Orijinalini görmek için tıklayınız : Blu-Baby Trainer yapımı
Çaylak'ımın başına gelenlerden sonra birtek kanat sağlam kaldı ve kanada blu-baby nin gövdesini yapmaya karar verdim planları ekliyorum yapım aşamasına sanırım hafta içi geçebileceğim vakit bulursam.
25778
25779
25780
Projelerde kanat açıklığı yaklaşık olarak 90 cm geliyor gövde de 65 cm civarı benim kanadım 120 cm olduğu için parts full dediği planı ozalitçide bir miktar daha büyüterek çıkartmayı planlıyorum yapacak olan arkadaşlar için de gerçekten kolay ve başlangıç olarak güzel bir model. Bu arada bir dosya daha ekleyim buda suya iniş takımı.
25781
25782
Buda uçağa ait bir resim rcgroups tan alınma projelerde oradan.
25783
RealPower
21-09-2008, 10:36
Gayet hoş bir uçak ama hatırladığım kadarıyla çaylağın kanat alanı yeterli olmayabilir.Konunuzun takipçisiyim başarılar!
Gayet hoş bir uçak ama hatırladığım kadarıyla çaylağın kanat alanı yeterli olmayabilir.Konunuzun takipçisiyim başarılar!
Teşekkürler tunahan doğrudur bu modelde kanat genişliği daha fazla elimdeki kanatın genişliği 18 cm modeli ise biraz daha büyütünce sanırım 23 cm kadar bi kanat açıklığı çıkacak karşıma ama bunun sorun oluşturacağını sanmıyorum zira çaylak ile gövde hemen hemen aynı ve çaylak ın uçuş ağırlığı 750 gr dı bu modelde hemen hemen aynı ağırlıkta olacak yani kanat yüklemesi çok değişmeyecek tekrar bi kanat yapımı ile uğraşmak istemediğimden elimdekini kullanacağım.
RealPower
21-09-2008, 11:09
Şu an için gerek yok gibi görünüyor ama ilerde uçuşunu beyenmezsen orjinal kanadını yapmandan yanayım Başarılar
Kanadın yapım aşamaları resimlerini ekliyorum yapımda clarky profili kullanıldı. 60 cm olarak iki parça halinde kka ile kesildi daha sonra üzeri yapışkanlı folyo ile kaplandı ve bir kanat zemine paralel iken diğer kanat ucu 5 cm yukarıda kalacak şekilde dihedral verilerek kanat birleştirildi. yapışkanlı folyo yu kesinlikle öneriyorum ben cok memnun kaldım hem görüntü güzel oluyor ( sanırım düz renk seçmem bu model için daha iyi olacaktı) hemde malzemeye sağlamlık kazandırıyor.
25784 25785 25786 25787
RealPower
21-09-2008, 11:20
yazıyı okumadan önce kanatları 1mm basa ile kapladığını zannettim :) gayet başarılı kanatlar halen bu kadar sağlammı duruyor?
Kanadın bitmiş halinin resimleri dihedral biraz belli oluyor sanırım. Kanadın birleşim yerinde de kısa çöp şişleri görüyorsunuz bunlarda kanadı lastikle tuttururken malzemenin ezilmesini engelliyor.
25788
25789
UHU firmasından da reklam parası alsam iyi olacak. :eeeeyoo:
yazıyı okumadan önce kanatları 1mm basa ile kapladığını zannettim :) gayet başarılı kanatlar halen bu kadar sağlammı duruyor?
evet halen sağlam aslında resme çok dikkat edersen sol tarafta uca yakın bir yerde yama var aynı desenli folyo olduğundan belli bile değil.
gakkartal
21-09-2008, 11:35
çaylak için çok üzüldüm fazla akrobasi den başı döndü herhalde:D
RealPower
21-09-2008, 11:39
Gökhan abi imzan 10 numara olmuş :)
Reklamlara devam buda kanat kaplamada kullanmış olduğum yapışkanlı folyo.
