Orijinalini görmek için tıklayınız : destek verin bizimde olsun??
goldenshadow
02-10-2008, 20:14
bugun maltepe belediyesine internet uzerinden sole 1 mail attim
iyi gunler ben ve uye oldugum forumdan bir cok arkadasim rc araclar 1/10 1/8 1/5 olcekli yakitli arac kullanmaktayiz maltepe sahil yolunda yesil alan icinde parklarin yani sira off-road ve on-road model arac kullanmak icin pist istiyoruz. aksama kadar icki icen insanlara ew sahipligi yapicagina bize ev sahipli yapsin hep insanlar icin izlenicek guzel birsey olur. bu hobbyle ugrasan insanlar icin en yakin pist avrupa yakasinda havalimani yakinlarinda yani maltepden yaklasik 50 km falan yol gitmemiz ve ve trafik cekmemiz gerekiyor. bizi otoparklarda orda burda kullanmaktan kurtarin sahilimizde degisik 1 aktivite alanina kavussun
sizde destek werin en azindan denemis olurus .
arkdaslar link burda
http://www.maltepe.bel.tr/turkce/erehber/beyazmasabasvuruformu.asp
sizde yazin
"ew sahipligi "
Böyle bir Türkçeyle mesaj attıysanız ilgileneceklerini pek zannetmiyorum.
goldenshadow
02-10-2008, 20:25
kaba taslak yasdiklarimi gecirmeye calistim. benimkini dikkate almazslarsa sen de at seninkini alsinlar. sizde atin iste . hepiniz atin ne olucakki masa basinda 10 dakikanizi alir bu is
ya bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız 50km sorun olammalı önce elimizdeki pistlere sahip çıkalımki yenilere yol açalım böyle gideerse ben maltepede pist istiyorum ben beylikdüzünde ben bakırköyde bu iş uzar hem belediyenin işine güvenmeyin bugün açar yarın kapar
ayerten53
02-10-2008, 20:33
ya bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız 50km sorun olammalı önce elimizdeki pistlere sahip çıkalımki yenilere yol açalım böyle gideerse ben maltepede pist istiyorum ben beylikdüzünde ben bakırköyde bu iş uzar hem belediyenin işine güvenmeyin bugün açar yarın kapar
Böyle düşünürsek türkiye de sadece bir pist olsun bu işi gerçekten yapmak isteyenler oraya gitsin artık 50km mi olur 500 km mi, olsun ...
böyle düşünürsek değil uzak diye gitmezsek pist kalmaz
borealis
06-10-2008, 15:17
bence arkadaşa haklı kolay değil çoğumuz çalışan insanlarız varımız yoğumuz bi pazar onuda yolda trafikte geçirmek istemeyiz açıkcası bi de anadolu yakasında olsa hiç fena olmaz düşüsenize onca insan tek piste yüklenirse ne olur izdiham frekanslar desen havada uçuşur : haksızmıyım..
bence arkadaşa haklı kolay değil çoğumuz çalışan insanlarız varımız yoğumuz bi pazar onuda yolda trafikte geçirmek istemeyiz açıkcası bi de anadolu yakasında olsa hiç fena olmaz düşüsenize onca insan tek piste yüklenirse ne olur izdiham frekanslar desen havada uçuşur : haksızmıyım..
siz merak etmeyin pistlerde frekans çakışçak kadar kişinin olduğu gün az hem bu iş öyle kolayda değil ya bi yatırımcı bulmanız lazım sağlam para harcıycak yada belediyeyle bayaaa bi uğraşmanız lazım ki bursadaki abilerim bunu yapmışlardı belki konuyu görmüşsünüzdür okadar uğraş belediyenin vediği alan 20m2 .
güren1972
07-10-2008, 08:53
bugun maltepe belediyesine internet uzerinden sole 1 mail attim
iyi gunler ben ve uye oldugum forumdan bir cok arkadasim rc araclar 1/10 1/8 1/5 olcekli yakitli arac kullanmaktayiz maltepe sahil yolunda yesil alan icinde parklarin yani sira off-road ve on-road model arac kullanmak icin pist istiyoruz. aksama kadar icki icen insanlara ew sahipligi yapicagina bize ev sahipli yapsin hep insanlar icin izlenicek guzel birsey olur. bu hobbyle ugrasan insanlar icin en yakin pist avrupa yakasinda havalimani yakinlarinda yani maltepden yaklasik 50 km falan yol gitmemiz ve ve trafik cekmemiz gerekiyor. bizi otoparklarda orda burda kullanmaktan kurtarin sahilimizde degisik 1 aktivite alanina kavussun
sizde destek werin en azindan denemis olurus .
