Orijinalini görmek için tıklayınız : Rudder yerine paraşüt koymak istiyorum???
Acemi Hacker
20-11-2008, 00:07
Selamlar.
Kırılan wingdragon 4 ümün elektronikleriyle bir uçak yapacağım.
Uçağın arkasına/altına/üstüne bir paraşüt koysam ve rudder servosuyla bu paraşütü açsam nasıl olur ?:D Mesela modelin hakimiyetini kaybettiğimde servoyu hareketlendirir,uçağı da kurtarırım :)
Yorumlarınızı bekliyorum :) Kırımsız uçuşlar :eeeeyoo::dıdııtt:
Selamlar.
Kırılan wingdragon 4 ümün elektronikleriyle bir uçak yapacağım.
Uçağın arkasına/altına/üstüne bir paraşüt koysam ve rudder servosuyla bu paraşütü açsam nasıl olur ?:D Mesela modelin hakimiyetini kaybettiğimde servoyu hareketlendirir,uçağı da kurtarırım :)
Yorumlarınızı bekliyorum :) Kırımsız uçuşlar :eeeeyoo::dıdııtt:
Uçağın üstüne desen neyse. Altına neden paraşüt koyuyorsun ki? Çamura düşerse kirlenmesin diye mi?
Yoruma gelince ne sen sor ne ben söyleyeyim.
Sümer Yamaner
20-11-2008, 00:31
Paraşütün açılıp uçağı kontrol edebileceği irtifada isen uçağı zaten toparlarsın. Ancak ciddi bir arıza olursa faydası olabilir. Ben şimdiye kadar hiç o şekilde çakmadım uçaklarımı. :) Dolayısıyla bende paraşüt bir işe yaramazdı açıkçası... Yine de genel havacılıkta bunu yapan uçaklar var biliyorsun (Cirrus).
Barış'ın bir yıl önce sorulmuş tüm sorulara wingdragonunu örnek göstererek cevap yazmaktan kendi sorusuna verilen cevapları okumaya zamanı kalmayacaktır herhalde.
Barış'ın bir yıl önce sorulmuş tüm sorulara wingdragonunu örnek göstererek cevap yazmaktan kendi sorusuna verilen cevapları okumaya zamanı kalmayacaktır herhalde.
Biz yinede yazalım, belki okur.:D
Barış. Üstten kanat, dihedralli, geniş kanat yüzeyine sahip, tercihen üstten çekiş yada itişli (power-podlu) bir modelle pilotajını geliştirirsen paraşüte gerek kalmaz.
Forumdaki eski konulara yanıt yazma zamanını, araştırmaya ve böyle bir model bulmaya ayırman daha yararlı olacak.
Kolay gelsin.
Bir zihni sinir porojesi daha :D
Aynen Sümer Bey'in söylediği gibi, paraşütün açılabileceği irtifa, herhangi bir uçağı toparlayıp düz uçuşa geçirmek için fazla fazla yetecek bir irtifadır. Bu yükseklikte başına ne gelirse gelsin (kanat kopması hariç) uçağı zaten sağlam bir şekilde yere indirebilirsin.
Daha alçak bir irtifada ise, uçak paraşütü yavaşlatarak paraşütün hasarsız bir şekilde yere inmesini sağlar ancak.
Model uçağa paşüttemi takılıyormuş.. :)
Fantazi yapmayı düşünen sadece benim zannediyordum başkalarıda varmış..:D kardeş paraşüt bildiğim kadarıyla Jetler gibi pahalı modellere konuluyor diye biliyorum..Windragona nasıl olur bilemem yani:)
Acemi Hacker
20-11-2008, 19:28
Wingdragon rahmetli oldu :(
Yeni bir model tasarlayacağım inşallah paraşütü de kaldırır :D
Motor birazcık fırçalı da :D
Yapabilirsem resim yollarım :) İyi günler:)
Acemi Hacker
20-11-2008, 19:31
Biz yinede yazalım, belki okur.:D
Barış. Üstten kanat, dihedralli, geniş kanat yüzeyine sahip, tercihen üstten çekiş yada itişli (power-podlu) bir modelle pilotajını geliştirirsen paraşüte gerek kalmaz.
Forumdaki eski konulara yanıt yazma zamanını, araştırmaya ve böyle bir model bulmaya ayırman daha yararlı olacak.
Kolay gelsin.
Sizin bir tane konunuzda görmüştüm power podu.
Valla bilmiyorum estetik gelmiyor bana :rolleyes::(
Araştırmalarım ve fikirlerim devam ediyor :);)
Teşekkür ederim :) :fisdua:
Sizin bir tane konunuzda görmüştüm power podu.
