Orijinalini görmek için tıklayınız : 09-10 Nisan RCTEAMGO RC Model Yarışması!
yusufcetin
08-04-2005, 16:49
Selamlar,
Bu yarışlarda sizlerle tanışmak istiyorum o yüzden böyle bir başlık açtım işallah konu ile alakalı başka başlık yoktur. Gelenler isimleri ekleyerek devam etsin lütfen.
1 - yusufcetin (Yusuf Çetin) - Kyosho FW-05T (Porche 911) - 27.045 / 27.255 Mhz
Selamlar,
Bu yarışlarda sizlerle tanışmak istiyorum o yüzden böyle bir başlık açtım işallah konu ile alakalı başka başlık yoktur. Gelenler isimleri ekleyerek devam etsin lütfen.
2 - mcagis (Murat) , ben zaten bu Pazar günü yarışıyorum. (Bu arada belirteyim, pist sadece yarışanlara açık olacak)
Gerçekten tanışmak iyi olacak. Ben de çok istiyorum.
2 - mcagis (Murat) , ben zaten bu Pazar günü yarışıyorum. (Bu arada belirteyim, pist sadece yarışanlara açık olacak)
3- TeamMRP (Safa Toral) - Mugen MTX-3, Mugen MRX-4
4- Walkman (Can DURAN) - R-40 - 27.280) (Ben cumartesi günü de pistteyim.)
engine02
08-04-2005, 20:07
4- Walkman (Can DURAN) - R-40 - 27.280) (Ben cumartesi günü de pistteyim.)
5- Engine02 ( Emre Özsöz ) / Mugen MTX-3 / 40.610 ( cmrts gunu de ordayım :) )
yusufcetin
08-04-2005, 23:31
Bende cumartesi oradayım.
Bende gelicem büyük ihtimal ama seyirci olarak.
ferdinand
10-04-2005, 07:55
Ben de ordayım...
yusufcetin
10-04-2005, 21:59
Süper bir gündü. Can , Emre, Amorfy TeamMRP ile tanıştım. Fotoları ayıklıyorum siteye yükliyeceğim.
yusufcetın ben senı nıye hıc gomredım yarıstınmı sen ben yarısta 911 arac hıc hatırlamıyorum
sen benı hatırlıyormusun havya arıyordum durmadan ayrıca ep stocktakı sıyah celıca yı kullanıyordum
Bende geldim ama oğuz ve ozan abiler dışında kimseyi görmedim sanırım. bi de fahrettin i .
yusufcetin
11-04-2005, 08:57
Öyle bizde denk geldikçe konuştuk tanıştık. Ben arka salıncağı tutan mili kırmasam emre ile tanışamıyacaktım.
Can'ıda ozan abinin dükkanında gördüm. Beraber gittik hazanfere.
Süper bir gündü, hava müthiş, ortam ve yarış mükemmeldi. Keşke daha fazla seyirci ve katılımcı olsaydı daha manyak birşey olurdu heralde :D Ben de her yarışta olduğu gibi yarış telaşıyla yine tamamen dağıldım ve kimseyle şöyle ağız tadıyla muhabbet etme fırsatı bulamadım. Uzun zamandır göremediğimiz ve özlediğimiz Oğuz Abi'de gelmişti, biraz onunla sohbet ettik. Diğer arkadaşlara yardım etmeye çalışmaktan kendi arabamla ilgilenemedim ama önceden iyi hazırladığım için, hiç antrenman yapamadığım halde iyi yarıştım. Özellikle Berk'le iyi kapıştık, arabalarımız neredeyse tamamen eşitti, çok güzel ve centilmence bir çekişme yaşadık ama sonunda 1.lik kupasını ben kaptım ehe ehe :D Berk ileride çok iyi bir yarışçı olacak, çok disiplinli ve hırslı ayrıca pit elemanı (babası) da çok iyi :) . Bu arada Sertaç'da o külçe gibi ağır arabasıyla çok iyi yarıştı ve 3. oldu. Arabayı hafifletmesi için birkaç acayip fikir verdim ona :D ...
Diğer yarışan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum, olabildiğince centilmence yarıştık ama rekabeti de elden bırakmadık, sonuçta mükemmel bir gün geçirdik...
