PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uçağım sonunda geldi!

efege
21-03-2005, 16:57
Arkadaşlar beklenen uçağım sonunda geldi.Kanatları köpük değilmiş plastikmiş.Kanatları toplam 88cm,boyu 77cm,ağırlık 262 gr.Çok güzel beklediğimden büyük ve güzel çıktı resim isteyen arkadaşlar aşağıda.

Lancer
21-03-2005, 16:59
Hayırlı olsun, güle güle uçur ;)

efege
21-03-2005, 17:02
çok teşekkür ederim hayatım boyunca bir uçan model uçağım olmasını isterdim oda gerçekleşti!

cicost
21-03-2005, 17:03
neden öbür topic e eklmedin ? :) boşuna topic açtın

efege
21-03-2005, 17:04
Uçağımın markası mı modeli mi bilmiyorum:super fly wing 2.Ama ben bunu kaç saat şarj etcem pilini onunla ilgili bir yazı göremedim acaba kaç saat şarj etcem pilini.

efege
21-03-2005, 17:29
uçağımın pilinin üstünde
7.2V 650mah yazıyor.Ne kadar şarj etmeliyim.Adaptörün üstünde şunlar yazıyor input : AC220V.50Hz output : DC7.2V 300mA
Sizce ne kadar bir süre şarj etmeliyim?

Lancer
21-03-2005, 17:32
Hesap yöntemi doğruysa (650/300) sanırım 2 saat 15 dakika civarında...

efege
21-03-2005, 17:34
eminmisiniz bilen biri var mı?

illgnsyyz
21-03-2005, 17:41
lancer doğru söylüyo fazladan bi 25 dk daha tutsan daha iyi olur

efege
21-03-2005, 17:43
bakın koyuyorum şarja kaç dakika kalsın uçağın kutusunda uçak 20 dakika uçar diyor yani buna göre ne kadar bir süre şarj etcem??

efege
21-03-2005, 17:51
yalnız bu ilk şarjım olacak ona göre değerlendirin ve daha sonraları ne kadar şarj edeceğim lütfen yardım edin.

mcagis
21-03-2005, 18:15
Sen pili şarja koy, sonra da ara ara gider bakarsın ısınmış mı diye. Eğer pil hissedilir derecede ısınmışsa hemen şarjı kes. Soğuduktan sonra da uçağına takıp motorlar çalışıyor mu kontrol et. Daha önce de dediğim gibi, pilin ilk şarjını uçağı yerde yavaş yavaş gezdirerek bitir. Böylece hem pili hem de motorları rodajlamış olursun. Şarjlı piller gerçek performanslarını birkaç kere doldur-boşalt yaptıktan sonra verirler, dolayısı ile ilk birkaç kullanımda çabuk bitiyormuş gibi gelebilir, kullandıkça açıldıklarını göreceksin. Bir de şarjdan hemen sonra pilleri kullanma, biraz soğumalarını beklersen ömürleri daha uzun olur. Uçağını güle güle kullan...

efege
21-03-2005, 18:18
çok teşekkürler.Ama benim pilin şarjı ortalama kaç saat sürer??İlk şarjı olduğu için fazlamı şarj etmem gerekiyor?ayrıca kutuda 20 dakika uçar yazıyor ingilizce olarak!bu beni çelişkiye düşürdü acaba 12 saat filan mı şarj etsem mi diye??

efege
21-03-2005, 20:37
Gerek kalmadı çözdüm sorunu 2 buçuk saat şarj etmem gerekmiş!

cicost
21-03-2005, 21:06
bence 50 dk tut derim herkesin bilgisi kendine

illgnsyyz
21-03-2005, 21:38
herkesin bilgisi kendineyse niye soruyo
bir diğeri inanmayacaksan niye soruyosun
insan bozuluyo siz böyle yapınca

efege
21-03-2005, 21:41
Arkadaşlar engin bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Ben sonucu buldum.Benim uçaktan şu an kullanan var mı?Resim altta.

cguckan
21-03-2005, 22:43
Efe bir konuda dikkat etmelisin. Bu uçağı kesinlikle rüzgarlı havada uçurma zaten kuş kadar hafif:D Hafif olduğunda parçalarsın uçağı. Bizim komşuda bunun aynısı vardı. Çok eğlencelik bir alet. Ama yazlıkta başka bir evin balkonuna toslattık:D Eğer bir kırım olursa en ilkel yollarla bile tamir edilebiliyor:D:D:D Tek kötü tarafı manevra kabiliyeti çok zayıf. Sağa sola dönüşler baya zorluyor. Bu senin ilk uçağın anlarsın uçak mantığını. Bu arada dikkat et havada pili bitmesin. Bi saat falan tut:D Yakıtlı olsa yakıt bittiğinde sevro ve alıcıların ayrı pili olduğundan dolayı motorlar durmuş bir şekilde indirebilirsin. Ama bunda öyle bir şansın yok. Alıcı, motorlar, servolar hepsi bir pile bağlı. Dakika tut uçururken. Zaten pilin bitmesine yakın anlarsın. Hantallaşır uçak.

