Orijinalini görmek için tıklayınız : Malzeme listesi
İlk model olarak Modifiyeli Guppy i yapmaya karar verdim. Yavaş yavaş malzemeleri toparlıyorum. Ancak tereddüt ettiğim konulardan emin olmak ve bir şey atlamamak için bir malzeme listesine ihtiyacım var. Temel malzemeler zaten aşikar; Motor, ESC, yeteri kadar servo, pervane, alıcı-verici ve pilleri gibi, tabi inşa için gerekli köpük yada balsa malzemeleri ve yapıştırıcıları saymıyorum...
Bunların dışında Guppy ye özgün olmadan yeni başlayanlara kaynak olması açısından en ufak parçaya (teller kablolar yekeler vb.) kadar neler gerekli acaba?
Hangileri evde yapılabilir yanına not düşerek( kredi kartından yeke gibi) bir liste yapabilirmiyiz?
İyi niyetli bir talebiniz var ama böyle bir liste pek de doğru olmaz.
Çünkü pushrod olarak kullanılan çelik tel haricinde herşey evde yapılabilir. Zaten ihtiyacınız olan şeyler öyle onlarca maddelik bir liste tutmaz. Altı üstü iki tane pushrod teli ile bunları dümenlere bağlayacak yekeler lazım. Ama yekenin illa plastik, ticari bir mamul olması gerekmez. Bir kontraplak parçasından da pekala yeke yapılır.
Bu yekeye pushordu, klevis ile takabileceğiniz gibi, tellerin uçlarını "Z" şeklinde bükerek te takabilirsiniz.
Örneğin ben, yeke yapmaya üşendiğim için plastik yeke kullanıyorum, Z bükülmüş tel ile pushrod boyunu ayarlamak mümkünse de işimi kolaylaştırsın diye tel uçlarına klevis lehimliyorum. Ama pek çok arkadaşım, sadece Z büküm tel ile ev yapımı yeke kullanıyor.
Yani "size muhakkak şunlar lazım" diye birşey yok.
Bilmem anlatabildim mi?
Anladım. Aslında bu beklediğim tür bir cevaptı ama emin olamamıştım. Alışveriş sitelerinde gerekli malzemeleri gezerken bunlarla birlikte ufak tefek plastik parçalar çıkmıştı karşıma klevis yeke gibi. Zaten bu konuda tam aradığım cevabı verdiniz "Z büküm"ile ...
Prop saver ve spinner konusunda ne yapılabilir peki; bunlar olmazsa olmaz parçamıdır?
Tel bükmede belki sana yardımcı olabilir.
Bunların hepsi aksesuar. Olmazsa olmaz diye birşey yok. Hayatı biraz kolaylaştıran, biraz da kozmetik olarak güzelleştiren şeyler o kadar.
Prop saver denen şey, pervanenin motor miline lastik ile tutturulmasını sağlar. Böylece pervane yere temas ettiğinde lastik esneyeceği için daha zor kırılır. Spinner ise, aerodinamik olarak pervaneye yardımcı olduğu için devri biraz arttırır ama asıl kullanımı kozmetik.
Diğer bahsettiğiniz plastik ıvır zıvır da öyle.
Bir de tabii, aynı işi gören farklı pek çok malzeme vardır. Hobi mağazalarının kataloglarına baktığınıza kafa karıştırır bunlar.
Örneğin pushrodu servo yekesine takmak için 5-6 farklı malzeme kullanılabilir. Bir de bunların farklı kalınlık ve ebatlarda olanlarını düşünürseniz işler iyice karışır.
Her modelcinin bir yoğurt yeme tarzı var. Kimisi ball link konnektörleri tercih eder, kimisi metal klevis kullanır, kimisi klevisi üzerinde pushrodu daha çok sever, vs.
Tercih size kalıyor burada.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kafamdaki soru işaretleri yok oldu...
Basit prop saver için bir alternatif:
http://www.hobbyrc.com/forum/showpost.php?p=227425&postcount=20
Basit prop saver için bir alternatif:
http://www.hobbyrc.com/forum/showpost.php?p=227425&postcount=20
teşekkür ederim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.