PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üstten kanatlı Blackhawk

myssba
15-11-2008, 23:47
Kolibrinin yapımı ile eş zamanlı yaptığım model, dün kolibri ile birlikte sahada deneme uçuşunu yaptı.
Foam, balsa, depron karışımı üstten kanat bir model.
Gövde renginden ve uçuş karekterinden ötürü adı ''BLACKHAWK'' oldu.:)
Kanat: 110 cm (mavi strafordan sıcak tel ile kesim)
Gövde: 80 cm(foam esaslı, balsa kaplama). Daha önceki bir modelden aktarılıp modifye edildi.
Kuyruk: 6 mm depron
Motor: KDA 20-20L
ESC : Hextronik 36A
Pervane:8x6 APC
SERVO: 2 ad 16 gr.
Pıl: 2200 mAh 20-25C, 3 cell
Uçuş ağırlığı: 800 gr.

Uçuş karekteri: Çok stabil, Çeyrek gazda sakin uçuş ve uzun süre motor stop süzülme yeteneği. 3/4 gazda hayli agresif ve sportik uçuş yapıyor.
Bu da ilk uçuş denemelerinden bir bölümünün kısa videosu:

http://www.metacafe.com/watch/2035610//

PATO
16-11-2008, 00:00
Seri üretim hızınızı şaşkınlıkla izliyorum Mehmet abi. Dihedralli üstten kanat bir model için oldukça kıvrak ve yetenekli bir uçak olmuş. Videodaki alçak geçişler gerçekten çok dengeli ve kontrollü görünüyor. Çok güzel bir model daha, elinize sağlık. Açıkçası son dönemde yaptığınız modeller arasında uçuş keyfi açısından en öne çıkan model Blackhawk gibi görünüyor. "Adrese teslim" iniş de mükemmel. :)

atambay
16-11-2008, 00:15
Gürman bey herşeyi yazmış :)
Ekleme yapılacak bir boşluk kalmamış.
Bu modelin ölçülerini çizimlerini verirseniz bir çok kişi aynısından yapmak ister bence.

myssba
16-11-2008, 00:19
Seri üretim hızınızı şaşkınlıkla izliyorum Mehmet abi. Dihedralli üstten kanat bir model için oldukça kıvrak ve yetenekli bir uçak olmuş. Videodaki alçak geçişler gerçekten çok dengeli ve koptrollü görünüyor. Çok güzel bir model daha, elinzie sağlık. Açıkçası son dönemde yaptığınız modeller arasında uçuş keyfi açısından en öne çıkan model Blackhawk gibi görünüyor. "Adrese teslim" iniş de mükemmel. :)
Teşekkürler sevgili Gürman.
Dihedral oldukca az. Model yatınca kendisi düzelmiyor ama oldukca keyifli bir model oldu. Bol miktarda videosu var. 1 saat kadar uçtu. 2 adet 2200 mAh pil bitirdi. Bir kaç videosunu daha hazır olunca ekleyeceğim.:)
Yükseklerde uçuş keyif vermiyor. Alçak irtifada çalılar ve engelleri sıyırarak geçmek adrenalin yükseltiyor.:)

myssba
16-11-2008, 00:23
Gürman bey herşeyi yazmış :)
Ekleme yapılacak bir boşluk kalmamış.
Bu modelin ölçülerini çizimlerini verirseniz bir çok kişi aynısından yapmak ister bence.

Metin bey, Teşekkür ederim.
Bir iki güne kadar detaylarını fotoğraflayıp, resimler üzerinde ölçüleri veririm.
Ne yazıkki artık eskisi gibi yapım aşamalarını resimlemeyi akıl edemiyorum.
Modelin eksikleri var. Siz söylemediniz ama, en kısa zamanda aileron eklenecek.:D