Orijinalini görmek için tıklayınız : TOWER'a Sipariş Verenler
muhammet
13-04-2005, 11:52
herkese selam...
arkadaşlar yeni bir başlık aştım.burada towera sipariş verenler,postalanma tarihlerini yazsınlar.ellerine ulaştığı tarihi yazsınlar.böylece kim ne zaman sipariş vermiş,ne zaman almış,nasıl almış bilgimiz olur..............
ben bu gün yeni bir sipariş verdim.99 dolar +21 dolar kargo.lastik-jant felan.ancak iki cift lastiği reno nevada diye başka bir distiptörlerinden göndereceklerini yazmışlar.iki ayrı paket gelecek herhalde....???
Aynen öyle olacak, yalnız iki paketin gelmesi arasında biraz tarih farkı olabilir...
viaconme
13-04-2005, 17:20
04/12/2005 120$ lik siparis
selamlar herkese.28/03/2005 de kumanda siparişi vermişdim.Toplam 77$ dı.Bugün gümrükten hiçbir sorun yaşamadan çıkarmayı başardım...
ferdinand
13-04-2005, 21:08
Kumandan kaç mhrz? 75mhrz'de problem çıkarıyorlarmış.
mcagis, barsi72 ve ben 1 Nisan da Revo sipariş etmiştik 2' şer tane. Ama hala postadan ses seda yok.
selamlar herkese.28/03/2005 de kumanda siparişi vermişdim.Toplam 77$ dı.Bugün gümrükten hiçbir sorun yaşamadan çıkarmayı başardım...
hadi ya sevindim,hangi ildesin?
Öncelikle 75 mhz frekansı ama adam ona bakmadı bile.Haklısın bu frekansı askeriye kullanıor bildiğim kadarıyla.Bu arada ankaradayım.Olay aynen şöle oldu.Depodan paketi çıkardılar açtılar bakdılar.Bu ne dediler bende gayet saf bir şekilde vallah bilmiorum dedim.Müşterisi olduğum sitenin doğum günü hediyesimiş ucuz fiyata gönderdiler.
Adam paketi inceldi ama bunun üstünde radio yazıor dedi(Tabi ben içimden eyvah çakıyor durumu derken)Birden kendi ağzıyla bu joistick dedi bilgisayar için.Bende yine saf rolünde evet joistick e benzior dedim adam kendi kendine ikna oldu.(o anteni nasıl fark etmedi anlamadım acıkcası...Yalnız kutuyu açıp bakmadı baksa zaten anlardı servolar falan.Kutudan bakarak anladı joistick oldunu :) )Git kaydını yaptır paranı öde çıkar eşyanı dedi.
Neyse arkadaşlar 24 lira gümrük vergisi (bu 100 euronun altındaki eşyalar için fix alınan para anladığım kadarıyla eğer yanılıosam düzeltin arkadaşlar) 1 lira 25 krş da pul parası verdik çıkardık siparişimizi.Gümrükde biraz saf rolü işliyor,bide sanırım bugün şanslı günümdeydim...Sizede bol şanslar vallah ne diyim artık bu gümrük şartlarında.
kumandalara niye karışıyorlar onu anlamıyorum artık
muhammet
14-04-2005, 08:57
siparişim 2 paket...1.pakedi postalamışlar...13-4-2005...
selamlar.. ben ankaradan iki kez sipariş verdim elime geçiş tarihi shiping date den itibaren 27 gün oldu... ik günde confirm tarhini koy yanii bir ay sonraa elinde..
