Orijinalini görmek için tıklayınız : Spirit Resurrection v1.0
Redfin in planöre başlamasını sağlayan uçağı spiritin kanatlarını,bir yolunu bulup iç etmiştim. Gövdesini halletmişti çünkü :) Geri vermeyede niyetim yok buradan açık edeyim artık. :cilgin:
Aklımda uzun süredir olan bir projeye başladım. Bu kanadı kullanarak, en azından kendi kanadımı yeniden tasarlayana kadar, bir gövde tasarladım. Bu gövdeyi çizerken 2 metre sınıfı planörlerden çok f3j sınıfı performans uçaklarındaki orantılardan esinlenerek çalıştım. biraz balsa topzu yutarak hoşuma giden bir gövde elde ettim. çizmlerini google sketch de yapmıştım yine. işte bitmiş gövde ve üzerindeki hazır kanat. amaç 2 metre sınıfı,hafif, yamaçta az rüzgarda uçabilecek 2 kanal bir uçak yapmaktı. orta boy servo kullanacak. Beklediğimden hafifi çıktı.
Ben de dün akşam tam kanatları geri istesem diyordum :D
Şaka bir yana güzel planör olmuş, nasıl olsa beraber uçuracağız, ha sende durmuş ha bende ne fark eder. :) Ellerine sağlık.
teşekkür ederim. fark ettimki aslında bu kanatlar epey genişmiş. yani seni uçağın hızlı uçuyor olmasının nedeni gövdesinin aşırı ağır olmasıymış. şimdi ben bu gövdeyi elyaf ile kaplayı epoxy leyeceğim. epey sağlam ve hafif olacak. bu sayede azıcık rüzgarda bile tepede uçurabilirim. düzlükte ise rahatlıkla çekip fırlatırız.
---
evet ne fark eder. o yüzden bende dursun :D zaten benim uçaklarıda siz düşürüyorsunuz :D :P
:D zaten benim uçaklarıda siz düşürüyorsunuz :D :P
Ne farkeder, ha sen düşürmüşün ha ben. (Hoş ben senin hiç bir uçağını düşürmedim şimdiye kadar, arabaya çarptım sadece :) )
Zaten biliyorsun düşecek uçak havada durmazmış...
adamın arabasını çizdik yahu :D
videoyu izledinmi? muhabbet süper :)
kanadın üzerindeki çıkartmalar habire kalkıyor, söksem, acaba o beyaz malzeme desen için kaplama filmini tutarmı? yada erimeden dayanırmı kısa süreli ısıya?
Isıya fazla dayanacağını zannetmiyorum kanadın. Firar kenarı tarafında küçük bir bölgede deneme yapabilirsin. Deforme olacak gibiyse filmden vazgeç. Çıkartmaları pritt ile yapıştır bence daha iyi olur.
evet deneme yapmalı önceden .olur ise ne ala olmaz ise bir başka çözüm gerekecek.
kuyruktaki hareketli yüzeyi büyüttüm yetersiz gelebilir diye.
Tip olarak spirite çok benzemiş yine.. Hakikaten resurrection olmuş. Umarım güzel uçar.
bence güzle uçar. keşke aileron koyabilme olanağım olsaydı. yeni kanat yaparsam o zaman koyacağım. spiritten daha ince olduğu kesin ama.
Ben THK Cessna'sına kaplama filmini ütü ile yapıştırdım. Büyük ihtimalle sizinkinde de sorun çıkmaz.
bu köpük değil ama. değişik bir plastik yüzey.
Ben eritir diye düşünmüştüm. Kenarda bir yerde denedim. Sonra kaplamayı kaldırıp altına baktım erime olmadığını görünce giriştim. Plastik türü birşeyse daha dayanıklı olmalı köpükten.
uçağı bitirdim. iki kanat arasına bir adaptör parça üretmem gerekti çünkü orijinal wingjoiner kanadı ait oldukları gövdedeki yuvaya açılı girecek şekilde tutuyor. bede sanki arada gövde varmış gibi bir parça ürettim. üzerini kapladım.
kanat için dovel çıta ekleyeceğim ve servoları takacğaım hepsi bu.
işte son fotoğraflar. ağırlık merkezi kanadın altında biryerde,boşken. sanırım servo ve pil yerleşimi ile fazladan ağırlık eklemek gerekmeyecek. :fisdua:
iron_eagle
10-11-2008, 17:56
coşku abi inanılmaz çekici bir planör olmuş uçurmak için değil odama asmak için alırdım şu aleti senden
Çok güzel olmuş Coşku. Bu hafta sonu uçuruyor muyuz?
