PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : t-maxx im gelmedi... delircem !!!

spook
20-05-2004, 03:31
yaw millet delirmek üzereyim yaaa... benim güzelim kamyoncuğum gelmedi ya. nasıl bir iştir nasıl bir gümrüktür bu yaaa?? adamlar mı uyuşuk yoksa çokmu dolu anlamadım gitti. :mad: hatta ikinci parti malımda gelmedi. 75 dolarlık bir parti mal almıştım. ufak tefek parçalar falan. ama yok ortada yaa... ben bu gümrüğündeee... neyse şimdi olmaz :mad:

mhmtg
20-05-2004, 12:28
yaw millet delirmek üzereyim yaaa... benim güzelim kamyoncuğum gelmedi ya. nasıl bir iştir nasıl bir gümrüktür bu yaaa?? adamlar mı uyuşuk yoksa çokmu dolu anlamadım gitti. :mad: hatta ikinci parti malımda gelmedi. 75 dolarlık bir parti mal almıştım. ufak tefek parçalar falan. ama yok ortada yaa... ben bu gümrüğündeee... neyse şimdi olmaz :mad:
gelir merak etme, ben biraz sansliyim benimki 5-6 gunde geliyordu, heyecan yapma gelir. :D

spook
20-05-2004, 12:46
napim be mehmet heyecanlıyım be kardeşim :D sen sanki heyecan yapmamıştın gelirken t-maxx in :D neyse beklicez artık. ilk parti geçen hafta salı, ikinci parti çarşamba çıktı. bakalım nezaman gelicek. hafta sonlarını ve 19 mayıs tatilini saymazsak bugünde dahil 4-5 gün oldu yola çıkalı. Hadi hayırlısı. Gelseydi fena olmazdı yaa. Gider rodaj yapardık benim kamyoncuğa:D

cguckan
20-05-2004, 13:15
ohoo ben salak gibi gemi ile vermiştim siparişi 2 ayda geldi o bişey mi:D Gelir gelir korkma:D

Hassank
20-05-2004, 13:40
tam 10 günde geldi 10 gün önce sabret ondan sonra gelmezse şikayet et ok.

mhmtg
20-05-2004, 14:33
arkadaslar TOWER HOBBIES soz konusu olunca firma 45 gun (air surface icin) size ulasmayan siparisleri yeniden gonderiyor veya paranizi iade ediyor. Yani yasal proseduru 45 gun :) Daha once bazi uyelerimizin basina gec ulasma problemi gelmisti. Gerci spook'un t-maxx'i birkac gune gelir ama ben yine de hatirlatayim.

Orientt
20-05-2004, 14:39
evet mesela benimki 40 günde gelmişti (air surface) ile :)

timur_polat
20-05-2004, 15:41
Yaw ArkadaŞlar Bu GÜmrÜkte BÖyle Takilma Olayi Fİlan Oluyormu? Ben Valla Delİrİrİm.spook Dostum Allah BÜyÜk Sabir Versİn.
Bu Arada ÜrÜnÜn GÜmrÜkte Zarar GÖrmesİ Durumu SÖz Konusu Olurmu?

Hassank
20-05-2004, 16:45
Yok öyle bir şey arkadaşlar zaten tower kolinin içine güzelce havalı plastik yorbalar filan koyuyor zarar görme olasılığı çok düşük ki zaten gidip koliyi gümrükte adam ile beraber açıyorsunuz sonra bir görüyorsunuzki içindekileri aklınız gidiyo zaten hemen almak istiyossunuz :) ama tabi önce gümrük binası içindeki 9 tane yere uğrayarak :)

spook
20-05-2004, 22:44
evet arkadaşlar en sonunda 3 parti maldan ilki geldi. o da gümrükten geçip evime zarfta geldi. t-maxx in yanında fuel filter istemiştim listede. ellerine yoktu. sonradan yola çıktı. ve sonunda bugün elime geçti. muhtemelen t-maxx ve diğer parçalarda geldi ve gümrükteler. inşallah yarında şu kağıt elime gelirde alırım şu kamyoncuğumu artık :D