acaba bugun araba siparişi versem 24 ü ne kadar elime ulaşırmı bir mail falan atsam :(
arkadaslar 1 ayda 3 tane sıparıs verdım 112-124-98 dolarlık 3 ude 8-10 gun arasında geldı daha fazla surmedı ama gumrukten gıdıp aldıkk
Arkadaslar bır turlu anlasılamayan bır nokta var,Tower paketı USPSe verdıkten sonra gerısı USPS e baglı(bu arada USPS,paket posta servisidir).Dunya uzerındekı posta trafıgınıde goz onune alırsanız,kıtalar arası,ulkeler arası vs ,yurtdısı-yurtıcı bayramlar posta sırketlerının kendı aralarındakı anlasmalar,vs.Butun bunlar bır araya geldıgı zaman paket elınıze 5 gundede gecebılır 35 gundede,bence zamanınızı bu konuda dusunup sınırlenerek,sıtemlerde bulunarak gecırmeyın,ben ABDye cok daha yakın bır ukede oturuyor olmama ragmen bazen benımde paketlerım gecıkebılıyor,sabırlı olun;)
muhammet
14-04-2005, 16:17
bu sabah az kalsın niyeti bozuyordum.oturdum makinenin karşısına.nerdeyse rcmarta tb evo4 siparişi verecektim.hatta ingilizce yazı bile hazırladım.az fatura kesin,kutuya oyuncak yazın gibilerinden...ama son anda,senin nene gerek evo 4,yarışamı katılcen,pistemi çıkçan,napcen evo 4 dü diye kendimi güç bela ikna etmeyi başardım..(tabi şimdilik...).ve sonunda tt01 i on numara bi rally aracı yapmaya karar verdim...ve rc marta tt01 için universal şaft,alim.ön porya,arka porya,(porya=teker rulmanlarının geçtiği parçalar)titanyum şaft kafaları....felan...
arabam şu anda 40 km hız yapıyor,benim için yeterli.
muhammet
14-04-2005, 16:29
bu arada tower dan ikinci pakedide postalamışlar.....
ben şimdi sipariş versem gelrimi acaba ?????
@traxxas abi baya şanlısın sorması ayıp nerde oturuyosun _?
gelır neden gelmesın kı yane herkesındkı sonucta gelıyorr
ben ıstanbul sarıyerde oturuyorumm
bu gune kadar belkı 1500 dolarlık sıparıs verdım hıc bırındede sorun yasmadım hepsı 8 gun gıbı bır sureede aldılar yanlız yılbasında arkadaslarla bır sıparıs vermıstık onu 35 gunde aldım o kadar :)
ozaman babamı ikna etmeye kaldı dün keşke yassaydınız dün babam alıo du ben aldırmadım :D
bugüne kadar verdiğimiz siparişlerde hiçbir sorun çıkmadan 10 ila 25 gün arasında aldık
30$ dan 200$ arası fiyatlar ile getirmiştik tabi yılbaşından sonra 100 euro sınırından sonra sipariş tutarları biraz düştü ama genede sorun çıkmadan aldık kutunun içinden ne çıkacağına karar vermek tamamiyle gümrükteki memurlar ile alakalı adamın keyfi yerinde ise oyuncak diyor değilse biraz uğraştırıyor ama genede alıyorsun...
***GENERAL***
27-04-2005, 22:34
Arkadaslar artik posta ile koli olarak ne gelirse gelsin 25 YTL depolama ucreti oduyorsunuz. 1 hafta oncesine kadar bu ucret 500 000 TL idi. Yani %5000 oraninda bir artis var.
Bu arada basimdan gecen matrak bir olayi da anlatayim.
Ocak ayinda Tower Hobbies'den siparis verdigim Nitrolu Teknemin TSE belgesini alamadigim icin geri gondermistim. Gecen hafta geri gondermisler gittim aldim. Ne TSE belgesi istediler ne de gumruk odedim. Yalniz 500 000 TL'den 25 YTL'ye cikarilan ardiye(depolama) ucretini odemek zorunda kaldim. Buradan da goruldugu gibi olay sadece gumruk memurunun insafina kalmistir. 3 ay once TSE ve gumruk odenmesi gereken bir mala bugun nedense gumruk odenmesi gerekmemektedir. Ayrica eve gumrukten cekilmis halde (basiniz agrimadan) teslimat yapan DHL, FEDEX gibi kargo firmalari bu 25 YTL yuzunden daha cazip hale geliyorlar.
Fakat ne yazik Tower sadece posta ile gonderim yapiyor.
dhl yada fedex ile yollayan bi yerden bu yol ile getirticek olsanız gümrükle ilgili hiç bir problem olmuyormu yani? onlarda gümrükten geçmiyormu sonuçta?