Bu arada, Safa Abi'yle de görüştük (kendisini zaten önceki yarışlarda sürekli görüyordum ama bir türlü tanışmak fırsatı bulamamışız meğer), Çağhan'ın dediği gibi saçları süpermiş :D Safa Abi yarışta müthişti, arabası manyak hızlı gidiyordu ama bir o kadar da kontrollü ve istikrarlıydı. Bir ara arka düzlükte bir gazladı, araba mermi gibi fırladı oha falan oldum :) ...
Müthiş yoruldum, zaten birkaç gün önce hafiften hastalanmıştım iyice geberdim, dönerken TEM yolunda trafikte işkence çektim ama iyiki de gitmişim hepsine değerdi. Keşke HobbyRC'den çok daha fazla arkadaşımız da orada olsaydı....
Gelen, gelemeyen
katılan, katılamayan herkese teşekkürler.
Ufak bir serzenişim var sadece, HobbyRC de birçok seviyeden kullanıcı var. Çoğunluğu ise bu işe yeni başlayan fazla yarış ve teknik tecrübesi olmayan arkadadaşlar oluşturuyor. Buna rağmen bu durumdaki arkadaşlar için özellikle açtığımız kategorilerin beklediğimiz ilgiyi görmemesi üzücü. Bu hobiye yıllarını vermiş, hiçbir yarışı kaçrımayan arkadaşlar bile, EP Stock yarışmak için bize talepte bulunurken, bir sürü TT,TL, TA gibi şase sahibi üyesi olan bu topluluktan katılımın bu denli az olması üzücü.
Buradan yarış katılımından memnun olmadığımız bir nokta çıkmasın. Üst sınıflarda yeterli katılım vardı ve TR nin önemli pilotlarının bir çoğu yarıştılar. Ama hobinin gelişmesi sadece yukarıdakilerin kendi aralarında yarışması ile olmayacak.
Türkiyenin her yerinden bir çok pilot yarışa gelirken, elimizden geldiğince ciddi bir organizasyon yapmaya çalışırken, bu olayın bir "buluşma" olarak nitelindirilmesi ise ayrı bir buruk nokta.
Saygılar, sevgiler
yusufcetin
11-04-2005, 13:02
Türkiyenin her yerinden bir çok pilot yarışa gelirken, elimizden geldiğince ciddi bir organizasyon yapmaya çalışırken, bu olayın bir "buluşma" olarak nitelindirilmesi ise ayrı bir buruk nokta.
Saygılar, sevgiler
Bence ismi o kadar problem değil. Önemli olan buluşmak, birlikte olmak, güzel vakit geçirmek. En azından benim için bunlar çok daha ön planda.
Orada edindiğim izlenim ekiplerin kendilerini çok fazla bu işe kaptırmış olmaları. Bu iş için en önemli unsur olan amatör ruhun kaybolmuş olduğunu gördüm. Ben tamamen dışardan gören fotoğraf çeken biriydim orada. Belki yarışsam bendede aynı hırs olurdu orasıda ayrı. Belkide böyle olunca master oluyorsun orasıda ayrı.
Herşeye rağmen bu iş benim için hobi olarak kalacak. Keyif almak için değilde hırslarımı tatmin etmek için yapmaya başladığımda ve bunu fark ettiğimde bırakacağım.
Bunlar tabiki benim kendi izlenimim ve bana ait düşünceler. Keşke antremanda arka amortisörü tutan mili kırmasaydımda bende yarışsaydım.
yusufcetin
11-04-2005, 13:05
yusufcetın ben senı nıye hıc gomredım yarıstınmı sen ben yarısta 911 arac hıc hatırlamıyorum
sen benı hatırlıyormusun havya arıyordum durmadan ayrıca ep stocktakı sıyah celıca yı kullanıyordum
Eğer senin araban
http://www.magarna.com/bulusma/10nisan2005/images/DSC_2044.jpg
bu ise. Yarışta çok güldüm haberin olsun. Araba on-road değil off-road gibi olmuştu. Napmışsın sen bu kadar yüksettin arabayı.
Allah iyiliğini versin ya harbi çok güldüm.
yok bu arac benzınlı katagoruısınde yarısan celıcay dı benımkı ıse ep de yarısan sıyah celıca ıdı
bu arada bu araca gulmeyen varmıydı arac cok yuksek duz yolda bıel adam takla atıyorddu
engine02
11-04-2005, 22:18
mukemmel bi gundu organizasyonu duzenleyen ve katılan herkese tesekkur ederiz :D walla acaip guseldi ne kadar da problemler yasasamda olsn warsın o ortamda olmak yetti :D
yusuf abi nin acıklamasına katılıorm orda herkes bi isle ugrasırken kimse birsey dusunmuor o anda herseyi yoluna koymaya calısıor mesela bnde ugrasırken aklıma yemek gelmek vs vs gibi seyler aklımın ucundan gecmior hatırlatmadıkları surece :D
Bence ismi o kadar problem değil. Önemli olan buluşmak, birlikte olmak, güzel vakit geçirmek. En azından benim için bunlar çok daha ön planda.
