Orijinalini görmek için tıklayınız : "BAN" konusu
İlgili başlığı dağıtmamak amacıyla aşağıdaki mesajlar linkteki konudan buraya taşınmıştır.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=35385&page=3
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doğrucunun banlanmasına aslında biraz üzüldüm.
Sanki giderek hobbyrc uçak bölümü başkalaşıyor.
Dün Murat biber, bu gün doğrucu....
Yanıt vermesek, muhattap bulamasalar ne olur?
Yasakcılık ve sansür biraz tuhaf olmuyormu?
Giderek bizimde banladığımız(banlandığımız değil) diğer hobby forumlarınamı benzemeye başladık nedir.
Ben dahil, bir kaç usta ve kendini usta sanan kişi. Yamanı horladı, Kocaer'i tu kaka yaptı. Ne oldu? Nerede şimdi o çocuklar?
Biz galiba amaçtan uzaklaşıyoruz.
Herkese kolay gelsin.
mehmet beye katılıyorum.
hata yapmak hepimizin yaradılışında olan bir şey . hata nasıl düzeltilir. doğruyu göstererek doğruya ulaşmasını sağlayarak. bence mesajlarının içeriği silinerek uyarmak (cezalandırmak demiyorum dikkat ederseniz) daha doğru olabilir.aksi takdirde diğer insanlar bu forumu bir kaç ahbabın muhabbet ortamı sanıp uzaklaşabilir.
okulda sürekli sorun çıkaran (küfür, hakaret, öğretmene saldırı vb) çocuklardan birini 1 ay kadar önce odama konuşmaya çağırmıştım. defalarca konuşma yapmıştık önceden. o esnada elimde maket bıçağı depron kesiyordum. kendimi kontrol altında tutmak için işin başından ayrılmadan konuşmaya ve hatalarını anlatmaya başladım bandı ver, yapıştırıcıyı ver derken birden farkettimki hareketleri ve konuşması farklı. işin içine soktum sonraları ve onunla rutin konuşmalarımı hep model başında yaptık. ders çalışmaya bile başlamış.
burdan "aslan terbiyecisi olalım" anlaşılmasın lütfen. hocam sizin sıkıntınız okulda,bu sizin işiniz, burası okul değil diyebilirsiniz ama bana göre asıl okul hayattır. insanların ilgisini çeken konular etrafından dolanarak insanlara yanlış yaptıklarında, yanlışlarını gösterebilirseniz onlar doğruyu kolayca seçecektir demeye çalışıyorum.tabii sabırda bir yere kadar....
yellowaircraf
21-12-2008, 22:57
Katiliyorum...
darklord45
21-12-2008, 23:02
amaç ucurmak degildi benim için nasıl ucurulacagıydı zaten kimse süper usta olarak yani tabiri caizse anasının karnından usta olarak dogmadı afınıza sıgınarak söylüyörüm ben kimsenin fikirlerinden dolayı banlanması taraftarı degilim fikir acıksa yol acıktır zaten kötü olmasa ortada paylaşma platformuda olmazdı degilmi yanlışmı dünüyorum amaç eleştri alıp dogruyu bulmak zaten usta olanında burada bu işe baslaması tuhaf olmazmı ? ben kimseyi bana atılan laflardan dolayı kınamadım aksine sevindim yanlış sölensinki dogruyu bulmaya calısalım saygılar efendim herkese
Ben sizin kadar iyimser değilim, bunuda moderasyon ve yönetici olarak emek verdiğim bir iki akvaryum forumundan gördüklerime göre diyorum. Genç arkadaşlara bir heyecanla girdikleri ve büyük yanlışlar yaptıklarında toleranslı davranılabilir, ılımlı yaklaşımla hobiye kazandırılabilir. Ancak yaşını başını almış kişilerin (beyanlarına göre)mükerrer antisosyal davranışlarının aynı şekilde karşılanması forumun gidişatı açısından pekde iyi olmuyor. Sorun olan konulara müdehalede ne kadar geç kalınırsa sonuçları daha travmatik oluyor ve olayın içine + ve - düşünceli daha fazla kişi müdahil oluyor.
