Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Motora Direk Pervane Baglasam Uçarmı
Arkadaşlar Bu Elimdeki Ufak Ve Kötü Bir Motor Sanırım Ama 9 v Bagladıgımda Çok Hızlı Bir Şekilde Dönüyor . Ben Buna Güzel Bi Pervane Baglasam Yani Direk Olarak Motorun Ucuna Azda Olsa Havalanırmı 30 cm Fln Yada Nababilirim 30 cm fln Kaldırabilmek İçin Ne Önerirsiniz Ve Ne Tür Bi Pervane Baglamalıyım resim Olarak Gösterirseniz SEvinirim Yeni Başladım Fazla Bişey Bilmiyorum Anlatamadıysam Kusura Bakmayın
http://www.melihkarakelle.com/rc_spitfire.html
Bu Sitedeki Ucakda Bu Tür Motorla Yapılmış Ve Rahat Uçuyo
http://www.hizliresim.com/2008/9/3/4379.jpg
Anlatabildin ama düzgün Türkçe kullanırsan daha iyi anlaşılır. Motorun özelliklerini bilmeden birşey söyleyemiyorum.
Bu motorgenelde oyuncak arabalardan çıkar ve 3V ile çalışır.12v da yanacaktır.
Oyuncak motor ile olacağını sanmıyorum.Reduksiyon ile belki birşeyler yapılabilir.Ama harcanan zamana ve emeğe değmez.
uzun süredir 9v ve 12v adaktörle kullanıyorum bişey olmuyor
iron_eagle
04-09-2008, 00:08
2 dk 3 dklık deneme kullanımıyla bozulmaz ama uzun süre mesela 10 15 dk 12v çok ısınıp sarım koparmasına sebep olabilir
arkadaşlar bu motoru 12 v ile en az 30 dk çalıştırdıgım olmusdu hiç bi bozulma meydana gelmedi .Ama emin olabilmek için tekrar denedim su anda yaklaşık 25 dk oluyor ve dönmeye dvm ediyor çok az bir ısınma var.
Yüke binince yanacaktır o zaman.
Ben ne istediğini anlamadım. Motora bir pervane takıp, tek başına uçurmak mı istiyorsun?
Sana çok daha kolay bir yöntem önereyim: Pencereden fırlat.
Pervane takmaya çalışmaktan hem daha zahmetsiz, hem de daha güzel uçar. Çünkü pervane takıp çalıştırdığında, motor uçmak yerine savrulacak. Benim önerdiğim yöntemle yaklaşık 3-4 saniyelik güzel bir uçuş seyredebilirsin.
Ben ne istediğini anlamadım. Motora bir pervane takıp, tek başına uçurmak mı istiyorsun?
Sana çok daha kolay bir yöntem önereyim: Pencereden fırlat.
Pervane takmaya çalışmaktan hem daha zahmetsiz, hem de aşağı yukarı aynı şekilde uçar.
Egemen abi,
Orta okul yıllarımda hep bu motorları uçurmaya çalıştım.Helikopter yapmak için.O zaman modelcilik deseler o ne derdim.
Bu kadar basit şekilde uçacağı hiç aklıma gelmemişti.:D
Banada 14 yaşlarındayken ilk uçak-tekne-araba çalışmalarımda kullandığım motorları anımsattı.Ama uçak haricinde tekne ve arabada başarılı olmuştum.Motorlarda boy küçüldükçe devir artar fakat motorun gücü düşer motor şu anda yüksek devirde çalışıyor olabilir ama küçük bir yüke karşı koyamacaktır.Kısacası o motor kendini bile taşıyamaz.Bir dişli sistemi kurarsan belki umudun olabilir ama denildiği gibi uğraştığına değmez.
su anda dahada dönmeye devam ediyor ve çok az bir ısınma var
ben motor sadece bıraz ucma ihitmali varmı diye sordum ama araştırdıgım kimi sitelerde bu motorlarla uçak yaptıklarını gördüm bende güzel bir pervane baglarsam uçak yapabilirim sanırsam
Evet bu tip motorlala çok güzel uçaklar yapan var ama o modellerde iş sadece motorda değil modelcide sen o motora hangi pervaneyi takrsan tak o motor kendini bile taşıyamaz.Bahsettiğin modellere dikkat ettiysen hepsinde dişli sistemi vardır.
http://www.melihkarakelle.com/rc_spitfire.html
İşde Uçak Budur Ve Videosu'da Vardır Bkabilirsiniz Motor Benim Gösterdigimle Aynı
ahmttvsn
04-09-2008, 10:15
o motor, uçurmaz.
