PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : selam ben Deniz

İku_Rc
23-05-2004, 20:28
merhaba arkadaşlar ben deniz

ben istanbul kültür üni. okuyorum.işletme sınıf 1 daha bu araba hobbysine yeni başladım ve bu siteyi bulduğuma çok memnunum çok detaylı bilgiler verilmiş.
sizden bir yardım istiyeceğim istanbul avrupa yakasında araba satan yerleri biliyorsanız mana özel mesajla yazarmısınız?

şimdiden teşekkürler....

SpEEd_dRiVeR
23-05-2004, 20:31
aramıza hoşgeldin...

seni sık sık forumda görmek dileğiyle...

mhmtg
23-05-2004, 23:22
deniz, simdi yeni baslayan biri oncelikle iki secenekten birini secmek zorunda

a-benzinli
b-elektrikli

bunlarda kendi icinde
a-on road (benzinli veya elektrikli)
b-off road (benzinli veya elektrikli)

olarak 4 alternatiften birini sececeksi (zevkine gore) on roadlar pistlerde kullanilan yaris arabalari, off roadlar ise pistlerde kullanilmayan (bir tane off road pisti var ama kisitli) her yerde, dag tas dere tepe demeden kullanabilecegin arazi arabalari.

turkiyede fiyatlar pahali oldugu icin yurtdisindan aliyoruz. Sen istediklerini, alacagin modelden beklentilerini ve en onemlisi buna ayirabilecgin butceyi yaz sana alabilecegin arabalari onerelim.

prorc
23-05-2004, 23:23
Deniz kardeşim hoşgeldin.

Hemen dükkanlara gidip, sonra " eyvah " demektense, önce biraz bilgilen, ikinci el ilanlarına bak, ticarethaneden (dükkandan) alacağın aynı malı çok daha uygun fiyata ve daha iyi ilişkiler kurarak alabilirsin...
Bu noktada birşeyi belirtmek istiyorum; << benim param çok, başkası beni ilgilendirmez, ben keyfime bakarım >> diyerek doğruca dükkana girip, koltuk altında bir modelle çıkanlar, kısa süre sonra modelciliğe farklı bir gözle bakmaya başlıyorlar, daha da önemlisi, bu dükkancıları ( ve tabii ki fiyatları ) kışkırtıp, satıcıların dükkana gelenleri $ gibi :) görmelerine ve kısıtlı bütçeleri ile modelciliği yapmaya çalışan birçok kardeşimizin de ( ortaokullu, liseli ) heveslerinin kursağında kalması sonucunu doğuruyorlar( ben buna üzülüyorum ve birçoğunu da bu konularda uyardım )....Yardımlaşmaya çalışan arkadaşlar da derdini tam anlatamıyor, sessiz kalıyor veya bazen de üzücü tablolarla karşılaşıyorlar.

Tabii ki burada kasıt aranmaz, modelcilik de heves işidir ve insan bir an önce başlamak ister fakat benim belirtmek istediğim; biraz daha duyarlı ve bilinçli olalım, sonuçta herkes kazanacaktır.
İfadelerimin sert algılanmayacağını umarak, tekrar hoşgeldin diyorum.

Ps: << acaba sen de mi o öğrencilerdensin >> diye aklına bir soru geldi ise hemen belirteyim ; " neredeeeee ", keşke olsa..... :) :)

<<<<< drive to pleasure and excitement >>>>>

Cydia
23-05-2004, 23:30
Ailemize hoşgeldin Deniz...
Forumda sıkça görüşmemiz dileğiyle...

Unutma;
FoRuMa GiR FoRuMDa KaL!...

axi_welet
23-05-2004, 23:32
deniz abi hoşgeldin.sık sık forumda görüşmek üzere.

FoRuMa GiR FoRuMdA KaL

İku_Rc
24-05-2004, 14:21
sağolun arkadaslar
birde benim bütçem kısıtlı ve biz iki arkadas bu ise hevesliyiz bütçemiz ise yaklasık 200$-300$ arası bir şey ve elektrikli almak istiyorum gecen bir dükkana sordum araba fakat oy uyuncaktı zannedersem 150 milyon dedi ve boyutu baya büyüktü....

Cydia
24-05-2004, 14:37
onroad mı istiyorsun yoksa offroad mı...
offroad istersen t-maxx ile aynı şaseye sahip elektrikli bir araç var 2.el ilan bölümünde..
http://www.rcturkiye.com/ilan/viewad.asp?id=1002100351000086

bütçene uygun.. bi düşün...

İku_Rc
24-05-2004, 14:41
biz onroad istiyoruz barracuda

YoL_GezeR
24-05-2004, 16:14
aramıza hoş geldin deniz form da sık sık görüşmek dileğiyle :)

mhmtg
24-05-2004, 23:29
sağolun arkadaslar
birde benim bütçem kısıtlı ve biz iki arkadas bu ise hevesliyiz bütçemiz ise yaklasık 200$-300$ arası bir şey ve elektrikli almak istiyorum gecen bir dükkana sordum araba fakat oy uyuncaktı zannedersem 150 milyon dedi ve boyutu baya büyüktü....
eger elektrikli alacaksan en az iki pil ve sarz cihazi ile RTR bir araba ve gumruk vergisi, kargo masrafi ile yaziyorum, model istegine uygun bir model.

Tamiya Subaru Impreza WRC 2003 TB-02 RTR 160 dolar
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXFZN4&P=7

Epic 3000 mAh 6 cell pil (2 adet, 1 tanesi ile 15 dakika kullanabilirsin arabani) 36 dolar
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXERB5&P=0

DuraTrax Piranha 6-7 cell charger (sadece 12 volt icin gereken adaptorlerle evde veya araba akusu ile kullanirsin) 20 dolar, bunu alabilirsin baslangicta
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXEHB6&P=ML

yedek salincak (hizli carpmalarda kirilabilir) 9 dolar
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXWB86&P=Z

toplam 226 dolar, bu siparisine 40 dolar civari kargo alirlar, 27 dolar civari vergisi tutar. Sana 300 dolar civarina gelir :)

haydi hayirli olsun :)

nitro_rs4
25-05-2004, 10:18
Deniz ve arkadaşı; Aramıza hoşgeldiniz.

WOLF
25-05-2004, 10:42
Mehmet,
Tavsiye ettiğin konfigürasyonda ESC yok.
Bilgine

mhmtg
25-05-2004, 12:14
Mehmet,
Tavsiye ettiğin konfigürasyonda ESC yok.
Bilgine
onu da sen oner be wolf'um :) ben elektrikli konusunda senin kadar iyi degilim. Hangi esc bu kite daha cok uyar bilmem :)

İku_Rc
25-05-2004, 13:06
yaaa arkadaslar ben ABD ye gidebilirim 4 aylığına ve MHMTG dediki tower şirketi oradaymış...
ozaman ben oradan alırım bana daha ucuza gelir ve Şu ESC ne alabilirim bana bilgi verirseniz sevinirim....