Kuralları konulmuş sınırları çizilmiş bir forumda herkes karşılıklı saygı ve hoşgörü sınırları içerisinde kalmalı. Kimsenin bir başkasına hakaret etmeye hakkı yok, ve ediyorsa yeri burası olmamalı. Israrla bu davranışı sergileyenlerin uzaklaştırılması gayet doğal. Sanırım bu doğrucu arkadaş zaten dünkü çobanla aynı kişi.
yellowaircraf
21-12-2008, 23:26
yasaklamak her zaman cozum olmayabilir. yasaklanan kisi 10 dakika sonra baska bir isimle girip soyleyecegini soyler. Yasaklarsiniz baska bir isimle girer. Bu boyle uzar gider. Yasak yaptirimini uygulamadan once sahis tatli dille duzeltilmeye calisilsa daha iyi olmaz mi? Olmazsa daha kararli bir sekilde uyarilir. En son care olarak ise yasaklanir. ;)
Konuyu dağıtmak pahasına bu mesajı yazmayı uygun gördüm.
Gönül isterdi ki etrafımızdaki insanlar, konuşup mesajlaştığımız kişiler hep kendini geliştirmiş, bilgili, bazı konuları aşmış, saygıyı öğrenmiş insanlar olsun. Bu kadarı biraz hayal sanırım ama en azından büyük çoğunluğun bu tarzı benimsemiş olması bile yeterli. Yeri geliyor bazı arkadaşlarımızı sert bir dille uyardığımız da olabiliyor. Ama arzu ettiğimiz düzeye hıyanet etmemeye büyük özen gösteriyor ve "ban" gibi forumdan atma silahını "saygısızlıkta israr" olmadığı sürece kullanmamaya gayret ediyoruz.
Muratbiber, diğer adı Çoban, en son adı Doğrucu olan arkadaşımız, adeta ajan patojen gibi birçok konuda aynı anda agresif, bazen hakarete kaçabilen mesajlar yazarak çok aykırı bir kişilik sergiledi. Her seferinde yeni üyelik alarak tarzında israrı sürdürdü. Uyarılara daha da agresfileşerek tepki vermek, haklılığından emin olan insanlara has bir tutumdur genelde. "Haklılığından emin olan insan" durumunun nedenlerini bir bir açıklamak ise beni aşar.
Aslında ak koyun kara koyun misali mesajlardan alıntı yapıp burada toplamayı bile düşünmüştüm ama abartmamak ve yeterince dağılan konuyu daha fazla bulandırmamak için burada noktalıyorum.
erdal bey çok sevdiğim bir sözü sizede aktarayım. akıl yaşta değil baştadır. amaaa aklı başa yaş getirir. bazen bu noktada sıkıntı yaşanır ama zamanla oda düzelir.
gürman bey arkadaşın yaptıklarını biliyorum. dikkat ederseniz bu kişiyi o isimle uzaklaştırıp dahada agresifleştiriyor. hoş üç günde bıkacaktır zaten başka isimle üye olmaktan. kuralları bir noktadan sonra tabikide kullanalım. işiniz zor. kolay gelsin.
Gürman Bey bence de bu tip yazıları görmezden gelmek, yokmuş gibi davranmak,cevap yazmamak,zaten kişinin bıkıp gitmesi veya kendini daha düzeltmesiyle daha düzgün bir yola girecek diye tahmin ediyorum.En kritik nokta muhatabının öfkesine yenilip cevap vermek yerine, kontrollu davranıp görmezden gelmesi noktası.En basit cevap problemli kişiyi daha da teşvik ediyor.
Doğrucunun banlanmasına aslında biraz üzüldüm.
Sanki giderek hobbyrc uçak bölümü başkalaşıyor.
Dün Murat biber, bu gün doğrucu....
Yanıt vermesek, muhattap bulamasalar ne olur?
Yasakcılık ve sansür biraz tuhaf olmuyormu?
Giderek bizimde banladığımız(banlandığımız değil) diğer hobby forumlarınamı benzemeye başladık nedir.
Ben dahil, bir kaç usta ve kendini usta sanan kişi. Yamanı horladı, Kocaer'i tu kaka yaptı. Ne oldu? Nerede şimdi o çocuklar?
Biz galiba amaçtan uzaklaşıyoruz.
Herkese kolay gelsin.
