PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangar 9 /Horizon Hobby FS One Simülatör

mehmet1846
14-12-2008, 18:38
Arkadaşlar ,

Dün başlık açacağımı söylemiştim,biraz geciktim ...

FS One simülatörü yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Diğer simülatörler olan Reflex ,Aerofly Pro Deluxe ve Great Planes G3.5 de bende var. İzninizle bariz gördüğüm farkları yazmak isterim.

FS One da gördüğüm pozitif yapı:

- Gerçekçi Fizik : Önceleri diğer simülatörleri kullanırken bu konunun ne anlama geldiğini anlayamıyordum.Uçakta ve Heli de 3D çalışırken diğer simülatörler çok stabil davranıyor ,içlerindeki modeller çok kolay uçuyordu.Ancak sahada bu kadar kolay olmuyordu ve bu kafamda simülatörler hakkında soru işaretleri oluşturuyordu...

Sonra bir yurtdışı seyahatimde bir modelci arkadaş ile konuyu paylaştım ve bana FS One ı önerdi.Aldım ,denedim ...(İşin fenası ben aldığımda 220 .-USD idi,şimdi 100.-USD a inmiş...)

Simülatörü yükledim ve diğer simülatörlerde çok kolay yaptığım hareketleri bunda yapmakta çok zorlandım.Anladım ki, gerçek fizik bu imiş...Sonra çok kısa sürede inanılmaz yol aldım...Bu sebepten şiddetle tavsiye ederim...

- Simülatördeki her uçağın ve Heli nin kendi tarzında programı olması : Efendim ,pek çok simülatörde,uçağın görsel programını değiştirip,altta çalışan uçuş programını birbirine kopyalıyorlar.Ancak FS One da her uçağın dizaynırı programın yazılımında bulunmuş ve gerçekten farklı farklı ve uçan modeli ile aynı davranıyor...Örneğin bende 1/3 Edge 540 var ve simülatördeki ile aynı uçuyor.Bende DA 85 motor var simülatörde Zenoah G80 twin ile uçuyor tek fark bu...Ama uçak aynı davranıyor...

- Simülatörün içindeki eş zamanlı izlenebilen ders sistemi : Simülatörün yapımında çok önemli pilotlar emek vermiş.Mike McConvile, QQ Somenzini,Sebart v.s. Ve simülatör içinde uçuş okulu var...Her hareket ayrı bir başlıkta ve adım adım işlenmiş. Arkada pilot konuşuyor,ekranda kumanda çubuğu hareketleri izlenebiliyor ve püf noktaları anlatıyor.Bu özellik diğer simülatörlerde de kısmen var fakat bunun gibi değil...

- Kendi içinden çıkan verici parça : Simülatörü, kumanda parçası ile almak mümkün ve ben de Mode II şeklinde böyle aldım.İçinden çıkan kumanda parçası kafi geliyor.Çok kaliteli görünmese de işini yapıyor.

Aklıma gelen oldukça yazmaya devam edeceğim.

Sevgiler

PATO
14-12-2008, 19:53
FS One dışında diğerlerini kullanyorum. En gerçekçi ve zor olanı Reflex olarak görmüştüm. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Mehmet bey.

...Örneğin bende 1/3 Edge 540 var ve simülatördeki ile aynı uçuyor.Bende DA 85 motor var simülatörde Zenoah G80 twin ile uçuyor tek fark bu...Ama uçak aynı davranıyor... Gerçek uçuş ile bire bir aynı davranış göstermesi inanılması güç ama aynı zamanda bu tespiti tecrübeli birinden duymak heyecan verici bir durum. Demek ki programcılar simülasyonun hakkını vermişler. Bir şekilde edinip denemek lazım.

mehmet1846
14-12-2008, 20:09
Teşekkür ederim Gürman bey...

Bu simülatörün orjinalini almak dışında çare görünmüyor. İçinden bir dongle çıkıyor ve onsuz çalışmıyor.Diğerleri için kullanılan programlar bunun için de kullanılabilir mi bilmiyorum...

Aslında legal olmayanların tüm fonksiyonları çalışmıyor diyorlar yabancı forumlarda ama bilmiyorum.Deneyen olur ise burada paylaşırsa diğer arkadaşlara da faydası olur...

Sevgiler

RealPower
14-12-2008, 20:20
İnceleme için teşekkürler Mehmet abi

emo23
14-12-2008, 23:20
mehmet bey bilgiler için teşekkürkler, aydınlatıcı bir konu oldu..

