Orijinalini görmek için tıklayınız : duyarsiz model ci arkadaslar ve dukkan sahipleri yuzunden sogudum bu isten
goldenshadow
06-11-2008, 23:39
arkadaslar maltepe sahilinde daha rodajini yapmaya calistigim rs4 um 3 tane yine orda arac kullanan 3 arkadasimizin azizligine ugradi. aslinda arkadaslara baya baya kizginim bu insanlarin 2-3 senedir bu isle ugrastigini duydugumda dahada kizginligim artti.
adam bilerek benim aracima carpti benim sol on salincak ve on kisimdaki sungerin bi parcasi koptu ustune 4 saat boyamak icin ugrastigim kep im paramparca ve arkadaslardan once parca war bisde yapalim teklifi sonra aa kalmamiz bide abi sen yaparsin bunu 2 milyonluk parca bu heryerde war hatta sana **** bizim arkadasimiz git oraya senin karbirator ayarinida yaparlar.
bu arada 70 mln luk kebim ve o kadar ugrasim cope gitti daha gazina basamadigim aracim kirildi is burda bitse guzel.
adamin onerisini dinledim gittim adama biraktim ne kadar surer ne kadara olur 70 ytl karburator ayari ve salincak takam ucreti falan hani bu 3 kusura bakmayin dangalak arkadasin azizligi bana 140 ytl e patladi
ustune adama dedimki abi ben salincagi alayim kendim takarim ewde karburotor ayari uzun surucek sevgilim arabada bekliyor sonra getiririm dedim .
ve modelci dukkaninin sahibinin tavrida su arkadasa tuzlu geldi galiba . bisi demedim ustune salincagi alip gideyim dedigimde dukkan sahibi arkadas ben bu parcadan para kazanmiyorum 2 ytl e satiyorum o yuzden sana weremem kendi satmadigim araclara bole bi destek wermiyorum.
dedimki ben bu araca 500ytl para werdim ustune rodaj icin 50 ytl werdim oo sen kazik yemissin bu aracin fiyati 450 ytl rodajda yapilir ole werilir dedi internet sitesinden bakiyorum bunu soyliyen dukkan sahibi 620 ytl e falan araci satiyor hani 450 ytl idi.
arkadaslar tanidigim ilk3 modelci arkadastan ve dukkan sahiplerinden nefret ettim acikcasi daha cok sey yazabilirim ama neyse
isin kotusu parcasi bol her yerde war dedikleri hpi in on salincagi su anda turkiyede yok en az 1 hafta sonra gelicek buda cabasi 2 ytl lik parca yuzunden maymuna donduk hobiden nefret ettim nerdeyse.
gursel_35
07-11-2008, 00:40
geçmiş olsun arkadaşım gerçeken başına kötü şeyler gelmiş kim olsa bu durumda soğurdu bu işten zaten ben sana bi kaç tavsiye de bulunayım... 1 öncelikler herkeze güvenme aracına çarptıysa bile hesabını sor ayrıca parça sıkıntın oldumuda net üzerinden sipariş ver aracı götürme kendin uğraş hem aracı çözmüş olur hemde bilgin becerin artar!!
mesela kendimden örnek vereyim aracımı ben ilk aldığıdma ayarlarıyla felen oynadım öğrenmek için ama sonunda aracı bozdum!! hiç çalışmıyordu tam 1.5 hafta boyunca hergür apartmanın balkonunda gece saat 11-12 ye kadr aracı çalıştırmaya çalışıyordum. Ve sonunda kendim başardım gene yani beni boşver şimdi demek istediğim bu hobby de tek başına ol araştır öğren saolsun bnm arkadaşım bu konuda çok iyi !! biz hobby mize insan kazandıralım derken birde zaiyat vermeyelim!!
koly gelsn sana saygılar!!
