PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafam bozuldu sizlerle paylaşayım dedim.

WOLF
21-05-2004, 23:27
Sevgili arkadaşlar,
Şimdiye kadar aranızdan birçok kişiden parça aldım, birçok kişiye parça sattım veya tower'dan beraber getirttik.
Bu hafta içerisinde tepemi attıran bir olay oldu. Birçoğunuzun bildiği gibi; son birkaç haftadır gümrükte, sözlü beyan (koli ile aynı şey oluyor) başına 20milyon damga vergisi alınmaya başlandı.
Ben daha önceki siparişlerimden birisini almaya gittiğimde (başka bir threadde de anlatmıştım zaten) 2 koli için 40milyon para ödedim.
Bu arada; beraber sipariş verdiğimiz arkadaşlardan birisinin 100 dolara yakın parçasından; sadece 2 parçası için tower'ın Nevada deposundan ayrı bir paket gönderdiler. İçinde 4 dolarlık parça var, 20milyon damga vergisi ödeme durumu ortaya çıktı. Ben de hemen bu arkadaşa mail atarak durumu bildirdim ve mail de bu parayı ödememeye çalışacağımı ama ödeme durumunda kalırsam, bunu makbuzu ile beraber kendisine bildireceğim ve bu 20milyonu kendisinden talep etme durumunda olduğumu. Diğer parçaların içinde olduğu kolide zaten kendi parçalarım da olduğu için, o koli için 20milyonu tamamen benim ödeyeceğimi bildirdim.

Olay bundan sonra koptu;
Yok efendim "Niye bunu siparişi vermeden önce bildirmemişim" Bilsem niye bildirmeyeyim.
Yok efendim "Ben sipariş vereyim diye mi söylemediniz?". Yahuy sen benim müşterim değilsinki, beraberce mal getireceğiz. Sen de benim kargo 3-5 dolar katkıda bulunacaksın hepsi o.
Ben de tepem attı, parçalar gelmeden hemen parasını iade ettim. Daha sonra da dayanamadım; yaşçada benden küçük olduğu için; bu davranış tarzının yanlış olduğunu, konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yorum yapmanın yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım. Bu yaptığı (bana göre) terbiyesizlik sonucunda, sadece parçaları daha pahalıya ve daha uzun zamanda getirtme durumunda kaldığını ama hayatının ilerleyen aşamalarında bu tarzın o na daha büyük zararlar verebileceğini anlatmaya çalıştım.

Bugün gelen son mailinde "Yalan konuştunuz. Gümrükteki damga vergisinin ithal kolileri kesinlikle kapsamadığı gün gibi aşikarken kapsıyormuş gibi anlatıp, hesaplarda keyfinize göre değişiklikler yaptınız, sonradan laf kalabalağı yapıp kelime oyunlarıyla üzerini örtebileceğinizi sanıdınız çok yanıldınız. Güvenimi zedelediniz" demiş.

Abe güzel kardeşim; üzeri kapatılacak bir şey yok. Senin ilk mailinde zaten ben senin paranı (öyle bir talepte bulunmamana rağmen) iade etmişim. Konuyu bilmiyorsun, hayatında 1 defa gümrüğe gitmemişsin. Veya gittinse son bir ayda hiç işlem yapmamışsın. Hele birde beni "yalancılık" ile itham ediyorsun ki çok yanlış.

Neyse sizin de kafanızı şişirdim ama özetle; Birisini itham edebilmek için, yorum yapabilmek gerekir. Yorum için fikir gerekir. Fikir ise bilgisiz olmaz
Yani her zaman dediğim gibi
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın"
Bir de yeni sözüm
"Bilmediğiniz insanlarla towerdan filan mal getirttip başınızı ağrıtmayın 3-5 dolar için sinirlerinizi oynattığınıza değmez"

Olynth
21-05-2004, 23:46
geçmiş olsun. boşver olur bazen boyle şeyler. bencede bir kişiyi iyice tanımadan bu tur seyler yapmak pek iyi olmuyor bazende işte ne yazikki üzücü oluyor. egerki forumdan birisi se yaziyi okuyup özür dilemesini bilir herhalde.

