PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Autodrom'a Frekans Tahtası!...

Cydia
24-04-2005, 23:38
autodrom'daki buluşmalarımızda frekanslar karışmasın die hep elimizle kağıt tutup herkese bunu bildirip organize etmemiz gerekiyor... bunu şu şekilde yapsak... mesela bi beyaz tahta konulsa.. frekansları buraya yazıp kimlerde olduğunu yanına yazsak ve herkes görüp bilse... güzel olmaz mı ??

bu sayede yeni gelen arkadaşlar tabloyu görüp ona göre hareket edebilirler.. frekansı karışan arkadaşlar da kimlerde aynı frekanstan olduğunu görüp aralarında halledebilirler..

Fikirleri bekliyorum arkadaşlar...

viaconme
24-04-2005, 23:42
bencede gerekli senin fikrine ilaveten...diyelim yazdık beyaz tahtaya ama yüzyüze isimlerini bilmediklerimiz var ....
herkesin adının yazılı olduğu kartlarıda yanında taşıması gerek ancak o şekilde ulaşabiliriz....

cepcity
24-04-2005, 23:43
onun yerine belli bi ücret karşılığında elektronik ko kartlar yaptırsak
bu kartlara araç modeli ve frekans bilgileri girilse. sonra bulusmalarda bu kartlar makinalara okutulup bilgiler laptop ın birine girilse böylece hem güzel bi klup kartımız olur hemde bilgisayara baktıgımızda kimde ne araba var kimin frekansları karışıyor fln filan .

Cydia
24-04-2005, 23:47
dediğin mantıklı doğukan ama ileride düşünülebilecek birşey bence... şimdilik basit ve maliyeti çok küçük detaylarla başlatalım.. sonrasında pratikleştikçe detaylanır zaten...

yaka kartları konusunda detaylı fikirlerimiz var... hepsini zamanla netleştirecez..

ersin
25-04-2005, 01:15
mesela bi beyaz tahta konulsa.. frekansları buraya yazıp kimlerde olduğunu yanına yazsak ve herkes görüp bilse...

taci,

zaten yapılması gereken bu, yapsak dememek lazım. bu tahta ya da herneyse bunu da pistin yöneticilerinin oraya koyması gerekir. ve her modelcinin kumandasını açmadan ismini ve frekansını kendisi oraya yazıp çakışan var mı bakması gerekir, doğal olan budur. aksi halde her şekilde karışıklık çıkacaktır, 30 saniyelik bir iş için kimsenin başkasının ve kendisinin arabasını riske attığına değmez. bu bilincin de forum yöneticileri tarafından yerleştirilmesi gerekir (nasıl sıyrıldım ama işin içinden :))

cicost
25-04-2005, 09:53
yaws hepiniz haklısnız bence süper olur benim frekanstan 3 kişi de vardı adam dioki bana pilini çabuk bitirde bizde oynuyalım dior sanki hemen gitcezde acelesi var alala :D

!Amorfy.BaRoS+
25-04-2005, 14:52
Evet Dün baya bir arkadaş bu eksikliği gördük ve inanılmaz rahatsızdım 2 saat arabanın kumandasını açamamak yani bilmiyorum ama bay a soerunluydu olması gerekn ise herkez frekanslarını toplatıp böyşle bakıyorum offroad alanın dışında adam açmış nikkosunu o bile karıştırıyor herkez kendi kafasına göre yapmaya çalışıyor bişiler şükrü abi bıkmış fatihle bişikler yapmaya çalıştık ama biz bile okarışıklıkta zor yani.
Olması gerekn şey ise önce arabayı açmak ve karışan olup olmadıgını anlamak aklım ermiyor ama hala direk kumandayı açan zihniyet var yazık sadece diyorum ama başka buluşmalarda göremedim herşey güzelken böyle şeylerin olması kötü tabi.Diğer hususta mesela ben arabayı çalıştırdım kumanda kapalı eller servoyu zorlaya zorlaya ayarı yaptım sonra durdurdum motoru açtım arabayı baktım karışıyor bekle 2 ssat uahbebt.Sonra herkez draga gitti bi açtım parazt ok zaten bi bu arada kullandık emreyle sonra herkezin gelmesile oh be ne güzel biraz daha kullanıyım dedim o an çekimdeyiz adamın teki açtı 27.095 araba ters sonr gazda otarafa butarafa vurmaya başladı elektronik koptu motor hakıjda bilgim yok snaırım piston filan dagıttım Önemli değil gelip orda o kişi bende ya biraz kapat ben çıkıfcamö dese elbette kapatırım ama dün den bence çok ders almak lazım ...

