PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Değişik bir motor hemde 4 zamanlı

bestman
03-12-2008, 23:44
Dolaşırken böyle bir 4 zamanlı motora denk geldim sanırım sizede çalışma şekli enteresan ve degişik gelecektir en çokta sayın aozgen'in hoşuna gidecektir.

kaynak : http://www.rcvengines.com/rcv_modelhome.htm

aozgen
04-12-2008, 10:59
Oğuzhan Bey sağolun.beni iyi tanıyorsunuz.Cidden bu RCV ler çok enteresan dizayn ı ile çok hoşuma gidiyor.Sağolsun Evren Varol bey de bu merakımı bildiği için bir buluşmamızda daha kutusunda RCV sini getirmişti.Biraz kurcalayıp çok keyif almıştım.
Maalesef aşırı fiyatı yüzünden benim pek düşünmediğim bir motor ama kullanımı giderek yaygınlaşıyor.Cowling içine kolayca sığması ve 2/1 redüksiyonu sayesinde epeyce büyük pervaneyi çevirebilmesi avantajı.Bir dezavantajı tartışılıyor,kafa soğutma kanatcıkları rüzgara ters gelecek gibi işleniyor,kullananlar aşırı ısınma riskinden korkuyor.Buna mukabil imalatcısı bu dizaynın daha avantajlı olduğunu söylüyor.
İnşallah sizin bir modelinizde uçarken görmek kısmet olur.
Bu arada buji kızdırıcımı ve bayraklarımı unutmadım.Sabırla bekliyorum.;oleeea:

bestman
04-12-2008, 11:18
Bu motorda dikkatimi çeken pistonda gömlekte hareketli daha çabuk aşınır sanırım birde buji yeri bana garip geldi sanki pistonun arkasından ateşliyor gibi.

Isıtıcıda bayraklarda hazır bu bülent beyin ve sizin ki en sona siz kaldınız bu hafta pazar günü montajlarız artık orhanlıda

aozgen
04-12-2008, 11:50
Bu motorda dikkatimi çeken pistonda gömlekte hareketli daha çabuk aşınır sanırım birde buji yeri bana garip geldi sanki pistonun arkasından ateşliyor gibi.

Isıtıcıda bayraklarda hazır bu bülent beyin ve sizin ki en sona siz kaldınız bu hafta pazar günü montajlarız artık orhanlıda
Oğuzhan Bey ilk düşünülenin aksine bu tip döner sürtünme,aşınmayı çok daha azaltıyor ve daha da güzeli, normalde bütün piston motorların derdi olan ovalleşmeyi sıfırlıyor.Çok büyük Stasyoner/gemi dizellerinde pistonlar çok yavaş bir turla devamlı dönerler.
Pazar günü için Orhanlıda söz veremiyorum ama en kısa zamanda elbet karşılaşırız tekrar.
Nazik ilginize tekrar teşekkür ederim.

atambay
04-12-2008, 19:29
Çok ilginç bir tasarım. Mucidinin şartlanmalardan beynini arındırabilen ve farklı mekanizmalar oluşturabilen biri olduğu kesin. Silindiri döndürmek için ayna mahruti tarzında bir dişli sistemi kullanılmış gibi algıladım ve bence bu sistem güç kaybının en fazla olduğu nokta. Sanki kafa yorulup biraz daha geliştirilebilir.
Pervane milini eğme alışkanlığı olanlar için riskli olduğunu da belirtmem gerekecek.

aozgen
04-12-2008, 20:29
Metin Bey haklısın.Bir nev i ayna/mahruti sistemi ve burada enteresan bir dişli sesi oluşuyormuş.(Dinleyenlerin yalancısıyım).Bir de pervaneden çalıştırmak olmuyor.İlla özel soketinden,özel adaptörü ile starter kullanarak çalıştırılıyor.
İngiliz dizaynı.Bu İngilizler garip dizaynlar yapmada bir numara.

aozgen
07-12-2008, 07:02
http://www.rcuniverse.com/forum/m_3773282/mpage_1/key_rcv%2Cengines/tm.htm
Bu link de adıgeçen motorların epeyce bir tartışması var.İlgilenen arkadaşlara duyurulur.