Mehmet Abi,
Şu an itibariyle HobbyRC forumunun 23.435 kayıtlı kullanıcısı bulumakta. Forum içerisinde 29.026 başlık ve 314.792 konu bulunuyor.
Her ne kadar bu kayıtlı kullanıcıların, başlık ve konuların tamamı aktif olmasa bile, yine de gün içerisinde hatırı sayılır sayıda mesaj trafiği oluyor. Bu kadar kullanıcı ve konuyu, forum kurallarına uygun bir çerçevede tutmak, inanın sanıldığı kadar kolay değil.
Daha önce birkaç yerde de yazdığım gibi, HobbyRC'yi, Türkiye'nin en büyük RC platformu haline getiren etkenlerden bir tanesi de , belli bir seviyeyi koruyabiliyor olması.
Biz forum içerisinde hiç kimsenin sadece fikir veya görüşlerinden dolayı dışlanmasını ya da yasaklanmasını tasvip etmediğimiz gibi, böyle bir davranış sergileyen, kişisel sebeplerden dolayı üye yasaklayan vs. Moderatörlere de tolerans göstermiyoruz.
Ben şahsen her türlü fikir ve bilgi tartışmasını destekliyorum bu tartışmaları teşvik etmeye hatta zaman zaman "çanak tutmaya" gayret ediyorum.
Ancak...
"Sıfır tolerans" politikası güttüğümüz bir husus var ki, eminim diğer moderatör arkadaşlarım da benimle aynı fikirdedir:
"Forum içerisinde hiç kimsenin, bir başkasına hakaret etmesine, alay etmesine, aşağılamasına, genel terbiye ve ahlak kurallarının dışında yazılar yazmasına" müsamaha göstermiyoruz.
Geçen hafta içerisinde yasaklanan Murat Biber, bilgi tartışmasına girdiği için değil, hakarete varan alaycı yazılar yazdığı ve forum kurallarını alenen ihlal ettiği için yasaklandı.
Aynı şekilde, DOĞRUCU rumuzu ile yazan arkadaş (ki ben bunun Murat Biber ile aynı kişi olduğunu düşünüyorum) da aynı nedenlerden dolayı yasaklanmıştır.
Hatırlarsanız Kocaer rumuzlu arkadaşla, ben şahsen uzun bir süre muhattap olduktan sonra, işi hakarete dökünce yasaklamak zorunda kalmıştım.
Takdir edersiniz ki, belirli bir seviyeyi koruyabilmek için bir takım yaptırımları zaman zaman uygulamak durumundayız. Aksi takdirde burası göz açıp kapayıncaya kadar, kim kime-dum duma bir hale gelir ki bunu hiç birimiz arzu etmiyoruz.
Üye yasaklama konusu çok hassas bir konu. Mümkün mertebe bu yola baş vurmamaya çalışıyoruz, ancak uyarıya rağmen aynı davranışı sürdürmekte ısrar eden üyelere karşı da başka bir çare kalmıyor. Maalesef "duymazlıktan-görmezlikten" gelme, iyi bir yaptırım değil. Kimi zaman ciddi bir uyarı bile yeterli kalmıyor.
Murat Biber isimli arkadaşı, yasaklanmadan bir gün önce ben bizzat özel mesajla uyardım, ve de bir uyarı cezası gönderdim. Ancak arkadaş tutumunu değiştirmeyince yasaklandı.
Bu arada bu yasaklamaların hiçbirisi kalıcı değil. En uzun yasaklama 6 gün. Bu süre de, yasaklanan üyeye biraz düşünme ve yaptığı hareketleri değerlendirme fırsatı tanıyor bence.
Dediğim gibi, Hobby RC platformu içerisinde herkes, dilediği gibi tartışmakta, bilgi paylaşmakta, doğrusunu yanlışını bildiği gibi aktarmakta özgürdür. Hiç kimse, bir şeye "doğru" veya "yanlış" dediği için yasaklanmaz, ayıplanmaz, dışlanmaz. Ama, bunları yaparken, "OKUYUP KABUL ETTİĞİ" forum kuralları ve genel ahlak ve terbiye normları içerisinde davranmaya MECBURDUR. Böyle davranmayan, her kim olursa olsun, forumda barındırlmamaktadır. HobbyRC'yi mevcut kalitesini koruyarak daha uzuuuun yıllar Türkiye'nin en büyük RC platformu olarak tutmak istiyorsak, bu konularda "sıfır tolerans" göstermeye de bizler mecburuz.