Cydia
25-04-2005, 15:16
buluşmada 4 kişide vardı aynı frekanstan onur... birtanesi 145 mi ne yaptı.. 3 kişi kaldık.. sırayla çıktık.. aramızda koordinasyon sorunu olmadı...

sen geç geldin.. kimlerin senin frekansınla çakıştıına bakamadın sanırım... bakıp koordine etseydin problem çıkmazdı... ben çok rahat kullandım ve eğlendim.. sadece ters yöne giren birinin kafa kafaya çarpması dışında...

!Amorfy.BaRoS+
25-04-2005, 15:20
Ben nerdeyse herkezin frekansını biliyorum zaten senle sorun olmadı biliyosun seninki kapalıydı yanyanaydık başkası açmıştı bize sormadan ahatırlarsan bir an neyse ya olan oldu :)

Walkman
25-04-2005, 15:57
Gayet iyi olur;Hazerfan da da aynı sistem var.

engine02
25-04-2005, 22:41
bnce yapılırsa cok ii olr cunku gerekli bisi bu kagıtlarla olmaz yani :D
bu arada cicost herhalde adam sana ole solicek cunku o da erken gelmis ki bolca kullansn die sn ne diosn bole seler yanlıs ltfn . herkes bolca kullansın bak taci abi ler hic problem cıkarmadılar dun bnde soledim taci abi ye dedim kapa fln 5 dk sora kapadı saolsn ferdinand abimizin arabası ile ilgilendik :D

cepcity
25-04-2005, 22:55
cicost sende büssürü kristal yokmuydu ?
bu arada arkadaşlar bu tahtanın autodroma yapılması gerçekten şart oldu. Bulusmalarımız çok kalabalık geçiyor. Ve bizlerde piste gidince kafayı sıyırıyoz tabi kullanamk için kimsenin taktıgı yok frenkansa o kapa dio bu kapamam dio garip bi durum. Ayrıca Tahta yapılsa bile oradaya tüm üyelere tavsiyem kendinize ait bi ara frekans bulun hiç sorun yaşamassınız bi tane kristalim var oda 27335 2 bulusmadır hiç bi sorun yaşamıyorum.

platy
26-04-2005, 00:17
Aynen bende sırf bu durumlar için alakasız 27 mhz bir kristal edinmiştim uzun zaman önce. pazar günü gayet rahat kullandım hatta frekansı karışan 2 kişiyede ödünç verdim :)
bendeki 40 mhz den de bir kişide daha vardı sadece. Kendisi ile gayet güzel organize olduk bi o çıktı bi ben. Hiç karışmadı allahtan.
Bu arada pist in kenarına bi kara tahta lazım kesinlikle. Autodrom da yetkilelere de söyledik. Koyarlar herhalde :)
Sonuçta onlarda orası iş yapsın istiyorlar. Pistin uzak ucu gözükmüyor diye aradan geçiş yapılmış , görüşü kesiyor diye direk kalkmış... Ben pistin son halini beğendim baya.