öncelikle geçmiş olsun bu tarz olaylar ne yazıkki oluyor .Bunun için bu aracı kullanan arkadaşlarımızı iyi seçmeliyiz ve bu işten anlayan yada anladığını zanneden tanımadığımız kişilere araçlarımızı vermemeliyiz tekrar geçmiş olsun ....bu arada yarış siponsorunuz techno model zannedersem hpi parçalarını getiriyordu isterseniz bir arayın ana sayfada linki var hobbyrc den aradığınızı söyleyin sizlere yardımcı olacaklardır....saygılar
o arkadaşlarının adlarını falan bilmiyor musun? duyur da rencide olsunlar biraz akılları başlarına gelsin. üstelik, bilerek de olsa kazara da olsa başka bir araca çarpıldığında diğer araçta hasar varsa şuraya git şurda yapıyolar denmez, yardım edilir. o arkadaşları da ayrıca kınıyorum.
hem zaten, eğer onlar size çarptıysa onlar bile daha araçlarını düzgün kullanmayı bilmiyorlar...
ayrıca, kepinizi dışarıdan boyadığınız ve polikarbonat boya kullanmadığınız için boyaların döküleceğini söylemiştik
geçmiş olsun.. gerçekten çok can sıkıcı bir olay.. bende bu hobby ile uğraşmaya yeni başladım sayılır.. bana tavsiye edilen, daha az sorun yaşamam için aracımı biraz daha pahalıda olsa bir dükkandan almamdı.. bence sizde, iyi bir dükkan bulup oradan teknik destek alın.. sitede reklamları olan technomodel model benim gezdiğim birçok dükkan içinde en iyilerinden biriydi..
en kısa sürede sorunlarınızı çözüp, kırımsız keyifli sürüşler dilerim..
geçmiş olsun arakadşım ben ıspartdayım burda ne dükkan var nede rc den anlayan cok kişi her seyi internet üzerinden okuyarak yapmaya calısıyorum parcalarıda internet üzerinden alıyorum. varsın 1 hafta sonra gelsin ama böyle dolandırıcılara para kaptırma.üç kurusluk zevkimiz var bozmalarına izin verme hem kendin yapmak ve ögrenmek daha eylenceli işin hobby kısmıda bu zaten kendinin ayarladıgı tamir ettiğin aracı kullanmak, tamam ne güzel ayar yapmısım demek.!!!! sen hiç canını sıkma :bye:
MSenturk
07-11-2008, 11:17
Gecmis olsun.
Bu ise ilk baslarken deneyiminizin olmamasini kimi dukkan sahipleri cantada keklik oralarak goruyor. Ve sizden olabildigini almaya calisiyor. ordada burdada modelcilik boyle Allahtan forumlar varda biseyler ogreniyoruz. kimin ne oldugunu daha iyi anliyoruz.
Rotaji 70 ytl ye yapan sitenin nasil rotaj yaptigini Allah biliyor nerden biliyorsunuzki calistirip birakmadiklarini...? 70YTL iyi para.
ayni sitede xtreme bundan bi kac once 3500ytl fiyat koymuslardi. indirimli fiyat diyede her dukkanin sattigi fiyati gostermislerdi.
alin yine bi ornek.
Extreme 1/5
Kdv Dahil : 1.526,00 YTL
İndirimli : 2.079,00 YTL Nasil oluyorki.? kdv dahil 1500ytl olan arac indirimli 2000 kusur ytl.?
Ayrica Yaptiklarida cok ayip. Ne demek araci benden almadiysaniz parca veremem.
salincagi degistirmek icinde 70 ytl istiyor kac paralik matah, kac dakikalik iscilikki salincagi degistirmek.?
Bos ver sen onlari sorunun olursa hrc ve uyeleri yeterde artarda sana. salincak bulamazsan ozelden bana adresini at ben sana on salincagi yollarim. tamponda lazimsa yedeklerde olmasi lazim onuda yollarim sorun degil.
Gecmis olsun.
