Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar Bir Önerim Var
muratsen
08-12-2008, 17:42
Dostlarım
Malum ortam kriz ortamı. Ve bazılarının iddialarının aksine kriz öyle kenardan geçp gitmedi.
Böyle zamanlarda psikolojik olarak da bunalmamak adına bir hobiye tutunmak gerekir.
Hobbyshop' çu dostlara buaradan açık mektup önerim:
Gelin çifte kaymaklı kadayıf hırsından vaz geçin. Dolar ile alıp euro ile satarak % 29 oradan kazık atmaya çalışmayın. Anladık gümrük ödediğinizi filan iddia ediyorsunuz. Ama zaten yurtdışındaki fiyatın üstüne ödediğinizi iddia ettiğiniz gümrüğü ekleyip kar koyup bir de onu euro'ya çevirince saçma sapan fiyatlarla gülünç duruma düşüyorsunuz. Diğer yorumları ise burada dile getirmekten imtia ediyorum.
Sonra da oturup bütün gün "hayret, nerede bu müşteriler yahu ? diye kafayı kaşıyıp duruyorsunuz.
Bu işi zengin hobisi olmaktan çıkartın arkadaşlar. Yurtdışında en garibanından en zenginine insanlar RC ile uğraşıyor. Siz ise milletin gözünü korkutmuşsunuz kimse yanaşamıyor, çoğu insan da bir süre sonra vaz geçiyor.
Kendi kendinizi baltalamayın, 800 dolarlık bir HPI Baja 5B' yi 1200 euro' ya satarak ayıp etmiyor musunuz ? anladık; %20 gümrük koyun, % 20 kar eder size 1152 dolar. hadi 50 dolar da masraf ve maliyet kalemlerini koyalım. Ama üstüne bir de % 29 euro dolar paritesini kaktırmak için onu hoooop al sana euro yaptık derseniz müşteri de size hoooop işte ben de tower hobbies' den aldım diyor. Sonra da patır patır iflas edip kapatıp gidiyorsunuz.
Ben boşa savurmamak adına 15 gündür İstanbul' daki tüm hobbyshop' ları geziyorum. Daha işlerin ne kadar kesat olduğunu anlatıp ağlamayanına rastlayamadım. E kardeşim o zaman ben de şöyle sorayım:
1150 dolara bana ver HPI Baja 5B' yi peşin fiyatına 12 taksit, alayım
ama sen tutar da ona 1200 euro de sonra üstüne aylık %5 faiz koyar da satmaya kalkarsan (ki bankaların sana parayı peşin verip sonra benimle muhatap olduğunu sağır sultan bile biliyor) bana değil çifte 3 kat kazık atmaya kalkarsan ben de sana günahımı bile vermem !
EVET: BANKA KREDİ KARTIYLA TAKSİTTE SEN PARANI PEŞİN ALIYORSUN VE TAKSİDİ BANKA YAPIYOR. FAİZ FALAN SENİ HİİÇ İLGİLENDİRMİYOR. BANKACILARA SORDUM !
Sözüm kime, kendileri gayet iyi biliyor. Artık en basit buji ısıtıcısını bile dışarıdan getirtiyoruz; haberleri var mı ? 10 dolarlık şeyi bana 50 ytl' ye satmaya kalkışırsan ben de gider gavura veririm paraları işte. Senin çıkarın niye benimkinden üstün olsun ki ?
Son sözüm (kendilerini kast ettiğimi anlayanlara) beter olun, batın gidin. Siz bizi düşünmezseniz biz de sizi düşünmeyiz.
Gözü tok dostlarımıza ise saygılar sevgiler; hepinize mutlu bayramlar !
MSenturk
08-12-2008, 20:06
Murat Abi, kac defa yazdim kac defa sildim. Ne yazsam bilemedim..!
Bahsettiginiz bu konu hakkinda tonla negatif yazi yazildi cizildi. Bunlari yapanlar kafa nasil koparirim dusuncesiyle calisiyolar musteri memnuniyetini bilmiyorlar....!
muratsen
09-12-2008, 09:39
Selam Adaş
Yahu bir hesap yaptım, arada dolar / euro / YTL kurlarıyla oynayınca alış fiyatının üstüne %70' e kadar bindirmiş oluyorlar. İnsaf yahu insaf !!!
Hepsine yakını bilgisiz, RC' den, hele nitro motordan haberleri yok !