25791
Şimdilik çıkıyorum gökhan abinin çaylağı deneyeceğiz (gakkartal) ayrıca açık ozalit çi varsa şu çıktıları alayım birde nişanlıma ev bakacağız buca şirinyer tarafından yardımcı olabilecek varmı acaba?
ibocorp bu yakışkanlı folyo ağır görünüyor.modele ne kadar ek ağırlık getiriyor?
Kanadın yapım aşamaları resimlerini ekliyorum yapımda clarky profili kullanıldı. 60 cm olarak iki parça halinde kka ile kesildi daha sonra üzeri yapışkanlı folyo ile kaplandı ve bir kanat zemine paralel iken diğer kanat ucu 5 cm yukarıda kalacak şekilde dihedral verilerek kanat birleştirildi. yapışkanlı folyo yu kesinlikle öneriyorum ben cok memnun kaldım hem görüntü güzel oluyor ( sanırım düz renk seçmem bu model için daha iyi olacaktı) hemde malzemeye sağlamlık kazandırıyor.
25784
25785
25786
25787
Kolay gelsin.:)
Clark-y kalıp doğru bir kalıp, ancak mesajdaki ilk resimde kanat kesiti göründüğü gibi ise sanki kalıptakinden farklı çıkmış gibi. Göz yanılmasımı acaba?
hkartol123
21-09-2008, 13:07
ibocorp bu yakışkanlı folyo ağır görünüyor.modele ne kadar ek ağırlık getiriyor?
Tahmini görüşüm en fazla 50 grm belki o kadar bile etmez sadece kanatlarda kullanırsa.ben dorafix kullanıyorum tüm uçağı kaplayınca 90 grm falan yada daha az ek geliyo
Clark-y kalıp doğru bir kalıp, ancak mesajdaki ilk resimde kanat kesiti göründüğü gibi ise sanki kalıptakinden farklı çıkmış gibi. Göz yanılmasımı acaba?
Bana da öyle geldi. Eğer gördüğümüz gibiyse ciddi performans kaybı olacak.
Hesaplamalarıma göre metrekaresi 60-70 gr gibi geliyor sonuçta sağlamlaştırmak için mecburen birşeyler kullanılacak bant vs malzeme biraz naylonumsu.
gakkartal
21-09-2008, 17:27
ibo nun yerine cevaplayım bu kaplama zannettiğiniz kadar ağır değil çok hafif bir malzeme
gakkartal
21-09-2008, 17:29
Gökhan abi imzan 10 numara olmuş :)
teşekkürler tunahan:D
Mehmet abi haklısın kalıp la tam uymuyor özelliklede zımparalamadan sonra biraz sırtı inceldi son resmini ekleyim
25797
son hali bu çaylak ile epey uçtum bu kanatla çok hız yapmadan kaldırma sağlıyordu.
Buda gakkartal ile çaylak uçuş denemesi kısa sürdü çünkü kalkar kalkmaz verici ile esc arasındaki besleme kablosu çıktı yerde ayarlama yaparken gevşettik herhalde
1774163//
http://www.metacafe.com/watch/1774163//
link
Evet aşağıya inip ozalitçiyi de açık bulunca hemen daldım içeri çıktıyı aldım
25798
Kesim işlemleri başladı hadi hayırlısı.;oleeea:
gakkartal
21-09-2008, 18:20
böyle şansızlık olmaz o soket nasıl çıkar neyse azimle tekrar tamir edildi uçmaya hazır cem abiye letleri gösterecektim olmadı:)
Süper kalktı gökhan abi devam yılmak yok bak benim bebek de yavaş yavaş hazır oluyo yorumları bekliyorum. Çizimler grafiker nişanlıma ait
25799
gakkartal
21-09-2008, 20:56
ibo yarın uçururuz senin bebeği:)
Mehmet abi haklısın kalıp la tam uymuyor özelliklede zımparalamadan sonra biraz sırtı inceldi son resmini ekleyim
25797
son hali bu çaylak ile epey uçtum bu kanatla çok hız yapmadan kaldırma sağlıyordu.