Iyi hobiler.
hala sinirim gecmedi
sebden ricam su dükkanın ismin ver siteye bitirelim o adamı 3 ay alışveriş yapmasak batar zaten böyle adamlarda para kazanmasın zaten bizim zevklerimizden
prinsdrift
07-11-2008, 13:10
Kendi işinizi kendiniz yapın. Tek tavsiyem budur. Hem öğrenirsiniz, hem masraftan kaçınmış olursunuz. Karbüratör ayarına da 70ytl iseyen kişiye OHA diyorum ayrıca
Ewet arkadasım magdurıyetınden ve yapılan yorunlardan anlasılan ole bı durumda arkadasın arabasınıda rehın alacaksın ss yaptıracak aracını vede demmekkı bu işte kımseye guvenmeyeceksın bende 3 model arasında kalıp topık acmıstık ama zahmet edıp gorusunu bıldıren olmadı demekkı kendın pişir kendin ye :) tekrar gecmıs olsun sen ınsanmışın guvenmişin ama bu magazanın adını yaz kı kımse gıtmesın
bir şey daha belirtmek istiyorum. aracın rodajı, tamiri vs. dükkana yaptırılmaz.
hem zaten araçların rodajının nasıl yapılacağı kullanım kılavuzunda belirtilmiştir. rodajı başkasına yaptırıp kırılıan parçayı başkasına taktırmanın ne espirisi var? istanbul'daki evimde, odamda RC tamiri ve bakımı için ayırdığım ayrı bir masa var. Can ve Ümitcan'ın odaları da böyle.. olması gereken de bu.
Ewet arkadasım magdurıyetınden ve yapılan yorunlardan anlasılan ole bı durumda arkadasın arabasınıda rehın alacaksın ss yaptıracak aracını vede demmekkı bu işte kımseye guvenmeyeceksın bende 3 model arasında kalıp topık acmıstık ama zahmet edıp gorusunu bıldıren olmadı demekkı kendın pişir kendin ye :) tekrar gecmıs olsun sen ınsanmışın guvenmişin ama bu magazanın adını yaz kı kımse gıtmesın
sizin durumunuz başka siz büyük ihtimalle forumu araştırmadanb konu açtınız o yüzdende cevaplanmadı ,armut piş ağzıma düş başka bu durum başka
İstanbul' daki tüm hpi bayilerini gezdim, telefonla aradım ve gidip kendim görüştüm. Hiçbiri izah edilen hiçbir soruna yardımcı olmuyor bu bir, hepsi parça, araç satma derdinde bu da iki.
Hiçbirimiz anamızın karnından modelci doğmadık ama bu mağazalardan alışveriş yapmak için profesyönel olmak gerekiyor. gidip sadece marka ve model söyleyeceksiniz, alıp çıkacaksınız.anlatılmaya çalışılan sorunu dinlemeyen, ilgilenmeyen tavırlar sergiliyorlar hep.
Neyse, alternatifleri de vardır belki ancak şu aralar sanırım yedek parça sorununun sebebi evrensel kriz.
Dolar fiyatı arttı, şimdi yüksek dolar maliyetine getirtelecek malları dolar düşerse ucuza satmak zorunda kalacaklar diye getirtmek istemiyolar, stoktaki ürünleri tüketmeye çalışıyorlar sanırım.
Bir de konu var ki istanbuldaki onlarca hpi bayinden bir çoğu biz savage parçası satıyoruz, rs4 evo yok bizde diyorlar, ilginç.
arkadaş içinde üzüldüm, benim aracım bana hemi cuda body ile gelmişti, ben mazda yaptım, isterse cuda body ona verebilirim.