unalsel
26-04-2005, 00:25
Rcmarttaki ara frekanslara bir bakın derim.
http://www.rcmart.com/catalog/default.php?cPath=421_36_63_572
Tahta işi de olması gereken zaten. Onun dışında pist için birşeyler ekleyeyim salı günü piste gitmiştik, atölye çok bakımszdı umarım bulşmda böyle olmz demiştik sanırım onları da temizlememişler.

nitro_rs4
27-04-2005, 11:33
Maalesef, defalarca uyarmamıza rağmen sözkonusu pist sahipleri oraya gereken önemi vermedi. Yakınmalarınızın tamamı konusunda haklısınız. Pazar günü ben arabamı getirmedim ama getirsem de o pisliğin içerisinde çıkarmak çok zoruma giderdi heralde...
Auto-Drom'un sitesinde forum var. Bence orada yöneticilere biraz yüklenmek lazım?
Başka türlü olmayacak. Neydi o içerisinin hali öyle? Böyle bir faaliyet öncesi temizlik yaptırmak o kadar mı zor Allah Aşkına? Ya da beyaz bir tahtayla bir kalem koymak..!

aytugcaglar
28-04-2005, 14:02
bencede calısma tahtaları falan ıgrenc durumdaydı ... skıd carın demırlerı bı tane cartıng aracı atılmıs depo gıbı en azından orası kullanılacıgı zman temızlenmelı dıger zamanlar yıne kullansınlar depo gıbı....sanırım bızım en buyuk sorunumuz frekans karısması ... valla daraldım ben sıradan alıyım dıyorum butun frekansları :) rc marttan

aytugcaglar
28-04-2005, 14:03
aslında esseklık bnde o zaman 75 mhz fm ben getırtmıstım sorunsuz towerdan ama aracı satınca onuda verdım ... ah kafam ah :)

torlak_t
03-05-2005, 12:35
Ya aslında şöyle bir şeyler yapsak olmaz mı. Mesela unalsel abimizin verdiği linklerdeki frekanslardan forumdaki herkes farklı olanı beğense sonra herhangi birimiz getirtsek buluşmada da problem olmasa. Böyle sağlam bir başlık altında bunu bütün foruma duyurabilirsek bence buluşmalarda falan sorunumuz pek olmaz gibime geliyo. Ne dersiniz ?

MeksikAli
03-05-2005, 13:31
Selam ... Hani her zaman buluşma listesi yapıyoruz yaaa .. o listeyi biraz daha geliştirip EXCEL ortamında bir tablo yaptım tabloda her şey var( nick name,isim ,markamodel,frekans1 frekans2 frekans3 gibi) buluşma zamanı liste A3 kağıt ile baskısı alınıp bir kaç yerede yapıştırılır ... ne dersiniz .... extradan liste harici gelenler içinde boş yer olur yazılır ...

nitro_rs4
03-05-2005, 13:37
Şimdilik en iyi çözüm gibi görünüyor. Gelen kişiler de pistte işaretlenir. Böylece ismini listeye yazdırdığı halde gelip gelmediğini de görmüş oluruz. ;oleeea:

Cydia
03-05-2005, 14:35
buluşmaya listede adı olmayanlar da geliyor.. Yada farklı frekanslarda oluyor.. En iyi çözüm otodromda bir tahta...

dün yeğenime küçük birtane aldım.. okuldan istemişler.. yahu çok basit bişey için mi bukadar çözümsüz kalıyoruz :D:D

birdahaki buluşmada otodrom yetkililerinden frekanslar için bir beyaz tahta istiyoruz artık...