!Amorfy.BaRoS+
27-04-2005, 22:52
herşey o kadar karıştıki artık neye inanıp neye inanmayacagımı sakın üstüne alınma general baya yazılar yazılıyor neler oluyor walla hiç anlamış değilim :)
1 nisanda parça siparişi verdim bu gün postacı eve getirdi ayakkabı kutusu kadar bi kutu değeri ise 106 dolar idi.
dhl yada fedex ile yollayan bi yerden bu yol ile getirticek olsanız gümrükle ilgili hiç bir problem olmuyormu yani? onlarda gümrükten geçmiyormu sonuçta?
+1111111111
bende bunun cevabını merak ediyorum.
ferdinand
28-04-2005, 00:35
ben de merak ediyorum.Ona göre eğer böyle birşey varsa herkez dhl vya fedex'le getirtmek isteyecektir.
Yazın Amerıkadakı bır arkadasım DHL ıle bana 1/8 kıt gonderdı ve eve kadar geldı.DHL,UPS gıbı fırmalarla daha kolay.Ancak malıyetı cok yuksek.
***GENERAL***
28-04-2005, 01:55
Evet arkadasim sorunsuz eve geliyor. Tecrubeyle sabittir. Ancak DHL, UPS ve Fedex pahali. (Bir kismini gumrukculere yediriyorlar herhalde.)
viaconme
28-04-2005, 08:40
bende t-maxx i hemde rtr fedex ile getittirdim 3 iş gününde kapının önündeydi.....
DHL'nin Türkiye Gümrük Mevzuatına göre yapılması gereken tüm işlemleri yaptırdığını ve gümrük vergisini de ödediğini, o yüzden sizin hiçbir şeyle uğraşmak zorunda kalmadan malın kapınıza kadar geldiğini duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Tüm bu işler için de biraz fazlaca ücret ödemek de normaldir tabii. Ancak General'in yazdığı şeyler de iyice sinirimi bozdu, demek ki bu ülkenin iyice çivisi çıkmış durumda, yazık... :(
muhammet
28-04-2005, 11:13
arkadaşlar...benim anladığım kadarıyla,başımızdakiler vatandaşların yurt dışından alışveriş yapmasını istemiyorlar ve bi sürü zorluk,mevzuat vede ücret taleb ediyorlar...şöyle düşünün...ülkemizde %100 yerli sermaye vede %100 Türk kafası kullanılarak üretilmiş ve dünyaya satılan ne var....çok az şey....şu an vatandaşın ihtiyaç duyduğu,arabadan elektronik eşyaya ve tabi hoby araçlara kadar herşey ya tamamiyle ithal yada ithal parçalar ve ithal sermaye ile Türkiyede üretilmiş....
dolayısıyla vatandaşın parası hep dışarı çıkıyor...zaten yıllardır yaşadığımız ekonomik krizleri ana sebebide bu değil mi??..devlette bunun farkında ama elden birşey gelmiyor...(çünkü iş yapacak,üretim yapacak,dışarı satacak,kafası çalışan çocuklar oyuncak arabalarla oynuyorlar...:lol: )o zaman devlette yapılan ithalata yüksek vergiler koyayım bari burdan kazanayım diyor....mesela...mmy ithal edip satıyorya,şimdi devlet mmy nin ithalatından gümrük vergisi alarak bi kazanıyor + ithal ettiği ürünleri yurt içinde satıp para kazanıyor diye ondan kazanç vergisi alıyor yine kazanıyor + kafadan %18 kdv alıyo yine kazanıyo...bu çarkın içinde irili ufaklı daha bir çok yerden kazanıyor....yani devlet hep kazanıyor...eee şimdi teknoloji ilerledi,iletişim süper,vatandaş internetten ithalat yapıyor....hemde devletin postasını kullanıyor...ortada dönen bi pasta var ama devlet yiyemiyor....olcak işmi bu,biz neciyiz burda diyor ve....son aylardaki, malum zorlukları çıkarıyor........
uzun lafın kısası,biz bu gümrük-posta sorunlarını artarak daha çok yaşıyacaz....
çok uzattım yaw.....
Aslında Muhammet arkadaş doğru söylüyor ama bir kaç nokta varki bunlarıda düşünmek lazım,
Tam tarihini hatırlamıyorum ama Kenan Evren Paşa bir tarihte, Türkiyede model uçak motor fabrikası açılışında bir kurdele kesmişti ve bunu TV de görünce çok mutlu olmuştum ama sonra nedendir bilinmez bu motorlar hiç ortalara çıkmadı.