Car_Maniak
22-05-2004, 00:29
boyleleri de oluyo iste.. bilgisi olmadan sirf 20 milyonuna bir kisiyi kaybediyolar.. .yazik...

mhmtg
22-05-2004, 01:04
wolf seninle tanistigim anda bende oluusturdugun izlenimle de seni milyonlarca, milyarlarca ile degismem diyebilirim, istedigin 20 milyon olsun :) (ama trilyona girerse olay, is degisir :) )

saka bir yana umarim bunu yapan kisi ozur diler :) Bu ise yeni baslayip bu isle ugrasan, tecrube sahibi insanlari kiran insanlar adina sadece uzuluyorum, bendeki kredilerini de birkac kelime ile bitiren uyelerimiz oldu (isim vermiyorum ama cidden bir kac uyeyle kisisel hicbir alisverisim olmaz, elbette sorulari olursa forumda benden de yanit bulurlar ama hepsi o), insanlar zor kazanilir kolay yitirilir.

Neyse bu tip olaylarin hic yasanmamasi dilegi ile.

WOLF
22-05-2004, 01:14
Arkadaslar, desteğiniz için gerçekten çok çok teşekkürler beni ayrıca sakinleştirdi.
Bu arada ilgili kişi beni telefonla arayarak, bizzat özür diledi. Bu yanlış düşünceye nasıl kapıldığını anlattı. Kendine göre haklı sebeplerinin ne olduğunu anlattı. Benim de tahmin ettiğim gibi eksik bilgi ve yanlış yerlerden yanlış bilgiler sonucu bu noktaya varmış.
Ama o da doğru bilgilere ulaştığı zaman, doğru fikir sahibi oldu. En az bunun kadar önemlisi, beni telefonla arayıp, yüz yüze (aslında kulak kulağa ama ama bu devirde bu da birşey:) ) özür dileme olgunluğunu gösterdi.

Bütün bunlara rağmen sonuç aynı;
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerek.

Aslında ben bu lafı imza kısmına yazayım :)

Mehmet;
En azından trilyona kadar desteğinde dayandığın için ayrıca özel teşekkürlerimi sunarım :D :D :D

E_M_İ_R
22-05-2004, 01:46
gecmıs olsun wolf abı. Bıde bole seylerın olması çok yazık ztn surda modelcılık camıasında kaç kısı varkı onlarda bırırne kuser darılırsa modelcılığı gelıstırmek tamamen hayal olur bence.(vay be ne kadar dokunaklı bı yazı oldu):)))

spook
22-05-2004, 01:59
valla ne diyeyim be WOLF. Böyle şeylere kafanı yorma. Sende bir daha bu tarz insanlarla alış-veriş yapmazsın. Buralarda tanıdıkların, güvendiklerin, sana sorun çıkarmıyacak insanlarla yaparsın alış-veriş.
Geçmiş olsun. Artık olan oldu boş ver. Kafanı yormaya değmez:D;)

platy
22-05-2004, 02:08
Aman Ozan abi , boşver. Neyse tatlıya bağlamışsınız zaten ;)

umitp
22-05-2004, 10:58
valla bence kafana takma ozan abi bende dün savage imin yedek lerini almaya gittim abi 405 milyon muydu neydi adamla 43 milyon para aldılar da bende nedense damga olayı falan olmadı şansıma yaver gitti heralde ama olmadı öle bi olay ya adamlardan malı alana kaadar cılgına ceviriyorlar insanı 50 yere yolluyolar yok 8 e git gel 2 ye ................ tekrardan kafana takma böyle insanları.

freeman1209
23-05-2004, 14:35
ozan abi senin bu konulardaki yardımını herkes biliyor.bana yaptığın iyiliği unutamam.
bu olaylar senin iyi niyetli olmandan kaynaklanıyor.neyse boşver takma kafana :)

M_tech
23-05-2004, 17:09
arkadaşlar hesapta olmayan şeyler her zaman olabilir.wolf burda eger bu kadar kişi arasında saygınlıga kavuşmuş ise 20 milyon lira gibi bir para için sahtekarlık yapmayı bırak,kar etmek gibi bir düşüncesi bile oldugunu sanmıyorum.bu v ebu tip insanların konuşurken biras daha düşünmeleri ve yutamayacakları lafları konuşmamaları lazım.hocam geçmiş olsun,anlatmıştın zaten bana durumu sen.kafanı takma.ufak tefek siparişler içinde bu tarz beraber getirtme olayına girme bence.

