Orijinalini görmek için tıklayınız : Futaba 7C 2.4Ghz mi? Spektrum DX7 2.4Ghz mi?
alialiali79
22-08-2008, 14:36
Arkadaşlar yeni konu açtım ama mazur görün beni bahsettiğim gibi yeni başlıyorum ve kafamda soru işareti çok.. Konu başlığı zaten sorumu açıklıyor. Kullanan veya araştıran arkadaşlar Sizce Futaba 7C mi Spektrum DX7 mi? ikiside birbirine çok yakın kumandalar ama yinede kullananlardan görüş almak çok değerli benim için emeklerinize teşekkğür ederim... Saygılar
Spektrum dx 7 Ozellik acisindan Futaba 7C den ustun bir kumanda.
Futabada ki throttle stick ile aktive olan sayac ozelligini aramayacaksaniz eger, dx7 almanizi oneririm:
Ekrani genis ve grafik destekli ayarlari var
Alicilari futabaya gore daha ucuz
Miksaj ozellikleri futabaya gore daha fazla(2 elevator servosunun trimlerini linkleyemiyorsunuz futabada mesela).
Futabanin arti yonleri ise:
Turkiye'de cok kullanan var yardimci olacak kisiler bulabilirsiniz.
Trimleri istediginiz aralikla ayarlayabiliyorsunuz
Throttle stick ile aktive olan sayac
Ben futaba 9cs kullaniyorum su anda. Su an bir kumanda alicak olsam secimim dx7 olurdu. Dx7 ozellikle Amerika'da cok populer bir kumanda.
Kumanda ile birlikte gelen 821 servolar 50 ve ustu yakitli heliler icin uygun degil birtek buna dikkat edin.
Yalnız 2,4 GHz sistemler teknolojisinde Futaba FASST sistemi teknik olarak Spektrum dan daha emniyetli(en azından teorik olarak).FASST sistemi frkenas bandında bütün frekansları düzenli olarak geziyor.Spektrum ise 2 kanal içinde çalışıyor.Bu da muhtemel frekans kirliliği durumunda Spektrum u kritik duruma sokuyor.
(2 elevator servosunun trimlerini linkleyemiyorsunuz futabada mesela).
Ben x-41'de Canard ile elevatörün trimlerini linkleyebildiğime göre 2 elevatör de linklenir. (Eğer ben yanlış anlamadıysam). Zaten özel bir "trim linkleme" yapmak gerekimiyor, miksten önce trimi dikkate alıyor, yani trimlenmiş halini miksliyor.
Hazır konu açılmışken bende başlık altında bir soru sorayım.
Spektrum ile JR aynı kumanda kasasını kullanıyorlar.Peki iç aksamda aynı kalitede mi?
Spektrum'un 2.4 teknolojisi 2 frekansta kaliyor devamli evet ancak spektrum model uzerinde 2 farkli alici kullaniyor(toplam 4 anten) hatta bu sayi istege gore arttirlabiliyor. Futabada sadece tek alici var (2 anten). Yurt disi forumlarinda spektrum 2.4 ile sorun yasayan kimseyi gormedim. Ayni sey futaba icinde gecerli. Dogru teknik olarak futaba'nin 2.4 sistemi daha guvenilir olsada spektrumunkide asla kotu degil.
2 elevator servosu kullanan modellerde, futaba 7c'de 2 servonun trimlerini linkleyemiyorsunuz, dx7de ise bu ozellik var. Bizzat bir haftadir arastirip ugrasiyorum yine yurt disi forumlarda herkes bu ozellik yuzunden dx7'yi tercih ediyor.
alialiali79
22-08-2008, 20:42
Hazır konu açılmışken bende başlık altında bir soru sorayım.
Spektrum ile JR aynı kumanda kasasını kullanıyorlar.Peki iç aksamda aynı kalitede mi?
evet onu bnde çok merak ediyorum.. Bilen varsa paylaşırsa svnrm...
alialiali79
22-08-2008, 20:45
ayrıca phnx vakit ayırıp uzun uzun anlattığın için çok teşekkür ederim.. forumdaki diğer yazılarınada baktım gerçekten çok yardımcı oluyorsun herkese tekrar çok teşekkürler
Merhaba,rahatsiz ediyorsam kusura bakmayin,ben Hollanda dan size yaziyorum.3-4 ay Lama 3 ve 4 ile iyi derecede ucmayi ogrendikten sonra Flying Hobby(HK)bir RTF T-REX 450 SE new V2 ile DX7 aldim.Ilk problemim DX7 yi sarj edemedigim icin acip kapatmak bile yapamiyorum cunku beraberinde gelen sarj cihazi 120 V halbuki butun Arupada 220V kullaniliyor.Bunu Turkiyede nasil hallediyorsunuz?Ikinci olarak da Ingilizce iyi bilmeme ragmen kullanilan ozel tabirleri anlayamiyorum.Bana bunun temel ayar bilgilerini verebilirmisiniz veya bunu turkce aciklayan bilgileri nereden bulabilirim.
Simdiden degerli yardimlariniz icin tesekkur eder,saygilar sunarim.
Mert
yellowaircraf
08-11-2008, 01:31
www.rc-heli.biz adresindeki derginin bu ayki sayisinda temel ayarlardan bahsediliyor DX7 nin.
Ayrica benim de DX7 kullanim kilavuzu Turkce tercumesi calismam var. 1-2 hafta icinde ayni adreste cikacak.
Sarz cihazi icin 220 den 120 volta ceviren adaptorler vardir elektronikcilerde. Adaptorunuzle gidip bunlardan birini alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken alacaginiz adaptorun uzerindeki priz Amerikan prizi olmasi ve amper degerinin adaptoru karsilamasi..
Kolay gelsin
atakan2000
04-08-2009, 13:35
Futaba 2.4 7 C aldım ama iyi ingilizceme rağmen kullanma kılavuzu çok karışık geldi, bunu kullanmış olan ve 4 kanallı tariner için hangi ayarları yapmam gerektiğini özetleyebilecek bir arkadaş beni çok mutlu eder.Sevgiler...
iron_eagle
04-08-2009, 14:43
Sadece gaz kanalını reverse etmeniz gerekir, eğer elektrikli uçak için kullanacaksanız. yakıtlı uçaklarda gaz servosunun mekanik bağlantısına göre normal yada reverse olması gerekebilir. Başka hiçbirşey yapmanıza gerek yok.
Yakıtlı kullanacaksanız throttle cut fonksiyonunu da aktive etmelisiniz.Acele etmeden kılavuzu iyice incele.Çok zor değil.en üst sol butonu bir veya 2 kere basarak menuye giriyorsun,sonra tekeri çevirerek alt menülerde gezip itediğin menuyü bulunca tekere göbeğinden basıp seçiyorsun.Sonra da ok işaretlerine dikkat ederek alta üste yana geziyorsun.İş bitince sadece menuye giriş butonuna basıp çıkıyorsun.Kılavuz çok da karışık sayılmaz.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.