Orijinalini görmek için tıklayınız : kanatları köpük,gövdesi plastik ...
Ben 60 milyona kanatları toplam 50cm bouunda olan bir r/c şarjlı pilli uçak alıyorum.kanatlarında birer tane pervane var.ama kanatları köpük gövdesi plastik sizce nasıldır?
aynıs bende var tahtakaleden aldım
sizin msn iniz varsa sizinle konuşmak isterim.
roadwarrior
19-03-2005, 15:14
Kanatların köpük olması daha iyidir.Hafiftir ve hasar almaz alsa bile ucuz oldugu için yeni başlayanlar için uygundur.
Modelin tam ismini verseydin daha çok yardımcı olurduk.
modelin parasını verdim pazartesi elime geçicek kanatları köpükmüş,kanatlarında birer tane pervane varmış.gerisi plastikmiş,motor deviri sanırım 3000 miş sizce bu iyi mi?
Uçağa başlangıç için iyidir ama çok fazla şey bekleme. İlk uçuşun için de rüzgarsız bir gün ve olabildiğince açık bir alan seç...
msn var sa konuşuruz sizlerden bilgi almak isterim!
Bende msn yok, ama o uçak için çok fazla bilgiye de ihtiyacın olmayacak. Uçakla birlikte gelen klavuzu dikkatlice okursan, zaten ne yapman gerektiği orada yazar. Eğer rüzgarsız ve sakin bir hava seçersen, kolayca uçurabilirsin...Ama istersen, bir tedbir olarak, pilin ilk şarjını uçağı düz bir zeminde yerde gezdirerek bitir, böylece elin kumandalara da alışmış olur hem de pili rodajlamış olursun...
am bana uçak pazartesi günü gelcek benim uçağın kanatları köpükten gövdesi plastik .fiyatı 60 milyon(toptancıdan alıyoruz)kanatlarında birer tane pervane var,motoru sanırım 3000 devirmiş bu özellikler iyi mi?
am bana uçak pazartesi günü gelcek benim uçağın kanatları köpükten gövdesi plastik .fiyatı 60 milyon(toptancıdan alıyoruz)kanatlarında birer tane pervane var,motoru sanırım 3000 devirmiş bu özellikler iyi mi?
özellik yok ki iyi olsun arkadaşım,uçağa sadece itiş gücüyle yön verebiliceksin bir kere,o da rüzgarsız havada farkeder ancak,o altler sadece havada uçsun diye yapılmış yani sadece uçacak başk abirşey tıpkı naylon torbanın havada oraya buraya gitmesi gibi birşey.
Ama benim alacağım model ve 75cm filan kanatları toplam.Bataryası şarjlı ayrıca ben kontrol eeceğim öyle torba gibi uçmayacak!
torba kötü örnek oldu,ileri giden uçurtma gibi diyelim.
Ama ben daha yeni başlıyorum daha önce kendim yelkenli yapıyorum hep onları denizde r/c olarak sürüyordum.Bir de uçağı deneyim dedim yani üçlüyü kuruyorum kara(araba),hava(uçak),deniz(yelkenli).
hiç bu uçaktan kullanan yok mU?
!Amorfy.BaRoS+
20-03-2005, 12:53
Toysrus malı bir uçak aldıgın anırım çok bişşey bekleme rüzgarlı alanda zaten çok zor uçması belki boşu boşuna alışım diyeceği birşey gelicek..
Toysrus tan almadım toptancıdan ayrıca küçük değil 75cm kanatları çift motor kanatlarda motorlar 3000 devirlik.
normal elektirk motorlarının 5000 bunlar torku yuksek olanlar yani büyük pervane çevirenler ve 25.000 küçük pervane çevirenler olduğunu düşünürsün 3.000 komik kaçar.ki bunlar torklu motorda da değil çevidiği pervane taş çatlasa 5-6 cm lik ince plastikten yapılmıştır.
nasıl yani ne demek istediniz anlamadım!
roadwarrior
20-03-2005, 15:25
Ama sen gene de üzülme ..Bununla başlarsın daha sonra Balsa ya geçersin.
(demek 60 milyona da uçak varmış !!! Oyuncakçıdan almadın değil mi?)
roadwarrior
20-03-2005, 15:29
normal elektirk motorlarının 5000 bunlar torku yuksek olanlar yani büyük pervane çevirenler ve 25.000 küçük pervane çevirenler olduğunu düşünürsün 3.000 komik kaçar.ki bunlar torklu motorda da değil çevidiği pervane taş çatlasa 5-6 cm lik ince plastikten yapılmıştır.
Sana şöyle bir örnek verirsek sanırım anlarsın, Bilgisayar kasalarında fanlar bile daha yuksek devirde çalışıyorlar (3000-3500).Ve bilgisayarı uçuramıyorlar :;oleeea: :fisdua:
nasıl yani o uçak uçmazmı?ayrıca uçağı oyuncakçıdan değil model toptancısından alıcam!Alacağım uçak uçmazmı?3000 devir azmı?
yahu çocuğun hevesini kursağında bıraktınız be kardeşim allaa allaaa uçar efege uçar merak etme. tamamen rüzgarsız bir havada kitabında yazılanları harfiyen dikkatle uygularsan uçar. bu ilk uçağın olur ardından gerçek modellere geçersin sen bozma keyfini... ;)
İlginizden dolayı teşekkür ediyorum.
evet kardeşim sen kafanı bozma elbet ileride daha guzel modellere geçersin ;)
tamam.Acaba nasıl bişey çok merak ettim ha.
nasıl yani ne demek istediniz anlamadım!
bak arkadaşım yada kardeşim diyim sana, çok birşey beklemeni istemem bu tarz model yada oyuncaklardan çünkü hayal kırıklığına uğrarsın. bende ilk başta köpük çift motorlu bir uçakla başladım ve tek hatırladığım şey hayal kırıklığı idi. bu tarz şeylerle şimdilik vakit geçirirsin biraz giriş yapmış olursun.çok birşey bekleme.ilerde olayı daha geliştirince anlarsın ne demek istediğimi.iyi eğlenceler.
