PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OS 40 motor sorunları

omegaturco
07-09-2008, 21:24
iyi aksamlar,

uzun zamndır elımde bulunan trainer i sonunda toplayabildim.. Fakat 2.el aldıgım O.S. 40 motoru (sadece 3 depo kullanılmıs ...) calıstırmakta bıraz zorlandım...

olay su sekilde; arkadasımdan hacıladıgım araba ıcın uretılmıs %16 lık nıtro yakıtı koyup, thk dan aldıgım magnum marka bujiyide (ordakı ilgili kisinin 40 lık motor ıcın verıdgı yesıl kutulu bujı, M1 yada M4 olması lazım) taktım, buji ısıtıcısınıda taktıktan sonra chicken stick yardımı ile biraz zaman alsada calıstırmayı basardım.... bıraz ınterneten buldugum bılglerle birazda kendi tecrubelelrım ıle motor ayarınıda yaptım... fakat sorun su ki buji ısıtıcısını cıkardıgım anda motor duruyor! zengın karısımdandır diyeceksiniz ama igneyi ısıtıcı takılıyken bıle az biraz kısmam sonucu motor gene duruyor... motorun ısınması ıcın motoru buji ısıtıcısı ıle bır sure calıstırdım kı belkı sorun motorun soguklugundandır dıye ama oda ıse yaramdı her sekılde motor bujı ısıtıcısını cıkardıgım anda susuyor. Calısma sırasında motorun sesı cok temiz, herhangı bır vuruntu yapmıyor, bır tek rolantıde bıraz sarsıntılı calısıyormus gıbı geldı ama onuda motorun karaktrerıstıgıne verdım .. yardımlarınızı beklıyorum...

saygılar

ermis
07-09-2008, 21:55
selam
az bilgimle yardımcı olmaya calışıyım

şayet motor rolantide bujiyi cıkardıgında duruyorsa ozaman ufak igne ayarı bozuktur ve çok iyi bir usta bulmalısın ayarlanması için ayarı çok zordur

şayet yüksek devirdede duruyorsa bujini degiştir %16 nitro o motora fazla geliyor olabilir os 8 ve a3 buji al onlarla deneme yap benzer bir durumla bende bayagı ugraştım sonunda dogru bujiyi bulunca sorun gözüldü.

birde alinizdeki yakıtın 2 misli sıfır nitrolu yakıt alın ve elinizdeki nitrolu yakıtla karıştırın bu sayede %5 nitrolu bir yakıtınız olur.

aozgen
07-09-2008, 21:56
Buji çıkarıldığında motorun stop etmesi
1-Soguk bujiye
2-Aşırı zengin karışım ayarına delalettir.Size tavsiyem bu yakıta OS#8 buji takıp motor ayarını ona göre yeniden yapmanız.
Yakıtınızın da bir şekilde bozulmuş olması zayıf olmakla beraber ihtimal dahilinde.