Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabataslak bir projeden cıkmıs acayip bişey
darklord45
17-12-2008, 20:06
selamlar oncelıkle aranıza yeni katıldım hiç bu konularda tecrubem yok fakat merakımdan dolayı gecenlerde forumları okurken okurken bu işe el atayım dedım :D önce parkeciden depron temini yaptım parkeci her ne kadar kapron diye inat etsede depron diyerekten aldım:D kapronu neyse sonrasında sallama kafadan bir jet ucak projesi cizdim depronun üzerine ve kesim asamasından sonra montelemeyi yaptım ancak kabataslak bir projeden cıkmıs acayip bişey oldu resmınıde koyacagım simdi ben buna ne tür bir motor takmalıyımki ucsun uzunlugu 60 a kanat acıklıgı ıse yıne 60 oldu yanı 60 a 60 oldu fakat ne tür motor takacagımdan süphem oldugu için ucak bana ben ucaga baktım kaldım sizlerin yardımını bekliyorum :)
darklord45
17-12-2008, 20:19
buyrub bunlarda resimleri:D benim jet
darklord45
17-12-2008, 20:22
bu arada kaplaması nasıl olmus pato bey? inananın bu konuda hiçbi tecrübem yok ilk defa yaptım elimin yatkınlıgımıdır bilinmez inanmıyorlar beim yaptıgıma bunu:D
Fotoğraf kalitesi o kadar kötü ki pek birşey anlayamadım, kaplama da yok gibi duruyor.
darklord45
18-12-2008, 22:23
fotolar cep telle cekildi elimdeki imkan oydu kaplama yokmu ya yapmayın pato bey mavi renk depron bulamadık zaten yaptıgım yesil renk deprondu bu mavi bu komple kendinden yapıskanlı kaplama ile kaplandı modelin kac gram oldugu ise yine mechul tartmadım kaplamalardan biraz sanki agırlastı gibi ama ben buna ne tür bir motor takmalıyım acaba :( hala bilmiyorum
blackboard
18-12-2008, 22:25
yesil olan kapron kapron :D:D:D
yesil olan kapron kapron :D:D:D
:lol:
Sayın darklord45 biz mavi straforu vs. renklendirmeye çalışıyoruz havada görünsün diye. Mavi kaplarsanız gökyüzünde görmek biraz zor olur gibi.
Kolay gelsin.
blackboard
18-12-2008, 22:51
Aslında onu kendi renginde bırakıp düz durduğunu göreiblmek için altında turuncu ve yeşil şeritler halinde yapıştırımlar güzel olabilir.
selamlar oncelıkle aranıza yeni katıldım hiç bu konularda tecrubem yok fakat merakımdan dolayı gecenlerde forumları okurken okurken bu işe el atayım dedım :D önce parkeciden depron temini yaptım parkeci her ne kadar kapron diye inat etsede depron diyerekten aldım:D kapronu neyse sonrasında sallama kafadan bir jet ucak projesi cizdim depronun üzerine ve kesim asamasından sonra montelemeyi yaptım ancak kabataslak bir projeden cıkmıs acayip bişey oldu resmınıde koyacagım simdi ben buna ne tür bir motor takmalıyımki ucsun uzunlugu 60 a kanat acıklıgı ıse yıne 60 oldu yanı 60 a 60 oldu fakat ne tür motor takacagımdan süphem oldugu için ucak bana ben ucaga baktım kaldım sizlerin yardımını bekliyorum :)
Çok ilginç bir başlangıç olmuş :)
Kapronu depron diye alarak başlamış, modeli sallama çizip bitirmişsiniz. Ne gariptir ki hayalet uçaklara çok benzemiş. Neyse şimdi bundan sonrasında da sallama devam etmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü modeli uçurabilecek bir güç olabilir mi varsa ne kadardır sorularının cevabı mümkün değil. Madem uçak 60x60 oldu o zaman motor da 60x60 olsun demek eldeki tek veriyi kullanarak yapılabilecek en iyi sallama olur.