MeksikAli
03-05-2005, 14:45
buluşmaya listede adı olmayanlar da geliyor.. Yada farklı frekanslarda oluyor.. En iyi çözüm otodromda bir tahta...

dün yeğenime küçük birtane aldım.. okuldan istemişler.. yahu çok basit bişey için mi bukadar çözümsüz kalıyoruz :D:D

birdahaki buluşmada otodrom yetkililerinden frekanslar için bir beyaz tahta istiyoruz artık...
Çözümden bol bişey yok benimki sadece alternatiflerden sadece birisiydi ..:hııııııı: :D Tabiki tahtada olur hatta bizim odada var tam bu işe göre :D :D

!Amorfy.BaRoS+
03-05-2005, 14:59
O gün buluşmada listeyi birdaha temize geçtik fakat bdaha çok nerdeyse hrc harici arklar vardı yani soruyorum ismin ve frekansın o listede yokum ben dışardan geliyorum neyse sen ver yazaım sorun olmöadı diy ya sadece o gün pist bizim olucak yada taci abinin dediğin gibi tahata olması lazım bu arada bir ara pistte bya bir welet doldu Dedim noluyoruz şaşaırdık murat abiyle ya tamam git ama pistin ortasında işin ne ?

unalsel
03-05-2005, 15:07
Tamam gelecek buluşmaya Autodroma bir tahta hediye ederiz aramızda bişeyler toplayıp bir de kalem. Ama ben okuduklarıma göre frekansa konusunda anlaşanlar bile sorun yaşamışlar. Bu olağan da görünüyor çünkü birisi kullanmasa bile dikkatsizlikle ayar için kumandasını açsa yine sorun olacak, benim aklıma yarışlardaki gibi kumandaların tek masada toplanması geliyor başına da bir görevli ama çok acımasız ve yapılamaz birşey mi olur sizce?
Pek yeri değil pistin bakımı da önemli. Mesela buluşma yapılıyor ve sonuçta autodroma yarışlarda olduğu kadar insan geliyor ama autodrom yetkilileri gerekleri yerine getirmiyor. Bunu için de buluşma günü belirlenirken forum yönetiminin temizlik vs. gibi gereklilikleri autodrom yönetiminden talep etmesi bu sorunları çözecektir sanırım.

Cydia
03-05-2005, 15:37
buluşma öncesi zaten otodrom rc sorumlusu burak beyle görüşülüp pistlerin durumlarıyla alakalı istişare ediliyor.. offroad pistinin bu buluşmada su bölümünün boş bırakılmasını biz istedik mesela..

tahtayıda biz değil pist sahipleri almalı bence selçuk.. sonuçta pistin kullanımı için bir ücret te talep ediliyor.. karşılığında bir hizmet bekleniyor...

aytugcaglar
04-05-2005, 09:16
tacı alalım bı beyaz tahta kac paralık hadıse ? kımseye maddı acıdan zarar vermıcek rakamlardır... temızlık konusundada eger adamlar temızlemek ıstemıyorlarsa bulusma oncesı 3-5 kısı gorevlı olarak temızlıge gıdebılırız..toplantı saatınden 1-2 saat once falan...

Cydia
04-05-2005, 09:22
tacı alalım bı beyaz tahta kac paralık hadıse ? kımseye maddı acıdan zarar vermıcek rakamlardır... temızlık konusundada eger adamlar temızlemek ıstemıyorlarsa bulusma oncesı 3-5 kısı gorevlı olarak temızlıge gıdebılırız..toplantı saatınden 1-2 saat once falan...

abi hizmet alamıyacaksam o pist ve o kompleks nie var ??
o pistin daha iyileşmesi için biz rc pistiyle alakalı sıkıntılarımızı dile getirecez.. ve birlikte çözüm üreterek bunları çözecez abi... olması gereken bu değil mi :igra:

mcagis
04-05-2005, 09:40
Aytuğ, orada çok sayıda görevli var, pistin ve atölyenin bakımı da çok zaman alacak birşey değil. Sanırım birkaç kişi ile hertarafı pırıl pırıl yaptırabilirler, zaten bir kere temizlendi mi öyle çabuk çabuk kirleneceğini de sanmıyorum. Bu Pazar günü yarış için sanırım temizlerler, sonra da temizlik gibi bir sorunumuz kalmaz. Ancak daha önemli bir konu var ki, pist ve atölyenin içinde yabancı kişiler dolaşıyor ve ben bundan acayip rahatsız oluyorum, buna acil olarak bir çözüm bulunmalı...