Başka bir olayda bundan yaklaşık 10 yıl önce çalıştığım bilgisayar firması Türkiyede ilk RAM (Bilgisayar hafızası) üretimini yapmayı denedi ama şirketin önüne o kadar bürokratik engel çıkartıldıki, üretim başlamadan bitti ve yapılan onca yatırıp çöp oldu.
Birileri bizim adam olmamızı istemiyor. Biz kürdan bile ithal etiyoruz.
Gerisini varın siz düşünün.
Diyebilirsiniz ki ya MCD ye ne demeli? Ordada fiyatlar burjuva ölçülerine çıkıyor, oda bizi aşıyor. Ve bu başka bir tartışma konusu
Dr. Mini-Z
28-04-2005, 14:05
MCD konusunda Oki Dokiye katılamayacağım. Sebebine gelince biz niye yurtdışından mal getirtiyoruz yada getirtmeye çalışıyoruz hesabımıza uyuyor diye oralarla aynı paraya alabilelim diye doğru mu doğru ? E mcd nin fiyatları bir FG den veya başkasından daha pahalı değil maalesef ki 1/5 ölçeği diğerlerine göre biraz pahalı dibine bakınca üretici bazında söylüyorum. Yerli üretim yapan birkaç firmayıda küstürüp tutup da ondan sonra benden vergi alıyor devlet bi ton para ödüyorum yakınmalarını anlamıyorum ben.
Kardeşim RC temago mini z için lastik üretiyorsa gider ordan alırım gerekirse % 15 - 20 de yurtdışı maliyetinin fazlasını öderim.
Teknik model yakıt yapmışsa gider ondan alırım varsın olsun.
MCD 1/5 yapmışsa FG getirtmem MCD alırım.
Bunları yaparsam bu sektör gelişir. Yarın öbür gün RCteamgo 1/10 lastiği de üretir 1/10 da üretir. Teknik model yakıtını diğer yakıtların kalitesine getirir. MCD de fiyatlarını elbet daha aşağılara çeker.
Bunları yapmadan kardeşim haksız kazanç var öyle yapıyolar ben yurtdışından getiririm devlet şu kadar vergi alıyor deme hakkımız olmaz.
Saygı ve sevgilerimle.
Arkadaşlar,
Şimdi Ankara Paket Gümrüğünden geldim.
Maliye bakanlığının kararı üzerine 15 nisan tarihi itibari ile koli başına 25 YTL pul parası tahsil etmeye başlamışlar. :eyaaaaa:
Yani General'in daha önce yazdıklarını ben de teyid ediyorum...:mad::mad::mad: maalesef.
Ancak, Gümrük müsteşarlığı Maliye Bakanlığı'na resmen itiraz ederek bu artışın hakkaniyet çerçevesinde olmadığını ve kaldırılması gerektiğini söylemiş. Gümrükteki arkadaş, 1-2 ay içerisinde çok büyük ihtimalle artışın geri alınacağını söyledi.
Eğer çok acil getirmeniz gereken bir şey yoksa, (ve tabii 25 ytl vermek istemiyorsanız) kaldırılana kadar bir iki ay bekleyin bence.
500.000 liradan 25 milyon liraya!!!! Hay :censor::censor::censor:
Anlaşılan, kemiklerimizden iliğimizi de emmeye hazırlanıyor bunlar. Aynen ben de Hay :censor: :censor: :censor: !!!
!Amorfy.BaRoS+
28-04-2005, 16:24
Teknik model yakıt yapmışsa gider ondan alırım varsın olsun.
MCD 1/5 yapmışsa FG getirtmem MCD alırım.
Bunları yaparsam bu sektör gelişir. Bunları yapmadan kardeşim haksız kazanç var öyle yapıyolar ben yurtdışından getiririm devlet şu kadar vergi alıyor deme hakkımız olmaz.
Saygı ve sevgilerimle.