Orada edindiğim izlenim ekiplerin kendilerini çok fazla bu işe kaptırmış olmaları. Bu iş için en önemli unsur olan amatör ruhun kaybolmuş olduğunu gördüm. Ben tamamen dışardan gören fotoğraf çeken biriydim orada. Belki yarışsam bendede aynı hırs olurdu orasıda ayrı. Belkide böyle olunca master oluyorsun orasıda ayrı.
Herşeye rağmen bu iş benim için hobi olarak kalacak. Keyif almak için değilde hırslarımı tatmin etmek için yapmaya başladığımda ve bunu fark ettiğimde bırakacağım.
Bunlar tabiki benim kendi izlenimim ve bana ait düşünceler. Keşke antremanda arka amortisörü tutan mili kırmasaydımda bende yarışsaydım.
eğer bir gün yarışıcak olursan , yarış anında işin ne kadar değiştiğini anlarsın.
o kadar antrenman yapıyosun , ayar yapıyosun , uğraşıyosun e sonra yarış anında da gazı alıyorsun tabi. hobi gene hobi ama amatör kısmının gidip pro kısmının geldiğide gerçek.
en azından herhangi bir hafta sonu piste gidip te sakin sakin kullanmaktan çok farklı olduğu kesin.
!Amorfy.BaRoS+
12-04-2005, 13:49
Cumartesi sabahı sabagın 7:00 İzmitin uzak bir köyüne uçuşa gittik ve döndüğümüzde saat 8 filan dı nerdeyse tamamen dagılmış durumda olan serpenti zor zar topladım ve pazarın 6sında saolsun burdan buyuklerımle yola çıktım ve gittiğimde neredeyse yarışlar başlamıştı arabanın hiç bir ayarı yok hatta kep deliklerini bile orda açtık saolsun emreler egsoz deliğinin 10 cm altından açmışlar ve her viraj sonunda egsozun verdiği pis dumandan araba kalkamıyordu saosun murat abide ya senınkı çok fakirde hiç duman çıkarmıyor sözü kopardı beni zaten egszo tamamen içerde neyse emrenin mugeni baya kral fakat adam stater aküsüne yarışa başlamadn 5 dakika önce doldurmaya başlar mı ya ? Bu arada murat abinin teknik yardımı olmasa çok zor olurdu harbiden.Ozan abiyi tebrik ederiz çok güzel bir orgdu.Murat insan gelir tanışır hiç görmesdim seni gerçi bz genelde beraberdik bu arada buldugun havya sanırım benimkiydi bir ara kayboldu çünkü :) Neyse Kaçırılmayacak kadar keyifli ve güzel bir gündü diğer ayaklarda görüşmek üzere..
Onur KARAÇUHALILAR
Dr. Mini-Z
12-04-2005, 14:53
Benim şahsen tek üzüldüğüm nokta böyle güzel ve uygun bir organizasyona yarış yok yeterli yarış yapılmıyor deyip de gelmeyen arkadaşlar oldu. Bana bu davranış çok garip geliyor açıkçası. Netice itibarıyla ok keyifli bir gündü gelmeyen arkadaşlar dertlerine yansınlar diyorum.
Tekrar teşekkürler camiaya.
engine02
12-04-2005, 15:12
walla onurla hep beraberdik saten biz orda gayet kral bir gundu gercekten onur bn napiim abi orda kendi arabam dısında bi kac kisiye de yardımcı oldm ancak bu kadar oluor :D saten bnm aku olayı isleri cok karıstırdı gıcık oldu bnm kuzenim(yani takım arkadasım ) pull start ipi elinde kalınca aracı gercektende starter ile bayagı ugrasarak calıstırdık ama gorsen emre napıo bagırarak kosuo acılın acılın onur starter ı bagla ısıtıcı nerde yaa bu kelimeleri eger duyduysanız iste o bnmdir :D hehehehe
yusufcetin
12-04-2005, 15:31
walla onurla hep beraberdik saten biz orda gayet kral bir gundu gercekten onur bn napiim abi orda kendi arabam dısında bi kac kisiye de yardımcı oldm ancak bu kadar oluor :D saten bnm aku olayı isleri cok karıstırdı gıcık oldu bnm kuzenim(yani takım arkadasım ) pull start ipi elinde kalınca aracı gercektende starter ile bayagı ugrasarak calıstırdık ama gorsen emre napıo bagırarak kosuo acılın acılın onur starter ı bagla ısıtıcı nerde yaa bu kelimeleri eger duyduysanız iste o bnmdir :D hehehehe
emre deli gibi koşturuyordu orada. cumarteside rodaj yapıyordu. baya bir koşuşturdu oralarda.
