Orijinalini görmek için tıklayınız : kocateker ep trainer
merhaba arkadaşlar.elimdeki fazlalık köpükleri ne yapsam diye düşünürken bir trainer yapmak istedim vede etrafta bolcana bulunan tarlalara iniş kalkış yapabilmek içinde büyük tekerli bir model yaptım.adıda kocateker :)ve ilk kez bu modelimde taxi yapabilmek için kuyrukta dikeystabilizetöre teker uygulaması yaptım.fenada olmadı.ilk uçuşunu geçen gün yapıcaktı fakat olmadı elimdeki malzemeyi değerlendirmek adına kanada ek yapmıştım polidihedral olsun istemiştim.fakat o kanattaki aileronlar otip bir kanada uygun değil gibi geliyordu bana ama yinede yapmıştım eklerini.uçuş denemem de haklı oldugumu anladım ,çünkü aileronları kullandıgımda model stala giriyordu ve eklediğim parçaları geri çıkardım sıfır dihedral olarak tekrar uçuş denedim ve uçtu busefer.yerde taxi yaparken görülen kanatlar eski kanatlar uçarkenki kanat ekleri çıkarılmış olan. bir değişiklik daha yaptım modelde ilk videoda yerde giderkenki tekerler birbirine çok yakındı.sonradan onlarıda yeniledim.
taxi videosu: http://video.google.com/videoplay?docid=-608058482430099983&hl=en
uçuş videosu: http://video.google.com/videoplay?docid=-1887957502017337547&hl=en
Sümer Yamaner
21-12-2008, 20:40
Kocateker'e bol ve kırımsız uçuşlar diliyorum. Ellerinize sağlık. Bu tür uygulamalar beni çok keyiflendiriyor. Bir gün kendi başıma böyle birşey yapabileceğim konusunda cesaret veriyor...
Eline sağlık Naci. Artan malzemelerden bile olsa oldukça düzgün bir model olmuş. Uçuşu da çok dengeli.
orhantekkan
21-12-2008, 20:51
Koca diyip hafife almayalım bence DEV tekerler olmuş uçağa fazla ağırlık yapmazlar umarım. Kırımsız uçuşlar.
Eh sıkıntısını çektiğimiz düzgün bir pist olmayınca. Koca tekerler işe yaramış.
Rudder niye o kadar çirkin?:)
Eline sağlık Naci.
Kocateker'e bol ve kırımsız uçuşlar diliyorum. Ellerinize sağlık. Bu tür uygulamalar beni çok keyiflendiriyor. Bir gün kendi başıma böyle birşey yapabileceğim konusunda cesaret veriyor...
teşekkürler Sümer abi.kendi yaptığım bişeyin uçmasını görmek inanılmaz keyif veriyor insana. büyüğünü yapsam bende uçarım dedirtiyor insana :D
Eline sağlık Naci. Artan malzemelerden bile olsa oldukça düzgün bir model olmuş. Uçuşu da çok dengeli.
Metin abi teşekkürler.bir modelim kırılsa bile sağlam kalan kısımlarını atmıyorum ,onun kanadı bunun gövdesi ,şunun stablizetörü derken bir model çıkıyor ortaya :D
Koca diyip hafife almayalım bence DEV tekerler olmuş uçağa fazla ağırlık yapmazlar umarım. Kırımsız uçuşlar.
tekerler büyük ama öle savage tekeri gibi ağır değil bunlar :) içi fos yani heheheh ağırlık değilde havada biraz drag sürtünme etkisi yapıyorlar ama olsun
Eh sıkıntısını çektiğimiz düzgün bir pist olmayınca. Koca tekerler işe yaramış.
Rudder niye o kadar çirkin?:)
Eline sağlık Naci.
evet abi,daha şöle gönlümce iniş kalkış yapmışlığım yok benim hiç pist bulamıyorum etrafta .tarlalarda çok engebeli burda yada çalı çırpı dolu kayalık.valla rudderı hiç sorma abi :D olmadı şurdan kes olmadı burdan kes derken bana kalan o işte :D ama denedim havada modeli çevirmeye yetiyor.
Gayet güzel olmuş Naci, eline sağlık, ama sıkılmadın mı bu trainer tipi modellerden. Alttan kanat yapsana birazda. :D
evet abi,daha şöle gönlümce iniş kalkış yapmışlığım yok benim hiç pist bulamıyorum etrafta .tarlalarda çok engebeli burda yada çalı çırpı dolu kayalık.valla rudderı hiç sorma abi :D olmadı şurdan kes olmadı burdan kes derken bana kalan o işte :D ama denedim havada modeli çevirmeye yetiyor.