mhmtg
20-05-2004, 23:02
evet arkadaşlar en sonunda 3 parti maldan ilki geldi. o da gümrükten geçip evime zarfta geldi. t-maxx in yanında fuel filter istemiştim listede. ellerine yoktu. sonradan yola çıktı. ve sonunda bugün elime geçti. muhtemelen t-maxx ve diğer parçalarda geldi ve gümrükteler. inşallah yarında şu kağıt elime gelirde alırım şu kamyoncuğumu artık :D hadi hayirli olsun fuel filter'in

timur_polat
21-05-2004, 23:00
GÜle GÜle Kullan.KAZASIZ BELASIZ :)

E_M_İ_R
22-05-2004, 01:49
spook gule gule kullan canavarını:)

mhmtg
22-05-2004, 01:56
spook gule gule kullan canavarını:) emir , fuel filter'i gelmis ona hayirli olsun dedim (sakasina) siz de arabayi kutluyorsunuz spook gormesin bu msjlari cildirir, Daha hala gelmedi arabasi :) ama insallah 1-2 gune gelicek

spook
22-05-2004, 02:02
oooof be arkadaşlar yaaa. yaram derindir niye tuz basarsınız yaa. bizde diyorduk ki mhmtg le bu hafta sonu falan rodaj yaparız... ühüüüü:D neyse bakalım yarın falan arayıp sorarım bi gümrüğe. olmadı aracı sokarız gümrükçü tanıdıklardan:D mehmet iyi dileklerin için teşekkürler;)

E_M_İ_R
22-05-2004, 02:05
emir , fuel filter'i gelmis ona hayirli olsun dedim (sakasina) siz de arabayi kutluyorsunuz spook gormesin bu msjlari cildirir, Daha hala gelmedi arabasi :) ama insallah 1-2 gune gelicek

hihih pardon ya ben geldı zannettım ama gelecek sonunda :D

spook
22-05-2004, 02:17
emir sus be kardeşim yaaaw:D yaramımı deşmek istiyorsun:D bu konuyu kaparın şşşşşttt susun bakem. düverim hepinizi:D

E_M_İ_R
22-05-2004, 02:38
tmm tmm yahu yanlısıkla çıkdı ağzımdan : :))

M_tech
23-05-2004, 00:25
bence gelmez o araba bu saatten sonra,gümrükçüler begendikleri mallari alıyormuş.nasıl olsa parası ödendi.

spook
23-05-2004, 00:33
yiyorsa alırlar... nasıl olsa gümrükçü tanıdıklar bol. onlarla yaparız bi şekil şemal. olmadımı daha üstteki insanlar hallederler. hem daha sipariş yola çıkalı 1 hafta oldu. pazartesi arıyacağım. olmazsa tower a mesaj atarım. oradan hallederler. en son bunu gibi bir sahiplenme olayında adam işinden olmuştu. devletin hiçbir kurumunda çalışamaz şeklinde de bir yazı çıkmıştı. :)

mhmtg
23-05-2004, 01:01
bence gelmez o araba bu saatten sonra,gümrükçüler begendikleri mallari alıyormuş.nasıl olsa parası ödendi.

savage'larda bunu yapiyorlar ama t-maxx'de bunu yapmanin cezasi 85 yildan basliyor :D

Saka yahu olur mu oyle sey. guldurmeyin beni :D kimse kimsenin malina el koymaz, biraz fazla sevimsiz olsa da bizim gumruk memurlari, sonucta ulkemin insani hepsi ve bu ulkenin insani durusttur :) ayni zamanda misafirperverdir :) belki biraz misafir ederler t-maxxi hepsi o :D