Doğru dürüst bir öneri isterseniz, forumda çeşitli jet projelerinden birini aynen taklit etmenizi söyleyebilirim. Herşeyi birebir yaptığınızda sonunda adı, uçuş karekteri, motoru belli olan bir uçağınız olur. Sonra da onu nasıl uçurabileceğinizi konuşuruz.
darklord45
19-12-2008, 20:21
valla bu model işinde en cok ilgimi ceken hep jet modeller oldu o yüzden sanırım biraz acele davrandım ve bu acayip sey cıktı ortaya zaten sonuctada burası paylasım yapıp ortaya güzel bir ürün cıkarmak sanırım nerden baslayalım nasıl yapalım aslında aklımda hep su modeli yapamak var adamlara yapmıs abi :D aşmış daha dogrusu ama bunu yapmak baya bi pahalıya cıkar galiba http://beatfiltering.com/index.php/1000110A/c4a39cc94c417908bcc596bec8833a071f52d5cf8120a3d76f fb65bbbb88f20d30bb3c04a3c55edb19589
valla bu model işinde en cok ilgimi ceken hep jet modeller oldu o yüzden sanırım biraz acele davrandım ve bu acayip sey cıktı ortaya zaten sonuctada burası paylasım yapıp ortaya güzel bir ürün cıkarmak sanırım nerden baslayalım nasıl yapalım aslında aklımda hep su modeli yapamak var adamlara yapmıs abi :D aşmış daha dogrusu ama bunu yapmak baya bi pahalıya cıkar galiba http://beatfiltering.com/index.php/1000110A/c4a39cc94c417908bcc596bec8833a071f52d5cf8120a3d76f fb65bbbb88f20d30bb3c04a3c55edb19589
Gövde güzel görünüyor. Ama arkada iki pervane işi bozmuş. Üstelik o pervanelerle çekişi test etme yöntemi oldukça riskli. İstemsiz bir sünnet vakası an meselesi. Ben Ankara ekibinin jetlerini videodakinden daha başarılı çalışma olarak görüyorum. Eğer jet düşünüyorsanız fazla uzağa gitmenize gerek yok.
Jet ve pervane.:rolleyes:
Biz de planörlere ducted fan takalım utandıralım onları :)
darklord45
19-12-2008, 23:16
myssba jet ve pervane demısın zaten genelde el yapımı jetlerde hep pervane kulanılıyor gordugum kadarıyla ne beklıyordun sen ? jet motorumu?:D
myssba jet ve pervane demısın zaten genelde el yapımı jetlerde hep pervane kulanılıyor gordugum kadarıyla ne beklıyordun sen ? jet motorumu?:D
Benim birşey beklediğim yok.
Jet nedir?
Cidden. Sizin şu çift kanata iki fan taksak fena olmaz. Model şımarırmı acep?:D
Cidden. Sizin şu çift kanata iki fan taksak fena olmaz. Model şımarırmı acep?:D
Çift kanadı emekli ettim. Herşeyi söküldü. Çocuklara oyuncak olacak.
Bülent hocanın trainerine fan takabiliriz ama. Pervane dursun bir de fan ekleyelim.
Çift kanadı emekli ettim. Herşeyi söküldü. Çocuklara oyuncak olacak.
Bülent hocanın trainerine fan takabiliriz ama. Pervane dursun bir de fan ekleyelim.
Nedense çift kanatlar bahtsız oldu. Benimki kafasına göre takılıp ters uçmakta inat edince söküldü, sizinki genç emekli oldu. Cenk burda bir tane yaptı keyif vermedi, alttan kanada çevirdi.
Önümüzdeki seneye kadar fan teknolojisi yerine oturursa bizde belki jet yaparız, kısmet olursa.