unalsel
04-05-2005, 10:54
Madem yapmıyorlar biz yaparız diye düşündü Aytuğ abi benim gibi sanırım hem bu sayede artık piste önem vermeleri gerektiğini anlarlar diye. Ben anlayamıyorum yönetimini orasının, o kadar güzel tesisler yapmışlar ama bakım, tanıtım, pazarlama sıfır.
Gerçekten de atölye ve piste herkesin girmesi(dalabilmesi) büyük sorun, sadece izinli kişiler girmeli. Tabi bunun olması için bir de izleyiciler için oturacak yerler gerekecek drag pistindeki gibi.

MeksikAli
04-05-2005, 11:46
Selam ... Nerde ne zaman dertler sıkıntılar eksikler alınacaklar verilecekler falanlar filanlar bitmişte .. Pist ve çevresinde bitecek ... daha son buluşmamızda görenler gördü etrafın pisliğini bakımsızlığını güvenliksizliğini ... hele hele tuvaletin olmaması .. ulen bari ufak için biyer yapsınlar ... bide o kadar pisliğin içinde arabalara bakım yapılıyor sökülüyor takılıyor ama en basitinden el yıkamaya bile yer yok ... anlat anlat bitmiyor neyse ben yakında bir pist yapacağım dermişim ...

!Amorfy.BaRoS+
04-05-2005, 12:57
Walla herkeze katılmakla birlikte murat abinin laflarına dikkat çekmek istiyorum arabalarımzı güvenli birşekilde bırakıp piste çaıkamıyorsak ki murat abi devamlı içerdeydi Bence Önemli bir sorundur bu.Ben Geç geldim saat 12 gibi 220 volt elektrik çalışan bir priz bulana kadar :) Çogu çalışmıyor eger model yarışında da böyle olursa vay o yarışın haline diyorum.Bu arada diiğer hatırlatma 8 indeki yarışta hava kapalı önleminizi alın.

unalsel
04-05-2005, 14:10
Bu konular için autodroma bir başlık açlaım en iyisi, fiyat konusunda ordaki yazışmalar etkili olmuştur sanırım,fiyatta düzenlemeler yapıldı. Çünkü onlar da kendi forumlarını daha çok muhattap alırlar. Burdaki yazıların linkleri falan ya da eleştirilerden kesitler. :) Akşama kadar hiçkimse açmazsa ben açarım autodrom forumuna öyle bir konu eve gidince.

nitro_rs4
04-05-2005, 14:57
Selçuk bu konuya bu başlık altında bende değinmiştim, çok haklısın. Ben aynı nick name ile oraya üyeyim ama yoğunluğumdan ancak buraya yetişiyorum. Yok mu içimizde birisi bu işe bir el atacak. Aloooo. Burak (24 nisan da parayı toplayan esmer kardeş :) ) bizim forum'a üye bildiğim kadarıyla nick'i ni hatırlamıyorum. Bu arada, Ozan pazar günü yarış var bu konuda bir girişim varmıdır kardeş..? Ayrıca Auto-drom yetkilisi Sn.Atıl Atılgan da buralarda diye biliyorum. :dıdııtt:

mcagis
04-05-2005, 15:13
Oğuz Abi, Burak'ın nicki Sekreter'di yanılmıyorsam. Ancak en etkili çözümü Autodrom'un kendi forumunda bastırırsak elde ederiz gibi geliyor bana. Bu arada, Pazar günü yarışa sen de katılıyor musun?..