onur abı havya fılan derken olmadı bır turlu tanısamadık ama ben senı gordum sen uzun bıoylu olan degılmıydın emrenın yanındakı
benım motoru pılı fılan takop cıkarıırken 2 havya yapmak zorunda kaldım
herkez cok guzel yardımcı oldu herkese cok tesekkur ederım
ama bazı olaylarda benı cok sasırttı aıkcası adamın elınde hayvan gıbı havya var bız orada 2 havya ugrasıyoruz ellerımız yanıyor arkadasın yanına gıttım oturuyor bır seyler yapıyor elınde havya dedımkı su 2 kabloyu cıkaırrımısın adam dedıkı ısım var cıkaramam boyle bır sey olurmu ne kadar ısın varkı elınde zatı havya var 2 sn surmıcek bız oradan cıkaralım dıye olduk
neyse gecelım otekı seylere
nedense ayrılan yerler nedense farklıydı teamgo dakıler oturuyor otekılrr ıse ayaktaydılar neden dıye sormadım acıkcası ama bır cevabı olsa ıyı olurdu
ayrıca masadekı ayrılan yerler tam olarak yarı yarıya degıldı ben kose taraftaydım benım yerımın genıslıgı 30 cm ıkın yanımdakının genıslıgı 50 cm ıdı neden dıye sordum terws bır yanıtla karsılastım
hoparlor sıstemı yoktu ben pıste dogru yonelırken o sırakı benım yarısacagım katagorı baslamıs oldu ben arabyı koyup vckana kadar bana 4 tur atmıs oldular
abı ben duymadım ne zaman basladınız topu topu 5 kısı var neden eksık olanı bekledınız dedım ozan abı 15 dk once baslaması lazımndı dedı
pıstte yarıs yok bende arabamı oynuyorum ozan abı ogrdu ne yapıyorsun dedı bır hısımla dovıcekmıs gıbı elımden kumandayı kaptı
krıstalımde oyle karıscak bır krıstal degıl 40-185 duyun veya daha once kullan varmı ben hıc gormedım burada
bılgısayarın orada yarıs sonuclarına bakıyoruz 2 kısı o zan abı bızı kovmaktan beter ettı sonuclara bakıyorduk aslında
1 yarıs gec basladıgım ıcın 2 yarısta hızlı olmak ıstedım hemen gıttım yarıs baslamadan transporder almaya ben daha oncekı yarısta kullandıgım kırmızı sıyahlkıyı aldım baktım ozan abı bana gıne kızdı otekını alıcakmsıım nıye acale edıyorsun dıye bana kızdı gıne
neyse onuda anlıyorum sıkıntılı bır gun onunda ıslerı var ama bu akdar cok terslemesıne bır anlam veremedım acıkcası bunlarıda ılk basta burada yazıyorum
Muratcan, valla Ozan'ın yerinde olmayı istemezdim doğrusu. Onca insanın bir düzen içinde yarışmasını sağlamak hayli zor ve stresli olsa gerek. Anons mikrofonu da çalışmayınca, adam gırtlağını paraladı orda tek başına. Takımındaki herkes de yarışta olduğu ve arabalarının problemleriyle boğuştuğu için, ona yardım edecek kimse yoktu. Bereket Oğuz Abi oradaydı da bilgisayar başında durup yardımcı oldu. Sanırım o telaş içinde kime fırça kaydığının farkına bile varmamıştır :D . Bence sen hiç üstüne kişisel olarak alma. Bak benim ilk ayak 2.liğimi de 40 gram ağırlık eksiği yüzünden hop diye siliverdi, ne yapalım kural kuraldır diye itiraz edemedik bile :D . Neyse, sezonun ilk yarışında olağan şeyler bunlar. Birdahaki yarışa çok daha sıkı hazırlanıp gideriz, sen de yarıştan sonra dediğim gibi motor soketlerini ve spur-pinyonlarını iyi hazırlarsın deli dana gibi havya aramak zorunda kalmazsın, yarış haricinde de kumandanı hakem masasına bırakır ve yarışta da piste zamanında çıkmaya çalışırsın olur biter :) ...
