Orijinalini görmek için tıklayınız : rc martta sorun..acil yardım..
muhammet
14-04-2005, 17:36
.
Evet ilk defa rcmarttan sipariş veren kullanıcıların başına gelen bir durum...
Rcmart ilk siparişlerde müşterinin adresini doğrulamak için kanıt ister.(su faturası,elektrik faturası gibi.)Yapman gereken sipariş verirken kullandığın adresin yazılı olduğu bir faturanın üzerine sipariş numaranı(üstte yazan "Order no") yazarak fax veya e-mail olarak göndermen.
Önce kırtasiyeden fotokopileyip faxlamıştım.Fakat order noyu yazmadığım için ikincisinde order noyu yazarak tarayıcıdan geçirip e maille yollamıştım.
Tam onu sorucaktım ki unutmuşsun. Gönderince ancak yarın işleme koyarlar çünkü measi saati bitti HongKong'da.
Neyse ki sadece bir kerelik böyle.Daha sonra sipariş vermek çok rahat oluyo merak etme...
Ben infernoyu rcmarttan sipariş ettim. 310 dolar araç+ yol parası vs vs 440 dolar tuttu.Geldiğinde üzerinde 50 dolar yazıyodu . 500000TL verip alıp kargomu çıktım bir sorun da çıkmadı.
Enforcer
14-04-2005, 20:00
O siparisin muhtemelen arac olacagi icin kapina getirmez...
ben ilk kez siparişi towera verdim.100 dolar bişeydi.postacı pakedi kapıma getirdi.yani diyorum ki rc mart a 300 dolar sip.verdim diyelimki.üstüne 50 dolar yazacaklar ya.yne kapıma getirir mi postacı..??Eğer kutu 700 gramdan hafif ve boyutları boy/en/yüks. olarak ortalama 20/15/15 den küçükse kapına gelir. Aksi takdirde gelmiyo.
Dr. Mini-Z
15-04-2005, 09:18
600 GR olsa dahi şayet EMS ile sipariş verirseniz mutlaka gümrükten alıyorsunuz.
Bilginize.
EMS oldugu için kapına gelmez gümrüğe gidersin
Dr. Mini-Z
15-04-2005, 11:27
En basit örnek 20 dolarlık sipariş EMS le geldi gümrükte
100 dolarlık sipariş normal posta kapıya geldi.
Daha 10 dakika önce
Cumartesi pazar Rcmart çalışsa dahi posta şirketi çalışmıyor.Bu yüzden geçikebilir.Diğer neden de 2 . siparişteki mal ellerinde yoksa onu temin etmek için bekliyo olabilirler.Benim siparişim 3-5 günde anca postaşanmıştı. Bu arada gümrükte vergilendirme çıkmayacak. Eğer gümrüğe gelirse sadece pul parası gibi 20 -30Ytl arası değişen para ödeyebilirsin ama kesin değil onu söyliym.
@Kuzgun: Abi ben ems ile lastik jant siparişi vermiştim kapıya kadar geldi bu nasıl oldu şimdi?(480 gramdı ağırlığı)
omer_yildir
17-04-2005, 11:51
rcmarttan hızlı postayla tb evo4 sıparıs verdık kutu dırek eve kadar gelmıstı ...:) (450 dolar)
viaconme
18-04-2005, 12:30
ems dışında nasıl hangi ol var ?
Biraz gecikiyo işte benim de 3-5 günde postalanmıştı anca pakedim. Gelir merak etme:)
viaconme
18-04-2005, 18:14
ems den baska hangi yontem var
viaconme
18-04-2005, 18:15
rcmart ta ....
viaconme
18-04-2005, 18:23
tesekkurler....
bende siparis verdim de ems en hizlisi gorundu onu isaretlemistim
arkadaşlar pakediniz gelince bizi de haberdar edebilirmisinz gumrukte ne oldu falan gerçi rcmart düşük faturayla getirtiyodu sanırımda neyse
viaconme
18-04-2005, 19:23
cuma günü... sanırım bugün yarın gönderirler.... tower dan da vermiştim...04/12/2005 tarihinde verildi
viaconme
18-04-2005, 22:15
:) gelicek ama buluşmaya yetişsin istiyordum o kötü oldu...
viaconme
19-04-2005, 08:53
siparişim verilmiş kargoya.... darısı size...
viaconme
19-04-2005, 09:13
http://app1.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp?mail_type=ems_out
rcmart için EMS takibini yapabilirsiniz...
viaconme
19-04-2005, 10:36
Tamiya (#56511) Track Truck Multi-Function Control Unit (parça )
arkadaşlar bu rcmart da gümrük ile ilgili bir sorun çıkmıyo anladığım kadarıyla doğrumu tower da sorun çıkıyo ya ondan sordum yani rcmart dan gönül rahatlığıyla sipariş verebilirbiyim 600-700 milyonluk...?
hiç öyle güvenmeyin
gümrükte gazete küpürü var biri sikayette bulunmus onun yüzünden kıllanıyorlar
viaconme
21-04-2005, 11:44
http://app1.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp?mail_type=ems_out
buradan kontrol edilmiyormu
viaconme
21-04-2005, 12:44
benimkiside 19 nda ola çıkmış demek daha bekliyecez...
ems işaretlediğim paketim,16 nisanda uçağa binmiş ve honghong tan ayrılmış.ne zaman elime geçer acaba...?? bilgisi olan var mı...???