Cydia
04-05-2005, 15:20
Tamam iş başa düştü :D
otodrom forumuna isteklerimizi belirteceğimiz bi konu açıyorum.. millet oraya hücuuummm :D:D

nitro_rs4
04-05-2005, 15:24
Katılmayı çok istiyorum. Bakalım yetiştirebilisem. Perş.ve cuma P&Gamble da Termal ölçüm yapacağım ve raporlamam gerekli. Nasıl hazırlanırım benimde aklım almıyor ama...
Motorun rodajı da yarım duruyor. Durum pek içaçıcı görünmüyor değil mi? :kütküt:

mcagis
04-05-2005, 15:41
Motor rodajı sabah antrenmanında da halledilir abi, ne olacak 2-3 depo yakıp rodaj yaparken antrenman da yapmış olursun aynı zamanda. Umarım işini sorunsuz halleder ve Pazar günü sen de yarışa gelirsin...

nitro_rs4
04-05-2005, 15:46
Her halükarda sizlerle olmayı düşünüyorum zaten. Ben hazırlanamassam sizlere pit hizmeti veririm. :)

mcagis
04-05-2005, 15:54
Sağol abi, Pazar günü pistte görüşürüz o zaman...

Cydia
04-05-2005, 16:01
Merhabalar..

HobbyRC Forumlarında RC pistiyle alakalı hararetli bir konu var.. Sanırım burak abi henüz bakamadı...

24 nisanda çok güzel bir gün geçirdik.. Hava ve pist durumu çok güzeldi.. Teşekkür ediyoruz..

Fakat eksiklerimiz var
öncelikle herkesin şikayet ettiği birkaç detay..

1 - araçlarımıza bakım yaptığımız yerin ilk hali bizi şaşırttı.. ardiye olarak kullanılan bir yere girdik ilk önce.. neyseki içerisi boşaltıldı sonradan...
masalar tozluydu.. çalışan 220 v priz bulmak baya bi zor oldu.. ve aydınlatma gerçekten yetersiz.. bi ara arabamı dışarı çıkartıp bakmam gerekti...

2 - bir frekans tahtası istiyoruz.. biliyorsunuz en çok sıkıntı çektiğimiz konu bu.. buluşma listesinde frekansları not alıyoruz.. sonra buluşma zamanı yine not ediyoruz.. sonradan gelen arkadaşları bidaha not ediyoruz.. ama biri çıkıp kumandasını açıyor.. listeden haberim yok diyor.. sıkıntı çıkıyor... şöyle görünebilecek bir yede beyaz bi tahta ve kalem olmasının iyi olacağını düşünüyoruz... frekansları not edip ordan takip edebileceğimiz ölçüde...

3 - pist kenarında seyirciler için bir izleme alanı olsa çok güzel olur.. drag pistindeki gibi anfi tarzı bir oturma düzeni..

4 - offroad pistindeki plastik file hiç kullanışlı değil.. araçlarımız hep takılıyor... birde fileyi tutan demirlerin üzerine bi t-maxx düşmüştü.. salıncağı kırıldı sanırım.. o kısıma file yerine boru tarzı bişey düşünülebilir...

Forum üyelerimizle bu konudaki detayları tartışıp sizlere sunacağız... Bunun hem RC pistinize hemde biz RC tutkunlarına faydalı olacağını düşünüyoruz...

iyi seyirler...

http://www.auto-drom.com/forum/viewtopic.php?p=22405#22405

otodrom forumunda konuyu açtım... ordan da cevap bekliyoruz...

mcagis
04-05-2005, 16:15
Taci, çok güzel başlamışsın. Ben de hemen birşeyler ekleyeyim bakiyim...

unalsel
04-05-2005, 20:56
Başlangıç güzel, ben de ekledim birşeyler. Meyvelerini alıcağız inşallah.