Naci bizim pistte bozulmaya basladı..Yağmurlarla bırlıkte otlar büyüyor, çukurlar oluşuyor.
Su birikintileri dersen ha keza.. Bu gün uçuşa gittik red devil ve wild child in iniş takımları ikinci yada üçüncü inişlerde koptu.
Napalım, bizimde ilerde belki asvaslt yada beton pistimiz olur umudundayım:D
[QUOTE=red_fin;333400]Gayet güzel olmuş Naci, eline sağlık, ama sıkılmadın mı bu trainer tipi modellerden. Alttan kanat yapsana birazda. :D[/QUOTE
teşekkürler Egemen abi.aslında ben alttan kanat yapcaktım ama elimdeki bu tekerleri kullanmayı kafaya koydugum için ve allatan kanattada bu tekerler çok korkunç olacağı için trainer yaptım :D birdahaki sefere öylesinden yaparım abi senimi kırcam.
Naci bizim pistte bozulmaya basladı..Yağmurlarla bırlıkte otlar büyüyor, çukurlar oluşuyor.
Su birikintileri dersen ha keza.. Bu gün uçuşa gittik red devil ve wild child in iniş takımları ikinci yada üçüncü inişlerde koptu.
Napalım, bizimde ilerde belki asvaslt yada beton pistimiz olur umudundayım:D
inşallah bir gün olur :)
Jamaica da sanırım fazla rüzgar almayan göletler vardır.Kocateker i koca dubalar a çevirerek suya iniş/kalkış yapmayı deneyebilirsiniz.
Jamaica da sanırım fazla rüzgar almayan göletler vardır.Kocateker i koca dubalar a çevirerek suya iniş/kalkış yapmayı deneyebilirsiniz.
:D keşke jamaica'da olsam .ben o kısmı yaşadığım ülke değilde yaşamayı istediğim ülke olarak değerlendirip doldurdum :D
ama bi ara koca dubalar modelimide yapıp denizde iniş kalkış denicem bu kesin.
:D keşke jamaica'da olsam .ben o kısmı yaşadığım ülke değilde yaşamayı istediğim ülke olarak değerlendirip doldurdum :D
ama bi ara koca dubalar modelimide yapıp denizde iniş kalkış denicem bu kesin.
Naci Bey, ben de espriyle yaklaşmaya çabalamıştım Jamaica nın Datça sında pist problemine:D
Yalnız deniz ne kadar sakin de olsa böyle nisbeten küçük modeller için bence tavsiye edilmez.Siz yine bir su birikintisi bulmayı deneyin bence.Rüzgardan, denizden daha az etkilenir.
Hayırlı olsun kırımsız uçuşlar...
Naci Bey, ben de espriyle yaklaşmaya çabalamıştım Jamaica nın Datça sında pist problemine:D
Yalnız deniz ne kadar sakin de olsa böyle nisbeten küçük modeller için bence tavsiye edilmez.Siz yine bir su birikintisi bulmayı deneyin bence.Rüzgardan, denizden daha az etkilenir.
denizden başka su birikintisi bulmak biraz zor burda.ama tavsiyenize uyucam .
Hayırlı olsun kırımsız uçuşlar...
teşekkürler
Naci bizim burada dere var.:)
Kışın denize döküldüğü bölge senin uçağın inip kalkacağı kadar büyüklükte göl gibi oluyor . Ve genelde cam gibi düz.:)
limanın içinde denize iniş kalkışı beceririm gibi geldi bana ama :) emin değilim .denemek lazım hehehe
limanın içinde denize iniş kalkışı beceririm gibi geldi bana ama :) emin değilim .denemek lazım hehehe
Rafting versiyonunu yapıver olsun bitsin :)
oldu olcak takmalı çıkmalı floadlı yapıyımda hem karada hem denizde gitsin :D dur havada gitsin yazmayı unutmuşum :D
Altına ve üstüne tekerlek koy. Hem düz insin hem ters.
Altına ve üstüne tekerlek koy. Hem düz insin hem ters.
iyi fikir :) burnunada yay takayım çakılırsa kırlmasın .
Son zamanlarda uçuşa gittiğimizde, uçmaktan ziyade kalkış-iniş için bol bol çalışıyoruz.