M_tech
23-05-2004, 17:03
:))))))))) misafirliğin en güzeli kisa olanidir ama

metınguzel
24-05-2004, 00:33
spook benım t-maxx geldı yenı bırsey baslatmıslar 20.000.000 lıra beyanname ucretı alıyorlar sıra beklemek ıstemıyorsan gıderken yanına 4adet 5.000.000mılyon luk damga pulu al t-maxx gule gule kullan

spook
24-05-2004, 01:29
bu nedir yaaa. adamlar nereden para kırsak diye düşünüyorlar yaa. neyse bakalım araya bir kaç gümrükçü sokup ayarlamaya çalışırız bişeyler. kaç günde geldi tam olarak. hafta sonları da dahil olmak üzere...

spook
24-05-2004, 10:29
ya Mehmet ben bu verdiğin numarayı aradım ve sorduğumda iki parti malında gelmediğini söyledi. 11-12 Mayısta çıkan mal nasıl gelmez yaa. Tower'a haber vermek için biraz daha bekliyim mi? Nedersin? Bu kadar uzun zamanda gelirmi hava yoluyla. Hadi fuel filter'ım perşembe gümnü zarfla geldi ve diğerleriyle aynı gün yola çıktı. ne iştir anlamadım yav? Kafam bozuldu bu işe... :s

Olynth
24-05-2004, 10:43
daha fazla zaman gecmemıs spook. normaldır boyle olması banada hep boyle gelıyor. sen mhmtg ye bakma :P o biraz sanslidir o verse 1-2 sonrada gelir :D
o yuzden beklemek zorundasın zaten towera haber versende bırsey farketmez adamların 45 gunluk mu ne bır seyı var onun dolması gerek mutlaka.

Hassank
24-05-2004, 11:57
Spook kusura bakma ama çok sabırsızmışsın be dostum...Bu arada aldığın t-max denen canavar kit olarak geliyorsa bence sen onu bir an önce bitirmek için uğraşıp yanlış bişeyler yapabilirsin dikkat et ama RTR ise onu bilemem.

dracula
24-05-2004, 12:29
hakan kardeş sakin ol biraz.Panik yapma...

mhmtg
24-05-2004, 13:02
Evet, t-maxx'e olan sevgim karsiliksiz kalmiyor, bana gelen t-maxxler en gec 4-5 gun icinde geilyor :D ama normalde 10 gun icinde ulasiyor tower siparisleri.
Bu arada t-maxx hap-hazir cikiyor kutudan, yani araba oldugu gibi hazir, kebi takili vs. (neredeyse bir depo da benzin koyacaklar, zarari olmasa :) )
10-15 dakilalik basit bir kac adimla arabayi surmeye basliyorsunuz.

spook
24-05-2004, 18:58
Arkadaşlar bugün biraz daha sevindim. Sabahtan beri evde yoktum ve akşam evime geldiğimde kapıda 2.parti malı buldum. Sanırım Maxx ciğiminde eli kulağındadır artık. Hadi hayırlısı diyorum:) Ya sizlere birşey sorucam. Yukarıda da dediğim gibi böyle kutularınızı kapıdan mı topluyorsunuz evde yoksanız? Geçen gün fuel filter'ım aşağıda zarfın içinde adam bırakıp gitmiş. Kafam bozuldu bu işe, anlamadım gitti...
Hassank ve sevgili dostum dracula uğur; evet sabırsızım. Ben 3 senedir hobby car hayali kuruyordum ve bu sene şu mhmtg denen Mehmet isimli bir vatandaş var ya...!!! Hah, o depereştirdi benim bu körelmiş duygularımı. E tabii bunda şu uğur denen dracula kılıklı arkadaşında payı oldu:D

M_tech
24-05-2004, 19:01
ufat tekef seylerin posta kutusuna konmasi makulde biras daha buyuk parcalari kapidan toplayacaksak eger isimiz var.

spook
24-05-2004, 19:04
Bencede işimiz var. Adamlar bırakıp gidiyor yaa. Ben gelmedi desem tower a ne olcak. Bana yenisini kesin yollıyacaklarmı? Ben bu devlet işlerine çok kızıyorum ya. İnsan biraz yaptığı işe özen gösterir.