100kmh2sn
11-05-2005, 19:10
Konuştuğumuz konularla ilgili autodrom forumlarındada yazılar yazıldı acaba bir gelişme varmı ?

unalsel
11-05-2005, 21:58
Yok abi nerde,bu forum da sesiz kaldı aslında ki burak abi bişeyler yazrdı oraya cevap niteliğinde o da yok. Autodrom yönetiminin bir boşvermişliği var gibi yarışta da düzen yokmuş,cuma günü gideceğim piste bir bakalım o zaman temizlenmiş mi. Görürsem birilerini yetikili konuşup soralım bir.

cem
11-05-2005, 22:39
Arkadaslar konu gene aynı noktaya gelıyor.Pıst ve pıstlere gıdılıs kullanılış sıklıgı.
Bence bunun konusulması lazım.Eger pıste ayda yılda bır gıdılıyorsa yanı;adamların yaptıgı yatırımı onlara gerı donduremezsek,bırakın pis calısma masaları,tuvalet olmamasını,cok kısa bır zamanda orada rc pıstıde olmaz.
Adamlar orayı kartıng pıstıne cevırır ve olay kokten cozulmus olur.YAparlarsada %10000 haklıdırlar.
Sonrada klasık Turk modelcı geyıgı olan ''pıstımız yok'' konusmaları ve tartısmaları baslar,bızler ''pıst vardı ama gıdılmıyodu''derız.
Bırılerı cıkar ''bana cok uzaktı,dag basıydı,gıdıs gelıs 5 saat suruyordu,sokakta adam cevır autodrom nerde de suratına bon bon bakarlar'' gıbı trajikomik cevaplar verilir.
Ayrıca piste gidilmesi icin HRC nın organızasyon yapması beklenmeyıp,herkes kendı arasında 3-5 kısı toplanarak pıste gıdebılır.
Bu soyledıklerımın hepsı son 15 yıl ıcınde TR modelcılıgınde yasanmıs ve yasanmaya devam edılıcek olaylar.
Eger model camıası olarak sızler adamların ıstedıklerını vermezsenız adamlarda oraya yatırım yapmazlar.(2*2=4)Sıkayet etmeye hakkınız yok.

unalsel
11-05-2005, 22:57
Var abi şijayet etme hakkı, bu kadar da olmaz,50 kişi gelmiş buluşmaya ya bir temizle orayı, bu kadar zor mu.Sonra yarış olacak yine herşey aynı,sorumsuzluk,ilgisizlik. Ben gideceğim cuma,cumartesi pazar günleri artık bundan sonra da sıklıkla giderim ama bu düzensizlik devam ederse hazarfene bile gitmeyi düşünüyorum ta Üsküdardan.

cem
11-05-2005, 23:23
Selcuk,yazdıgım yazıyı tamamıyla oku ve uzerınde lutfen dusun.Ben autodromun tarafında dıılım.Ancak ayda bır kere 50 kısının gıdıp oraya para vermesıyle orasının masrafları donmez.Tamam o bulusma ıcın temızlenılebılırdı belkı,ancak sıkayette bulundugunda adamlar cıkıpta ''kardesım ayda 1 gelıyorsunuz,ben bu ısten zaten yatırımımı cıkmıyorum bıde temızlık yapamam'' deme hakkına sahıp.
Olayları dusunurken her zaman ıkı taraflı dusunmekte fayda var.Sadece herseyı ıster ve karsılıgınıda vermezsek ıstedıgımız hedeflere ulasamayız hayatta.Olaylara bırde autodrom acısından bakmaya calısın...
Autodroma rc pıstı yapılamasında Sukrulerın sahsı olarak cok emegı gectı ve emınım Sukrununde b u konuda soyleyeceklerı vardır.Sukrununde pıste bu kadar ılgısız kalınılıcagını dusundugunu sanmıyorum baslangıcta.
Kendımızı kandırmayalım.Trde bu ısler maalesef bu sekılde ...

unalsel
11-05-2005, 23:42
Sen de haklısın abi, düşündüm.:) O zaman gidelim hadi bu hafta sonu millet:) Aslında herkes gidiş gelişi sorun ediyor ama toplu olursa ya da tüm gününü ayırabilirsen bu işe sorun değil çünkü sabah erken gidip akşam dönüyorsun ve anadolu yakasında oturuyorsan 1.5 saati geçmez yol o da otobüsle. Önünden toplu taşıma araçları geçmesi de güzel otodromun.