Ha, bu arada pit masalarının düzeni konusunda bu haftasonu MiniZ yarışına gittiğimde bazı önerilerde bulunacam, yerleşim konusunda benim de sıkıntılarım oldu biraz. Mesela Nitro ile EP yarışçılarını olabildiğince ayrı masalara toplamak daha iyi olabilir, özellikle Hezarfen pistindeki masaların herbirine ekstradan en az 1'er tane 6'lı elektrik uzatma pirizi koymaları gerekli. Aslında bunu pist sahiplerinin düşünmesi gerek. Ayrıca hem Hezarfen'e hem de Autodrom'a birer tane kompresör konulmalı, arabaları temizlemek için etrafta deli gibi kompresör aramak sinir bozucu, ne yani kaç liralık birşey de alamasınlar di mi?..
Murat' a katılıyorum. Her yarış günü organizatörler ve yarışçılar zaman zaman ikinci kimliklerine bürünüyorlar. Organizasyonun hatasız olmasını sağlamak ve/veya yarış stresinden olsa gerek.
Hemen hiç birimiz normal hafta sonlarındaki gibi lay lay lom olamıyoruz.
Bir kaç olumsuz durumla karşılaştığına göre Traxxas şanssız günündeymiş, hep ona denk gelmiş.
Mesela ben yarış sırasında yolda yürüyen birisinin ayağına çarptım 1/8 ile. O anlık öfkeyle bağırdığımı hatırlıyorum ve o kişinin kim olduğunu bile bilmiyorum, çünki adamı göremedim. Zaten önceden görmüş olsam çarpmazdım.
Bence biraz daha hoşgörülü olmak ve bu işten daha fazla keyif almaya çalışmak en güzeli. (Bunu önce kendime söylüyorum)
Şunları da eklemeden geçemiycem: herkes yarış sabahı belirlenmiş programa uymaya gayret etse, üzerine düşen görevleri gereği gibi yapmaya çalışsa ve biraz dikkatli, biraz da disiplinli olsa, fazla problem yaşamadan o gün geçerdi. Mesela, her yarışçı kendi yarışı bittikten sonra bir sonraki yarışta marshalling görevi yapacaktı ama yarışlar başladıktan sonra, Ozan ortalıkta bağıra çağıra marshall aramaya uğraşıyordu. Yarışa büyük bir firma sponsor olup da (veya hayli yüklü bir yarış katılım ücreti alınıp) o gün için özel güvenlik ve pist görevlileri tutulmuş olsa böyle bir sorun olmayacaktı ama, ne yapalım kendi çabamızla tek başına yarış düzenleyince, marshalling de yapmak zorunda kalıyoruz. Akşama doğru son yarışlarda biraz da kendi isteğimle pist kenarında koşuşturup durduğum için, eve gidince bacaklarımın sızısından zor uyudum valla. Ancak bunun için şikayetçi olmıycam tabii ki, kendi hobimiz için hepimiz özveriyle elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. İlerideki yarışlar eminim ki daha düzenli, sorunsuz ve güzel geçecektir...
engine02
12-04-2005, 20:07
walla ozan abinin sinirli olmasını bnde ii karsılıorm harbiden o gun insan cok stres icinde oluor onun isi de walla cok zor bn o yuzden fazla soru sormadım fırca yemiyeyim die :) masalar konusuna bnde katılıorm daha esit bolunmesi lasım ve oralara uzatma kablosu sart masalara :) marshall lık konusunda da soliceklerm war marshall lık gercekten cok zevkli is harbi arabayı kullandıgım kadar o isi yaparkende bi eglence oluor harbi super hatta 1/5 lere de yaptım orda marshall lık orda biraz tırstım araba yanlkayarak cimlerden dogru gelio emre hop geri zıplıor :D insan tırsmıor deil hani kamyon gibi ezer gecer walla ama marshall lık isi biraz karısık oldu sanki ;)
MAD FOR TAMIYA
12-04-2005, 22:19
Arkadaşlar, yazmak için ancak fırsat buldum.