Ben de zamanında yapmaya çalışmıştım.(ilkokul yılları)
Ama olmaz işte ,olmuyor.
belki şu pico helilerin dişli kısmıyla beraber sokersen yerde sürükler. Ben kaprondan yapmıştım ve pico sistemini taktım güzel süzülüyordu.
Siteye Bi Bak İstersen Uçagın Motoru Benim Gösterdigimle Aynı
evet arkadaşım dış görünüşü aynı iyi güzel içini nerden biliyon?İki motorun görünüşleri aynı olduğu halde aralarında 3-4 kat güç farkı olabilir
Olabilir Ama Ben Kendi Motorumun İçindekinide bilmiyorum 12 v da yaklaşık 100 dk dır dönüyor dahada çok az bir ısınma var
O motora uygun bir uçak yaparsan uçar elbette. Ben ilk mesajda, sadece motora pervane takıp uçurmaya çalışacaksın sandım.
Ama motoru biraz daha 12 voltta çalıştırırsan, fırçaları sizlere ömür olacağı için pek bir işine yaramayacak.
Sonuçta fırçalı motorlar, fırça denen iletkenlerin motorun komütatörüne teması ile çalışır. Motor çalıştıkça fırçalar ve komütatör aşınır. Sen bir süre daha çalıştırmaya devam edersen, fırça mırça kalmayacak motorun üzerinde.
İçindekini gerçektende biliyomuşun içinde 12 v da yaklaşı 100 dk dır dönüyor varmış.Tamam kusura bakma bu motor uçar.Uygun pervane aramaya başlabilirsin.
ahmttvsn
04-09-2008, 11:15
Siteye Bi Bak İstersen Uçagın Motoru Benim Gösterdigimle Aynı
Siteye baktım ordaki modeli yapmıştım zaten ,
Ama motor kısmında haklısın ben dikkat etmemişim.Sıradan motorlardan sanmıştım.
Hadi bakalım uçusunu görecez yoksa olmaz.
Yaparken resim vs çek ki daha kolay yardım edebilelim..
hayırlı uçuşlar işallah
İçindekini gerçektende biliyomuşun içinde 12 v da yaklaşı 100 dk dır dönüyor varmış.Tamam kusura bakma bu motor uçar.Uygun pervane aramaya başlabilirsin.Bunlarda bulabileceğin birkaç site adresi kolay gelsin.
[URL="....................................../ ("..................................[/URL)
[URL="................................................ ("................................................[/URL)
yerli hobbyshop linkleri verilmemesi gerektiğini herseferinde rica ediyoruz..
yerli hobbyshop linkleri verilmemesi gerektiğini herseferinde rica ediyoruz..
Sildim kusura bakmayın lütfen..
tmm Saolun Arkadaşlar
ben bir pervane ayarlayıp bi şekilde ucurmaya çalışcam ama uzaktan kumanda sisteminden fln fazla anlamıyorum elimde şu anda 20-30 ytl lik uzaktan kumandalı araba uzaktan kumanda sistemi var 2 kanallı yanı ileri - geri . sag - sol onla olurmu .4 lü pil birleşimi bir şarj lı pil sistemi var. Alıcının Üzerinde 27m 4.8 v yazıyor ve resmi aşşagıda
Sanırım Mesafesi Cok Kısa
http://www.hizliresim.com/2008/9/5/37.jpg
O ekipmanla uçak yapılmaz.
ben helikopter turu bişey yapmaya çalışıcam yani evin içinde azda olsa uçsun yeter ama 4lü pil şarj yerine 9v pil kullana bilirim genede olmazmı ? yoksa agırmı gelır
RealPower
05-09-2008, 10:10
ben helikopter turu bişey yapmaya çalışıcam yani evin içinde azda olsa uçsun yeter ama 4lü pil şarj yerine 9v pil kullana bilirim genede olmazmı ? yoksa agırmı gelır
hele hele o pil o donanım ve o boyuttaki bir uçak veya heli için çok çok ağır
O ekipmanla uçak yapılmaz.
Modelcilik hayal gücü olduğu kadar da tecrübe işidir.
Benim vaktim çok uğraşmak istiyorm uçmasın dersen o ayrı tabi...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.