PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : P-51D Mustang Parkflyer 1/9 Scale

teote
02-11-2008, 17:57
http://www.airplane-pictures.net/images/uploaded-images/2007-8/6345.jpg

Depron modellerin ucuzluğu,tamirini kolay olaması,Kırımla sonuçlansa bile fazla üzülmeyeceğim gibi nedenlerden bir türlü vazgeçemiyorum.

Yaklaşık 2 yıllık modelcilik/pilotaj tecrübesi sonunda artık bir warbird e sahip olmanın zamanının geldiğini düşünüyorum.
Model olarak İngiliz-Amerikan ortak yapımı II. Dünya Savaşı avcı uçağı P-51D Mustang (Masteng) i seçtim.
Malzeme ,plan ve ön hazırlıklarını tamaladım ve artık yapıma geciyorum.
Planda modelin yaklaşık 750 850 gr arası çıktığı yazıyor.Benim hedefim ise 2X 3s1p pil+Vinil ile toplam uçuş ağırlığını 1 kg altında bitirmek.
Tahmini kanat yükü 34cm2
İlk defa Scratchbuilt denilen yötemi kullanacağım.
Modelin kanat açıklığını 125 Cm olacak.
Malzeme olarak;
1 Tabaka 5mm parke alti şiltesi(Yeşil)
2 tabaka 3mm parke altı şiltesi(Sarı)
850X5mm karbon çubuk.
200x5mm karbon çubuk
5 dk epoxy
60x60mmx5mm kontraplak firewall.
yaklaşık 3x3mtr vinil.
1metre 1mm çelik tel.
4 adet Plastik yeke

Eletronik olarak

50A Super simple Esc
2 adet 3s1p 1800 mah 20C Lipo
4 adet HTX 9 gr (1.6kg)Servo
Corona Synthesized Receiver 6Ch 72(v2)
TR 35-36A 1450kv Brushless Outrunner(2kg çeker)
APC 9x6
4,8V Alıcı pili.
4 adet Linkage Stopper
1 adet HXT T-Connector Parallel Pack lead
4 adet servo uzatma kablosu
1 adet y kablo
Planı inceledim kesimlere başlıyorum.İlerledikce aşama aşama modelin resimlerini ekleyeceğim.

myssba
02-11-2008, 18:18
Tahir hayırlı olsun.
Listedeki ''4,8V Alıcı pili '' niçin?

teote
02-11-2008, 18:25
Tahir hayırlı olsun.
Listedeki ''4,8V Alıcı pili '' niçin?

Teşekkür ederim Mehmet ağabey.50 A üzeri esclerde genelde Bec olmuyormuş.Acemilik işte bana ek ağırlık yapacak.4.8C alıcı pilini servoları beslemek için kullancağım.
Model için 40A da yetiyordu 50 A nın fiyatı uygun geldı onu aldım.

atambay
02-11-2008, 19:04
Çok güzel bir model ve iyi bir ön hazırlık yapıldığı anlaşılıyor.
Keyifle izleyeceğiz ve bir kaç arkadaşımız da bu model ile zehirlenecektir.
Aynı motordan ben de bir tane ısmarladım. 40A ESC ile kullanacağım. Büyük ihtimalle 1 kg civarındaki tüm modellerde hatta 1.5 kg a kadar hiç üzmeden çalışacaktır. Abartılı bir pervane kullanmazsam 40A ESC yeter diye hesapladım. Sizin aldığınız ESC nin BEC özelliği yokmuş. Alıcıyı ve servoları beslemek için AAA pillerden 4 lü paket yaptırabilirsiniz. En az 60-70 gram tasarruf olur.
İki lipoyu sanırım paralel bağlayıp kullanamayacaksınız. Biraz daha yüksek amperli olsa iyi olurdu ama bu da idare eder.

teote
02-11-2008, 19:04
Planı depron uzerine yerleştirerek kesim yapıyorum.Bu yöntem bana daha kolay geliyor.