Afedersin adını bilmiyorum. :)Sevgili ibocorp, eğer kanat profilini gerçeğe daha uygun hazırlar ve kesebilirsen daha keyifli bir uçuş sağlaman mümkün. Son gönderdiğine bakılırsa bırak kanat işlevini tam yaparmı yapmazmı? Ağırlık merkezi sorunları da çıkar ortaya..
Aynı profille (clark-Y) çok model uçurdum. Başlangıç için mükemmel diyebilirim. Ancak aslına sadık kalındığında.
Eklediğin resme göre en azından şu şekilde olmalı diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Afedersin adını bilmiyorum. :)Sevgili ibocorp, eğer kanat profilini gerçeğe daha uygun hazırlar ve kesebilirsen daha keyifli bir uçuş sağlaman mümkün. Son gönderdiğine bakılırsa bırak kanat işlevini tam yaparmı yapmazmı? Ağırlık merkezi sorunları da çıkar ortaya..
Aynı profille (clark-Y) çok model uçurdum. Başlangıç için mükemmel diyebilirim. Ancak aslına sadık kalındığında.
Eklediğin resme göre en azından şu şekilde olmalı diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Sanırım firar kenarını çiziminize göre zımparalamam yeterli olur değilmi yada en baştan kanat keseyim daha geniş kafam karıştı şimdi. ismim ibrahim :confused:
şunu bitireyim bi uçuş videosu ekleyim daha sonra videodan inceleme yapalım olabilir mi acaba
Sanırım firar kenarını çiziminize göre zımparalamam yeterli olur değilmi yada en baştan kanat keseyim daha geniş kafam karıştı şimdi. ismim ibrahim :confused:
şunu bitireyim bi uçuş videosu ekleyim daha sonra videodan inceleme yapalım olabilir mi acaba
Elbette olur.:)
Ayrıca zımpara yaparsanız, kanat en kalın yerınden itibaren firar kenarına kadar seviye düşürülmeli.
Arkadaşlar model hemen hemen bitmiş durumda son resimleri ekliyorum.
25917
25918
25919
Eline sağlık işçilik çok temiz görünüyor.:)
Ayarlarını da güzel yaparsan ardından güzel uçuşlar olur.
Bu arada kanada bir işlem yapabildinmi?
Sık sık izmire geliyorum. Annem Bucada oturuyor. Gökhan ve seninle birlikte uçuş yaparız umarım.
Kolay gelsin.
Eline sağlık işçilik çok temiz görünüyor.:)
Ayarlarını da güzel yaparsan ardından güzel uçuşlar olur.
Bu arada kanada bir işlem yapabildinmi?
Sık sık izmire geliyorum. Annem Bucada oturuyor. Gökhan ve seninle birlikte uçuş yaparız umarım.
Kolay gelsin.
Kanada herhangi bir işlem yapmadım bucala olduğunuzu biliyorum ve gökhan abi ile sizinle tanışmayı bekliyoruz tecrübelerinize ihtiyacımız var.
Kanada herhangi bir işlem yapmadım bucala olduğunuzu biliyorum ve gökhan abi ile sizinle tanışmayı bekliyoruz tecrübelerinize ihtiyacımız var.
Maalesef benimde öyle çok tcrübem yok.:) Sadece iki yıldır bu konuda yoğunum.
Ama sahip olduklarımızı paylaşırız.
En yakın zamanda görüşmek dileğiyle.