Muratcan,
Bence hem Sefa abi, hemde Murat'ın Ozan hakkındaki yorumlarına katılıyorum. Ozan Çok yoruldu. Bu büyüklükdeki bir organizasyonu bazı tersliklere (anons sistemivs.) rağmen çok güzel yönetti.
Biraz sende uygun ortamı hazırlamışsın laf aramızda... Ne işin var kumandayla işin en cafcaflı zamanında.... Ertesi gün git Ozan, sana kumanda bile ısmarlar...
Arkadaşlar, rekabet edebilmek kadar höşgörülü olabilmekde erdemlilikdir.
Ozan'ın yaşadığını tahmin ettiğim sıkıntılardan sadece birini vurgulamaya çalışacağım;
Hiç aralıksız sabahdan akşama yarışlar düzenlendi.
Düşünsenize tuvalet ne kadar uzaktaydı! Hepimiz mesafeyi biliyoruz. Acaba Ozan o gün tuvalete gidebildi mi? Ben, o yoğunlukda zor gittim. Benim yoğunluğum ise sadece iki kategoride birden yarışmakdı.Ep Stok ve Master.
Yani Ozan'ı düşünemiyorum bile!.... Ancak tebrik, teşekkür ediyorum.
"Kaptan, gemiyi hiç terk etmedi"
Ben iki kategoriye birden yetişeyim diye koşuşturuken malesef sizlerle fazla sohbet edemedim. Bu yıl için iki kategoriye birden girdim ama seneye iki ayrı araba olmadan asla bunu tekrarlamam. Yarış, adrenalin, paylaşım ve sohbet bir arada olmalı diye
düşünüyorum.
Katılan bütün arkadaşlara, Organize edenlerede, bu yazıları burada yazma fırsatı sağlayanlara içten teşekkürler.
nediyebilirimki!: süper bir gün yaşattığı için sayın orginazatörü kutlarım, miniz yarışları ve kötü giden hava koşulları, serpent705'i deneyemediğimden ancak motorumun bitik olduğunu antreman günü anladım, cumartesi gecenin 03:00'ında motor contasını sökmem ve kendi çabamla komprasyonu arttırmam, bana sadece 1 ayakta 5 tur atabilmeme yaradı, kendime yararım olmasada başkalarına yardım etmeye çalıştım, inşallah düşündüklerim gerçekleşirse, 2. ayak yarışındada Allah yardım eder bir aksilikte olmazsa kendimi daha iyi hazırlayacağım inşallah, tanışmak istediğim arkadaşlarımlada tanışmış oldum. bir dahaki yarışta inşallah daha fazla katılım, daha eğlenceli yarışlar dileğiyle selamlar...... :ımmm:
Muratcan madem açık açık sormuşsun ben de açık açık cevaplayayım.
neyse gecelım otekı seylere
nedense ayrılan yerler nedense farklıydı teamgo dakıler oturuyor otekılrr ıse ayaktaydılar neden dıye sormadım acıkcası ama bır cevabı olsa ıyı olurdu
Sormadığın şeyin cevabı nasıl olabilir? Bu nasıl bir cümledir?
Diyelimki sordun cevaplayayım. TeamGO olarak konuklarımızın pistin mevcut koşullarından yararlanabilmesi için pit masalarını, elektrik kaynaklarını hiç işgal etmedik. Ayrıca pit masalarında yaklaşık olarak 2 kişiye ayrılan yüzey alanına denk gelen bir ikili masada 6 pilotumuz vardı. Bunun dışında bütün gün güneşin altında olmakta arkadaşların bayıldığı bir durum değildi. Buna rağmen niye oturdular diye soruyorsan; kusura bakma bi dahaki sefer oturmazlar hatta istersen söyleriz tek ayak üzerinde de dururlar.