Fazla özenmeden 4 parça kanat 2 parça yatay ve dikey gövde ve kanatlara v form vermeye yarayan 5mm lik v-former denilen parçayı kestim.Ve gerekli yerleri plandan deprona cizdim.
Kuyruğa 200x5mm karbon çubuk için yuva açtım.

Sümer Yamaner
02-11-2008, 19:19
Mustang denilince dayanamam ben! :) Öncelikle ellerinize sağlık ve başarılar. Umarım keyifle uçuşunu da görürsünüz. Bu uçağa hayranım. :)
Ben yapım tekniği hakkında birşeyler öğrenmek istiyorum. Lütfen cehaletime verin çünkü tüm uçaklarımı RTF-ARF olarak alıp hazırlayıp uçurdum. Bir de kırdıklarımı epoksi ile onardım. Yani yapımla ilgili deneyimim gençlik çağlarındaki klasik balsa inşaatı ile sınırlı. Burada nasıl bir yol izlenecek? Gövde birbirine 90 derece açı ile giren iki profil. Kanatlar da üst ve alt iki yaprak şeklinde. Bunlardan 3 boyutlu bir form nasıl oluşacak? Kanat profili nasıl oşuşturulacak? Biraz ipucu verir misiniz vakit bulabilirseniz? Çok teşekkürler.

teote
02-11-2008, 19:37
Mustang denilince dayanamam ben! :) Öncelikle ellerinize sağlık ve başarılar. Umarım keyifle uçuşunu da görürsünüz. Bu uçağa hayranım. :)
Ben yapım tekniği hakkında birşeyler öğrenmek istiyorum. Lütfen cehaletime verin çünkü tüm uçaklarımı RTF-ARF olarak alıp hazırlayıp uçurdum. Bir de kırdıklarımı epoksi ile onardım. Yani yapımla ilgili deneyimim gençlik çağlarındaki klasik balsa inşaatı ile sınırlı. Burada nasıl bir yol izlenecek? Gövde birbirine 90 derece açı ile giren iki profil. Kanatlar da üst ve alt iki yaprak şeklinde. Bunlardan 3 boyutlu bir form nasıl oluşacak? Kanat profili nasıl oşuşturulacak? Biraz ipucu verir misiniz vakit bulabilirseniz? Çok teşekkürler.
Teşekkür ederim Sümer bey.

Bu işin temelinin zaten balsa insaa tekniği olduğunu düşünüyorum.Balsa inşaa tekniği kavrandığında gerisi geliyor.
Öncelikle ilk defa bu yöntemi uyguluyorum ve uygularken öğreniyorum.
Scratchbuilt nedir tam bilmiyorum ama ben bu yöntemi balık kılçığına benzetiyorum.

Elimden geldiğince resimlemeye çalışacağım.

Kanatlara V formunu daha önce yine forumda ustatlara sormuştum.Egemen bey bu tür kanatların Jedelski kanat olarak adlandırıldığını söylemişti.
İlgili konu linki.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=32380

Gövde olarak plandan bir resim çektim.Ekliyorum.

teote
02-11-2008, 19:53
Abartılı bir pervane kullanmazsam 40A ESC yeter diye hesapladım. Sizin aldığınız ESC nin BEC özelliği yokmuş. Alıcıyı ve servoları beslemek için AAA pillerden 4 lü paket yaptırabilirsiniz. En az 60-70 gram tasarruf olur.
İki lipoyu sanırım paralel bağlayıp kullanamayacaksınız. Biraz daha yüksek amperli olsa iyi olurdu ama bu da idare eder.
Metin ağabey
Ben p51 için
APC 9x6
APC 9x4,8 pervane aldım sanırım çok falza yük bindirmeyecek ESC ye.
Yorumlarda 9x6 APC ile 33A çekildiği yazıyor.Elimdeki piller normal akımda 36A veriyor.yük altında ise max 35Sn 46 A verebiliyor.Ben yinede riske atmak istemiyorum.Paralel olarak 2 lipoyu bağlayıp kullanacağım.Bir sonraki siparişimde 2200 mahlık pil düşünüyorum.
Alıcı pili olarak 1300 mahlık Ni-Mh 4lu dışı sirinkli puntolu pil buldum.Ayrıca yaylı pil yatağı var arada ciddi ağırlık farkı olursa hafif olanı kullanırım diye düşünüyorum