arkadaşım çok geçmiş olsun ama sana en büyük tavsiyem zorda olsa önce araştırıp fikir alıp sonra gerekli ihtiyacını kendin karşıla.benm felsefem parçayı yurtdıişından güvenilir yerlerden temin et(genellikle türkiyeden daha ucuza gelicektir) forumlardaki arkadaşlardan fikir al ve meseleyi çöz.bu yöntem hem bilgini becerini arttırırsın hem onun bunun ağız kokusunu çekmezsin,yanlış bile yapsan benim hatam dersin,hemde bi salıncak değişimine 70 ytl vermezsin.şüphesiz tüm satıcılar böyle değil ama nedense dükkanlı satıcılar herzaman yüksek paralara iş görüyorlar(ki bu hobbynin en büyük engeli bence) sırf bu yüzden yurtdışı para kazanıyor(bunun sebepleri tartışılır istisnaları saymıyorum).uzun lafın kısası kendi kendinin doktoru ol eminim daha çok zevk alıcaksın bu hobbyden.bizler herzaman burdayız yanındayız.
Sevgili hobbyrcdeşim, aracının başına gelenler pek anormal değil, ama senin başına gelenler insanı insanlığından utandırıyor. Bu arkadaşların isimlerini ve söz konusu dükkanın ismini vermen diğer hobbyrcdeşlerinin yararınadır.
O arkadaşları kınıyorum ve diliyorum ki bir gün araçları bir 4x4'ün altında kalır ve arkadan gelen çöp kamyonu kalanları toplar.
Rc sektöründeki çeşit azlığından dolayı bazı dükkan sahipleri fahiş fiyatlarla milleti yolmaya çalışıyorlar. Bu sitenin amacı arac sahiplerine bir kılavuz gibidir. Siteyi düzgün kullanırsan, aracında karşılaşacağın sorunlar konusunda bir çok bilgi edinirsin (Aracını nasıl tamir ediceğin ve hangi dükkanlar güvenli). Canım aracımı rodaj için başka birine verecem haaa, kabus gibi bir şey. Kesinlikle hayır.
Yaklaşık 3 hafta önce pull startımda bir sorun vardı. Marmaristeyim ve aracı izmir'e göndermek zorunda kaldım. Arac geldikten sonra bir daha çalışmadı. Meğerse krank milini kırmışlar. ..........
Neyse bununla geçmiş olsun. Dediğim gibi aracını kendin onar, kendin boz.
Kırımsız gazlamalar.
Onlar yüzünden de bu hobby'i bırakılmaz. Fazla büyütmemelisin.
BaTuHaN 06
05-02-2009, 01:51
Hobbyshop ismi verme lütfen editle... Yasak... Hobbyshopa kızıp hobbyrcye sığınırken hrcyi zor durumda bırakma...
hakan_41
05-02-2009, 21:39
dürüst satıcı ülkemizde %5-10'dur bunu söyliyeyim :) 70 ytl Woww
ikincisi ise Tamiya Tamiya Tamiya diyorum..
Amann diyom uzak durun hpi'den,ayar tutmaz parça bulunmaz ;) Bu işe yıllarını vermiş TAMİYA varken,o araba alınacağına bi tg10 alınmazmıydı aah ahh :) deneyim olmuştur tabi..bir daha hangi markaya yöneleceğinize iyi karar verin diyorum..
eğer çok tanıdık bildik güvenilir bi shop degilse ne araçlarınıza rodaj yaptırtın nede parça taktırmak için bırakın alıp parçanızı kendiniz takın, bir tek ısı ölçeriniz varsa rodajı tek başınıza hiç zorlanmadan yaparsınız, hem kendi kullanım kitapçıgında hemde sitemizde bütün araçlarını rodajı bakım tamiri ile ilgili bilgiler bulmak çok kolay :D sagolasın hrc :D geçmiş olsun tekrardan.
Hobbyshop ismi verme lütfen editle... Yasak... Hobbyshopa kızıp hobbyrcye sığınırken hrcyi zor durumda bırakma...
