervane sorunu..yardım!
burak311
09-08-2008, 21:51
dün bi tane wing dragon 4 sipariş verdim.Bugün elime ulaştı.sabahleyin kurdum.Kumanda alıcısını pile takar takmaz pervane dönmeye başladı.Ve durduramıyorum.Bıraksam düm düz tam gaz gidecek..Kumandadan hızını kesmeye çalıştım,yapamadım.Elimi kestim hatta pervaneye takıp.:(...
Yardımlarınızı bekliyorum...
Burak öncelikle geçmiş olsun.
Wd4ün hayırlı olsun.
Unutmaman gereken her modelde, önce kumandayı,sonra modeli açman gerekiyor.
kumandayı açıp gazı tam kapalı hale getirip uçağın pilini o şekilde takacaksın. Bip bip sesleri gelecek sesler kesilince tamamdır. Bu arada Wingdragon stokta yok görnüyor. THKdan mı aldın?
burak311
09-08-2008, 22:10
yorumlarınız için teşekkürler..:)...Motorun kapalı olduğu hal,kumandada kolun bana doğru yatmış şekli değil mi?..Evet, thk dan aldım..o stoklarda var yok demesi doğru değilmiş.Aradığımda satıcıyla da konuştum.Sayfayı sürekli güncelliyemiyorlarmış.O yüzden arayıp sormak en doğrusu.TAbi wing dragonun kumandalısı kalmamış.Kumandasız aldım..Yanında da e-fly 100 aldım.Satıcı önerdi bu kumandayı.En uygun fiyatlıda buydu.
yorumlarınız için teşekkürler..:)...Motorun kapalı olduğu hal,kumandada kolun bana doğru yatmış şekli değil mi?..Evet, thk dan aldım..o stoklarda var yok demesi doğru değilmiş.Aradığımda satıcıyla da konuştum.Sayfayı sürekli güncelliyemiyorlarmış.O yüzden arayıp sormak en doğrusu.TAbi wing dragonun kumandalısı kalmamış.Kumandasız aldım..Yanında da e-fly 100 aldım.Satıcı önerdi bu kumandayı.En uygun fiyatlıda buydu.
Evet soldaki kolu kendine çekince gaz kapanmış olur. Yanlız bu soruyu sorduğuna göre sakın tek başına uçurmaya kalkma.
burak311
10-08-2008, 12:24
:)yok sim. de tersi oluyoda ondan karıştırdım bi an.Ya dediğiniz gibi yaptımda hala aynı.Sanırsam kumanda ile uçak arasında bi bağlantı yok.Çünkü hem pervane dönüyor(ilk kumandayı açıp sonra pili takama rağmen),hemde kanatlarını oynatamıyorum.tabi ben alıcının kablosunu uçağın kuyruk kısmından sarkıtmadım.Bunla bi alakası olur mu bilmem.
Büyük olasilikla senin problemin kristalde.. Kumandanin uzerinde kristal olup olmadigini, varsa frekansini kontrol et, sonra alicida kristal olup olmadigini ve frekansini kontrol et..
Ayrıca kumanda üzerindeki reverse düğmelerini de kontrol et, 3.kanalı reverse yapman gerekebilir. Alıcı antenini de mutlaka uzatarak yerleştir.
ek olarak kumandanın gaz trim ayarı yukarıda olabilir. Onu aşağıya al.
safran21
11-08-2008, 09:34
Servo yada esc bağlantıların alıcıya ters yada yanlış bağlanışta olabilir.
burak311
12-08-2008, 11:46
sorunu hallettim.,yorumlarınız için teşekkürler..
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.