Hayırlı olsun... Kazasız, belasız, kırımsız:D:D

efege
22-03-2005, 07:40
bana bu uçak hakkında bilgi verirmisin?yaptığımız hesaplara göre 2.30 saat şarj etmem gerekiyormuş.Bu uçağın kumandasında ileri,geri,sağ,sol tuşları var ama geri tuşu ne işe yarar??şu geri tuşunun ne işe yaradığını bi çözemedim!

cguckan
22-03-2005, 10:28
İleri geri tuşları aşağı ve yukarıyı ifade ediyor galiba. Tam hatırlamıyorum şimdi.

mcagis
22-03-2005, 11:09
Arkadaşlar, bu uçağın mantığı basitçe, motor devirlerini arttırıp azaltarak, yükselmesini ve sağ-sol yönlenmesini sağlamaktır. Kumandanın ilgili kolunu ileri itince motorlar hızlanır ve uçak yükselmeye başlar. Diğer kolu da sağ-sol yapınca motorlardan biri diğerinden daha hızlı veya yavaş dönerek uçağı yönlendirir, hepsi bu...

!Amorfy.BaRoS+
22-03-2005, 13:35
Gerisi bir ihtimal motorları ters çevirir ki sanmıyorum.Saga verince motor çalışıcak sol verincesagdaki motor çalışıcak ve dikkatli ol sanırım hem gaz hem donus veremiyceksin oyle tahmin ediyorum neyse kolay gelsn.

efege
22-03-2005, 16:57
Bugün uçağımı denedim.Elimle attım 3-4 saniye uçtuktan sonra yere burun üstü düştü ön kabin bölümünde hasar oluştu çatlama gibi ama ben onu bantladım sizce neden uçmamıştır.elimle attım 3-4 saniye sonra burun üstü çakıldı neden?

efege
24-03-2005, 18:32
uçağım hiç rüzgar olmayan bir havada uçar mı?

mcagis
24-03-2005, 18:44
Özel mesaj limitin dolmuş, gereksiz mesajlarını sil sana ulaşamadım. Uçağın esas rüzgarsız havada daha rahat ve stabil uçar ama hafif rüzgarın da bir zararı yok, deneyip göreceksin...

!Amorfy.BaRoS+
24-03-2005, 18:48
Normal yakıtlı trainer olsun akrobasi olsun kesinlikle rüzgar olması şart.

efege
24-03-2005, 18:49
nbasıl yaniş rüzgar olmadan uçmazmı ??

!Amorfy.BaRoS+
24-03-2005, 18:55
Uçaga baglı uçar ama stabilirlik açısından mutlak suretle hava ve neticsinde rüzgar olmalı ki kanat altı dolsun.Seninki basit bir model bunun için rüzgarsız alanlarda daha az etkilenir ama normal bir yakıtlı rüzgara karşı kalkar aarkasına alıp öyle iner ben genel olarak soledim.

mcagis
24-03-2005, 18:55
Valla, amorfy (Onur) esasında uçakçıdır, heralde bir bildiği var ama ben yine de senin uçak rüzgarsız havada uçar diyorum. En iyisi bir dene, sonucu bize de bildir...

efege
24-03-2005, 18:58
niye bilmeden deniyim sonra kırılsın mı uçağım!:hımm::confused:

mcagis
24-03-2005, 19:19
Uçağın düştüğü zaman kolay kırılmayacağı yumuşak bir zemine (ne bileyim, kumluk olur, hasat edilmemiş buğday tarlası olur, biçilmemiş uzun çimlik bir alan olur) doğru atıp denersen, uçağını kırmadan tecrübe etmiş olursun. Kırmaktan korkarak denemezsen, uçup uçmadığını nasıl öğreneceksin? :)

efege
24-03-2005, 19:22
tamam denerim ama bana tam bir netice verin rüzgarsız havada uçar mı uçmaz mı?