teote
02-11-2008, 23:34
Kanat biraz özen istiyor.Kanat yarına bıraktım.
Gövde inşaatını bitirdim.
Elevator kısmını karbon cubuk yetmedi(Elimdeki karbon çubuğu değerlendiriyorum)bende eksik kalan kısımları balsa cıta ile tamamladım ve epoxy ile yapıştırdım.Düz bir zeminde kalıba alarak kurumaya bıraktım
Dikey-yatay gövdeyi birbiri içerisine geçirdim ve 90 derece açı yapacak şekilde yapıştırdım.
Gövdeye 3. boyutu vermeye yarayan parçaları yine 90 derecelik açı yapacak şekilde yapıştırdım.
Kanat yakınına gelen 8 adet parça kanattan sonra yapıştırılacak.Bu parçaları şimdilik yapıştırmıyorum.

KLL
03-11-2008, 11:52
kuyruktaki çentik nedir? elevatör daha geride kalıyor zaten.

teote
03-11-2008, 12:30
kuyruktaki çentik nedir? elevatör daha geride kalıyor zaten.

O çentik evelator un hareket alanı.Yani resimde kuyruktaki hareketli parçalar kesilmiş halde.Resimde karbon cubuk menteşe yeri gibi görünmüş.

basran
03-11-2008, 12:33
çalışmanızı ilgi ile takip ediyorum gerçekdende benimde hayran oldugum bir model ama henüz acemi bir pilot olduğum için (hatta acemidende öte :) )alttan kanatlı bir modeli uçurmak benim için sadece hayal ve hedef olarak kalıyor ama yinede bu modeli yapmayı isterim (geleceğe ön hazırlık olarak düşünün :D:D ) bu nedenle varsa ve mümkünse planları rica edebilirmiyim sizden çalışmanızda başarılar ve umarım kırımsız ve güzel uçuşlar yaparsınız modelinizle..

teote
03-11-2008, 17:08
Kesilen parçaların kenarlarını sünger zıpmara ile duzelttim.Kesim hataları en aza indirmeye çalıştım.
Kuruk yeterince sağlam gelmedi.Bende planda belirtirmemesine karşın.
5 mm depronu alttan ve üstten 3mm depronla kapladım.
Yeterinden fazla rijit oldu.
Rudder ve evalatorü de kapladım.Rötgen filmiyle menteşe yapıp yerilerine yapıştırdım.
Modelde elektronikler yapım aşamasında yerleştirmeli yoksa çok uğraştırıyor.

Servoları sıcak silikonla yapıştırdım.
Yekeleri taktım pushroad tellerinide yerleştirdim.
Planda direk servoların hornları hareketli yüzeylere yapıştırılıyor.Ben bunun yerine pushroad kullanmayı terçih ettim.

Servolarda zorlama sesi alıyorum bu gece onları halletmeye çalışacağım.

teote
04-11-2008, 14:27
Modelin kanatlarınıda tamamladım.Kanatlara servolar ve menteşeleri yapıştırdım.
Kanatları gövdeye birleştirdim.

Malesef dün geceki kanat yapım fotoğraflarını yanlışlıkla silmişim.

Modelin son hali.

ugurevin_666
05-11-2008, 18:08
kolay gelsin.. gerçekten güzel bir model. Varsa plan linki verebilirmisiniz? Birde kanatları 2tabaka 3mm depronu yapıştırarak yaptınız sanırım bu yöntemin adı nedir? Aradaki kanat profili şeklini nasıl verdiniz?

