PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E-FLY100C Simülatörü çalıştıramıyorum

mertfb129
30-08-2008, 18:42
Merhabalar.Elimde E-FLY100C kumanda var. Simülatrü çalıştırmak istiyorum fakat çalıştıramıyorum.
Simülatörüm mikrofon girişli.Cd yi kuruyorum bilgisayara hiç bir problem yok.cd nin içerisinde nasıl yüklendiği de var ordakilerin aynısını yapıyorum ama olmuyor.simülatör kablosunu takınca yeni donanım bulundu demesi lazım fakat bulmuyor.joistik bölümüne girincede zaten kumanda yok gözüküyor.
-İnat ettim nasıl çalıştıracağım bu simülatörü.
-Bana yararlı olmasa bile çalıştırmak istiyorum.
-Yardım eden arkadaşlar olursa çok sevinirim.
-işletim sistemim;xp sp3.
-cd:arttech fms.
Tesekkürler.

PATO
30-08-2008, 18:52
Şu konuda yazılanları denedin mi Mert?
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=20687

mertfb129
30-08-2008, 19:46
Hocam aynısını yaptım forumu araştırdım ettim.yok yok yok olmuyor.
Ama en sonada aircraft başlıklı bir yer var o bende yok tu baktım arkadaf aerofly için diyor herhalde onun dosyası dedim.Bende aerofly yoktu.FMS var.
kumandanın simülatörümü bozuk acaba?
işte hocam şurası;
http://bmb.cu.edu.tr/cyilmaz/misc/10.jpg
bu bölümü anlamadım?herhalde aerofly ın içinde.
bir haftadan beri yapmadığım şey kalmadı.yok olmuyor.
O simülatör kablosunu kumandaya takar takmaz yeni donanım bulundu demesi lazımdı.

mertfb129
31-08-2008, 23:10
Kimse bilmiyor mu?
:(

trex
01-09-2008, 12:12
Çok basit ilk önce mikrofon girişine tak ve cd de olduğu şekilde kalibre et.Ondan sonra fms de bak çalışıyormu çalışıyorsa gürman hocamın verdiği linki harfiyen uygula.Orada donanım için driver istiyecek sen cddeki driveri göstermelisin.Sonrada aerofly dan kumandanı kalibre edeceksin.BEn bu şekilde yaptım sorunsuz kullanıyorum.

mertfb129
01-09-2008, 12:28
Bende Aerofly yok.
Cd yi takıyorum herşeyi kuruyorum ama calibre etmeye gelince kumanda görünmüyor dolayısıyla calibre edemiyorum.Kumanda yok görünüyor?çıldırmak üzereyim.

trex
01-09-2008, 14:13
Fms ile uçacaksan hiçbir programa gerek yok.Kumandayı mikrofon girişine tak.Başlat>programlar>donatılar>eğlence>ses kaydına gel oradan düzen ve ses özellikleri kısmına gel mikrofon ses ayarını seç ve mikrofonun sesini %25 e falan getir.Sonra ses kaydına geri dön kayıt başlat orada sinyalleri görmen lazım yeşil renkli kareler şeklinde tam boyutta oluyorlar.Sonra fms ye gir orada ayarlarda joyistik ayarları var 3. mü 4. mü ne o seçenekte kumandayı kalibre edeceksin.zaten görürsün kumanda kalibrasyon olmamışsa oradaki ayarlar çılgın gibi hareket eder. kalibrasyonuda orada tarif ettiği gibi yapıcaksın.Sonra fmsde uçur

teote
01-09-2008, 22:00
Mert FMS ye neden taktın bu kadar ?

Ses ayarlarından kayıt ve çalarken seçeneklerinden mikrofonu seçmelisin.Eğer line inn"e de kablo takılıyorsa onuda aktif etmelisin.

mertfb129
01-09-2008, 22:22
-Tahir Abi Çok saplantılı bir insanım.Kafaya taktım mı illa yapacam.Aslında çok kötü bir huy ama napayım yaratılışım böyle:)
-Abi yok denedim o dediklerinize olmadı.Yani kabloyu takınca yeni donanımı görmesi lazım.
-Ama artık bıktım uğraşmıyorum.Kasaya tekme atmaktan kasa yamuldu.Hemde benim ayağım yamuldu:)Lanet olsun dedim uğraşmıcam dedim bıraktım.
-Konuma bakıp yardım ettiğiniz için teşekkürler.

ahmttvsn
02-09-2008, 09:36
-Tahir Abi Çok saplantılı bir insanım.Kafaya taktım mı illa yapacam.Aslında çok kötü bir huy ama napayım yaratılışım böyle:)
.....................

Saplantı konusunda mert'e katılıyorum:P.Ama bence işe yarıyor mert:fifufifu:,yoksa o gün simuda uçamazdık.:D

hkartol123
10-09-2008, 19:59
Çok basit ilk önce mikrofon girişine tak ve cd de olduğu şekilde kalibre et.Ondan sonra fms de bak çalışıyormu çalışıyorsa gürman hocamın verdiği linki harfiyen uygula.Orada donanım için driver istiyecek sen cddeki driveri göstermelisin.Sonrada aerofly dan kumandanı kalibre edeceksin.BEn bu şekilde yaptım sorunsuz kullanıyorum.

slm Ben FMS i kullanabildim ama sıkıldım dediğiniz gibi Fms için hiçbir programa gerek yok yalnız cd nin içindeki 2 tane fms var dikkaet edin biri çalışmıyor.
Sonra aerofly ı ındirdim PPjoy u kurdum
sonrada ppsmart ı kurdum exe ye basınca gereklı ayarları yapmama rağmer

PPjoy connect not found diyor...yani ppjoy a bağlanamıyor bu sorun neden acaba???

Mert FMS nin üstünde fazla durma o kdarda şahane bişiy deil ama eğlenceli geliyo diyebilirim ilk oynayışta.:agla::agla:

cevatgungor
24-10-2008, 09:36
Fms ile uçacaksan hiçbir programa gerek yok.Kumandayı mikrofon girişine tak.Başlat>programlar>donatılar>eğlence>ses kaydına gel oradan düzen ve ses özellikleri kısmına gel mikrofon ses ayarını seç ve mikrofonun sesini %25 e falan getir.Sonra ses kaydına geri dön kayıt başlat orada sinyalleri görmen lazım yeşil renkli kareler şeklinde tam boyutta oluyorlar.Sonra fms ye gir orada ayarlarda joyistik ayarları var 3. mü 4. mü ne o seçenekte kumandayı kalibre edeceksin.zaten görürsün kumanda kalibrasyon olmamışsa oradaki ayarlar çılgın gibi hareket eder. kalibrasyonuda orada tarif ettiği gibi yapıcaksın.Sonra fmsde uçur

Selam.Burada bahsettiğiniz ses kaydedicisinde yeşil renkli tam kareleri göremiyorum.Sadece tabiri caiz ise cızırtı şeklinde dalgalanmalar görüyorum.Yani tam kare dalgalar yok.Sebep ne olabilir acaba.Kullanım klavuzunda belirtilen ayarlarıda yapıyorum.Yani %25 kadar mikrofon sesini etkinleştiriyorum ve diğerlerininde kısıyorum.