Benim Ems ile yaptığım alışveriş 1 haftada falan elime geçmişti. Sana da bu süreye yakın gelir herhalde.Bu arada ben de arabaya birşeyler ısmarlamıştım, normal postayı işaretlemiştim. 6 sında yola çıktı dün geldi. Fakat postayı eve getirmek yerine kağıt bırakmışlar. Sonuçta benim postahaneye gitmem gerekti. Gittim gitmesine ama pakedi alamadım. Babamın adına geldiği için onun gidip alması gerekiyomuş. Bu sabah aldık. Bilginiz olsun.
EMS ile istemiş oldugun için muhtemelen 7 gün sonra paket kagıdı eline gelir.gümrük posta ya gider alırsın
drift araba ve drift lastikler mevcut
web siteme girerseniz satıstakileride inceleye bilirsiniz
drift araba var lastikler gelecek
viaconme
23-04-2005, 22:11
paketim gelmiş bugün postaneden kağıt gelmiş.... p.tesi igdip alıcam
viaconme
24-04-2005, 17:17
20 sinde gönderdiler c.tesi kağıt geldi p.tesi almaa gidecem
ilginç ya hiç olmayan sorunlar sana olmuş.Ayrıca 100 euro üstüne vermem geri gidecek demesi de cabası.Fatura mı çıktı yoksa kutunun üzerine kağıt mı yapıştırılmıştı?
Enforcer
26-04-2005, 18:16
Peki 2 paket gelmeseydide tek paket gelseydi 97 dolarlik ozaman sorun cikmayacakti dogrumudur?
Cok orjinal arkadaslar var gumrukte calisan.Demek sizden soz aldi bi daha internetten alisveris yapmicaksin diye,daha neler duyacagiz bakalim.
Her sey bi yana gecmis olsun...
Tekrar siparis vermeyi dusunuyormusunuz mesela internetten?
3. dünya ülkesinde yaşamak dedikleri bu işte. Çoğu kez gümrük memurlarının 3. sınıf davranışlarına maruz kaldığım sürelerde , taman lağn açtırıcam beyanname vericem parasıda neyse demek geldi içimden ama sonra o malın tse 'ye gidiceği sonra içinin açılacağı vs.. gelince ( benim bildiğim öyle , yanlış olabilir ) aman abi muhabbetlerine devam ettim. O bir daha getirtmicem sözlerinden de çok verdim. En sonunda lanet olsun dedim , ya yurt dışına çıktığımda kendim alıyorum yada amerikada bir arkadaşıma yollatıyorum , gelirken elinde getiriyor yada türkiye'den.
Yurdum insanı işte naaparsın:ühühü::ühühü:
Ne demek "100 Euro üstü, veremeyiz geri göndermemiz lazım" yahu....
Geri göndermek diye bir şey yok bi kere... 100 Euro değil 100 milyon Euro bile olsa, gümrüğünü, vergisini, harcını neyse öder sokarsın.
Kanun konuşur elbette, ancak herkese eşit konuşur. Kanun 100 Euro'nun üzerindeki pakedi sokamazsın diye birşey de söylemez ayriyeten.
Buradaki problem 2. pakede ait faturanın olmaması. 2 ayrı paket getirtirken tek fatura ile gelmemesine özen göstermeniz lazım. Gerekiyorsa firmaya mail filan atıp, her paket için fatura düzenlenmesini istemelisiniz. Faturasız pakedi gümrükten geçiremezsiniz.
Saygılar
Ayrı ayrı gelen paketlerde (faturaları da ayrı ayrı kesilmişse eğer) "Toplama bakarız" diye birşey sözkonusu olamaz. Her gönderi kendi bedelinde değerlendirilir. Tabii faturasız gelen pakedin gümrükten geçirilmesinde sorun çıkması normal. Birdahaki siparişlerde, bilhassa da birden fazla paket getirtiyorsanız, her paket için ayrı ayrı fatura düzenlenmesini özellikle belirtin. Binlerce paket bile gelse, faturaları ayrı olduğu sürece dediğim gibi, her paket kendi değeri üzerinden işlem görürü. Hepsi senin adına gelmiş, toplamını alırız diye birşeyi söyleyemezler.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.