Sümer Yamaner
05-11-2008, 22:03
Ben de kanadı çok merak ediyorum.
Bu arada aileron servolarını dik değil da yatık koymak daha iyi olur muydu diye düşündüm.
Bir diğer konu da, bugün Tekzen'de 3, 5 ve 6 mm parke altı döşeme malzemesi olarak satılan ürünlere baktım ve bu yumuşacık nesnelerin nasıl olup da böyle şekil alabildiklerine bir kez daha şaştım.

teote
06-11-2008, 00:48
Bilgisayarımı yeniliyorum.Planı yarın ekleyeceğim.

teote
06-11-2008, 00:51
Ben de kanadı çok merak ediyorum.
Bu arada aileron servolarını dik değil da yatık koymak daha iyi olur muydu diye düşündüm.
Bir diğer konu da, bugün Tekzen'de 3, 5 ve 6 mm parke altı döşeme malzemesi olarak satılan ürünlere baktım ve bu yumuşacık nesnelerin nasıl olup da böyle şekil alabildiklerine bir kez daha şaştım.

Sümer bey parke altı şilteleri çeşitli.Sizin bahsettiğiniz metaryel rulo halinde bez gibi birşey mi?
Benim kullandıklarım kapron/depron kadar kadar esnek,Kapron kalitesine yakın malzemeler.ve ebatları 120x60cm.

Bende ilk olarak yatay yerleştirmeyi düşündüm ama 3 mm lik kaprona açıkcası güvenemedim.

Sümer Yamaner
06-11-2008, 01:06
Bez gibi değil de süngerimsi köpüğümsü ama rulo halinde bir malzeme. Demek ki farklı birşeye bakmışım! :)

teote
06-11-2008, 01:18
Bü gün biraz kaplama ile uğraştım.Aluminyum bant ile kanatda denemeler yaptım.Çok güzel köpüge yapışıyor ama aşırı ağır bir metaryal tekrar söktüm.

Bu arada tüm elektroniği yerine yerleştirdim.Kaplama işine bu gece başlıyorum.
Bir kaç resim.

Bu arada yarın plan ile birlikte kanat yapımı ile bir kaç fotograf ekleyeceğim umarım yardımı olur.

teote
06-11-2008, 01:20
Bez gibi değil de süngerimsi köpüğümsü ama rulo halinde bir malzeme. Demek ki farklı birşeye bakmışım! :)

O malzemeyi biliyorum.
Pil alıcı veya yakıt deposunu sarmak için kullanılabilir.Onun dışında kullanılabilir mi bilmiyorum.Belki silte yerine kaplama olarak kullanılabilir ama çok çabuk yırtılan bir malzeme.

teote
06-11-2008, 11:25
Plan

A4 tilled
Letter Tilled
A0 Formatında.(2 dosyayıda A0 formatında yazdırmanız gerekiyor.)

http://rapidshare.com/files/402710189/p51D.rar.html

teote
06-11-2008, 11:39
Kanat yapımını fotograflayamamıştım.
Başka bir konudan bir kaç resim aldım onları ekliyorum.
Sanırım merak edilen konu bu.

Not:Burada dikkat edilmesi gereken.Depron tek tarafa bükülüyor.Diğer tarafta ise kırlıyor..
Eğer bükemesseniz;
depronun bir tarafına paket bandı çekerek şekillendirebilirsiniz.
Daha sonra bandı çıkarmayı unutmayın.

teote
06-11-2008, 16:05
Gövdeyi depronla kaplamaya başladım.
Modelin en uğraştırıcı yeri kaplaması.Özelliklede kuyruk kısmı.
Strafordan gövde şekillendirmek çok daha kolay bence.
Okulla beraber insaa çalışmaları zor oluyor. normalde 3 4 günde uçuşa hazır olabilecek bir model.

KLL
06-11-2008, 16:15
bunun üstünü fiberglass kaplamak lazım. çok güzel olur.

teote
06-11-2008, 16:22
Haklısın Çoşku fiberglass kaplama mükemmel olur.
Sorun şu ki o konuda hiç tecrubem yok.
Model uçarsa farklı bir modelde fiberglass uygulamayı düşünüyorum.tecrübe olması açısından.

Aynı teknikle yapılmış fiberglass kaplı spitfire.

teote
07-11-2008, 20:10
Yapım devam ediyor kaplama neredeyse tamamlandı.
Sanırım bu pazara ilk uçuşu yaparım.

teote
07-11-2008, 20:17
Bu da ev arkadaşlarımın benim modellere ve imalatlarıma bakış açısı..

