Orijinalini görmek için tıklayınız : edirne'den selamlar
Edirne'den herkese merhaba.
15 gün önce İstanbul'a gittiğimde toys r us ta niko marka elektrikli model arabalar gördüm. çocukluğumdan beri aklımın bi köşesinde vardı merak ama bi türlü fırsat yaratamamıştım. işte fırsat diyip aldım. 10 gün kadar takıldıktan sonra sattım. tabiiki benzinli bi araç almak için. içimdeki tutku iyice açığa çıktı :D
burad pist falan olmadığı için muhtemelen off-road bi araç almayı düşünüyorum ama kafamda bi sürü soru var. öncelikle forumu iyice bi gezmem lazım. yine de bi arkadaşın çıkıp "benim boş vaktim var yardım etmeyi de severim" diyebileceğini varsayarak ana başlıkları aşağıda sıralayayım:
- off-road ama hangi marka hangi model?
- yazlılanları okudukça korkmaya başladım. çok zor bi hobi mi bu?
- amerikada akrabam var onu kullanarak getirmek istiyorum ama hangi yolu izlemem gerek?
- benzin masrafı çok mu? yaklaşık ne kadar?
- Trükiye'den almak daha mı mantıklı nereden alınabilir???
neyse işte bu tip sorular. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. tanıııııııştığımıza memnun oldum...
100kmh2sn
27-03-2005, 13:08
Ailemize hoşgeldin Mimar (ismini yazmadığından böyle yazdım),
Çocuklukdan beri birçok erkeğin zihninin bir köşesinde daima vardır bu tarz arabalar,sende en sonuna açığa çıkarmışsın duygularını :D Fakat sevindim,çünkü aramıza 1 kişi daha katılıyor..Neyse gelelim sorulara;
- Off olarak forumuda biraz okuduysan ön planda birkaç araç var,birisi Traxxas firmasının T-Maxx veya Revo modeli diğeride HPI firmasının Savage modeli (bunlar haricindede Off roadlar var fakat ben en çok tutulanları yazdım) Bu Konuda vereceğim linke mutlaka bak faydası olacaktır http://php.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=2246
- Öncelikle bu hobiye gerçekten ilgili olmak gerekiyor,hani derler ya her gülün dikeni vardır bu hobidede tabiki bazı zorluklar var ama hobi gibi uğraştığımızdan zorlukları bile keyifli hale getirmek bizim elimizde,herşeyden önce zorluklar olsa bile burda koskoca bir ailemiz var,karşılaşacağımız bir sorunu tecrübe sahibi insanlar sayesinde sanaldan bile çözebiliyoruz
- Açıkcası gümrük kanunları değişim geçirdiğinden 3.maddeyle ilgili pek bişi diyemicem ama akrabanız eğer Türkiyeye geliyorsa marka model belirterek bir araba alabilir ve yapacağı tek şey arabayı kutusundan çıkarıp valize yerleştirmek ve buraya getirmek,bu sayede arabayı Amerika fiyatına buraya getirtmiş olursunki bu senin için çok avantajlı olur,diğer bir yol hediye gibi yollama hadisesi ama bunun için Türkiye'de Modelcilik başlığını okumanı tavsiye ederim
- off roadlarda benzin deposu yaklaşık 125 cc gibidir (yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin) buda 1 litreyle 8 depo oynayabileceğin anlamına geliyor,kısaca 1 litre (nitrometan) benzin 14 dolar gibi olursa ve bir depo benzinle ortalama 15 dk gibi oynayabileceğini düşünürsek sen gerisini hesapla
- Yurtdışı fiyatları ve Türkiye fiyatları ortada..bunun için bir kıyas yaparak burdanmı yoksa yurtdışındanmı alacağına kendin karar vermelisin
Aklına takılanlar varsa bu konuda elimizden geleni yaparız,yeterki bu konuda sana 1 adım attıralım,iyi seyirler
hala deli gibi forumu okumaya devam ediyorum teşekkürler verdiğin bilgiler için. çok sabırsızlanıyorum. 700-800 mb video indirdim durup durup onları izliyorum kfayı yiyecem...
100kmh2sn
27-03-2005, 13:38
Heyecanını anlamamak mümkün değil çünkü bende ilk arabamı alırken aynı heyecanı duymuştum..bu konuda ortaya daha sağlıklı bir karar çıkması için fazla ecele etmemeni tavsiye ederim..gerekli yerleri okudukdan sonra aklına takılanlar olursa bilgilerimiz doğrultusunda cevaplamaya çalışırız.tabi ara sıra videolara bakıp coşmanda gerekiyor :D
İnfinity_DREAM®
27-03-2005, 13:40
aramıza hoş geldin arkadaşım öncelikle senide aramızda görmekten mutlu olduk formda sürekli beraber olmağı dileğiyle
senin düşüncene gelince 100kmh2sn ninde dediği gibi formda bir çok açıklayıcı bilgi bulabilirsin . off- road bölümünde yeterince bir çok konu var eğer bunlar okursan kendin karar vermede daha çok aydınlanırsın tabiki forda bir çok arkadaşımız sana yardımcı olacaktır .
sana iyi seyirler dileriz..
toyota/fahir
27-03-2005, 14:28
kardesim hos geldin verdigin bilgiler cok güzeldi sagol hersey için !!!!aramızda olman bizi sevindirdi!!
dün gece yine rüyamda gördüm (abartmıyorum) bi ara hınnnn hıınnnn diye ses bile çıkarmışım vallaha. kafayı mı yiyorum nedir? ama benim böyle bi huyum var işte takıldımmı koparana kadar...
neyse amerikadan getirmekten tamamen vazgeçtim gibi. riskleri göze alamam. hele 2-3 ay gibi uzamasını hiç. şimdi yeni bi fikir oluştu kafamda. Bulgaristandan almak. çok kısa bi zamanda vizemi alıyorum bizim buradan iki adım zaten. 10 dakika sonra bulgaristandasın. biraz araştırma yapıp hpi nin bulgaristan distirbütörünü buldum. buraya biraz uzak ama olsun gidecez artık. fiyatlar nasıl şimdi onu araştıracam. eğer amerikadaki gibi uygunsa yaşadım. hatta isteyen arkadaşlara yedek parça falan bile getirebilirim. bi nevi bavul ticareti :) neyse şimdilik bu kadar neredeyse netteki bütün videoları indirdim bi daha izleyeyim bari...
bu arada alternatiflerimi hazırlıyorum şimdilik bunlar ne dersiniz???
savage 25
savage ss
savage 21
Tamiya TNX
T-Maxx
RS4 MT 2
100kmh2sn
29-03-2005, 09:01
İstersen alternatif arabalarını forumumuzda ''hangi arabayla başlamalıyım'' başlığı altında sorarak devam edebilirsin,yoksa burası tanışma bölümü olmanın dışına çıkacak ;)
http://php.hobbyrc.com/forum/forumdisplay.php?f=13
YoL_GezeR
29-03-2005, 16:21
Foruma hoşgeldin iyi seyirler...
İstersen alternatif arabalarını forumumuzda ''hangi arabayla başlamalıyım'' başlığı altında sorarak devam edebilirsin,yoksa burası tanışma bölümü olmanın dışına çıkacak ;)
haklısın :) herkese teşekkürler. ben alternatiflere devam edeyim diğer başlıkta...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.