KAtılıyorum...
muhammet
28-04-2005, 17:29
towera 14 te verdiğim siparişin bir kısmı nevadadan gönderdilerdiydi,neveda pakedi geldi,az önce....enteresan......
bu arada yurt dışından getirtme nedenimiz ucuz olmasının yanında yurtiçinde bulamayışımız diye düşünüyorum....ben oto yedek parçacıyım....geçen tt01 için
gelen aliminyum parçalara baktım,ülkemizde bunların alası üretilebilir aslında...konya-bursa-izmit çok daha iyisini güzelini üretir...ama tren çoktan kalkmış,atı alan üsküdarı çoktan geçmiş.....biz çok geç kaldık.......globalleşen dünyada yerimizi alamadık diye düşünüyorum.....ama yinede umutluyum....gelecek 50 yıl Türkiyenin olacak.....
towera 14 te verdiğim siparişin bir kısmı nevadadan gönderdilerdiydi,neveda pakedi geldi,az önce....enteresan......
En geç Illinois'den gönderilenler geliyor. Büyük ihtimalle Champaign County'den Illinois merkeze gidene kadar 1-2 gün, ordan New York toplama merkezine ulaşana kadar 3-5 gün, ordan clearance alana kadar bir 3-5 gün daha geçiyor. Benim 12sinde Illinois'den çıkan pakedim daha bu gün geldi..
Halbuki başka bir firmadan San Fransisco'dan ayın 15'inde gönderilen pakedim 26'sında ulaşmıştı...
Bu bölümde konuyu dağıtmak istemem ama, sevgili Kuzgun beni yanlış anlamışsın yada ben anlatamamışım, MCD klasman olarak çoğunluğa hitap edemiyor, keşke herkesin ekonomik durumu iyi olsada FG yerine, hatta alternatifsiz olarak MCD ürünleri alabilsek. 1/8 veya 1/10 ölçeğe göre 1/5 bizi aşıyor ben onu anlatmak istemiştim. Ben sonuna kadar yerli kaynaklardan tarafım.
benimde 31 Mart'ta gönderilen paketim 26 Nisan'da elime geçti
Bu arada, biraz önce Tower'dan bir mail aldım ve en son yaptığım siparişimin Tower'a geri gittiğini öğrendim. Siparişi "Ground Shipping" ile istemiştim, belki de ondandır. Şimdi Uçak postası ile bir daha sipariş edicem, bakalım ne olacak...
muhammet
29-04-2005, 11:31
"Ground Shipping" nedir baba....
Uçak değil de gemiyle malı gönderiyorlar ve biraz daha ucuz oluyor ama teslim süresi biraz uzun sürüyor. Anlaşılan bundan sonra sadece USPS ile Uçak postası siparişi geçicez...
Üç beş dolar daha ucuz olsun diye Ground Shipping riskine girmeye değmez bence. Ground gönderilenler ordan oraya, şurdan buraya çok fazla el değiştiriyor. Hem pakedin içeriğinin zarar görme ihtimal çok daha fazla hem de çok uzun sürüyor gelmesi. En iyisi USPS air parcel... Bence...
muhammet
29-04-2005, 11:50
okey..okey....hava yolu daha uygun tabi abi ya...acık pahalı ama olsun...
bide çözemediğim bi konu var...rc marttan ems ile gelen siparişe sarı kağıt geldi
postanaye gittim,okuduysanız sorunlar olduydu....towerın paketleri niye direk eve geliyo??...ems---aps gibi bişey galiba...iyadeli tahaütlü (yazamadımya düzgün)onun için belki postaneden almak gerekiyo..imza falan...dün towerdan gelen büyükçe zarf pakedin üstüne 'adrese' diye yazılmış imzalanmış....