Sabahın 4 ünde uykudan uyanmış ne yaptığıma anlam vermeye çalılşıyor.
:D

Allahtan bu forumun varlığından haberdar değil heheh.

emo23
07-11-2008, 20:41
tahir eline sağlık.
kafamda canlandıramadıklarımı resimler ile çok iyi anlatmışın.

PATO
07-11-2008, 23:34
Çok güzel gidiyor Tahir, kolay gelsin. Geç kalmış bir soru olacak ama depronla gövdeyi kaplarken kırılmayı engelleyecek yöntemleri uyguladın mı?

teote
07-11-2008, 23:47
Çok güzel gidiyor Tahir, kolay gelsin. Geç kalmış bir soru olacak ama depronla gövdeyi kaplarken kırılmayı engelleyecek yöntemleri uyguladın mı?

Gürman abi
Kırılmayı önleyecek yöntem olarak sadece hamur açar gibi silindir sprey boya şişesiyle halı üzerinde depronu biraz ezdim.zaten tek tarafa çok kolay eğiliyor.Diğer yüzünde ise esneme yok direk kırlıyor.Koli bantıda yüzel bir çözüm ama ben ihtiyaç duymadım.1mm lik balsa levha kadar esnek bir mazleme 3mm sarı köpük.

PATO
08-11-2008, 00:21
Problem olmadığı belli zaten, gayet güzel kaplamışsın. Eline sağlık.

teote
08-11-2008, 00:36
Teşekkür ederim abi.Uçarsa emeğime degecek.Pazar günü hep beraber göreceğiz.

teote
08-11-2008, 11:08
Depron kapalamayı bitirdim.Bu arada Motor mount montajınıda tamaladım.Motor çekiş açısı verilmemiş planda bende uygulamadım. yani açılar 0 derece.

Motor denemesi yaptım.9x6 yerine 8x4 ile deneme yaptım.
1800 mah 3s1p 20 c pil ile 8. dk dan sonra esc deviri düşürmeye başladı.Sanırım gayet yeterli bir değer?

Motor,esc ve pildeki ısı normal gibi geldi bana.Ama esc için ufak bir havalandırma düşünüyorum.

teote
08-11-2008, 11:16
Bu sabah biraz vinil kaplama deneyeyim dedim.
Modelin en güzel yeri(bence) kanatlara, plastik folyo ile kapladım ve siyah-beyaz vinille de trim attım.

Odamı çok fazla dağıtmışım.Biraz temizlik zamanı :)
Allahtan hesap soracak bir eş yok :P

KLL
08-11-2008, 12:47
Bu da ev arkadaşlarımın benim modellere ve imalatlarıma bakış açısı..

Sabahın 4 ünde uykudan uyanmış ne yaptığıma anlam vermeye çalılşıyor.
:D

Allahtan bu forumun varlığından haberdar değil heheh.

hahahahah bakış süper "...o ne lan...?"

teote
08-11-2008, 19:56
Kaplamayı bitirdim.
Model uçuşa hazır.
Eksikler:Canopy-cowling.

Kaplama kabarıyor çözüm önerisi olan paylaşırsa sevinirim.
Resimler.
Elektrik donanım takılı vinil kaplanmış halde ve alıcı pili de dahil modelin uçuş ağırlığı 900 gr..

teote
08-11-2008, 20:04
devam
Decal çalışması

teote
08-11-2008, 20:06
Devam

koka
08-11-2008, 20:32
model güzel görünüyor .uçuşunu merak ediyorum.kırımsız uçuşlar şimdiden

emo23
08-11-2008, 20:39
tahir
motor firewall unu deprona nasıl sabitledin ? epoxy ile mi ?
sence sağlam oldu mu ?

teote
08-11-2008, 21:02
Expoxy ile sabıtledım.
Kontra deprona temas yüzeylerıne ek kopuk attım.Yanı 4 kanattaki temas yuzeylerı 1.5 cm yakın,uçağın en sağlam yeri diyebilirim.