Evet arkadaşlar artık blubaby uçuşa tamamen hazır yarın hava şartları da uygun olursa ilk uçuşu deneyeceğim tabi gökhan abi yi de alırım son resimleri de yarın çekip koymayı düşünüyorum. inşallah kazasız bir uçuş ve en önemlisi iniş olur:)
gakkartal
26-09-2008, 22:18
ibo ben sabah erken arsada denicem merakla sabahı bekliyorum
yarın evdeyim beklerim kambersiz uçuş olmaz:D
ibo ben sabah erken arsada denicem merakla sabahı bekliyorum
yarın evdeyim beklerim kambersiz uçuş olmaz:D
abi ben çalışıyorum yarın mesai 07:00-15:00 16:00 da yanında olurum gelene kadar kırma çaylağı :)
Ha bu arada unutmadan modelin toplam uçuş ağırlığı 751 gr pervane olarak 8*4 takılı motor towerpro 2409 18t tahminim 700 gr gibi bir çekiş üretiyor bu pervane ile ve modelde 2200 lipo takılı yarım saat havada kalır kesin tabi yerden kalkabilirse yarım saat derken yükselip yükselip motoru kapatarak yani.
gakkartal
26-09-2008, 22:39
tamam kardeşim görüşürüz
Evet arkadaşlar işte ilk uçuş bugün izmir sasalı kuş cennetinin oradaki model uçak pistindeydik ve ilk uçuşu orada yaptık model çok dengeli ve yavaş uçuş yapabiliyor yarım gazla rahat rahat uçtum kanat la ilgili en ufak bir problem yaşamadım uçmaktan ve diğer uçan modelleri seyretmekten çok fazla çekim yapamadık kısa videoyu ekliyorum ses te yanımızda uçan yakıtlı modelden geliyor
/1804998//
Link:http://www.metacafe.com/watch/1804998//
Bunlarda o güne ait resimlerimiz resimlerde ben davut abi ve gökhan abi yi görüyorsunuz ortalıkta model kaynıyordu. ;oleeea:
26120 26121 26122
26123 26124
Ya arkadaşım ben de bu uçaktan bi tane yapmak isterim. Tamamen depron olduğu için uğraşısı az gibi görünüyo. Ayrıca buna benzer bi model görmüştüm sonra yapmak için epey aradım ama bulamadım. Fakat takıldığım bi nokta var. Planda kanadı sadece 5 mm depron olarak görtermiyor mu? Yani kalın köpük alıp kesmeye filan gerek varmı? Kanat anladığım kadarıyla depron bükülerek U şekli verilerek oluşturuluyor. Yanılıyor muyum acaba? Hem daha zahmetsiz olur böyle.
İbocorp, eline sağlık özenle yapılınca uçuşta da sorun olmamış.
Video iyi değil, galiba cep telefonu ile çekilmiş.
Bu arada İstanbul ve Antalyada orijinal depron aradım bulamadım. İzmirde nereden alıyorsunuz.
Bu uçak la ilgili olarak başka yerlere baktım.. Tam tahmin ettiğim gibi kanat düz depron. Düz depron olduğunda hem kaldırma gücü daha fazla oluyor hem daha hafif oluyor.Hem de daha az uğraştırıyor. Tek eksiği sağlamlık. O kadarını da idare ederiz. Tam benim aradığım uçak. Düz kanadım bitince ve yeni motor alınca ilk bunu yaparım.
İbocorp, eline sağlık özenle yapılınca uçuşta da sorun olmamış.
Video iyi değil, galiba cep telefonu ile çekilmiş.
Bu arada İstanbul ve Antalyada orijinal depron aradım bulamadım. İzmirde nereden alıyorsunuz.
İzmirde gıda çarşısında her türlü malzemeyi bulmak mümkün oluyor abi
Ya arkadaşım ben de bu uçaktan bi tane yapmak isterim. Tamamen depron olduğu için uğraşısı az gibi görünüyo. Ayrıca buna benzer bi model görmüştüm sonra yapmak için epey aradım ama bulamadım. Fakat takıldığım bi nokta var. Planda kanadı sadece 5 mm depron olarak görtermiyor mu? Yani kalın köpük alıp kesmeye filan gerek varmı? Kanat anladığım kadarıyla depron bükülerek U şekli verilerek oluşturuluyor. Yanılıyor muyum acaba? Hem daha zahmetsiz olur böyle.
