PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 kanal uzeri simulator kablolari

PhnX
18-10-2008, 13:13
Simulator programlarini kullanmak icin piyasada farkli farkli yontemler var, ister kendi kumandamizi trainer portu araciligiyla bilgisayarimiza tanitabiliyoruz, ister piyasadaki ucuz simulator kumandalarindan aliyoruz onlari kullaniyoruz.

Benim soyle bir sorum var, su an kumandam ile birilerinden aldigim usb arabirim kablosunu kullaniyorum. Bu kablo bilgisayarima 4 kanal sinyal tasiyor. Benim istedigim ise kumandamin tercihen 8 kanalini birden tasiyacak bir kablo. Kendi throttle, pitch curve'lerimi veya governor ayarlarimi, ne bileyim retractlari kumanda uzerindeki kanallarla kullanabilmek istiyorum. Turkiye'de bir model dukkaninin sattigi reflex sim. icin olan kabloda gordum bu ozelligi sadece. Benden bir sim kablosu icin 69 € gibi bir fiyat istemi$lerdi tabii. Aramizda boyle, 4 kanal uzeri sim kablosu kullanan, elinde olan veya satan kimse var mi acaba? Nereden temin edebilirim boyle bir kabloyu. Realflight veya Aerofly Deluxe icin istiyorum kabloyu.

emo23
18-10-2008, 14:18
bu 4 kanal üstü kablonun www.dealextreme.com da olduğunu okumuştum ama orada bulduğum tek kablo ise bende olan standart 4 kanal destekleyen kablo.

bu 4 kanal üstü kablo benimde çok işime yarar ;)

emo23
18-10-2008, 15:52
bahsedilen kablo buydu.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15582

SwTaArRs
18-10-2008, 19:08
tower hobbiesden aldığım kablo hitec için olan ama dx7 kumandamda kullandığım usb kablosu 4 kanaldan fazlasını kullanıyor. tam 7sini birden kullanmayı denemedim ama uçaklar için bir kanalı retract olarak kullanabiliyorum. hatta helikopterde flight mode seçimi hatta throttle hold kontrollerine sahibim. değişik pitch curveler var ama kumandamda herhangi bir pitch curve yok (simülasyon modelimde)

PhnX
18-10-2008, 23:42
Hitec icin olan ama Dx7'de kullandiginiz usb kablosunun link'ini verebilir misiniz? Tam anlamadim kusura bakmayin :) . Eger Dx7 gibi mini jak girisli ise kablo o zaman bu girisi futabaya ceviren uclar zaten var elimizde.

8 kanali birden tanisa ah ne guzel olur. Smoke eklerim sikintidan modellerime :) .

PhnX
18-10-2008, 23:46
bahsedilen kablo buydu.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15582

Emrah bey, bu kablo Reflex icin diyor sitede. Acaba Turk Zeki Isletmeci insanlarimin bana 69€'ya satmak istedikleri kablo bu mudur?

SwTaArRs
19-10-2008, 00:42
bahsettiğim kablo:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXJPC0&P=7

PhnX
19-10-2008, 01:25
Bu kablo hitec kumandalar icindir diyor. Siz DX7 ile kullanabiliyorsaniz eger, demek ki uygun donusturucu ile (ki bu bizde zaten var) futaba kumandalar ile de kullanabiliriz.
Windows Control Panel / Game Controllers sekmesinden kumandanizin kac kanal tanindigina bir bakabilir misiniz ? Hatta screenshot alirsaniz daha bile guzel olur.

Sanirim bu kablo aradigimiz kablo.

Clio172
19-10-2008, 02:18
Bu kabloyu Hitec Eclipse 7 kumanda ile RFG3.5 ve 4'te 7 kanalıyla kullanabiliyorum. Modelden "bypass controller" gibisinden bir seçeneği aktif hale getirdiğinizde programdaki model kumandanızdaki ayarlar ile uçuyor. (Ayarlarımın ne kadar rezil olduğunu da görme şansım oluyor :))

Kıskanmayın arkadaşlar, şansa keşfettim ben de :p

Not: Kabloyu Türkiye'den 20 euro gibi bir fiyata almıştım. Bilginize.

emo23
19-10-2008, 02:25
kabloyu nereden temin ettiniz acaba ? özelden alabilir miyim adresi ?

Not: Kabloyu Türkiye'den 20 euro gibi bir fiyata almıştım. Bilginize.

PhnX
19-10-2008, 02:31
Hakan abi kabloyu nereden aldiginizi pm atabilir misiniz? 7 kanal tasiyorsada yeterli benim icin.