fasfurykua
08-11-2008, 21:08
valla tahir abi ellerine sağlık çok güzel oluyor ama tam bende söyliyecektim motor sanırım kuvvetli bir motor başıma gelen bir olay motor firewall la beraber uçağın burnunu koparmıştı sanırım sağlamlaştırma işlemi yapmışsın, sen zaten yaparsın ama ufak bir tavsiye uçağın uçuşa hazır hali ile canlılardan uzak biryerde tam gaz stop tam gaz stop yapmanı öneririm ellerine sağlık en kısa zamanda bende başlıyacağım.

teote
08-11-2008, 22:27
model güzel görünüyor .uçuşunu merak ediyorum.kırımsız uçuşlar şimdiden

Teşekkürler Naci yarın İlk uçuşu yapaçağım.senin mustang kadar uçar mı bilmiyorum :confused:

valla tahir abi ellerine sağlık çok güzel oluyor ama tam bende söyliyecektim motor sanırım kuvvetli bir motor başıma gelen bir olay motor firewall la beraber uçağın burnunu koparmıştı sanırım sağlamlaştırma işlemi yapmışsın, sen zaten yaparsın ama ufak bir tavsiye uçağın uçuşa hazır hali ile canlılardan uzak biryerde tam gaz stop tam gaz stop yapmanı öneririm ellerine sağlık en kısa zamanda bende başlıyacağım.

Teşekkürler Kağan.
Evet motor çok güçlü tahminimce yarım gazda kalkış,çeyrek yarım gaz arası uçacak.
Motor test ettim.uçağın burnunu neredeyse dağıtacaktı.Bir kaç parça depron+epoxy ve üzerine depron kaplama yaptım.Şuan çok sağlam.

Bu arada ESC için yaptığım küçük soğutma kanalı

PATO
09-11-2008, 00:06
...Kaplama kabarıyor çözüm önerisi olan paylaşırsa sevinirim....
Fön makinasını kabaran yerlere tutarak gerdirebilirsin. Hatta önceden iğne ile kabaran yerlere küçük delikler açarsan daha kolay olur. Ancak kaplamanın altı köpük olduğu için dikkat et çok fazla ısınmasın.

teote
09-11-2008, 14:34
Toplam 3 kişi.(1 i meraklı,2 si pilot) yeni uçuş alanımız ASU kampusundeydik.

Öncelikle yeni alan mükemmel.
Uzun zamandır ilk defa bu kadar zevk aldım.
Giriş çıkışlar kontrol altında olduğundan izleyici kitlesi yok.Her yer dümdüz,ağaç yok ve uzunca geliş-gidiş li 4 adet yol bulunmakta.
Tahminim yol farkında olmadan yapılmış ama hoş bir tesadüf hakim rüzgar yönü aynı yönde.

Modeller:
P51D Mustang
Morback F3P
Walkera 52

Resimdekiler Soldan sağa
Tahir,Yakup,Emrah

koka
09-11-2008, 14:41
benim mustangtaki motor bunun yanında vızıltı kalır .o motorla bile çok zevkli uçuşlar yaptım,umarım seninkilerde çok zevkli olur.video yokmu?

teote
09-11-2008, 14:43
benim mustangtaki motor bunun yanında vızıltı kalır .o motorla bile çok zevkli uçuşlar yaptım,umarım seninkilerde çok zevkli olur.video yokmu?

Video yükledim ama daha aktif hale gelmedi ekleyeceğim birazdan.

teote
09-11-2008, 14:58
Video:
Görüntü kalitesi için kusra bakmayın.Güzel bir video kamera almamın zamanı geldi sanırım.
Modelde Ufak CG ve trim ayarlaması gerekti.Sonraki uçuş ayarlamalardan sonra daha stabil ama video yok.