!Amorfy.BaRoS+
11-05-2005, 23:46
ASlında herkezin kendi doğrularını savunuyor tabi kim haklı kim haksız demiyeceğim ama benim doğrularım ise ;
Bir yönüm sabah 6 sıralarında ordayken çatının akıtmasımı içerde kedilerin kamp kurmasımı , heryerde ne zamandan kalıdgı belli olmayan içki şişelerinin mi olması masaların altında eski yakıt depolarının olmasımı mısı mısı devam eder gider sorun çok.
Bir yandan ise cem abi sonuna kadar haklı Kaç kere piste gidiyoruz ki ? şahsen ben bidaha pisten başka yerde arabamı kullanmam..Bu işin yapılması gerken yerler buralar ve desteklemeliyiz ama bir başka yönüde istanbuldaki diğer pist hazerfan O da ozmn desteksiz ama hizmeti çok iyi arasında ne fark var autoda hazerfan gibi olamazmı ?
50 kişi gitmiş gitmemiş önemli değil bence bence hizmet önemli herşeye maddiyat olarak bakmak cerm abinin dediği sonuçları dogurur ama birazda birşeyleri kasmak gerekir diye düşünüyorum neyse ben yatıyorum herkeze İyi akşamlar :aovvvv:

unalsel
14-05-2005, 22:05
Selam millet. Bugün pistteydim. İlk giidnce temizlik gözüme çarptı düzenlenmiş ve temizlenmişti. Elektrik problemi vardı hala ama Burak abiyle konuştuk yeni bir hat çekilecekmiş ama biraz zahmetli iş çünkü biliyorsunuz kablonun geleceği yer pistin altı,yeni kablolar eski borulardan geçirilerek aşılacakmış elektrik sorunu. Diğer yerlerdeki çimleri kesmeye başlamışlar pistin çimleri de kesilir yakında zaten çok uzun değiller. Yalnız bu iyileştirmler bizlerin piste gitmesiyle ancak olur,sadece 2 kişiydik bir abi daha gelmişti bir de Burak abi vardı. Ne bileyim böyle güzel havada 2 kişinin gelmesi acı geldi bana. Şimdi autodroma daha çok hak vermeye başlıyorum. O kadar yatırım boşa gitmemeli piste 'sahip çıkmamız' gerek diye düşünüyorum. Otobüsle giitm ben üsküdardan ve gidiş 1.5 saat sürdü, yani boğaz trafiğine takılınca harcayacağımız zaman kdr o da otobüsle hem de halk otobüsü:D ve üsküdardan. Kartal, maltepe, bostancı gibi yerlerden 45 dakika fln sürüyor otobüsle. Özel arabayla yarı yarıya kısalır tabi. Ücretlrinin de makul seviyeye çekilmesiyle artık çok daha cazip görünüyor autodrom bundan da öte yukarıda cem abinin söylediği gibi ilerde bu pisti kaybetmemek için,bu işten daha çok zevk almak için piste sahip çıkmamız gerekli,sanırım yönetim biraz da yaptık kimse gelmiyor havasında,küsmüş gibi e haklılar da biraz. Biraz yorum oldu yazıda aslında izlenimleri aktarmak istemiştim haddimi aştıysam affola, akıl vermek gibi olmasın, bir durum değerlendirmsi yapmak gerekti içimden.
Pistlerde görüşmek dileğiyle. ::)

engine02
14-05-2005, 22:12
evet boyle gelismelerin olması bnce sewindirici elektriklerde cekilince orası super olr :D hadi hayırlısı ;)