spook
25-05-2004, 14:57
Sonunda eve haber kağıdı geldi malların geldiğine dair. Kredi kartı babama ait olduğundan onun adına çektirmiştim max ve diğerlerini. Şimdi onunla gidip alıcazda ben ptt yi arayıp sordum kimlik fotokopisi gerekiyormuş. Başka bir şey gerekeiyormu bunun dışında acaba?

umitp
25-05-2004, 18:38
yok kimlik fotokopisini cektir 2 tane cektir ama ole gerekio sora diger işlemleri orada yapıyorsun zaten nese hayırlı olsun bende savage sipariş verdim haftaya gelir heralde

spook
25-05-2004, 23:29
arkadaşlar babam gümrüğe gelemiyorda, bana 2 kutu geldiğinden 2 tane vekalet yazdı. Bunların dışında kutu başına 20şer milyonluk damga pulu aldım. Birde giderken kimliğinin fotokopisini alıcam. Başka bir şey gerekiyormu? Forumlarda okudum her kafadan ayrı bir ses çıkmış. Bişey anlaşılmıyor. Gereken evrak varmı başka?

RoCCo
25-05-2004, 23:54
arkadaşlar ben kendim almayacağım için başkasının adına getirttirdim
kredi kartına fln bakıyorlar mı gumrukte?

mhmtg
26-05-2004, 00:04
arkadaşlar babam gümrüğe gelemiyorda, bana 2 kutu geldiğinden 2 tane vekalet yazdı. Bunların dışında kutu başına 20şer milyonluk damga pulu aldım. Birde giderken kimliğinin fotokopisini alıcam. Başka bir şey gerekiyormu? Forumlarda okudum her kafadan ayrı bir ses çıkmış. Bişey anlaşılmıyor. Gereken evrak varmı başka?
:)

Hakan yazdim sms attim bosuna miydi??? Yeniden yaziyorum :)

VEKALET ORNEGI (her siparise ikiser adet gerek, fotokopi olmaz ve daktilo veya bilgisayar yazisi olmali, imzali olmali, el yazisini cogunlukla kabul etmezler)
"Avrupa gümrük posta müdürlüğüne istanbul"
adima gelmis 12222333 nolu 7 kg agirliginda paketimi islerim dolayisiyla alamiyorum. Bana vekaleten lkşmyky isimli kisi benim adima paketi almakla yetkilidir.
siparisi verenin adi soyadi adresi imzasi ve ustte tarih yazicak

FOTOKOPI (her siparis icin hem alacak kisi, hem de siparisi veren kisinin 2'ser adet fotokopisi)

DAMGA PULU (her siparis icin 20 milyonliralik)

PARA :) (her siparis icin 1.250.000+siparisin kargo dahil %10 u karsiligi turklirasi, sakin yaninizda dolar getirmeyin :) )

Hepsi bu, vekaletin amaci kagitta ismi yazan kisinin sep belirterek ve kargoyu kargo kagidindaki bilgilere gore tanimlayarak bir baska kisiye yetki vermesi ve bunu karsi taraftaki makama belirtmesidir. Saniyorum hakan bunu dogru yazmistir.

Bir de kucuk tavsiye erken giderseniz cabuk cikarsiniz, 08.30da acilir gumruk 08.25'te orda olun :)

spook
26-05-2004, 00:06
silmişim yaaw ne bağarıyorsun. kırdın galibimiii ye e eeeee gel aaaal gönlümüüü:p

Hassank
26-05-2004, 14:34
Arkadaşlar birşeyide eklemek istiyorum bu soruyu çok soruyorlar çünki sorununuz şu:

Başka birinin kredi kartı ile alışveriş yaptığınız zaman interneteen towerdan yada başka bir yerden siparişi verirken kendi adınıza verirseniz ve verdiğiniz adresi filan kendi adınıza olursa kredi kartının kimin olduğunun hiç önemi yok gümrükte kredi kartına filan bakmıyorlar sadece siparişin kimin adına verilmiş olduğuna bakıyorlar kimin adına verilmiş ise o gidip teslim alıyor yani ben kendi adıma sipariş verip gidip babamım kredi kartının numarasını yazsamda alıyorum malımı bu arada şöyle düşünün tower yada herhangi bir mağazadaki olay şu ben paramı alırım kardeşim sen ha babanın adına ha kendi adına almışsın hiç farketmez derler :) sonuçta kısacası olayın şudurki:
ben tower kullanıcı hesabı açmışsam kendi adıma bir sipariş vereceğim zaman ister babamın isterse tanımadığım birinin kredi kartı numarasını bile yazsam adamlar parayı çeker siparişide benim adıma gönderir çünki sipariş benim kullanıcı adımla towerdan girilip verilmiştir sanırım yeteri kadar açıklayıcı oldu artık bu soruyu sormazsanız sevinirim arkadaşlar.Gümrüktede gider kendi adıma malımı çekerim kimse sen babanın kredi kartıylamı aldın bunu diye birşey sormaz :)

RoCCo
26-05-2004, 15:56
bende biliorum boyle bi sacmalık olmayacagını da yazılanları okudukca insanın kafası karısıyor

umitp
26-05-2004, 16:24
ya arkadaslar daha dun gittim ve parcalar babamın adına gelmişti ama babam olmadıgından kimliğini bırakmıstı kendisi yurtdısında su anda o yuzden dedemle gittim dedem kendi kimliğni babamın kimliğini aldı ve gittik daha sonra 2 tane fotokopi istediler kimliklerden cektirdik ve işte şu 9 a git 7 ye gel olayları basladı onlarda bitti ve kutumu alıp paşa paşa cıktık ayrıca 3 gun oncede gitimiştik aynen böyle aldık ÖNEMLİ BİR NOKTA BENDEN ' DEFADA DA DAMAG PULU FALAN ALMADILAR YANİ HİC BİR PARA VERMEDİM O ŞEKİLDE! acaba neden öyle oldu siz verdiğinize göre neyse byee.

engine02
26-05-2004, 16:37
abi nasıl oluo bn anamadım birinden alıolar birindn almıolar ne kadar sacma yaa yane iste bu yuzden karısıklık olr yane normal olrk bnm bildigim birinden alıosan herkeste almalısın sonucta yane >:(

umitp
26-05-2004, 18:56
valla işte yane benden almadılar bende sasırdım bişey de demedim :D ii bile bu devlete ya rc car a koydukları o para sırf vergi anasını satiim arabalr ole bügün arabistanda bir jip x5 4.6 70 milyar türkiye 150 den fazla

mhmtg
26-05-2004, 22:49
abi nasıl oluo bn anamadım birinden alıolar birindn almıolar ne kadar sacma yaa yane iste bu yuzden karısıklık olr yane normal olrk bnm bildigim birinden alıosan herkeste almalısın sonucta yane >:(
Damga pulu olayini yine kaldirmislar :) Bugun spook siparisini alirken soylemisler

Hassank
27-05-2004, 11:40
aşağılık herifler gitti bizim 20 milyon havaya ya bunlar kafalarına göre nasıl yapıyorlar bu işi anlamıyorum iyi be ordan biri çıkıpta 100 milyon damga pulu dese elimiz mahkum vericez mecbur yoksa 700-800 milyonluk arabayı alamicaksın bana çok saçşma geliyor bu işler çocuk oyuncağımı bu ya. Herşeyin bir stasndardı olur kardeşim 20 ise 20 dir yoksa yoktur bir karar versinler her gidişte sürprizlerle karşılaşmak zorundamıyız? bir gün gittiğinizde 100 milyon isterlerse şaşmayın arkadaşlar adam o şekilde 10 kişiden alsa vergi muhabbetine gider kendine de bir araba alır :)

engine02
27-05-2004, 15:39
walla ole hassank doru dio yaa insanı hasta eder bu insanlar yaa ne yaptıkları belli deel ya DENGESİZ KARDASIM bunlar aalalall