Rodajı, 3-4 depo askıda yakmak sanıyorlar. Ne kadar fakir karışım o kadar iyi sanıyorlar. Onun için de millet 6 depo deyince motor yiyor. Hararetler 200' leri görüyor.
Müşteri memnuniyeti akıllarına dahi gelmiyordur eminim !!
Anca düşeni nasıl parçalar rip off ederim kafalarındaki tek düşünce o !
Manchester' ı da özledim ha :D Şöyle otobüs duraklarından istasyona doğru giderken sağ tarafta bir pub vardı; orada bir stout atmak ne güsel olurdu şimdi... :D:D
Benim tam istasyondan merkeze doğru yürürken o turizm ofislerinin sırasında bir corgi bayim vardı. Tombik yaşlı bi teyze işletirdi. 2 yıldır gitmiyorum; acaba duruyor mudur ?
Sevgiler, mutlu bayramlar sevgili adaşım...
gerçekten benide sıkıyor butür olaylar... öğrenciyim. elime geçen burstan artırıp oldurup ettirip bişeyler yapmaya çalışıyorum ama durumun da farkındayım çok iyi.... yazık değilmi benimgibi bürsürü öğrenci var... o burslardan artırıp verdğiğmiz paranın hepsi helalmi?
muratsen
09-12-2008, 10:13
gerçekten benide sıkıyor butür olaylar... öğrenciyim. elime geçen burstan artırıp oldurup ettirip bişeyler yapmaya çalışıyorum ama durumun da farkındayım çok iyi.... yazık değilmi benimgibi bürsürü öğrenci var... o burslardan artırıp verdğiğmiz paranın hepsi helalmi?
İster senin gibi (yanlış anlama lütfen) üç kuruşunu ayırmaya çalışan "gariban öğrenci" klasmanına girsin, isterse multimilyarder klasmanına, insanlara kazık atmak için fırsatçılık yapmak, ister Hakk' dan gelen, ister batıl her dinde haramdır. Müslüman olmak şart değil dürüst olmak için. Hintli bir prense tanrı diye tapan sapkın budistler bile insanları kazıklamayı ayıplar, yuhalar.
Bunun dinle imanla değil, insanlıkla alakası var. Ama çoğunluğumuz tahminen İslam mensubu olduğumuza göre şöyle dile getireyim:
Allah' tan korkmayan, kuldan hiç utanmaz !!!
Sevgiler
Benim başıma gelen bi olayı anlatim de dolandırıcılık neymiş görün... Ben bu hobiye yeni başladım be Savage almaya karar verdim, aldım da... Alırken savage 819 ytl ydi(güya), ben yeni başladım ya bi de heyecan falan, ne nedir pek bilmiyodum, neyse adamlar dedi ki sadece arabayı almakla bitmez yanına yakıt starter kit pil mil bişeler alman lazım... İyi dedim toplam ne kadar oluyo 1200 ytl dedi, pazarlıkla 1100 YTL ye indirdi... Tamam dedim ödemeyi yaptım aracı aldım, faturayı sonra gönderdiler.. Faturaya da hiç bakmamıştım... Geçen gün bi elime aldım güya bana 819 YTL ye sattıkları Savage olmuş 945 YTL, fatura da diğer ürünlerin fiyatları normalde Savagein fiyatını bana 120 YTL fazaladan itelemişler... Başlarda bilmiyodum neyin ne olduğunu ödedim gitti, bilmemek suç mu, kendilerini akıllı mı zannediyo bu ...lar, valla içimden saymadığım küfür kalmadı, bi daha da o mağazaya ne uğrarım, ne de onlardan alışveriş yaparım... 120 YTl az para değil ama gidip o ...larla yüz göz olmak bile istemedim...
muratsen
09-12-2008, 12:25
"Vaayy beee nasıl da pazarlık ettim" diye sevinmen için sana o fiyatı çekmişler :D
Hangi 120 de hangi 250 ?? iteleme sanatının erbabı bunlar.
Valla ben artık 1 dolarlık şeye 15 dolar kargo verip dışarıdan getiririm de bunlardan artık almam !!
Araç almaya gelince; onu da dışarıdan alırım, gelir paşa paşa gümrüğümü öderim. Vatan millet sağ olsun... Gümrük memurları zaten şöyle bir bakıp bir tek kalem bir araç görünce geç diyor. Hediye ya da oyuncak gözüyle bakıyorlar. Ve evet; elimde, bizzat gümrük memurunun yanına gidip "memur bey, bakar mısınız, bu gümrüğe tabii midir ?" diye soruyorum !