ayrıca masadekı ayrılan yerler tam olarak yarı yarıya degıldı ben kose taraftaydım benım yerımın genıslıgı 30 cm ıkın yanımdakının genıslıgı 50 cm ıdı neden dıye sordum terws bır yanıtla karsılastım
Senin sorun "Babam pit masaları niye birbirinden farklı bölünmüş ve bizimki niye daha küçük diye soruyo" şeklindeydi. Benim de ilk cevabım "Çünkü kenardakiler daha geniş cepheden kullanabiliyor" oldu. Aynı soruyu tekrar sorunca da haklısın ters bi şekilde "Çünkü öyle" diye cevap verdim. Kusura bakma
hoparlor sıstemı yoktu ben pıste dogru yonelırken o sırakı benım yarısacagım katagorı baslamıs oldu ben arabyı koyup vckana kadar bana 4 tur atmıs oldular
abı ben duymadım ne zaman basladınız topu topu 5 kısı var neden eksık olanı bekledınız dedım ozan abı 15 dk once baslaması lazımndı dedı
Yukarıda da belirttiğin gibi hoparlör sistemi yoktu ama sen piste yönelmiştin yani yarışın başlayacağını biliyordun. Yani bu problemin hoparlör ile alakası yok. Ayrıca diğer kişiler seni pistte 3-4 dakikadır zaten bekliyorlardı. Yani senin dışındaki herkes yarışın zamanın öğrenmiş ve hazırlığını yapmış. "Topu topu 5 kişi var" gibi biraz lakayt bir laf etmişsin. O yarışta evet az kişi vardı ama o yarışın bitip sıranın kendisine gelmesini bekleyen 65 kişi daha vardı. O kişilere de saygılı olmak lazım diye düşünüyorum.
pıstte yarıs yok bende arabamı oynuyorum ozan abı ogrdu ne yapıyorsun dedı bır hısımla dovıcekmıs gıbı elımden kumandayı kaptı
krıstalımde oyle karıscak bır krıstal degıl 40-185 duyun veya daha once kullan varmı ben hıc gormedım burada
Bu en büyük kabahatin ama hem suçlu hem de güçlüsün. Öncelikle kumandanı hakem masasından alırken "Abi biz gidiyoruz, kumandayı açmayacağım" diyerek aldın. Ancak senin de dediğin gibi açtın ve kullandın. Yani bir manada yalan söylemiş oldun. O sırada pistte yarış olmamasının sebebi, senin açtığın kumanda ile karışan elektrikli master finalinin durdurulmuş olmasıydı. Ayrıca açtığın kumanda ile kontrolden çıkan araç kaza yaptı ve zarar gördü. Ben dövecekmiş gibi almış olabilirim. Dua et kumandayı ben aldım. Arabası kırılan kişi ile muhatap olsaydın daha sıkıntılı zamanların olurdu.
bılgısayarın orada yarıs sonuclarına bakıyoruz 2 kısı o zan abı bızı kovmaktan beter ettı sonuclara bakıyorduk aslında
Haken odasına boşken hatta bir yarış varken tek başına girmenin ne demek olduğunu farkedemiyosun. Birisi çıkıp "bu adam benim 1 turumu silmiş" veya "arkadaşina tur eklemiş" gibi bir ithamda bulunsa nasıl cevap verecektik? Ortalık ne hala alacaktı? hiç düşündün mü?
1 yarıs gec basladıgım ıcın 2 yarısta hızlı olmak ıstedım hemen gıttım yarıs baslamadan transporder almaya ben daha oncekı yarısta kullandıgım kırmızı sıyahlkıyı aldım baktım ozan abı bana gıne kızdı otekını alıcakmsıım nıye acale edıyorsun dıye bana kızdı gıne
Bize sormadan kendi kafana göre transponder alıyorsun ve niye kızyorsun diyorsun. Helal valla.
Evet yarış sırasında biraz agresifleşiyorum. Kusura bakmayın. Bazı arkadaşları kırmış da olabilirim ama herkes kendi sorumluluklarını yerine getirse, inanın çok daha rahat geçecek.
Her seferinde bir öncekinden biraz daha iyi olduğumuzu düşünüyoruz. Giderek daha da iyi yarışlar ve organizasyonlar olacak.
Tekrar tekrar, katılımınız, gün boyu yardım ve desteğiniz için teşekkürler.
Ben Ozan Bey'e tebriklerimi arz ediyorum. Tek başına , ses sistemi olmamasına rağmen bence gayet güzel yönetti gün boyunca yarışları. Ben ancak 13:00 - 13:30 gibi gelebildim ve 17:30-18:00 gibi ayrılmak zorunda kaldım. Görebildiğim kadarı ile gerçekten yoğun bir koşuşturmaca içerisindeydi. Malum o kadar kişiyi tek başına organize etmek ve piste çıkarmak kolay değil.
