PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 euro sınırı

carpediem
15-04-2005, 15:07
yurtdısından 100 euro altına eve kadar geliyor ya da postaneye gidip alınabiliyor. peki bu sınırın üstüne ne tür bi muamele soz konusu. modelcilige pratikte yeni başlıyorum daha dogrusu baslamak istiyorum ama uzayan ve bazı forumlarda yüzlerce dolar verdikleri modellerden gümrük saçmalıkları yüzünden vazgeçip gümrüğe hibe eden insanlar görüyorum. rtr bi model siparis etmek istiyorum ve 300 $ + posta vs civarı sizce bilgileriniz ve tecrübelerinize göre en kötü ne olabilir? :confused:

oki
16-04-2005, 09:14
daha önceki başlıkları okursan bilgi sahibi olabilirsin...

HPIR40
16-04-2005, 10:58
en kötü vergi , TSE,beyanname ve gümrükçü masrafları ile beraber bir o kadar daha para ödersin

carpediem
17-04-2005, 12:15
peki bu vergi ne kadar? maliyetin yuzde kacı ya da sabit bi fiyatı var mıdır?

mania_rc
17-04-2005, 13:18
peki bu vergi ne kadar? maliyetin yuzde kacı ya da sabit bi fiyatı var mıdır?Walla arkadaşım kesin bişey söylemek yanlış olur çünkü herşey değişti kanun olarak ve her yerde yapılan muamele farklı. Sen illa alıcam diosan herşeye hazırlıklı ol derim sana. Burda ne olacağı belli olmaz...

carpediem
17-04-2005, 23:30
devletim devletim canım devletim sınırların içinde bir kanun var ama uygulama bölgende memurunun kanunu geçiyor canım devletim :cool:

***GENERAL***
28-04-2005, 01:57
Arkadaslar artik posta ile koli olarak ne gelirse gelsin 25 YTL depolama ucreti oduyorsunuz. 1 hafta oncesine kadar bu ucret 500 000 TL idi. Yani %5000 oraninda bir artis var.
Bu arada basimdan gecen matrak bir olayi da anlatayim.
Ocak ayinda Tower Hobbies'den siparis verdigim Nitrolu Teknemin TSE belgesini alamadigim icin geri gondermistim. Gecen hafta geri gondermisler gittim aldim. Ne TSE belgesi istediler ne de gumruk odedim. Yalniz 500 000 TL'den 25 YTL'ye cikarilan ardiye(depolama) ucretini odemek zorunda kaldim. Buradan da goruldugu gibi olay sadece gumruk memurunun insafina kalmistir. 3 ay once TSE ve gumruk odenmesi gereken bir mala bugun nedense gumruk odenmesi gerekmemektedir. Ayrica eve gumrukten cekilmis halde (basiniz agrimadan) teslimat yapan DHL, FEDEX gibi kargo firmalari bu 25 YTL yuzunden daha cazip hale geliyorlar.
Fakat ne yazik Tower sadece posta ile gonderim yapiyor.

cem
28-04-2005, 02:10
Tower ozel ıstek durumunda DHL,UPS ıle de gonderı yapıyor ancak fıyatlar yuksek.

DeliRc
02-05-2005, 21:25
rc martda olduğu gibi deyilmi ?