towerdan küçüklü büyüklü 4 paket bekliyorum....içim içimi yiyo...postaneye gitmek istemiyorum kesinlikle...o müdüre hanımı tekrar görmekten çok korkuyorum...her gece rüyama giriyor...:lol:
Pakedin eve gelip gelmemesi, büyüklüğüne ve dağıtımı yapacak memurun keyfine bağlı. Zarf ebadında veya küçük (memurun çantasına sığacak büyüklükte) paketler, fiyat olarak da gümrükten muafsa ve faturası maturası herşeyi tamamsa genellikle adrese geliyor. Paket biraz büyükse, veya memurun o gün dağıtacak çok zarfı vs. varsa, ya da üşendiyse, sadece bildirimini getiriyor. Yapabileceğin pek birşey yok yani. :ddd:
o zaman postacıyla arayı iyi tutalım arkadaşlar ...........:)
7sinde gönderdiğim sipariş henüz gelmedi:P
herkes bu konuda yorum yapmış bende yapayım diyorum;
Türkiyede istediğiniz herşeyi üretebilirsiniz, Türkiye geri kalmış bir ülke olsada cebinizde paranız varsa ABDdeki yada Çindeki üreticinin kullandığı tüm makineleri getirir kurarsınız ve istediğiniz herşeyi sağlamda mühendislerinizde varsa öne kopyalar sonrada sürekli gelişen modeller üretebilirsiniz, bu uçakta olur, arabada olur bizlerin kullandığı model araçalrda olabilir, sorun üretip üretememek değil,
asıl sorun pazar, bir motoru yapmak sizce ne kadar tutar? içinde kullanacağınız 2oo gr çelik veya artık nasıl madde bumudur bunun size maliyeti? yada yılda kaç tane satcaksınızda kar edeceksiniz,
ne yazıkki TRnin en büyük sorunu herkesin herşeyi yapabileceğini sanmak, motor tamircisi arabayı üretebileceğini düşünür, inşaatçı ikiz kuleleri inşa edebielceğini vs.
hiçbirşey ne yazıkki böyle değil,
daha öncede aramızda yaşadık dünyanın öbür ucuna çelik demir vs. ihraç ettiğini bilmem kaç milyon dolarlık cirosu olduğundan bahsedenlerin çok temel şeylerden birhaber olduğunu,
milliyetçiliği en güzel savunan ama hiçbir zaman milliyetçi olmayan bir toplumuz, sorarım sizlere yerli üretici %20 pahalı olsun ben ondan alırım neden yabancıdan alıyım vs.
markete gittiğinizde bir çamaşır suyu alırken onun üreticisinemi bakıyorsunuz yoksa fiyatına mı ;) hariçden gazel okumak kolay,
artık hemen hemen her eve bir pc giriyor, yada okullara yaygınlaştırmaya çalışıyorlar 250dolara bile artık bir pc alınabiliyor, devlet öğretmenelre pc kampanyası yapıyor sudan ucuza, ama bir bilgisyar kasası üreticisinin günde en az 10bin tane pc kasası satması gerekiyorki kar etsin, hergeçen gün yaygınlaşan bir ürünün satılamıyor olması ve rakamların net olması yai kar etmek için gereken satış miktarı, neden bir firma girmiyorda sizlerin söylediği gibi model araölar için ekipman üretsin vs.
birde devletin dışa para çıkmaması için sıkı gümrük uralları ve yüksek vergiler uygulaması oldukça saçma, üreticiye destek vereceğine bla bla bla.
benden az eğitimli biri bu ülkeyi yönetiyor sizlere duyurulur fazla şey istemeyin:P
neyse yeterince ülkemizi kuratardık.
Çoğu şeyde haklısın grave ama senden çok daha eğitimlileri de gördük, bu iyi gidiyor gibi şimdi bakalım.
Bir de eve gelme olayı tamamen postacı ile ilgili, cumartesi günü eve gelmişti benim malım ve postacı 3 gündür gelip gittiğini söyledi,sırf bu paket için geldim falan dedi uğraşma diye. Hayati önemli bişey sandı sanırım. :D
muhammet
30-04-2005, 09:25
grave kardeşim....,
sana yer yer katılıyorum....ancak benim bizi şu an yöneten şahıs veya daha önce yönetmiş şahıslarla hiç sorumun yok,onlar beni hiç ilgilendirmiyor.........benim aslında anlatmak istediğim ve üzüldüğüm tek nokta....80 sene sonunda olmamız gereken yerde olamayışımızdır....biz yüzyılın başlarında çok büyük bir savaştan çıktık,evet kazandık ama bizde bittik.......bu bitişin ardından hızlı bir çıkış olmalıydı diye düşünüyorum....önderimiz Atatürk bu çıkışı başlattı aslında....ama onun ardında gelenler olmadık şeylere takıldılar.....gereksiz işlerle uğraştılar.......kimse ülkenin önüne net bir hedef koyamadı....koysada gelenler bu hedefte ilerliyemedi.....yıllarca oyalandık....son 50 yılda dünyada ekonomik,teknolojik ve sosyal anlamda çok ama çok büyük değişiklikler oldu....atı alan üsküdarı çoktan geçti....bizdeyse her gelen kendi atını oynattı....oysa ülkenin önünde net bir hedef olmalıydı...sonra kim gelirse gelsin,görüşü ne olursa olsun bu hedefi gözeterek iş yapmalıydı....bir Almanya...veya japonya gibi....hedef belliydi,yıllar önce konmuştu.....muasır medeniyetler seviyesine çıkmak hatta daha da ileriye gitmek........hedefi şaşmış bir mermiye yapacak pek fazla birşey yok,oraya buraya çarpacak...zaten bizde öyle yapmıyormuyuz.........