Valla bilmiyorum estetik gelmiyor bana :rolleyes::(
Araştırmalarım ve fikirlerim devam ediyor :);)
Teşekkür ederim :) :fisdua:
İyide, estetik değil ama pervane katliamını acemilikte sıfıra indiriyor.. Ustalaşınca kullanma
vallahi bana pek de uçuk gelmiyor.Bir benim, iki defa bir yoldaşın,bir defa da bir başka yoldaşın hep elevatör blokajı(yani elevatör kontrolunun aniden kaybolması-sebep meçhul-) nedeniyle paraşüte asılınabilecek kadar uzun süre göz göre göre parçalanmaya gidişini seyrettik.Paraşüt olaydı hepsi de çöpe gidecek kadar parçalanan modelleri az hasarla kurtarabilirdik gibime geliyor.(Söylemeye gerek varmı?Modellerin hepsi .50 patlar motorluydu)
ahmet abi sana paraşüt gelmez, kabin üstüne bir fırçasız motor denesen ;) harrier tarzı :D
Modellerin hepsi .50 patlar motorluydu)
az önce güzel bir video buldum. harrier sistemi nasıl çalışır.
tfbHMxnlbfI
ahmet abi sana paraşüt gelmez, kabin üstüne bir fırçasız motor denesen ;) harrier tarzı :D
az önce güzel bir video buldum. harrier sistemi nasıl çalışır.
tfbHMxnlbfI
Haklısın galiba Emrah..:)
Patlarlı motor bi modele extra fırçasız ağırlığı ne olaki.:):):)
Şaka bir yana. Hep acemilik döneminde aklımdaydı. Acep yeni başlayan arkadaşlara fikir olsun diye uygulamalı (resim ve videolu) buraya koysak olurmuki? Topu topu bir uygun bir poşet ve ona tahsis edilmiş bir servoya bakar.:)
Senin elindeki elektironikle yapabileceğin en uygun model MM400 olur.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=4729
SiNcaNLı
21-11-2008, 01:17
Farzedin ki(tabi fantezi yapıyorum):D
havada alıcı pilinin soketi yerinden çıkıverdi.Paraşüt nasıl açılacak.:cool:
Yukarıdaki videoyu izleyemedim ama yine bu forumda görmüştüm yakın zamanda havada kanadı kopan pilot uçağı sağ salim yere kondurmuştu hover yaparak.Belki kontrollerde çıkabilecek olası sorunlara böyle bir çözüm bulunabilir.
Birde barış kardeş ben wing dragon tertibatı ile bir uçak yapıp uçurdum iyi kötü uçtu ama uçtu.Bana göre wingdragon tertibatı ile en iyi wingdragon uçar ve ne kadar parçalanırsa parçalansın toplaması tamir etmeside kolay olur.Hiç değilse pilotajını kuvvetlendirene kadar sabırla wd4 üzerinde çalış böylece yeni bir model yapıp kırınca sinirlenip bırakmaya felan kalkmazsın.:confused:
Tabi yinede sen bilirsin...
Acemi Hacker
21-11-2008, 01:34
Farzedin ki(tabi fantezi yapıyorum):D
havada alıcı pilinin soketi yerinden çıkıverdi.Paraşüt nasıl açılacak.:cool:
Yukarıdaki videoyu izleyemedim ama yine bu forumda görmüştüm yakın zamanda havada kanadı kopan pilot uçağı sağ salim yere kondurmuştu hover yaparak.Belki kontrollerde çıkabilecek olası sorunlara böyle bir çözüm bulunabilir.
Birde barış kardeş ben wing dragon tertibatı ile bir uçak yapıp uçurdum iyi kötü uçtu ama uçtu.Bana göre wingdragon tertibatı ile en iyi wingdragon uçar ve ne kadar parçalanırsa parçalansın toplaması tamir etmeside kolay olur.Hiç değilse pilotajını kuvvetlendirene kadar sabırla wd4 üzerinde çalış böylece yeni bir model yapıp kırınca sinirlenip bırakmaya felan kalkmazsın.:confused:
Tabi yinede sen bilirsin...
Teşekkür ederim yorumların için :) ;oleeea:
Pzilin çıkması meselesine gelince,pil çıkınca normalde de otomatikman çakılır :D
Bİr de geçenlerde galiba F-22 videosunda görmüştüm,Motorların arasında yarım çıkık ama katlı vaiyette paraşüt bulunmakta.
Böyle birşey bence olabilir model uçaklar için.
Nasıl olur, önden arkaya doğru bir hava deliği açarız,arkada dediğim sistem olur.
Servo yardımı ile paraşüt serbest bırakılır,rüzgar paraşütü şişirir er rayn ı kurtarma operasyonu başarıyla tamamlanır gibi :) :D :fifufifu:
Bilmem valla önümüzdeki maçlara bakacağız:D ;oleeea:;oleeea::dıdııtt:
Acemi Hacker
21-11-2008, 01:36
İyide, estetik değil ama pervane katliamını acemilikte sıfıra indiriyor.. Ustalaşınca kullanma
Wingdragondaki gibi pervaneyi arkaya alsak,kaç kere çaktım pervane sapasağlam idi ;oleeea: :eek:
RealPower
22-11-2008, 10:40
Gayet mantıklı öle uçuk bir proje değil arkandayım yap bizde görelim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.