prorc
24-05-2004, 00:13
Ozan kardeşim iyi niyet her zaman anlaşılamayabiliyor. Sağduyu sahibi kimseler hatalarından dönerler ve olumsuzluk da yerini - bu olayda olduğu gibi - olumluluğa bırakır... bu hoş bir olay.
Burada benim dikkatimi çeken hoş olmayan bir olay var ki, o da ; senin dürüst davranışına prim verir gözüken ( mesaj yazmak kolayına geldiğinden veya eğlenceli olduğundan mı nedir ??????? ) birtakım medya :) - pardon - modelci arkadaş ( lar ?) ın söyledikleri ile yaptıklarının örtüşmemesi, birbirini tutmaması... Farklı threadlerde yazanlarda (maalesef tanıdıklarımda) birkaç kez şahit oldum.

Söylemekle yapmak farklı şeyler...

Unutmayalım ki gelecekte dürüstlük en büyük sermayemiz olacaktır.

" İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır " demiş atalarımız.

Herkesi bir öz-eleştiriye davet ediyorum ( anlayan anladı zaten ).

Umarım doğru adrese gitmiştir....

Modellerinizi sevin, ama önce insanları sevin...
Yardımlaşmanın ve iyi niyetin her zaman sürmesi dileğimle, hepinize sevgiler...

platy
24-05-2004, 01:07
bu ne demek şimdi ?

Car_Maniak
24-05-2004, 18:07
biz senin bildigin modelcilerden degiliz... :) :p :) ;)

prorc
25-05-2004, 05:12
bu ne demek şimdi ?

platy; sorduğun sorudan iki sonuç çıkardım ; ya yazdıklarımı anlayamadın ( bu durumda birkaç defa okuman ve okurken de notlar tutman gerekecek, ki tavsiyem - sen en iyisi sabah dinlenmiş bir zihin ile oku [ sana dönem ödevi ] ;) ;) ) veya yazdıklarım işe yaramış ve özeleştiri yaparak kendine bir pay çıkarmışsın ( " anlayan anladı zaten " derken seni kastetmemiştim ama...) seni de rahatsız etmiş ve tepki vermişsin ( umarım bu ikinci şık senin için geçerli değildir) ...

Demem oydu ki; Ozan'ın şikayet ettiği tablonun benzerini sergileyen bazı kardeşlerimiz de biraz düşünsünler ....

Haa unutmadan; bütün mesajı birkaç defa okumak zor gelirse imzamın üzerindeki satırı bir kez oku, yeter, sevgili Özgür ...

prorc
25-05-2004, 08:14
biz senin bildigin modelcilerden degiliz... :) :p :) ;)

Benim bildiğim modelciler nasılmış, kötü modelcileri mi biliyorum yani sence ??? :confused: :confused: yanılıyorsun. hepsi de iyi aile modelcileridir.
Siz benim iyi bildiğim modelcilerdensiniz :) :) zaten gerçek modelciler de kötü olmazlar (arada sırada ufak yanlış anlaşılmalar olabilir, o da düzeltilir ).

prorc
25-05-2004, 08:18
Özgür, sabah erkenden okudun mu? öğle oldu neredeyse hala uyuyor musun :)

Hassank
25-05-2004, 09:45
valla Allah sana sabır versin wolf böyle bir olay benim başıma gelmiş olsaydı sinirimden delirirdim herhalde :) iyi dayanmışsın.Yani 20 milyon için birini kırmak bana çok saçma geliyor ki o kişi senin malın için gidip o salak gümrükte mücadele edecekse ben 20 değil 40 milyon bile verirdim açıkçası çünki gidip orayı gördüm en az 1,5 saat orda kalıyorsun malı alabilmen için 1-9 arası bölgelere karışık bir şekilde ziyaretler ayyy hatırlamak istemiyorum bile neyse herkesinde söylediği gibi takma kafana boşverrr...

mcagis
25-05-2004, 10:45
Arkadaşlar, gülü seven dikenine katlanır. Üç kuruşa beş köfte olmuyor tabii ki. E biz de bu işe gönül verdiysek ve birazcık da cebimizi düşünüyorsak, gümrük eziyetine de katlanırız di mi? Meşhur Türkiye bürokrasisi modelciyi yıldırmamalı...
Ben de Tower'dan bir sipariş yaptım, şimdilerde gelmesini bekliyorum. Bakalım gümrük işini ben nasıl halledicem? Bitince neler yaşadığımı anlatmaya çalışırım, biraz daha bilgi sahibi olmuş oluruz...