Bu arada ilk altan kanat tecrübem.
http://www.youtube.com/watch?v=FGrtltDVZks

FGrtltDVZks

Metacafe linki

http://www.metacafe.com/watch/1986679//

PATO
09-11-2008, 15:37
İlk alttan kanat denemen çok başarılı uçmuş olmuş Tahir, eline sağlık. Model de yeterince büyükmüş, rengine rağmen havada kolay seçilebiliyor.

koka
09-11-2008, 16:12
kutlarım :) güzel uçmuş

emo23
09-11-2008, 17:23
tahir tebrikler... güzel uçuş olmuş. ;)

atambay
09-11-2008, 17:39
Çok güzel uçmuş. Hesaplar tam oturmuş anlaşlan. Eline sağlık.

myssba
09-11-2008, 19:18
Tahir, eline sağlık. Emeklerinin semeresini aldın.
Güzel uçmuş, İyi pilotaj:)

teote
10-11-2008, 23:17
Güzel yorumlarınız ve tebrikleriniz için teşekkür ederim.
Bir projeden daha anlımın akıyla çıktığım için çok mutluyum :)

Ayrıca yardımını esirgemeyen abilerime teşekkür ederim.

teote
16-11-2008, 17:07
Alttan kanata iyice alışmaya başladım.Bu modelde tecrübe kazandıkca model dahada hoşuma gidiyor.

Tahminim Aksaray ve benim için uçuş sezonu bitti.Güneşli olmasına rağmen titrediğimi hissettim.Zaten videoda ki sert komutlar anlaşılıyor tamamen istem dışı :)
P-51D Alçak geçiş Çalışmaları...

p2gLXcpnixs

Vimeo Linki
http://www.vimeo.com/2257256

Bu arada Kıramadığını arkadaşlarınız modeli kullanmak istediğinde verdiğinizde model,vermediğinide ise arkadaşınızın kalbi kırılıyor.

Ben modelin kırımını tercih ettim :confused:

Morback in son Uçuşu toplam 8 sn sürdü.

emo23
16-11-2008, 17:17
tahir
geçişler harika olmuş. modelede diyecek bir şey yok zaten. ellerine sağlık...
fon müziği zevkini belli ediyor :)
gerçek mustang seside renk katmış video ya, iyi montaj ;)

evde tıklalı kaldığım bu pazar günü güzel göz zevki yaşattın bana. teşekkürler.

atambay
16-11-2008, 18:38
Mustang görüntüleri nefis. Ne varsa ölçekli modellerde var.

Sümer Yamaner
16-11-2008, 18:54
Temel kurallarımızdan birisi, başka bir arkadaşımızın modelini uçurmamaktır. Böyle bir talebin hiç gelmemesi gerekir. Çünkü en deneyimli arkadaşlarımızın bile kırım olasılığı hep var. Ancak model sahibi, daha deneyimli bir arkadaşından, modeli test etmesini, trimlerini kontrol etmesini vs talep ederse kabul edilebilir böyle birşey.
Açık konuşmak gerekirse ben arkadaşımın kalbini kırmayı tercih edebilirdim...
Modelcilik, hele ki uçucu modelcilik önemli bir disiplin ve kendine hakimiyet gerektiriyor. Hatta belki de aynen gerçek havacılıkta olduğu gibi katı kurallarla çalışmak daha doğru olur. Gerçek uçağınız olsa ve lisansı olmayan bir arkadaşınız "bi tur versene" dese ne yaparsınız?? :)

aozgen
16-11-2008, 19:04
Sümer Bey mükemmel ifade etmişsiniz.
Tahir Bey motorlu model geçici bir hevesmiydi?İlk uçuşunu takibettik sonra birdaha sesi çıkmaz oldu garibin?

teote
16-11-2008, 19:46
tahir
geçişler harika olmuş. modelede diyecek bir şey yok zaten. ellerine sağlık...
fon müziği zevkini belli ediyor :)
gerçek mustang seside renk katmış video ya, iyi montaj ;)

evde tıklalı kaldığım bu pazar günü güzel göz zevki yaşattın bana. teşekkürler.

Güzel Yorumun için teşekkür ederim Emrah. :D

Mustang görüntüleri nefis. Ne varsa ölçekli modellerde var.

Görüntüleri beğenmenize sevindim Metin abi. Ölçekli farklı bir tutku sanırım.