Benim için hızlı gitmesi önemli değil.Havada uçsun,dönsün tabiki benim kontrolümde yeter.
Hiç endişelenme, gayet de güzel uçacaktır. Bundan çabuk bıksan bile odanın tavanına asar, süs yaparsın...
heralde en çok rabet gören topic bu sıralar bu uçak topiğinde benimki bana yaptığınız yardımlardan dolayı sizinle gurur duyuyorum ama bişi sorcam.Ben uçağı rüzgara doğru atsaydım o gün uçardı dimi.
ben şimdi uçağımı nasıl uçurcam?tek bildiğim şey elimle atacağım!gerisini bilmiyorum nasıl uçurcam?
torlak_t
09-04-2005, 21:46
Ya hevesin kursağında kalsın diye söylemiyorum ama sanırım söylediğin uçağı anladım. Ben de zamanında toysrustan almıştım öyle bir uçak. İstersen biraz bahsedeyim. Uçağı havalandırmak için düzgün bir şekilde rüzgara karşı fırlatman gerek. Bu iş bittikten sonra ise yaptığın hareketlere fazla tepkime vermeyen bir uçan cisimle :) karşı karşıyasın. Genelde inmek istediğin yerleri sen seçemiyosun. Uçak nereye isterse oraya iniyor. Hele bir de hafif bir rüzgar varsa ipsiz bir uçurtmadan farkıyok. Umarım soğumamaşsındır :D
ersanifearless
04-05-2005, 02:06
dostum selamlar senin aldığın o uçağın aynısından ben de aldım ve uçurdum en önemlisi uçağı kurmak kurarken son derece dikaktli ol özellikle kanatlar çok kırılgan daha sora kitapçıkdakileri harfiyen uygula uçağı başarıyla kurduktan sonra mutlaka ama mutlaka rüzgarsız we sakin bir hava bekle bundan sonra da sana tavsiyem şöyle ekin tarlası veya benzer bir yer bul zira uçak uçmasına uçuyor ama ne yazık ki bir türlü doğru dürüst bir iniş yapılmıyor ben 2 sefer uçurdum ama maalesef ikisinde de düzgün indiremedim her inişinde de perwanenin biri koptu ancak iki tane yedek perwane war şu anda onlar da kırılacak diye elimi sürmüyorum ayrıca kumanda son derece kırılgan sökülüp çıkarılabilir anteni özellikle fazla çewirme hemen kırılıyo benim ki kırılıyo baya uraştım lehim falan...
uçağı rüzgara karşı fırlat tam atmaya yakın da motorları çalıştır ki hemen düşüyo yoksa we dewamlı gaz wer ta ki havada fazla burnu kalkmıcak şekilde tam bu noktaya geldiğinde gazı kes ve hemen tekrar wer bu şekilde ancak havada kalabiliyo baktın uçak düşmeye başladı gazı bırak bırak ki yavaşça düşsün gaz wermek sadece hızı arttırıyo ve perwaneler kırılıyo dediğim gibi benim ki üç sefer düştü we iki perwane kırıldı o yüzden bi çayırlık weya en azından çim bi alan daha ii... bu uçağın perwanesini bi yerde bulursan bana mail atarsın ersanisler@gmail.com msn den (ersanisler@hotmail.com) de sorularını bekliyorum umarım uçurmadan sana ulaşabilmişimdir
darkness
03-10-2005, 06:22
merhaba arkadaslar bende modelcılıge baslamak ıstıyorum fakat ılk ucagımın elektrıklı olmasını ıstıyorum arkadasın yazdıgı gıbı 60 mılyon demıs ama buna hersey dahılmi ? yada soyle sorayım elektırıklı b model nekadardır fıyat yazarsanız sevınırım alabılecegım yer varmı bursada yok yada kargoyla gonderebılecek bır yer varmı maıl atarsanız sevinirim melihkaratopcu@hotmail.com tesekkurler
arkadaşlar bu alet bi devrim ya. Ne offroad araca ne onroad araca gerek var ( tabi onların zevki ayrı ) eryerde gidio çimde bile gidio araç hızlanmadan havalana biliyor. muhteşem ya.
DeLLyCeM
06-10-2005, 13:15
Doğu kopardın beni :-)
dou yanlis yere yazmissin yaaa :D burda bahsedilen sanirim eminonun den alinan bir ucakti :D sende yazmissin cimde fln bi devrim die cem abi ona koptu herealde :D
harbiiden ya :( beyler kusura baqmayın şimdi farkettim yanlış konu :) saol umit napalım abi oruç :P (taci abi konuyu editleyip yazımı silebilirsin)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.