Dürüstlükten zarar değil fayda gelir.
Biz RC camiası olarak bir boykot etsek, o kazıkçı takımı silinip geride dürüstleri kalacak, ya da akılları başlarına gelip dürüst satıcılığa başlayacaklar...
Sinirime dokunuyor, sanki burası Kuşadası, ben de piyasadan haberi olmayan dangalak İngiliz turist. Yakaladı mı itelemek ne büyük ahlaksızlık !!!
Kazıklı Voyvodalar n'oolacak :lol:
EDIT : Aklıma geliverdi... Bunlar madem bu işe gönül vermiş satıcılar; niye direkt HPI' dan, Kyosho' dan toptan almıyorlar malı ? Benim gözümün önünde towerhobbies' den; amainhobbies' den tıpkı benim gibi sipariş verenleri gördüm. Distribütörüm diyenlerin adına baksanız belki bulur belki bulamazsınız firmanın ana sitesinde. Ama bulursak daha feci ya... demek ki daha da ucuza alıp 4 kat kazık atıyorlar bize !!!
Güven yoksa hiçbir zaman bu konu kapanmayacak demektir...
Ve evet; artık hobbyshop' lara HİÇ KİMSE GÜ-VEN-Mİ-YOR !!!
İyi hobbyshop' tan bahsedilirken "eh naaparsın, ötekiler kjadar kazıkçı değil ama; iyi sayılır" deniyor.
İbret alın yahu ! azıcık utanmanız arlanmanız olsun yahu !!! EDP YAHUU !!!
muratsen
09-12-2008, 12:49
Arkadaşım, bu ülke artık bir zamanlar "tahıl ambarı" denirken artık buğdayı arpayı bile Çin' den ithal ediyor. Bırakalım bu hamaseti... Hobbyshopçu musun yoksa biri kankan mı ?
Bizlere dırdır ediyor filan gibi hakaret etmeden önce etrafına bir bak. Evvelce dünyanın badem, ceviz ve fındık tekeliyken şimdi Venezuela' dan Çin' den Türkmenistan' dan gelen bademi cevizi yiyorsun haberin var mı ? O çıtırdattığın çekirdekler var ya; artık Tekirdağ' dan Kırklareli' nden gelmiyor; Çin' den geliyor...
Yok OS Max' in fabrikası İstanbul' da mıymış... İstanbul' da fabrikası olan bir markayı da biliyoruz dostum; ithalle aynı paraya, hatta daha da pahalıya satıyor. Kepi bile 150 EURO !
Ortaya atlayıp millete saygısızlık etmeden önce veri ve bilgi topla. Üç beş marka duymuş gazetelerden okuyup mahalle bakkalından duyduklarına dayanıp vergiden stopajdan bahsediyorsun.
Senin ülkende KDV ve sair vergiler AB veya ABD' nin bazı eyaletlerindekinin yanından geçemez haberin var mı ? Söz gelimi California' da üç beş çeşit verginin üstüne bir de "Sales Tax" diye %11 ödüyorsun. Ama hala daha ucuza alıyorsun aynı malı.
Alabileceğin cevapları hesapla sonra kelime seç.
muratsen
09-12-2008, 12:58
Ah be Modelci kardeşim... montaja da 20 YTL vermiş olsan 38 YTL eder. 2 dolarlık parçayı 19 misline almış olmak nasıl bir rahatlık Allah Aşkı için ???
bunca yıllık modelcilik hayatımda bir kere gidipte hobby shoplara tamir bakım onarım modifiye vb. yaptırmadım. oturdum kendim saatlerce uğraştım.(gerçi modelci kendi tamirini kendi yapar ama benim gibi zamanı kısıtlı modelciler fazla zaman ayıramıyabilir veya yeni arkadaşlarımız yapamıyor olabilirler) peki fiyatlar biraz uygun olsaydıda hem onlar para kazansaydı hemde biz zamandan kazansaydık.mesela geçen sene benim araç spur yedi. shopa gittim 18 ytl+montaj peki ben neyapayım. gerekli olabilecek bi kaç parça ile beraber 2$ a yeni spur aldım, 3 hafta bekledim ve paşalar gibi taktım. mecbur kalmadıkça hobbyshoplardan alışveriş yapmamaya çalışırım. nedeni onlara düşman olmam deil, çogu zaman daha uygun fiat arayışı ve maddi problemlerim(ben öğrenciyim ek bi gelirim yok). aslında aradığımı biraz zorda olsa bulurum. ama şimdi gidip yerinden almak varken kargo, gümrük, o kadar beklemek yerine gidip direk almak en rahatı. hep iyi bir model firmasının türkiyeye şube açmasını hayal etmişimdir
İyi kardeşim, sen 9 misli fiyat ödeyip rahat et o zaman... Montaj da cabası... Ona ne verdin ? en az 20 ytl değil mi ? İyi; bayağı rahat bir durum; 10 katı fiyata rahatlık...