yönetimden özür diliyorum....böle yazılar olmucaktı.......grave kardeşimiz yazmış....dayanamadım....bende yazdım........:)
Dr. Mini-Z
30-04-2005, 11:46
Neyse başka platformlarda istediğiniz şekilde tartışalım ama çünkü bu mevzu iki pargaraf yazıdan çok daha derinlere gider.
muhammet
02-05-2005, 11:03
yupi...yupi...yupi...yupi...
az önce evden aradılar.....towerdan 2 paket daha gelmiş........
roadwarrior
02-05-2005, 17:03
hadi hayırlı olsun muhammet abi.İyi gunlerde kullan ,,,
bu arada fotograf ta halı dan arabayı göremiyoruz yaa :) ( Halıyı mı odakladın abi)
muhammet
02-05-2005, 19:59
abi makinam güzel çekmiyo ya....
***GENERAL***
02-05-2005, 22:51
Muhammet arkadasim. Hem yukarida ahkam kesiyorsun hem de Towerdan paketim gelmis diye ziplayip duruyorsun. Eskidan viski icen solcular vardi. Sen de onlara benziyorsun.
Muhammet arkadasim. Hem yukarida ahkam kesiyorsun hem de Towerdan paketim gelmis diye ziplayip duruyorsun. Eskidan viski icen solcular vardi. Sen de onlara benziyorsun.
ben bu ne demek anlamadım? bu arada viski içen solcu lafı güzelmiş:)
muhammet
03-05-2005, 08:49
ahkam kesenler zıplayamazlar veya zıplayanlar ahkam kesemezler diye bi kuralmı var abi.....ben bilmiyom yani....eğer varsa söyleyin banada.....bende ahkam kesmekle zıplamak arasında bi tercih yapayım......
ben yazılarımı ahkam kesmek,bilgiçlik taslamak,hava yapmak,sırf yazmış olmak için yazmak veya kendini göstermek için yazmadım abi.....forumdaki tüm arkadaş ve kardeşlerimin samimiyetine dayanarak o an ki duygu ve düşüncelerimi yazdım.......
şimdi kalkıp burada uzun uzun kendimi savunmak istemiyorum......zaten savunacak birşeyde yok ya.......
ama şukadarını söyliyeyim......ben ne solcuyum.....ne de viski içerim.......
100kmh2sn
03-05-2005, 15:02
Biz HobbyRC olarak herzaman hoşgörüden yana olduk,hiçbir üyemizi kaybetmek istemedik,başka sitelerdeki gibi yanlış yapan,olumsuz birşey yazan bir üyeyi banlamadık,uyardık,sabrettik herzaman..ama bakıyorum birisi ortaya diken atıyor veya yanlış bir kelime söylüyor veya dediği bir şeyin daha sonra aksini savunuyor..tutupda sayfalarca dediki demişki yapmayın..forumda olumsuz birşeymi gördünüz bize bildirin,gereken yapılır,siz yapacaksanızda kelimelerinize dikkat edin ve karşıdaki insanı incitmeden hoşgörü çerçevesinde uyarmaya çalışın..Bir insanı kaybetmek çok kolaydır ama kazanmak çok zordur..Bu konuyu kitliyorum .dikkat etmenizide ısrarla tavsiye ediyorum
Not: Sözlerim herhangibir şahısa değildir,geneledir,hatası olan payına düşeni alsın
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.