PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Posta Ile Ne Gelirse Gelsin 25 Ytl.

***GENERAL***
27-04-2005, 22:33
Arkadaslar artik posta ile koli olarak ne gelirse gelsin 25 YTL depolama ucreti oduyorsunuz. 1 hafta oncesine kadar bu ucret 500 000 TL idi. Yani %5000 oraninda bir artis var.
Bu arada basimdan gecen matrak bir olayi da anlatayim.
Ocak ayinda Tower Hobbies'den siparis verdigim Nitrolu Teknemin TSE belgesini alamadigim icin geri gondermistim. Gecen hafta geri gondermisler gittim aldim. Ne TSE belgesi istediler ne de gumruk odedim. Yalniz 500 000 TL'den 25 YTL'ye cikarilan ardiye(depolama) ucretini odemek zorunda kaldim. Buradan da goruldugu gibi olay sadece gumruk memurunun insafina kalmistir. 3 ay once TSE ve gumruk odenmesi gereken bir mala bugun nedense gumruk odenmesi gerekmemektedir. Ayrica eve gumrukten cekilmis halde (basiniz agrimadan) teslimat yapan DHL, FEDEX gibi kargo firmalari bu 25 YTL yuzunden daha cazip hale geliyorlar.

muhammet
02-05-2005, 11:07
şimdi eşim aradı towerdan 2 ayrı paket gelmiş....25 + 25 = 50 ytl....bu parayı kim ödemiş anlayamadım yaw.......:ımmm:

cepcity
02-05-2005, 15:26
nasıl ya artık gümrük kanunlarımı deişti nie vergi vermiyoruz ?

mcagis
02-05-2005, 15:37
Doğu, o zaten vergi değildi haraçtı (pardon, harçtı)...

torlak_t
02-05-2005, 21:24
Ya hergün yeni bir şey çıkıyor ben vallahi bundan eminim oradaki bir çok gümrükçünün bu işlerin hepsinden haberi yokturr...:confused: :confused: :confused:

DeliRc
02-05-2005, 21:26
Doğu, o zaten vergi değildi haraçtı (pardon, harçtı)...
kopuşşşş zuahaha :D:D:D

traxxas
02-05-2005, 21:30
murat abının dılı en gereklı yerde surtmus :)

M_tech
03-05-2005, 01:36
Arkadaslar artik posta ile koli olarak ne gelirse gelsin 25 YTL depolama ucreti oduyorsunuz. 1 hafta oncesine kadar bu ucret 500 000 TL idi. Yani %5000 oraninda bir artis var.
Bu arada basimdan gecen matrak bir olayi da anlatayim.
Ocak ayinda Tower Hobbies'den siparis verdigim Nitrolu Teknemin TSE belgesini alamadigim icin geri gondermistim. Gecen hafta geri gondermisler gittim aldim. Ne TSE belgesi istediler ne de gumruk odedim. Yalniz 500 000 TL'den 25 YTL'ye cikarilan ardiye(depolama) ucretini odemek zorunda kaldim. Buradan da goruldugu gibi olay sadece gumruk memurunun insafina kalmistir. 3 ay once TSE ve gumruk odenmesi gereken bir mala bugun nedense gumruk odenmesi gerekmemektedir. Ayrica eve gumrukten cekilmis halde (basiniz agrimadan) teslimat yapan DHL, FEDEX gibi kargo firmalari bu 25 YTL yuzunden daha cazip hale geliyorlar.

fedex tnt yada ups gibi kurumlar n ekadara taşıyor peki örneğin bir rs4 evo 3 ü?

viaconme
03-05-2005, 09:19
FEDEX UPS gibi kargoların web sayfalarına girdiğinizde ağırlık ve ebat mesafe gibi bilgileri girince kargonuz kaça taşınır hesaplıyorlar....
yada mail atarak cevap alabilirsiniz....
ancak anlaşmalı firmalar yani bu firmalarla çalışan satıcılar çok daha ucuza gönderebiliyor... ama tower gibi anlaşması olmayanlara normal fiyat tarifesi uygulanıyor...

torlak_t
03-05-2005, 11:57
Siz siz olun UPS ile getirtmryin mal derim çünkü geçen ay ben Ankaradan bir kep getirttim ve baktım ki kep kırık ben evde yoktum paketi de başkası teslim almış Sonra açtım UPS'e bana gelen kargo kırıktı dedim ne yapmalıyım? Onlar da gelen kargo eğer kırıksa kargonun kutusunu açmadan söylemelisiniz dedi. Ben de ben nereden bilebilirim kutunun içini açmadan bunun kırık olup olmadığını kızılötesi gözlerim mi var. Adam aynen böyle dedi yapacak bir şeyimiz yok beyefendi v.s. Böyle bir şey olabilir mi ya ben nereden bileyim kargonun kırık olup olmadığını paketi açmadan. Bu da benim başıma gelen bir olay işte :cool:

viaconme
03-05-2005, 15:21
ups in türkiye değil ana sayfasına gir...
orada sözleşmeleri vardır... ve kargonun sigortası vardır... sana böle bişi diyemezler bi avukata tel açtır söke söke alırsın... onuda yapamıyosan anasayfalarına (türkiye değil) ingilizce mail at ve dava edeceğini söle...
ticari anlaşmasına göre böle bişi yapamaz...

muhammet
03-05-2005, 17:04
bildiğim kadarıyla kargo şirketleri 'koliyi açmadan söyleseydiniz hasar olduğunu '
deme hakkına sahip değiller...ancak koliyi getiren kargo görevlisinin yanında açılmış olmasını isteyebilirler....o zaman tutanak tutulur....zaten koli sigortalıdır...problem kalmaz...