Doğrudur arkadaşım kanat projede o şekilde benim elimde çaylaktan kalma kanat olduğu için onu kullandım kıvrılarak yapılan kanat ta ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama bu şekilde yapılıp uçurulan videolarını izledim
Gıda çarşısında diğr malzemeler var ama depron ben bulamadım.
merhaba arkadaşlar extra 330 dan sonra bu modeli de yaptım. planı kanat açıklığı 105 cm olacak sekilde büyüttürdüm ve toplam ucus agırlığım 830 gr oldu . clark y kanat profilini kullandım . sizce bu ağırlık fazlamı oldu?
merhaba arkadaşlar extra 330 dan sonra bu modeli de yaptım. planı kanat açıklığı 105 cm olacak sekilde büyüttürdüm ve toplam ucus agırlığım 830 gr oldu . clark y kanat profilini kullandım . sizce bu ağırlık fazlamı oldu?
Motor, pil, pervane ve esc değerleriniz nedir?
-TR 35-30B 1400kv Brushless Outrunn
-ZIPPY 2200mAh 3S1P 25C
-SuperSimple 40A ESC
-APC 8*4 pervane
Malzemeler güzel ve birbirine uyumlu. O motor 8x3.8 pervane ile 24 A çekip 1000 gr. ın biraz üstünde çekiş verir. Bu demektirki 1500 gr. a kadar eğitim modelini rahat uçurur.
Elinizdeki 8x4 pervanede aşağı yukarı aynı sayılır.20A civarı akım çekip 850-900 gr. civarı çekiş sağlarsınız. Modelinizi hemen hemen dikey bile uçurur.
Kanat boyu 105cm eni (chord) kaç cm?
Malzemeler güzel ve birbirine uyumlu. O motor 8x3.8 pervane ile 24 A çekip 1000 gr. ın biraz üstünde çekiş verir. Bu demektirki 1500 gr. a kadar eğitim modelini rahat uçurur.
Elinizdeki 8x4 pervanede aşağı yukarı aynı sayılır.20A civarı akım çekip 850-900 gr. civarı çekiş sağlarsınız. Modelinizi hemen hemen dikey bile uçurur.
Kanat boyu 105cm eni (chord) kaç cm?
cevabınız için teşekkürler.
kanadımın eni 26 cm. resimlerini ekledim. modelin birkaç küçük ayarı kaldı sadece.
Bu arada resimdeki pervane 9*6 APC değişecek.
arkadaşlar modelin diheral açısı nekadar??
iron_eagle
11-06-2009, 01:18
Bir kanadı yere yatırdığınızda diğer kanat 5-6cm yukarda kalırsa yeterli olacaktır.
Gıda çarsısında ben aradım fakat bulamadım, bugün sıcakta 1 saat gezdim fakat herkes bende yok diyor,
Onur Çarsısında bulabilirsiniz dediler, oraya gittik oradada yok ne olduğu belirsiz bisürü motor var oradada,
Nereden bulabiliriz Gıdada?
İsim verebilirmisin?
Motor diyince istediğimiz motoru gıdadaki motorlardan bulabiliri miyiz?
Diğer parçalar (ESC, Kumanda, Servo, .....vb) parçaların da adresleri ve alabileceğimiz marketlerin adresini ve isimlerini verebilirsen çok sevinirim,
Ayrıca bir gün tanışmak isterim.
Forum ana sayfası tepesinde bir model mağazası ilanı var(İstanbul).Onlarla irtibata geçerseniz hem yardım hem de ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.
aynı sorun bendede var malzemelerı nereden alabılırım bırde detaylı bır lıstesı varmı acaba ayrıca yukarıdakı sıte fıyatta ucmus aynı marka aynı model yukarı 70 iken baska yerde 20-30 arası
aynı sorun bendede var malzemelerı nereden alabılırım bırde detaylı bır lıstesı varmı acaba ayrıca yukarıdakı sıte fıyatta ucmus aynı marka aynı model yukarı 70 iken baska yerde 20-30 arası
Aynı mesajı başka başlıklar altında tekrarlamayın.
Bana özelden 70 olan ve 20-30 arası olanların linkini yollayın bakalım. Normalde o kadar fark olmaz.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.