Hayırlı uğurlu olsun...
yanlış anladınız herelde, dikkatli okursanız farkedersiniz ben 2$ dışardan getirttim.
muratsen
09-12-2008, 13:52
yanlış anladınız herelde, dikkatli okursanız farkedersiniz ben 2$ dışardan getirttim.
Hayır canım; dışarıdan 2 usd' a getirtip paşalar gibi taktım ama buradan almak daha rahat demişsin ya ona atıf yaptım... öyle yapmışsın demedim.
muratsen
09-12-2008, 14:00
bak bir arkadaşım bir model firmasının türkiyede açılması hayaliyle yaşıyor.bu nedemek burada üretim yok ve gidip dışarıdan alacaksın diyor.tamam ben bir hobishopçu değilim. yemin edebilirmisin bana bukadar atıp tutuyosunda. bundan sonra türkiyedeki bir firmadan parası ne olursa olsun birşey almıyacağına dair. ha söyle bukadar milletin içinde yok şöle yok böle pahalı satıyorlar deyipte yarın bir hobi mağazasına gidipte ooo abicim nasılsın selamın aleyküm deyip dükkana giripte oradan ahmet abi mehmet abi yada recep abi şu servodan sende varmı deyip birşey almıyacağına yemin edebilirmisin sen bana bunu söyle. edemezsin çünkü o hobbyshopçulara muhtacız tamammı bu 1. 2.cisi sen aç bakalım bir dükkanda senin fiyatlarını görelim towerhobiden aldığın fiyatlara sat bakalım bu türkiyede 1 saat sonra iflas bayrağını dikmiyormusun kapının önüne. ben yaptım hazır tohumu alalım ekelim bir daha ki seneye ürürn vermesin bir daha israilden tohum alalım seneye bir daha dikelim ben mi yaptım bu ülkenin tarımında kullanılan gübreyi tohumu mazotu dış ülkeye bağlamayı ben mi yaptım. benim siyasi politikammı.senin bahsettiğin amerikada işçisi dahi ayda 2500 dolar maaş alıyor ben burda mühendis olmama rağmen maaşımı dolara çevirdiğim zaman 1150 dolara geliyor.sen bu aradaki sales taxı boşver senin aldığın en ufak bir yedek parçada % 20 vergi varmı yokmu bana bunu söle. türkiyenin hali bu arkadaşım.madem bu hobi sektöründe tutunamıyacaksan yapmıyacaksın bu ekmek su şeker değil bir hobidir.işkence aleti olmadan bırakacaksın.yetmiyosa kapasiten yapmıyacaksın bi olta alacaksın balığa çıkacaksın. daha ucuz....
Peh peh peh... hocam benim kadromda 30 mühendis çalışıyor ve bahsettiğin maaşın katlarca üstünü alıyorum. Ve evet, yeminliyim; o Ahmet Abi' nden Mehmet Abi' nden zırnık almıyorum. Aşağı yukarı başladığımdan beri hem de...
Ayrıca Amerika' da ortalama işçi 2500 dolar alıyor (bu arada asgari ücret de senin dediğin rakkama, 1055 dolara -eyaletine göre- çalışıyor dostum) ama en basit ev kirası 800 dolar. Kaç gün yaşadın da atıp tutuyorsun ? Ben tamı tamına 19 yıl yaşadım ve yılda 4 - 5 kez gidip geliyorum. Bana okuma lütfen.
Esnaflık towerhobbies' den getirip satmak değildir. Nefesin ve dilin dişin yetiyorsa gidip HPI' ya, Kyosho' ya, Ofna' ya, Tamiya' ya yazıp konuşup GERÇEK distribütör olmaktır. Cebinde 2 savage parasıyla dal piyasaya sonra da yandım bittim hadi tower' dan alak, hadi rcmart' dan alak...