myssba jet ve pervane demısın zaten genelde el yapımı jetlerde hep pervane kulanılıyor gordugum kadarıyla ne beklıyordun sen ? jet motorumu?Bu tarz bir jet modelde normal pervane yerine "ducted fan" kullanımı daha estetik olur, aynen myssba'nın vurgulamak istediği gibi. Ducted fan'ın ne olduğunu anlamak için araştırın. Aşağıdaki linkler de işinize yarar:
http://www.hobbyrc.com/forum/showpost.php?p=185862&postcount=9
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=21675&highlight=ducted
darklord45
20-12-2008, 20:17
ben bu işten vazgeçtim:( hiç gözüme ucacak gibi durmuyor :) yeniden tekrar bi model yapmayı düşünüyorum abuk subuk kaba taslak bişey yaparım belki gene ama bana zevk veren ucmasada yapmak evde süs niyetine koyarım dolabın üstüne :D
darklord45
20-12-2008, 20:20
sayın gürman bey iyisimi siz yapın ben sizden satın alayım uçanını :)
Basit aerodinami kurallarına göre yapıp, uygun donanımı da seçerseniz herşeyi uçurabilirsiniz. En kolayı da (belki de en baştan beri yapmanız gereken) binlerce plan arasından isteğinize uygun türde birini seçip ona göre yapmaktır.
hkartol123
21-12-2008, 13:38
Metin abi ducted fanlı bir planör var bizden önce takmışlar zaten :P:P:P
link http://www.hobby-lobby.com/soarjet.htm
darklord45
21-12-2008, 20:17
bende öle yapmayı düşündüm zaten sil bastan yapmak dedım ve 1 satte f22 raptor modelini yaptım dogru söze ne denir zaten bunun ucacagından süpheli oldugumdan burada paylastım:P
Valla Kötü Olmuş Resimlere Baktımda Zaten Resimlerde Net Değil Yamuk Yumuk Bişey Olmuş Beğenmedim.
Uçmaz Bu Uçak Uçsada Dengesiz Uçar.
En Güzel Silbaştan Plandan Yapmak
Ve Daha Düzgün Böyle Uçakmı Olur Yaa
Bu kadar engin fikirleri sadece üç mesaja sığdırabilmeniz çok güzel.
Burada devam eden "forumda BAN" ile ilgili mesajlar aşağıdaki başlığa taşınmıştır:
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=35522
darklord45
23-12-2008, 19:55
gürman bey vazgectim bu modeli ucurmaya zaten hevesim kırıldı :( bende sayın truva17 nin f22 raptorundan yaptım 1 satte bu nasıl ama sanırım bu gerekli donanımı takınca ucacaktır :) en ii donanım için yardımlarınızı bekliyorum resim kalitesi yine biraz kötü kusura bakmayın cep telle cekiyorum elimdeki imkan o suanda :( modelin boyu 1080 kanat acıklıgı ise 80 cm oldu pil ve alıcının yerleştirilecegi yere üsten bi kapak yaptım beyaz bantla cevrili olan yer kanatları ve burnu karbon cubukla destekledim arka kuyruklar gayet bosta gibi sallanıyor bantla mentese uygulaması yaptım suan sanırım ucmaması için bi sebep kalmadı gibi pardon kaldı tabiki kumanda esc alıcı verici vs. işin en can alıcı noktası sanırım:) insallah ucarda hevesim kırılmaz :) ben buna birde elden fırlatma degilde iniş takımı takmayı düşünüyorum bide tabiki en güzel sekilde boya uygulamayı :) saygılar herkese boyayıncada fotolarını ekleyecegim ama hala ne boyası kulanacagım teretütteyim depron cok hassas bi malzemeye benziyor uhu bile eritiyor depronu normal boya sanırım hayli hayli eritir ben su cam üstüne boya yapıyorlar o boyalardan boyanması gerektigini düşünüyorum sanırım yanılmıyorsam gürman bey bide ben bu arka kantalara egim vermedim dik duruyor suanda bunun ucusu etkilemesi söz konusumu 75 derecelik bir acımı yoksa düz farkeden ne olur ?
blackboard
23-12-2008, 19:59
Bu yeni modelin gevdesi tek parçamı ?
Eyer öyleyse kırımlarda problem çıkabilir.
Bu arada yapıştırmak için ne kullandın ?
darklord45
24-12-2008, 19:56
bantatn baska hiçbir yapıstırı kulanmadım daha koli bantı :)yeni modelden kastınız ilk başlıktakimi yoksa en sonki yazımdaki modelmi? en sonki ise o iki parca gövde ile burun kısmı sonradan birleştirme ve karbon cubuklarla destekli
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.