Orijinalini görmek için tıklayınız : en son kit yada rtr getiren varmı
en son ki gümrük olaylarından ve kumanda sokmama olaylarından sonra towerdan yada başka siteden rtr-kit 200 dolar üstünde mal getiren oldumu? olduysa gümrükte ne gibi şeyler yada vergilerle karşılaştı acaba?
tmaxx almayı düşünüyor bir arkadaşım kargo dahil 450 dolar falan oluyor galiba rtr...
şuana kadar kimse bişey getirdimi arkdaşlar bende 200dolarlık sipariş vericem ama
valla kolay kolay kimse cesaret edemiyecek galiba çünkü sizde biliyorsunuz dünya vergi istiyorlar...
galloper
11-04-2005, 19:34
towerdan geçen ayın 21inde yedek parça siparişim oldu 15 gün sonra teslim aldım postayla evime geldi 150$ vergi falanda vermedim bilginiz olsun , ayrıca yine geçen ay canon camera gettirtdim 350$+%10 geldi ben gümrükte sorun yaşamıyorum arkadaşlar 7-8 kere sipariş verdim hepsi elime ulaştı
valla bunlara anlam vermek imkansız gibi . kimine 101 euro olsun gümrükte bırakıyorlar . kimine de 350$ kameraya bir şey demiyorlar . Ben bize yurt dışından gelip giden müşterilere getirtiyorum 100 euroyu geçen şeyleri ya da yurt dışına kendi ziyaretlerimiz oluyor o sırada alıyorum .
ferdinand
11-04-2005, 22:25
Bence de en güzeli ya kendin yada avrupadan gelen birisine sipariş etmek daha mantıklı görünüyor.
geçen yeni kayıt olmuş bir arkadaşla konuşuyorduk da,smartech türevi bir arab almış sanırım 150 dolar civarıydı ,netten almış.. vergi falan vermedim dedi. direk almış gümrükten ayrıca kumandasına falanda birşey dememişler..
ee nerden almış bnm sipariş indirm dahil 170$
ee arkdaşlar bizde gümrükten çok para isterse almayı :D paramızı geri alırz bukadar basit 45 gün bekleriz ok iş bitti
www.ebay.com (http://www.ebay.com/)
abicim ee normal yaws orası almanya amerika deyilki :)
***GENERAL***
28-04-2005, 02:36
Arkadaslar artik posta ile koli olarak ne gelirse gelsin 25 YTL depolama ucreti oduyorsunuz. 1 hafta oncesine kadar bu ucret 500 000 TL idi. Yani %5000 oraninda bir artis var.
Bu arada basimdan gecen matrak bir olayi da anlatayim.
Ocak ayinda Tower Hobbies'den siparis verdigim Nitrolu Teknemin TSE belgesini alamadigim icin geri gondermistim. Gecen hafta geri gondermisler gittim aldim. Ne TSE belgesi istediler ne de gumruk odedim. Yalniz 500 000 TL'den 25 YTL'ye cikarilan ardiye(depolama) ucretini odemek zorunda kaldim. Buradan da goruldugu gibi olay sadece gumruk memurunun insafina kalmistir. 3 ay once TSE ve gumruk odenmesi gereken bir mala bugun nedense gumruk odenmesi gerekmemektedir. Ayrica eve gumrukten cekilmis halde (basiniz agrimadan) teslimat yapan DHL, FEDEX gibi kargo firmalari bu 25 YTL yuzunden daha cazip hale geliyorlar.
Fakat ne yazik Tower sadece posta ile gonderim yapiyor.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.