Madem bu politikaları sen koymadın, itiraz et. Hem şikayet et hem savun nasıl mantık bu ???
Sen muhtaçsan bilmem. Ben değilim canım. Babam olsa da battım bittim dese vida almam ! Atıp tutmakla olmaz, sözünü tutacaksın. Sen sisteme ağla sonra da almaya devam et...
Saygılar ARKADAŞIM :lol:
++ NOT: "Çok zengin olmak ya da iyi kazanmak çok harcayıp kazık yemek gerektirir" gibi bir mantığı da savunduğun için ayrıca kutlarım. Akla ziyan bir sav !!! :lol:
goldenshadow
09-12-2008, 14:09
rs4 icin on salincak lazim oldu murat abi gonderdi fakat parca elime gereken zamanda ulasmadi kavga dogus araci aldigim yer 1bucuk ay salladi beni parca yok gelicek gelicek die ana merkeze telefon actim dedimki bakin bolyken bole 4 saat sonra parca ellerindeydi anlamadim gittim 2 ytl lik parcaya 20 ytl verdim montaj falan yok bu arada sadece parca fiyati . sonra tuttum eve geldim bi guzel arabayi parcaladim ugrastim 3-4 saat kendim taktim salincagimi simdi parcalansa 1 kez daha yapabilirim die dusunuyorum .
bu arada bundan onceki aracim mt2 idi araci alirken ovduler aldigim dukkan 750 ytl werip ciktim arac icin peki baska bi hobby shopta aracin full modlusu kaca satiliyormus biliyormusun 850 ytl dusunun yedigim kazigi neyse abi mustahak bize diyorum 1 musubet 1 nasihattan iyidir ogreniyoruz
orhantekkan
09-12-2008, 14:28
Konu lütfen değişik mecralara uzamasın belirli bir saygı çerçevesinde konuşalım. Bu arada bende dediğiniz herşeye katılıyorum her önüne gelenin bir dükkan açması bu piyasanın en büyük katili olacaktır.
Bir civata dedinizde aklıma geldi 8 adet servo vidasına 7 euro istedi gittiğim hobbyshop sahipleri o gün bu gündür Türkiyeden malzeme almıyorum bu arada 100 adet vidayı 2.50 usd ye aldım :) ilk alışverişimde yedigim kazık hala içimde toplamda 450 ytl lik 46 lık tranier uçaga 1300 ytl ödedim ama insan bu hobiyi buralardan alınca pahalı sanıyor fakat öyle göründüğü gibi degil burada böyle satıcıları kimse savunmasın tabi arasında iyileride yok degil onlar ayrı tutulmalı alış veriş yaptıktan sonra eğitimini veren servisini veren yardımcı olanlarıda var ama bunlar çok az sayıda bunları arayıp bulmak gerekiyor .Bazılarıyla pazarlık bile edemiyorsun adam sanırsınki altın satıyor ve fiyatını altın borsası belirliyor kazığın borsasını kendi belirliyor adam sana atıyor kazığı çıkar çıkarabilirsen ondansonrada bu hobi oluyor zengin hobisi ama aldanıyolar bu hobi herkesin hobisi iki üç tane kendini bilmez hobbshop magazasının kar tuzağıyla belirlenen bir hobby degil biz istemezsek bu adamlar bu kadar pahalı mal satamazlar satanlarda zaten satamaz olurlar kapanır giderler arayın bulun dürüstünü adam gibi satıcıları oradan alın ben herzaman diyorum % 40 gibi bir farkla satın sizden alalım ama sen bunlar zaten keriz alıyolar 2 ile çarpıp euroya çevirirsen alan 1 kere alır birdaha almaz yurt dışından alır veya bu işleri bırakır .
Yani sözün özü bindiğiniz dalı kesmeyin müşteriyi keriz yerine koymayın.
düzgün bi distrbütor gelsin artık... oguz9119 abi yaparsınız inşallah... eğer yaparsanız bunu tüm türkiyedeki HPI müşterilerini kaparsınız hem diğer hobishoplara küpe olur... şuan mt2 yi 650ye anca veriyorlar...
MSenturk
09-12-2008, 18:50
Arkadaslar kisisel cekismeye dondurmuyelim lutfen konunun sonu kilitlenmekten baska bir sey olmaz.!
muratsen
09-12-2008, 18:52
Hocam demekte haklısın; Makine Phd. sahibiyim. Maaşımı sormanı çok yadırgadım. Çok ayıp. Ama tahmin etmen için; kamuda çalışmıyorum.