Göcek ekibi başlığı altında bu akşam ve yarın akşam bir iki video linki vereceğim dar yerlerden kalkıp, inme ekzersizleri yapıyoruz. Amaç aslında sudan kalkış ve iniş için alıştırma.
Sahilde yaşayanlar için elzem gibi.
Kısacası; Eğer sudan kalkış, iniş yapacaksak önce karada bol bol antreman yapmak gerek diye düşünüyorum. :)
haklısın Mehmet abi.suya iniş çokdaha zor (muş) öyle duydum :)
haklısın Mehmet abi.suya iniş çokdaha zor (muş) öyle duydum :)
Aslında karaya inişle farklı değil sevgili Naci. Sadece elektronik aksamın (model elektrikliyse) riski arttığı için inişte heyecan fazla oluyor. Ve heyecan nedenli hata yapılabiliyor. Deneyim de o heyecanı yenebiliyor bildiğim kadarı ile.:)
http://video.google.com/videoplay?docid=1344934403349852314&hl=en
soguklarda içiniz ısınsın bugünkü güneşi kaçırmayıp öğlen yemeginden sonra evin yanında kısabir uçuş yaptım.tarladaki otlar çok büyümüşler artık kocatekerle bile inişlerde takla atıyorum..bisiklet tekerimi koysamki birdahakine :D
http://video.google.com/videoplay?docid=1344934403349852314&hl=en
soguklarda içiniz ısınsın bugünkü güneşi kaçırmayıp öğlen yemeginden sonra evin yanında kısabir uçuş yaptım.tarladaki otlar çok büyümüşler artık kocatekerle bile inişlerde takla atıyorum..bisiklet tekerimi koysamki birdahakine :D
Maşallah iniş de güzeldi.Ben biraz daha tutup daha geç ,daha düşük hızda konmayı tercih ederdim.O zaman tekerlenmeden konabilrdi belki.Fakat aklımın almadığı bir durum var.Direkt güneşe karşı ve sürekli güneşten geçerek uçuyorsunuz.Göz nasıl dayanıyor? Kontrolu nasıl devam ettirebiliyorsunuz?
Maşallah iniş de güzeldi.Ben biraz daha tutup daha geç ,daha düşük hızda konmayı tercih ederdim.O zaman tekerlenmeden konabilrdi belki.Fakat aklımın almadığı bir durum var.Direkt güneşe karşı ve sürekli güneşten geçerek uçuyorsunuz.Göz nasıl dayanıyor? Kontrolu nasıl devam ettirebiliyorsunuz?
:) teşekkürler.ineceğim alan kısıtlı birazdaha bekletip yavaşlatmaya çalışırsam bikaç mt. ilerde dikenli teller var otlardan görünmüyor pek ama ordalar :D rüzgarın esiş yönüne göre tarlaya enlemesine inmem gerekti.takla atsam bile pek sorun olmuyor orda otlar yumşatıyor inişi görüntü açısından iyi olmuyor tabiki .
güneş gerçekten çok etkiliyordu o anda. gözden kaçırdığım an çok oldu ama model gayet stabil uçtuğu için az ilerde görrürüm nasılsa diyerek kontrolleri o anki durumuyla sabitliyorum :D gözlerim güneşin etkisinden kurtuldugu an modeli kontrol altına alıyorum.güzel bi yöntem değil tabiki ama model yavaş uçan bir model ve çakılsada bişey olmaz diyip gözden çıkardığım bir model balsadan olsa o riske girmezdim tabiki.
ahmttvsn
27-12-2008, 15:25
Çok güzel bir model olmuş ellerinize sağlık.
Düşük hızda inmeyi denediniz mi acaba?
Pist engebeli olduğu için uçak tekerleri üzerinde ilerlerken kırım yaşayabilir.Bence uçağı stal hızına yakın bir hızda indirmek kuş gibi konmasını sağlar.
Bu düşünce doğru mu emin değilim ama usta modelcilerin yorumlaması iyi olur.
Çok güzel bir model olmuş ellerinize sağlık.
Düşük hızda inmeyi denediniz mi acaba?
Pist engebeli olduğu için uçak tekerleri üzerinde ilerlerken kırım yaşayabilir.Bence uçağı stal hızına yakın bir hızda indirmek kuş gibi konmasını sağlar.
Bu düşünce doğru mu emin değilim ama usta modelcilerin yorumlaması iyi olur.
teşekkürler .zaten inecegim yerde bir karıştan büyük otlar var.pek bişey farketmez düşük hızdada yüksek hızdada takla atsamda kırım olmuyor zaten. :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.