Temel kurallarımızdan birisi, başka bir arkadaşımızın modelini uçurmamaktır. Böyle bir talebin hiç gelmemesi gerekir. Çünkü en deneyimli arkadaşlarımızın bile kırım olasılığı hep var. Ancak model sahibi, daha deneyimli bir arkadaşından, modeli test etmesini, trimlerini kontrol etmesini vs talep ederse kabul edilebilir böyle birşey.
Açık konuşmak gerekirse ben arkadaşımın kalbini kırmayı tercih edebilirdim...
Modelcilik, hele ki uçucu modelcilik önemli bir disiplin ve kendine hakimiyet gerektiriyor. Hatta belki de aynen gerçek havacılıkta olduğu gibi katı kurallarla çalışmak daha doğru olur. Gerçek uçağınız olsa ve lisansı olmayan bir arkadaşınız "bi tur versene" dese ne yaparsınız?? :)

Sümer Bey yazdığınız her kelime çok doğru.Çok güzel ifade etmişsiniz.Katılmamak imkansız.

Bu model birazda sonraki daha değerli modeller için bir diyetti.Yani kurban ettim.Artık kimsenin ver bir tur atayım diyeceğini sanmıyorum.
Bu arada kırılan model mustang gibi yazmışım.Kırılan model Morback F3P
Zaten morbback snaproll denemelerim sonucu mıyadını doldurmuştu.

Çok keyifli bir model CNC kesim ve Karbon destekli aynı modelden tekrar yapacağım.

Sümer Bey mükemmel ifade etmişsiniz.
Tahir Bey motorlu model geçici bir hevesmiydi?İlk uçuşunu takibettik sonra birdaha sesi çıkmaz oldu garibin?

Ahmet bey,
Patlar motordan hala vazgeçmiş değilim.Model şuan Osmaniye'de yani yanımda değil.
Üniversitede oluşum ve arabamın olmayışı gibi sebeberle patlar motor uçuşları gelecek seneye kadar erteledim.Hem bu arada yeni kumandaya alışma biraz daha pilotaj geliştirmek istiyorum.Açıkcası patlar motor biraz korkuttu beni hazır olmadığımı hissettim.(Çevredeki insanlara, hayvanlara ve kendime zarar verme açısından)(Co-pilotumun Boeing gibi tecrübeli bir pilotun olmasına rağmen çekindim)
Kumanda hakimiyetimi patlar için yeterli olduğunu hissettiğimde classic trainer tekrar gök yüzü ile buluşacak.

clyz.wr
11-01-2009, 23:13
Merhaba

Gerçekten çok başarılı tebrik ederim, kırılması üzücü ama olsun arkadaşınızda anlamıştır böyle bir isteğin doğru olmadığını :)

Kolay gelsin

teote
18-01-2009, 10:54
Merhaba

Gerçekten çok başarılı tebrik ederim, kırılması üzücü ama olsun arkadaşınızda anlamıştır böyle bir isteğin doğru olmadığını :)

Kolay gelsin

Teşekkür ederim.
Açıkcası pek anlamışa benzemiyor.P51 i derin derin incelerken yakaladım bir kaç sefer.
Mağdem ilgisi var modelci yapmak gerekir diye düşündüm ve uçuşundan çok menun kaldığım mavi mantarın tekrar imalatına başladım.

environs
04-06-2009, 17:36
merhaba.

RC heli den Yiğenimin isteği doğrultusunda Uçak yapımına başlıyacağız. Çalışmalarınız çok güzel.

İnternet üzerinden Mustang planları buldum.ancak daha önce hiç uçak deneyimim olmadığı için parçaları ayrılmada problemler yaşıyorum.

Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

iron_eagle
04-06-2009, 17:59
Hiç uçak tecrübesi olmadan mustang i yaparsanız, ilk düşüşte bu sefer de parçaları toplama derdine düşebilirsiniz.
Biraz sert bir tepki farkındayım ama mustang en azından ikinci uçağınız olsun lütfen. Önce yakışıklı bir trainer toplayın.