Daha çok gensin; 1980' lerdeki Türkiye' yi sen nereden bileceksin canım kardeşim ? Bir paket marlboro yüzünden arkadaşlarımın geceyi nezarette geçirdiğini bilirim. Senin dediğin durum 1985' den sonra başladı ki bolluk bereket değil, "zenginlerin sevildiği" , "işini bilen memurların" , papatyaların ve prenslerin rahat ettiği bir ülke olmuştu burası. Öldü gitti ama Özal dendi mi bunlar geliyor aklıma kusura bakma...
Neyse; kabalaşmak istemiyorum. Aslında seni çok iyi anlıyorum. Argümanının temelinde haklısın ama elaborasyona girişince kavramları karıştırıyorsun. Diğer türlü sana katılıyorum. Evet; biz maalesef 1938' den bu yana; özellikle de 1950' lerden bu yana TIPKI dediğin gibi hiçbir şey üretmedik. Montajcılığı, fason işçiliği sanayi zannettik. Üretmedik; haklısın. Ama işi karıştırdığın nokta, "madem üretmiyoruz, hadi kazığı yiyek" oluyor :)
Diğer türlü de haklısın; her boyayı boyadık da fıstık yeşili mi noksan kaldı misali RC' a gelene kadar neler var neler...
Ama lütfen sen de benim hakkımı teslim et. Bak, örnekleri okuyorsun. Bir M5 x 6 civataya 3 euro fiyat biçiyorlar. Git bir hırdavatçıya, kilosunu alırsın 3 euroya... TOWERHOBBIES' den, RCMart' dan alıp satmayla distribütörlük, satıcılık olmaz. Perakendeciden alıp perakendeciye satılmaz...
Benim savım, 5 dolarlık; tüm maliyetleri dahil 8-10 dolara çıkan bir şeyi 25 euroya satmanın ahlaksızlık olduğu ve artık insanlarımızın uyanması gerektiği. Sen de mühendissin ve hesap adamısın; 1 euro=1.2932 usd. parite farkından %29 ve dünya kadar da kar. Bu mudur satıcılık ? Bu mudur dürüst esnaflık , basiretli tacirlik ?
Benimki, çocuğumun zevki ve kendi mekanik zevk ve hevesim. O nedenle kendim gerektiğinde CAD çizim yapıp parametreleri veriyorum arkadaşlara çekiyorlar parçayı. Ama ya üniversite öğrencisi gençlerimiz ? kıraathanede okey oynamak yerine araba sürmek helikopter uçurmak isteyince bu ahlaksızların eline mi düşmeliler ?
Neyse, uslubumdan dolayı kusuruma bakma sen, ben de senin uslubuna takılmıyorum. Neticede aşağı yukarı aynı fikirdeyiz. Seni kırdıysam kusura bakma...
Sevgiler.
ulubilge
26-12-2008, 18:40
Herkese Selamlar ;
Foruma yeni üye oldum . Konu ilgimi çekti bende birkaç şey yazmak isterim . 15 - 20 sene öncesinde İstanbul ' da bu kitleri ithal eden biri vardı ( İsim vermiyorum ama Cine 5 ' e çıktı bilen bilir ) Bu adam yurtdışında 300 Usd ( dükkandaki satış fiyatı ) olan Tamiya 1/8 arabayı 650 Usd ' ye satardı . Adamın plastik kitler olsun , modeller olsun hepsinde 2 kat kazığı var . Aynı mantık bugünde devam ediyor . Yalnız aradaki fark bugün internet var ,bilgilenme var , yurtdışından istediğinizi getirtebiliyorsunuz . Eskiden öyle değildi . Elimize bir dergi geçecekte orada fiyatları görecez ( Görsekde birşey değişmiyor adam istediği fiyattan satıyordu ) .Türkiye ' de modelciliğin gelişmeyip sınırlı bir çevrede kalması ve zengin eğlencesi olarak anılması bu zihniyetlerin ürünüdür .
Çok yazdım kafanızı daha fazla şirşirmeyeceğim . Sonuç olarak plastik maketlerin fiyatlarına dikkat ettinizmi ? yurtdışından almak daha pahalıya geliyor ( 1/32 tamiya uçaklar hariç ) . Modellerde de aynı şeyi bekliyoruz .