arkdaslar link burda
http://www.maltepe.bel.tr/turkce/erehber/beyazmasabasvuruformu.asp
sizde yazin
slm. bende maltepede oturuyorum fakat pist yapacaklarını sanmıyorum biz maltepe ido iskelesinde bir grup arkadaş cumartesi günleri buluşuyoruz ve oldukça zevkli geçiyor buluşmalar senide bekleriz. gelmek istersen daha sonra iletişim kurarız
Evet pistlere sahip çıkalım deniliyor haklısınız. Ama 50 de değil, maltepeden hezarfen pistinin rahat 65-70 km si var. Git-gel 130-140 km yol. Benzin in 3.30 a satıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Benzinli aracımızla hezarfen e gidip gelelim bir de pist kullanımı için para verelim, daha zaten model aracımızı piste sokmadan 70 ytl miz gitti.
Diğer yandan gidiş-geliş İstanbul trafiğinin en iyi şartlarında 2 saat zaman demektir. Bi anlamda maltepede oturan bir insan için ha bursa ha hezarfen, pek bi farkı yok.
Bu yüzden hadi 1-2 saat model aracımızla eylenelim dedik mi ha diye pistlere gidemiyoruz. İnşallah ileride imkanlar gelişir diyelim.:)
Mesela Alişan arkadaşım, sanırım hezarfen pistine yakın oturuyorsunuz. Acaba hiç " Hadi bugün Bursa da piste rc'mle gazlamaya gideyim" diye yola çıkıp Bursa da pistte rc sürmeye gittiniz mi? Gittiyseniz kaç kere gittiniz? Yanlış anlamayın, amacım size taş atmak vs değil, sadece derdimizi daha iyi anlatabilmek..
ben zekeriyakoyde oturuyorum
sabah saat 7 de cıktıgın zaman en gec 40 dk da orada oluyor ve normal hızlarla bıraz daha hızlı seyır halınde cok daha erken varılacagına emınım
aksam saat 6-7 de cıkıyoruz bu zaman dılımı ıcerısınde nereden baksak 10 depodan fazla kullanıyoruz aracımızı
1-pıstte bır gunde ogrendıgınızı seyı sokakta 1 senede ogrenemezsınız
2-pıstın kullanımına 1 sefer alısan baska sokakta arac kullanmaz
3-70 lıraya normal arac benzın yaktı dıyorsunuz ılk basta hangı hobı ucuz ayrıca hobı demek zaman ve para harcamak demektır eger bunları kabullenemıyorsanız bu ıse hıc gırısmıceksınız
4-ıllakı pıste tek gelmek zzorunda degılsın 4 arkadas gelıp hem malıyetı ucuza getırıp hemde eglencelı dakıkalar gecırebılırsınız
ben zekeriyakoyde oturuyorum
sabah saat 7 de cıktıgın zaman en gec 40 dk da orada oluyor ve normal hızlarla bıraz daha hızlı seyır halınde cok daha erken varılacagına emınım
aksam saat 6-7 de cıkıyoruz bu zaman dılımı ıcerısınde nereden baksak 10 depodan fazla kullanıyoruz aracımızı
1-pıstte bır gunde ogrendıgınızı seyı sokakta 1 senede ogrenemezsınız
2-pıstın kullanımına 1 sefer alısan baska sokakta arac kullanmaz
3-70 lıraya normal arac benzın yaktı dıyorsunuz ılk basta hangı hobı ucuz ayrıca hobı demek zaman ve para harcamak demektır eger bunları kabullenemıyorsanız bu ıse hıc gırısmıceksınız
4-ıllakı pıste tek gelmek zzorunda degılsın 4 arkadas gelıp hem malıyetı ucuza getırıp hemde eglencelı dakıkalar gecırebılırsınız
Evey bu Hobby pahalı bir hobby.Yanlız Türkiyede değil tüm dünyada para gerektiren bir hobby. Geçen sene OffRoad yarışı döneminde herkez rahat ve ucuz bir şekilde gelebilsin diye Ali arkadaşımız minibüs organize etti.Ancak kimseler isimlerini yazdırmadığı için iptal edildi ( 10 YTL Gidiş-Dönüş). Elimizdekinin değerini bilelim bu hassasiyeti perçinledikten sonra başka yerlerdede neden pist yada pistler olmasınki.
Dikkat ederseniz yazımda hadi 1-2 saat rc miz ile eylenelim dedik mi.. demiştim. Ayrıca zekeriyaköy tam olarak neresi oldugundan yorum yapamıyorum fakat kadıköy-göztepe-kozyatağı-bostancı-maltepe gibi yerlerde oturan arkadaşların yarım saatte o piste varmaları için gaz pedalının devamlı kaportaya yapışık şekilde olması lazım.:)
Herkezin her zaman sabah 7 de yola çıkıp akşam 7 de dönecek kadar vakti olmayabilir.