E doğal olarak gün içerisinde (illa ki pist te yarış olması lazım değil) biri kumandasını açarda şahsi eğlencesi için pistte arabasını kullanırsa yada kendisi yarışçıya transponder ı vermez ise de yarışçı kendi gidip alırsa vs... hakem , organizatör de bunları doğal karşılamaz. Çünkü bunlar diğer arabaların zarar görmesine yada yarışın aksamasına doğal olarak yarışacak pilotlarında ''ee hadi ama saat 3'te çıkıcaktık hani , saat 3 buçuk oldu hala çıkamadık'' demelerine sebep olur.
Kendimiz ile birlikte diğer insanlarıda düşünmek lazım.
bende sınav dolayısıyla katılamadım ve 1:30 gibi yarışları arkadaşımla izlemeye geldik . gerçekten güzel bir organizasyondu . fakat izleyiciler için bir oturma alanı olmaması eksiklik .
acık acık yazdıgın ıcın tessekkur ederım ama frekans karısması benım yuzumden olmadıgını soylıyebılrım cunkı ben yarıs esnasılnda kumandama dokunmadım yarıs bıttı ben o sırada actım neyse kaza yapan aracın frekansını bılmıyorum
ayrıca neden sınerlenıyorsunkı ozan abı yane neden tek ayak uzerınde dursunlar o zaman dıye soyluyorsunkı ben sadece nıye oturuyorlar dıye sordum o kadar neden bızde oturuyoruz demedım zaten ama beı bu yarısta cok kırdıgını belırtmek ısterım acıkcası
Arkadaşlar, bu yarışta hepimiz çok önemli birşeyler de öğrenmiş olduk. Her defasında daha da iyi organize olacağımıza eminim, o yüzden yaşanan bazı aksaklıkları büyütmeye, kırılmaya ve darılmaya gerek yok diye düşünüyorum. Gelin bunları unutalım da gelecek yarışta aynı şeyleri yaşamamak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışalım...
Hepimiz insanız, hata yapabiliriz ama aynı hataları tekrarlamamak için de elimizden geleni yapmalıyız. Bence çok güzel bir ortamda, biraz stresli ve heyecanlı ama bir o kadar da güzel bir yarış yapıldı. Umarım, gelecek yarış katılımcı sayısı daha da fazla olur, daha güzel bir yarış günü geçiririz. Yarışı düzenleyen, yarışa katılan, yarışın olabildiğince güzel ve düzenli gerçekleşebilmesi için kendini (!) yırtan herkese teşekkürlerimi ve derece alanlara da tebriklerimi tekrar sunarım...
dostum kırılmana darılmana hiç gerek yok... güzel bir yarış oldu gayet güzel bir organizasyondu yarış başlamadan önce gerekli talimatlar veridi(yarışlar sırasında ne olursa olsun kimse kumanda açmıyacak ve bunun içinde kumandalar toplandı ) sen hala öncesi sonrası diyorsun yani kimseye kızmana gerek yok suçlu olaman için birisi senin frekansın yüzünden illaki arabasını parçalaması da gerek miyor söylendiği halde açtın mı kumandayı açtın bitti.
hazerfan daha önce gidenler bilir pit yerlerinde zaten sandalye yok bi daha ki yarışte bende yanımda getirmeyi düşünüyorum hatta ayarlıyabilirsem masa bile getireceğim ( pit yerinde rahatsız değildim yanlış anlamayın )
;oleeea: ozan abi her türlü övgüyü hakediyorsun, süper bi yarış oldu kanaatımca, 8 mayıs taki II.ayak yarışlarını iple çekiyorum şimdiden...
ayrıca skyline yani murat abiyede teşekkürlerimi borç bilirim onun yardımları olmasa apışıp kalacaktım sağolasın murat abi
ayrıca ve ayrıca takım arkadaşım (hebele) mehmete, (mçagis) murat abi ye, (walkman) can a , hayri abiye ve yadımcı olan isini heyecenden unuttuğum diğer dostlara teşekkür ediyorum...
!Amorfy.BaRoS+
13-04-2005, 13:12
İyi Güzel ve Hoş bir Organizasyon ama zamanlamanın tam olmamamsı bazı şeyler atlattı ama buda olur neyse En hoşuma giden an ise öğle saatlerine dogru bir yarış arası ozan abiye yardım ederken bir arkadaşın ozan abinin azına köfte ekmeği sokuşturma çabasıydi adam yemek yemeyi unutmuştu yani kısaca yarışıu düzenleyenin bizden aramaızdan birisi olması bence bu yarılın en muhteşem şeyiydi bir ikincisi ise sizlerle birlikte olmaktı Salıcakla kalın..
Onur KARAÇUHALILAR.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.