Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkiye de modelcilik yok!
kml4ever
05-10-2008, 03:46
Arkadaslar modelcilik diye birsey yok! Forumlari inceledigimizde acikca goruluyorki modelcilikten anlayan ciddi anlamda araclari cok cok iyi taniyan,teknik anlamda cok donanimli ve cok ciddi araclara sahip arkadaslar mevcut.Buraya kadar cok guzel fakat bu denli ilgi varken otodrom daki pist kapaniyor,hatta suan hic kullanilmiyor bos duruyor diye biliyorum.Bu kadar arac aliniyor modifiye islemleri vs yapiliyor bunlar sadece sokakta yada bos bulunan pazar yerlerinde oynamak icin mi? Ben 8 yildir modelcilik ile ugrasiyorum,5. aracimi eskitecegim neredeyse ve pist deneyimim sadece 3 defa otodrom da.İstanbul da hazerfen disinda pist yok olan pist bile kapatiliyor ilgisizlikten.Herkes sokakta oynamak icin aliyor belkide bu yuzden modelcilik ilermemiyor olabilir mi? Hazerfen cok uzak,bazi arkadaslarim Bursa ya gidiyor... Tuzla da ki pist kapaniyor... bu ne perhiz bu ne lahana tursusu...
pist ücretleri nedir bilmiyorum istanbulda ama belkide şöyle düşünüyo insanlar ayda 4 kez piste gitsem 1 galon yakıt parası gidecek oraya vericeğime yakıt alır kullanırım.. bir nevi tasarruf gibi bişi olabilir... yine misal olarak konuşuyorum pist ücretleri düşürülse ay sonu totalde gözden çıkartılacak bir meblağ olsa herkez daha fazla piste gitmeye uğraşıcaktır bence en azından yetişkinlerin talebi artıcaktır(gidip gelebilme imkanı açısından)...
biz bunları autodrom kapanmadan oncede konusuyorduk kapandı hala konusuyoruz yanı bız cok konustuk bunları ama dınleyen eden yok yakında pıst kalmıcak hanı gıtmeyen ınsanlar pek bır sey kaybeymıcek ama gıden ınsanlara yazık olucak
kml4ever
05-10-2008, 04:24
yukarida da dedigim gibi benim pist tecrubem sadece 3 defa ve orada arac kullandiktan sonra sokakta bos bos kullanmanin hic bir mana ve mantigi olmadigini gordum hatta soyle ki suan gs in 18 lik aracini kulaniyorum ve aslinda ben pro bir modele gecmeyi planliyordum fakat sokakta kullanmak icin bosuna para harcamak istemedim ve bu araci aldim gayet memnunum kisitli mekanlar icin cok bile o yuzden hpi e10 alip oyuncak niyetine onlada oynayip dururum ama bir adim oteye gitmek adina yazik ki birsey yapamamis oluyoruz...
100kmh2sn
05-10-2008, 10:38
Defalarca konuşulan bir konuya başlık açmışsınız. Konunun yönü saparda anlamsız tartışmalar çıkarsa konuyu kilitlerim.
Saygılar
hakanoncul
05-10-2008, 11:20
Arabalardan anlamam ilgi alanlarım sadece uçak ve heli ile sınırlı.Modelcilik Türkiye'de yok derseniz biraz haksızlık yapmış olursunuz.Araba değil ama heli ve uçak videolarını izlediğinizde bu uğraşın çok güzel dizayn edilmiş sahalar dışında rakımın 1000 küsur olduğu yüksekliklerde bile yapılabildiğini göstermektedir.Burada önemli olan bir yığın para harcanarak yapılan pistlerin boş kalıp kalmadığı ise ona bir diyeceğim yok.Ben oldukça mazbut sayılabilecek bir memlekette yaşıyorum,Balıkesir.Benim memleketimde modelciliğe hala oyuncak gözü ile bakmayan insanların oldukça fazla olduğu ama buna karşın aquapark diye tabir edilen su oyuncaklarının bulunduğu mekana girmek için bir hafta öncesinden rezervasyon yapılan bir memleket.Modelcilik hayatımız değil sadece bir hobimiz ve bunu yapma yeri olarak 3-5 metrelik bahçeler,alanların bile zamanı geldiğinde yeteceğine inanıyorum.Lucifer arkadaşıma bende katılıyorum.Pist ücreti yerine herhangi bir eksiğimi tamamlamak bence daha mantıklı.
hazarfen deki pist 20 ytl 1 ay boyunca devamlı gidersem 80 ytl o paraya ya yakıt alırım ya aracımı mod larım hadi parayı geçtim hep aynı pist hep aynı viraj insan en fazla 1 ay takılır pistte ondan sonrası sıkar piste gitmemeye başlar yine sokaklarda gazlamaya devam eder ben şahsen sokakta gazlamayı tercih ederim
...hadi parayı geçtim hep aynı pist hep aynı viraj insan en fazla 1 ay takılır pistte ondan sonrası sıkar piste gitmemeye başlar yine sokaklarda gazlamaya devam eder ...
bu kadar saçma bir şey duymadım
hazarfen deki pist 20 ytl 1 ay boyunca devamlı gidersem 80 ytl o paraya ya yakıt alırım ya aracımı mod larım hadi parayı geçtim hep aynı pist hep aynı viraj insan en fazla 1 ay takılır pistte ondan sonrası sıkar piste gitmemeye başlar yine sokaklarda gazlamaya devam eder ben şahsen sokakta gazlamayı tercih ederim
Konuyu açan kişiye ilk başta kızmıştım geçmişte defalarca tartışılmış ve artık zaten rcye kapalı olan pistle ilgili konu açtığı için ve modelcilik yok diyecek kadar ileri gittiği için ama şunu görüyorumki çokta hakksız değil,araca yakıt alırım mod yaparım ,pistin yıllık üyeliği 250 ytl gibi bir rakam (hezarfen için konuşuyorum) ve gayet uygun ve ayrıca piste gidip orda araba kullanmadan pistte kulanmanın nasıl birşey olduğunu anlayamazsınız birkere gitseniz vazgeçebilceğinizi sanmıyorum hem hep aynı viraz felan demişsiniz sizin kullandığınız sokak ortamında viraz bile yok virajdan sıkılıyosunuzda düz bi boşluktanmı sıkılmıycaksınız.
Saygılar
Alişan DAĞDELEN
hazerfene arka arkaya 3 kere gitiim ama son gidişimde sıktı biraz sokaklarda hep farklı bi caddeten gitiğim için pek sıkmıyo boş yollardada dirift ve hız yapıyorum onroad için pist e gitmem ama ofroad için giderim saygılarımla
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.