!Amorfy.BaRoS+
24-03-2005, 19:47
Efe uçagın basit bir park flyera benzediği için ztaen murat abinin dediği gibi rüzgarlı havada uçurma hafif çimli yerlerde uçur rüzgara hiç bulaşma ben biraz aklını karıştırdım üzgünüm. ama başgalarıda yakıtlı bir uçagı rüzgarsız alanda uçurunca eğer motoru güçlü değilse kalıkış prob yaşar.
Son olarak rüzgarsız havada yere paralel at uçagını ve gaza bas eger düz olarak uçuyorsa sorun yok eger hemen kafa aşşagı veriyorsa uçagın denge prob. olabilir tabi atış yönü filan çok önemli hatta biraz havaya baksın fazla da kasma :)

efege
24-03-2005, 22:01
başka bu benim uçaktan kullanan veya kullanmış olan var mı?
marka:super fly wing 2

efege
24-03-2005, 22:42
zaten ben bizim sitede çimlik te uçuruom.Ama ilk havaya attığımda rüzgara doğru atmadıım ama ha bunu ele alarak cevap verin.İşte attım çıktı tepeye ve sonra çakıldı yani tam burun üstü deilde yani burnuda çarptı yere.Sizce rüzgara doğru atsaydım bunlasr olmazmıydı yani uçarmıydı??

cemo_brs
21-04-2005, 16:32
ona ne diye para verdin ki
60 milyon gittigidiyorda nylon modeller var

ashkabad
29-04-2005, 13:01
efege. bu forumda yeniyim. Uçağının benzeri bende de var. Bu işe başlamakiçin iyi bir oyuncak. Oyuncak dememin sebebi modelciler öyle görüyor. Zaten gerçek bir model görürsen yakınından sen de dediğimi anlarsın. Senin dediğin çakılma olaylarını yaklaşık 50 kere yaşadım. Ama sonunda 15 dkk yaklaşık 100m havada kalabilmeyi becerdim. Bu uçakla olayı kavradıktan sonra eğer hoşuna gittiyse ve başarılı olabildinse ileride model uçak olayına girebilirsin. Ben de acemiyim. Ancak o uçağın dilinden anlıyorum artık:) Bu arada rüzgarsız olmasına dikkat et havanın. Bir anda burun üstü çakılırsın. başka birşeyler varsa kafanda açık olmayan sorabilirsin. Ayrıca 60 milyon dediğin gibi. Kırımlarını bununla yaşaman o kadar da can yakmıyor:) Bu arada mutlaka açık alan bul. Mekanda bir tanecik direk bile olsa malesef bu uçak onu buluyor:)

mam
16-07-2005, 00:54
bu Ucagın Elevator (son kuyrukta ki ) yükselmeyi saglayan kısımda ufak kanatcıkta 2 tane yer göreceksin ezik ve sanki kesilmek ister gibi yaklasık yarım cm kadar bir yer oralardan kesil bu kestiğin kısımlardan 1 milim kadar yukarı kaldır.
sonrada hafif rüzgarda rüzgara karşı cevir ve at havaya kökle gazı ucar :-)

evrenu
29-07-2005, 19:49
şarj cihazının özelliğine göre şarj etme süresi değişir.

experience
05-05-2007, 16:10
selam ben bu acagı 1 yıldır ucuruyorum arkadaşların dediği gibi kesinlikle rüzgarlı havalarda ucurma bendeki ucagın agırlıgı 240 gr ve rüzgardan çok etkileniyor ve ağırlık merkezi pek iyi degildi pilleri biraz geri alarak bu sorunu çözdüm benim pillr 4,8 volt 4 adet 2/3 AA PİL .
Kumandadaki kolu geri çektigin zaman hiç birsey olmuyor çünki bir fonksiyonu yok sadece ileri ve sag -sol yapıyor kolu saga çekince sol motor sola çekincede sağ motor daha hızlı dömeye başlıyor ve uçaga yön verebiliyorsun ama fazla sert kumanda vermemeye calış
düz bir beton veya asfalttanda kaldırabilirsin ama bunu piller tam doluyken yapmanda fayda var yoksa tam randıman alamazsın

pianiste
05-05-2007, 16:54
Merhaba arkadaşım aynı uçak bendede vardı 2 kanallı güzel bir uçak ama çok kalitesiz birşeydi bunu 2,5 saatlik şarjla maxsimum 15 dakika kullanabiliyorsun bana 3 ay süre ile dayandı indirişlerle mutlaka çimenlik üzerine hassas bir yere indirmelisin uçağın arkasındaki çubuğa dikkat etmelisin çünkü çok hassastır pilide kullandıktan sonra çıkarmayı unutma buda önemli çünkü bir daha şarj ettiğinde çalışmama gibi sorunu var düşük özellikli bir uçak alma başlangıç için
aşağıdaki resimde çizdim ömenli yerleri:ahhahyt:

basari
05-05-2007, 21:16
uçağı kaça aldın efege arkadaş yeni gördümde güzel bişeye benziyor :)

pianiste
05-05-2007, 23:44
ben 55 ytl ye aldım 2 sene önce:ahhahyt:

basari
06-05-2007, 19:41
ben 55 ytl ye aldım 2 sene önce:ahhahyt:

bayağı ucuzmuş bizim slow stickede çok benziyo ama arada muhakkak kalite farkı vardır :)