Hepinize saygılar .
oguz9119
26-12-2008, 21:49
arkdaşlar buradan niçin mesajımın kapatıldığını hala anlayamadım modelshop açıcam fiyatlar normal olucak dedim diyemi... daha açmadık durun bakalım .... açıcam dememle mesaj silindi açtık değincede ıd mimi sileceksiniz.. anlayamadım... kurallarda reklam amaçlı türkiyede bulunan firmaların adının verilmesi yasak.. anladık... bukadarda yapmayın bizde sizin gibi türkiyede cazip fiyatlarda model almak istiyoruz bunun için aylardır uğraşıyoruz... siz bu yaptığımı taktir edeceğinize kalkmış mesajımı siliyorsunuz... ben türkiyede bir ilki başarmak için aylardır uykularımdan kesip yaptığım konuşmlara yüzünden hasta oldum... size hizmeti getire bilmek için ödediğim faturaların hadi hesabı yok en son ödediğim fatura 3,417 ytll... bumu emeğimin karşılığı...
arkdaşlar buradan niçin mesajımın kapatıldığını hala anlayamadım modelshop açıcam fiyatlar normal olucak dedim diyemi... daha açmadık durun bakalım .... açıcam dememle mesaj silindi açtık değincede ıd mimi sileceksiniz.. anlayamadım... kurallarda reklam amaçlı türkiyede bulunan firmaların adının verilmesi yasak.. anladık... bukadarda yapmayın bizde sizin gibi türkiyede cazip fiyatlarda model almak istiyoruz bunun için aylardır uğraşıyoruz... siz bu yaptığımı taktir edeceğinize kalkmış mesajımı siliyorsunuz... ben türkiyede bir ilki başarmak için aylardır uykularımdan kesip yaptığım konuşmlara yüzünden hasta oldum... size hizmeti getire bilmek için ödediğim faturaların hadi hesabı yok en son ödediğim fatura 3,417 ytll... bumu emeğimin karşılığı...
zaten vaz geçtimm.. arkdaşlar yeni bir kampanya buldum mcd buggy 1700 ytl 26 cc cy motor.. rtr onu alıcam.... hele şükür savagemin taksitleride bitti .... e10muda aldım.. sıra mcdde ... bakalım bundan sonrada pilanım savage flux....
oguz1919
Evet sana haksızlık yapılmış gibime geldi !!!
Elektronik_35
28-12-2008, 18:00
modelle uğraşan tanıdıklarımın %80 i bizde birşeyler getirip satalım diyor kar marjlarını görünce. herkes getirsin o zaman 1-2 kalem birşeyler dışarıdan herkes ucuz ucuz alsın birbirinden :)
oguz9119
29-12-2008, 19:21
ben bu hobiyi türkiyede yaymak için neler yapıyorum tahmin bile edemezsiniz... bakın yakında bu mesajıda silecekler göreceksiniz
tugayalpat
04-02-2009, 00:41
RC işinin içinde olanlar ve yeni girenler öğreniyor zaten dükkanların nasıl kazık olduğunu, kazığı ilk alışta yiyoruz. Çevremizde RC ile ilgilenen, ayak üstü ben de almayı düşünüyorum diyen herkese dükkandan almamasını söylemek lazım.
Ben aldım, sonra tanıştığım insanlar keşke oradan almasaydın dediler. Parçalarını yabancı sitelerden alıyorum artık. Piyangodan para çıkarsa Türkiyenin en dürüst ve en ucuz hobby mağazasını açacağım ;)
shadowpane
04-02-2009, 08:49
arkadaşlar bende bir kullanıcıyım. fakat şunu söylemek isterimki türkkiyedeki sistem yaklaşık olarak şöyle sizin yurt dışından alabileceğiniz 10.usd değerindeki ürünü trde ki hobbyshoplar 10.euro ya satıyor bence kar marzları şimdilik biraz yüksek gözüksede yeteri kadar potansiyel olmadığı icin bu böyle. fakat onlar olmazsa bu model severler bu kadar artmazdı. zamanla herşeyin oturacağına rakiplerin coğalacağına ve tekel piyasasının tam olarak ortadan kalkacağına inanaıyorum.
zaman biz kullanıcların lehine işlemektedir. bizlerki yeni öğreniyoruz icimizde 10-15 senelik bu modellerle ilglenen arkadaşlarımız var. hobby shoplara ihtiyacımız var fakat onlarında bizlere.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.