Haklısınız pistlerde Rc kullanmak bambaşka. Buna diyeceğim yok. Ben sokakta kullanmayı tercih ederim vs demedim zaten. Anlatmak istediğim pistte gitmenin bizler için zor oldugu ve her zaman gidemememiz. Buna binaen de Anadolu yakasında da bi pist olsa ilerde, hoş olur tarzı güzel-tatlı dileklerde bulunduk.
Para konusundaki tutumunuz yapıcı olmaktan ziyade yıkıcı. Para harcıcaksın kardeşim işine geliyorsa.. tarzı bir üslup bu hobi ye insan kazandırmaktan çok insan kaybettirir..
Az bi tecrübemiz olsa bile bizler de biliyoruz pahalı bir hobby oldugunu. Burada herkes bütcesine göre, zevkine göre bu hobby ile ugraşmaya çalışıyor zaten. Ama herkesin bir sınırı vardır.. kimisi aylık 100 ytl bütçe ayırır kimisi 5.000 ytl.
Siz aylık 100 ytl ile bu hobi ile ugraşılmaz bunu kabullen deseniz bir RC ciye, ne kadar yapıcı bir yorum olur?
Ha sabah 7 den akşam 7 ye kadar her hafta bu hobiye vakit ayıramıyorsanız ugraşmayın bunu kabullenin de diyeceksiniz. Haklısınız.
Hoşgörünüze sığınarak napalım yarım yamalak hobbyciler olarak bizleri idare edin diyebilirim ancak.:)
Saygılar..
sız yukarıda yazdıklarımı tamamen yanlıs anlamıssınız
burada bu kadar yazan cızen ınsan var emınımkı herkeze sorun her hafta orada degıller 2 haftada yada 3 haftada bır gıdıp pıste oynamak emınımkı cok fazla bır butce gerektırmıcektır
mrserhan
09-10-2008, 08:43
evet pek fazla bütçe gerektirecektir. Bu bütçe kavramından ne anladığınıza parayı kendinizin mi kazandığına yada kolay para mı zor para mı kazandığınıza bağlı olaraktan değişir.
Golden Shadow senin yürekten tebrik ediyorum bu girişimin konusunda ve kartal da oturan bir hobbyci olarakta destek veriyorum. Şimdi bazı arkadaşlar diyecekler (hakta veriyorum onlara) autodrom vardı neden gitmediniz. Haklılar. Ama oranın artık kapanmış olması yeni pistleri hak etmediğimiz anlamına gelmez.
Fikir bence çok orjinal sahilde belediye basket potası minyatür top sahası park vs. yapabiliyorsa (eminim ki sahilde muhakkak uygun bir yeri var) çok rahatlıkla modelcililer için bir pistte yapabilir.
Devilmc kardeşim belediyeler ile ne kadar bir ilişkin var bilemiyorum ama "bugün açar yarın kapar" tecrübesini nasıl edindiğini merak ediyorum. Bence son dönemlerde belediyeler halkın giderek bilinçlenmesi ile daha fazla duyarlılık gösteriyorlar gibi hissediyorum.
Bence butür girişimler de proje üreticilerini baştan eleştirmek yerine fikirleri sahiplenmek gerek diye düşünüyorum.
metallce
09-10-2008, 14:24
Bütçe konularına girmiycem ama eğer belediye oraya pist açsın 1 ay sonra ilgisizlikten kapatılır o pist.
Pist istiyeceğimize önce pistlere özendirmek gerekli insanları.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=33099
Bunun üstüne bana insanları piste özendirmek için pist açılsın demeyin lütfen olanlara ilgi gösterilmesi gerekiyor.Zaten gerekli ilgi gösterildiği zaman otomatikmen pistlerde çoğalıcaktır.
ayda 1 kere pıste gıtmek ıcın gunde kenera 2 mılyon koysanız gıdebılırsınız zaten bu kadarda butcenız yoksa kalkıp 1 mılyarı nereden bulupta bır oyuncaga verıyorsunuz hadı verdınız dıyelım yazık gunah demedınızmı o kadar parayı ona harcamaya bu yoklukta :hııııııı:
mrserhan bugün açar yarın kaparı şuna dayanarak söyledim seçimler yaklaştıkça oy verdirebilceği kitleye yönelik çalışma yapan bir sistemde yaşıyoruz yani size açar sonra başka bişey için lazım siz gitmiyosunuz der kapatır daha önce Fulyada bir pist vardı belediye el değiştirince kapandı
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.