Özür dilerim (dükkan ismi verdiğim için).
arkadaşlar 3 gündür mail atıyorum adamlara parça soruyorum cevap bile gelmiyor.yurtdışına mail atıyorum eğer çalışma saatlerinde ise en geç 2-3 saat içinde cevap geliyor. inanın 10 usd yurt dışı fiyatlı parça tr de 50 tl ye gidiyor.ben 10 usd artı 25 usd verip aynı paraya yurt dışından alıyorum. vidamı bile dışardan alırım.kazıklayacak başka adam bulsunlar.tr de bu iş daha yeni.ilerde umarım bu hobi de ucuzlar kullanıcısı artar.
mustall165
01-03-2009, 17:40
beyler aman diyim shoplardan uzak durun .birsürü açık artırma sitesi var trde ben hertürlü parçamı oradan 2/3 fiyatına alıyorum.sizede tavsiye ederim.
dürüst satıcı ülkemizde %5-10'dur bunu söyliyeyim :) 70 ytl Woww
ikincisi ise Tamiya Tamiya Tamiya diyorum..
Amann diyom uzak durun hpi'den,ayar tutmaz parça bulunmaz ;) Bu işe yıllarını vermiş TAMİYA varken,o araba alınacağına bi tg10 alınmazmıydı aah ahh :) deneyim olmuştur tabi..bir daha hangi markaya yöneleceğinize iyi karar verin diyorum..
Hakancım Zurnanın Zort Dediği Yerden Çıkmışsın ama ? adam diyor ben falan fıstık şubesinden bu araç için yardım istedim adam Beni kucaklamaya kalktı diyor sen gelmişin tamiya tamiya ne tamiyaymış bilader :hımm:
bildiginiz online siteleri özelden atarsanız sevinirim cünkü rc shoplar beimde cok sinirimi bozuyo artık. paramızla rezil oluyoruz :hııııııı:
Baylar,
Eğer firma kötü ise neden kötü olduğunu saklayalım ki?
Ben çok yeniyim, hep bir helim olsun istedim, araştırdım sonunda ilk helim olacağı için destek ve servis alabileceğim bir yer olsun istedim. Uzatmayayım Bakırköyde bir mağaza ile konuştum. Daha önce tecrübemin olmadığını öğrenince satmam dediler başka bir şey demediler. Lama ile başlamamın doğru olacağını söylediler. Ama ben iyi pazarlık yaparım . En az 1 ay similatorde çalışacağıma söz verip nerede ise zorla HBK2 aldım. Akşam kıramayacağım bir arkadaşım sadece pallerin dönüşünü görmek istedi. Piller dolu değildi ve kontrolu kaybettim ufak bir kırım yaşadım. Swashplatein üzerindeki herşey yerinden çıktı, pushlinklerden birisi eğildi.
Ertesi gönderdim heliyi uğraşmışlar linki düzeltmişler, vidaları değiştirmişler, ayarları yapıp kontrol etmişler ve sadece 1 set vida parası (15YTL) almışlar . İşçilik ücreti almamışlar.
Şimdi bu insanlara işlerini iyi yapıyor dememek kötü yapanların yanında haksızlık olmaz mı? Tavsiye edelimki baskı gücü oluşsun işini iyi yapanlar kalsınlar kötüler elensin ki kimse zor durumda kalmasın !
Saygılarımla
Not: Kurallara uymak gerekir bu yüzden isim vermedim.
burakrcburak
13-03-2009, 18:31
işini iyi yapan yerlerde var, fakat sayıca az ve bir tanesi üç beş kuruşa bakmadığından, kendin yap olm şimdi servis parası verme bana dediğinden kapanıyor..
bazıları adam kazıklar bazısı da sırf iyi niyetli olduğundan elindeki son malları da satıp iş değiştirme telaşındadır, hayat işte heralde.
burakrcburak
13-03-2009, 18:33
bu arada bu firmanın( konunun açılmasına neden olan, birilerinin çarpıp adresini verdiği ) adınıı biri bana özelden atarsa sevinirim, daha önce yazılmış fakat forum kuralları açısından silinmiş sanırım
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.