coşku abi inanılmaz çekici bir planör olmuş uçurmak için değil odama asmak için alırdım şu aleti senden
güzel sözlerin için teşekkür ederim. şu haliyle satılık değil. kendi tasarımım olan bir balsa kanat inşaa ettikten sonra düşünürüz. Bu kanatlar ile test edeceğim. üzerindeki kanatlar redfin in eski uçağına ait. yavaş uçabilecek bir profil yapısı var. albatrosunki gibi biraz kalın. ben ise yeşil kanatlı prototip v2.0 planörümdeki ince yapılı kanadı uygulayacağım sanıyorum. o kanadı denedim ve süzülüşte çok başarılı olduğunu gördüm. yapısal hatalarını giderdim plan üzerinde. tekrardan çieceğim o kanadı. uyum sağlayacağını düşünüyorum bu ince gövdeye. gövde ince ama ince kumaş ve epoxy kaplı. üzeri astar macunlu. hafif ve sağlam oldu. zayıf halka kuyruk dikmesi. kırılırsa orası kırılır. çünkü ince uzun.
Redfin, bir mani olmaz ise uçururuz neden olmasın? Kanca da takarım belki.
yanlız bana wingjoiner lazım aluminyum yada karbondan. senin joiner sende kalmış olmalı zamanında. aynı çapta karbon boru kullandım ama güvenemiyorum. lastiğe gelmez diye korkuyorum.
rosemodel
11-11-2008, 00:26
Coşku Abi Ellerine Sağlık. Orjinal bir model çıkmış. Uçuşuda düzel olur düşüncesindeyim profilden dolayı.
Orjinal joiner'ı evde bir yerlerde olmalı. Bir bakayım, bulursam getiririm.
İmpulse'ın joinerları da 8 mm'ydi. Alet çantamda duruyor olmalı. Boyu kaç cm?
19 cm olması lazım şu haliyle. eskisi daha uzundur. çünkü 5 cm filan arada uçak gövdesi vardı.
http://www.vimeo.com/2449862
işte ilk test videosu. rüzgar çok az. hafif bir eğim var. uçağın süzülüşü oldukça yavaş. gövde hafif olduğundan uçağın karakteride affedici. ancak, hız azaldığı zaman tutunma problemi yaşıyor kanatlar. zaten orijinal ağır gövdesinde de egemen in yaşadığı bir kaza da böyle olmuştu.
gövde tasarımım başarıya ulaştığına göre sıra bir önceki prototip uçağın kanat panellerini bu gövdeye adapte etmeye geldi.
bunun sonucunda hafif, sağlam, kolay uçan, ancak düşük hızı pek sevmeyen, irtifayı ise iyi kullanabilecek 2 kanallı bir uçak elde edeceğim.
video için özgür e teşekkür ederim.
IAMTHELAW
09-12-2008, 18:09
Coşku bu yamaç hangi yöne bakıyor, kuzey? güney? Gözüme hoş göründü. Yeterli rüzgarda iş yapmaz mı acaba?
recepcyln
09-12-2008, 22:20
Oykun rüzgar yamaca kuzeydoğu istikametinden gelirse iş yapabilir ancak küçük uçaklar için daha uygun gibi.
eğer yamaç diyorsanız benim deneme uçuşu yaptığım bir yer vardı çayyolunda. burasıise yamaç için uygun değil. belki fırtına eserse sabit hızda olabilir :)
v1.5 versiyonu uzun bir aradan sonra tamamlandı. :eeeeyoo:
kanat 1.95 metre. aileronlu. dbox yapısında. tamamı balsa. toplam uçuş ağırlığı 700 gr civarı. daha hafif yapmak mümkün. ancak uzun ömürlü olabilrsin diye gövde ve kanat yarısı elyaf kaplı. kullanılan balsa yumuşak türde değil. bunlar olmasaydı 50 60 gr kadar hafif çıkacaktı.
resimler ekte.
IAMTHELAW
11-02-2009, 19:42
Coşku bakıyorum sende kendini benim favori rengimin dayanılmaz cazibesine kaptırmışın :)
Pek şık görünüyor. Senin son yaptığın uçaklar hakkaten çok güzel oldular.
Bundan sonra ilk yaptığın uçakta kanadı lastikli sistemden kurtar. Vidalı sistem denemesi yap. İnan çok basit ben sana taktik verebilirim. Uçak daha da estetik olur. Sürtünmeyi felanda minimuma indirirsin.
neden olmasın oykun? herzaman gelişime açığım. kaplama işini çözdüm doğru. beğendiğine sevindim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.