$100 çok makul bir fiyat. ingilizceye hakim arkadaşlar için bir linkte benden.
http://www.fsone.com/Products/Default.aspx?ProdId=HANS2000

mehmet bey peki fsone ın modelleri bu linkteki kadar sınırlı mı ? RF taki gibi model ve pist indirebileceğimiz swap page ler mevcut mu ?

Son olarak. Nasıl bir PC konfg. istiyor ? Sizin PC nizdeki konfg. nedir ? Grafiklerden, hızlı geçişlerden memnun musunuz ?

Kusra bakamyın soruyorum ama bir tane legal sim edinmenin vakti geldi gibi. Sanırsam kendi kumandası ile 7 ch, interface kablosu ile kumandamızın 8 ch ını kullanabiliyoruz. Bu güzel bir olay.

Teşekkür ederim.

mehmet1846
15-12-2008, 10:45
Efendim şimdi özetlemeye çalışacağım.

- Add-On gibi bir paketi çıktı ,yeni....Ancak Horizon Hobby nin ürettiği modellerden oluşuyor yine...Ancak onlar da çok iyi...

- Benim PC laptop aslında...2GB RAM , Intel Core2 CPU T7200 @ 2.00 GHz
Windows XP Home edition .Simülatöre yetiyor ve ekran donması, kesiklik falan da yapmıyor. Eminim Desktoplarda çok daha iyi çalışır.

- İçinden çıkan dongle, USB ile bilgisayara takılıyor. Kutusundan ,Futaba ve JR için ara kablo da çıkıyor yanılmıyorsam.

- Simülatörü aldığınızda FS One ın sitesinden update ediyorsunuz. Sonra kullanıma hazır oluyor.Tüm simülatörlerdeki gibi bunun da update leri var ...

Durum böyle....

Sevgiler

RoCCo
15-12-2008, 12:23
Bir de bu simulator için uzaktan kumanda kontrol modulu satılıyor yanlış hatırlamıyorsam. Kumandanızla oturduğunuz yerden, kablo vs. olmadan simulator kullanabiliyorsunuz.

emo23
15-12-2008, 13:52
Bir de bu simulator için uzaktan kumanda kontrol modulu satılıyor yanlış hatırlamıyorsam. Kumandanızla oturduğunuz yerden, kablo vs. olmadan simulator kullanabiliyorsunuz.

doğrudur bir arabirim var.
http://www.horizonhobby.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM1800

Clio172
15-12-2008, 15:08
Mehmet bey, sizin gibi tecrübeli bir ağızdan çıkan sözlere kulak vermemek olmaz. FS one zaten merak ettiğim bir simulatördü. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ancak model sayısındaki yetersizlik ve kısıtlılık maalesef bu programın en büyük eksiği.

Laptop'dan ziyade dektop bir pc'de RealFlight G4.5 eklentisini denemenizi öneririm. Orjinal G3.5 kumandanız var ise mevcut kumandanızın bütün kanallarını aynı expo, epa vs. ayarları ile gerçekte kullandığınız bir modele atayın. Sonuç gerçekten çok başarılı. Bilginize.

emo23
15-12-2008, 17:04
evet bir gün herkesin TT ci olacağı gibi yine o gün herkes G4.5 çu olacaktır :)

mehmet1846
15-12-2008, 17:24
Efendim geçenlerde G4 aldı bir arkadaşım. Extra 330 zannederim bir uçak ile uçtum ama" gerçek fizik" davranışını göremedim. Acaba G4.5 farklı mı?

Sevgiler

RealPower
15-12-2008, 18:09
Efendim geçenlerde G4 aldı bir arkadaşım. Extra 330 zannederim bir uçak ile uçtum ama" gerçek fizik" davranışını göremedim. Acaba G4.5 farklı mı?

Sevgiler
Merhaba

Bence birkaç düzenleme dışında aynı

Clio172
15-12-2008, 20:59
Helikopterde çok farklı. Uçakta acemi olduğum için inişlerin zorlaşması ve hava durumundan etkilenme dışında bir şey söyleyemeyeceğim.

GuNeSh
15-12-2008, 23:07
4.5 in en çok hoşuma giden yönü farklı zorluk seviyelerinin olması. eğer bir akrobasi hareketini yada özellikle uçakta iniş kalkış falan çalışrken beginner da yapmak artından sire ile intermediate ve advanced olarak ilerlemk güzel ve faydalı oluyor. özellikle helikopter de yeni bir hareket deneyeceğim zaman advanced de her an her istediğimde yapabildiğim anda kendi modelimde uyguluyorum. kazalar falan da g4.5 de daha gerçekçi.

FS One için acaba bir torrentdir rapidshare dir link varmı acaba?