Biraz uzun oldu, ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Saygılar.
Net'teki bir problem yüzünden yazı iki kere gitti. Pardon.
basaksucan
22-12-2008, 20:02
red_fin arkadaşımıza katılıyorum.ülke olarak da hoşgörü göstere göstere nerelere geldik...
İşin komik tarafı nedir biliyor musunuz? Murat Biber aslında koyun demedi. Ama o kadar kötü bir ifade hatası yaptı ki bir çoğumuz forumdakileri koyuna benzettiğini sandı. Demek istediği ise forumdakilerin koyun olmadığıydı.
İşin acı tarafı ise özen göstermeden seçtiği kelimelerden dolayı suçlanırken bir sonraki mesajında anadilini doğru dürüst kullanmaya alışmak (bilmek demiyorum bildiğinden eminim) yerine DTP den millet vekili olmayı tercih etmesiydi. Orada da var bir ifade hatası ama madem düzgün yazmak yerine yanlış anlaşılmayı göze aldı, onu da ilk anladığımız gibi kabul edersek yanlış olmaz.
Farklı bir isimle girip yazması yanlıştı. Aynı yanlışı iki kere yapması çok daha yanlıştı. Son girişinde yaptıkları ise en yanlış olanıydı.
Demek ki neymiş, burada yazarken yazı dili kullanıp, anlattığını sandığını değil anlaşılacak şekilde yazılması gerekeni yazmak gerekiyormuş. Edebiyat dersinde olmasak da Türkçe dilinde yazışarak anlaşmak zorunda kaldığımıza göre her yazdığımızın edebiyat dersi sınavında on üzerinden beş alacak kalitede olması gerekir.
basaksucan
22-12-2008, 20:40
aman arkadaşlar bu konu siyasi konulara kayacakmiş gibi kötü bir his var içimde.bence bu forum için hiç iyi olmaz....(sayın atambay bunları yazarken sizinle tamamen hemfikir olduğumu belirtmek isterim.korkum yazılanların genişleyerek farklı söylem ve fikirlere kayması.)
selamlar
aman arkadaşlar bu konu siyasi konulara kayacakmiş gibi kötü bir his var içimde.bence bu forum için hiç iyi olmaz....(sayın atambay bunları yazarken sizinle tamamen hemfikir olduğumu belirtmek isterim.korkum yazılanların genişleyerek farklı söylem ve fikirlere kayması.)
selamlar
Dediğim gibi orada da ifade hatası yaptı. Ama merak etmeyin siyasete kaymaz. Siyaset işi gücü olmayan insanların mesleği. Biz burada hepimiz yararlı ve sonuca varan işlerle meşgulüz.
basaksucan
22-12-2008, 21:08
aynen katılıyorum.lütfen forumumuza böyle şeyler bulaştırmayalım.
forumdaki tüm arkadaşlara selam,sevgi ve saygılarımı sunarım.
BAN konusunda bence biraz büyüklerimizin daha doğrusu rc konusunda bilgi edinmiş görmüş geçirmiş abilerimizin yada hocalarımızın yüksek "ego" ları da var. şimdi ego hepimizde olan bir seydir. benim demek istediğim şu,
yani bu işe uçak heli meselesi değil genel olarak modelciliğe, yeni başlayacak olanların soruların yannıtlanması durumu bu. yani arkadaşımız bir sey soruyor cevaplıyoruz sonra yeni bir soru geliyor halbuki yeni sorduğu soru eski sorusunun dolaylı yoldan aynısı ama kendisi bunu göremiyor görenler ise hocalarımız diye söylediğim kişiler. hocalarımız burada soruyu soran kişinin cephesinden düşünmüyor. o yüzden modelciliğe ilk başladığımız yılları hatırlamak lazım diyorum ben. bu herkez için farklıdır .mesela benim için statik modelcilik dahil 7küsür 8 sene diyelim. tabi rc ap ayrı bir dünya rc işinde 2 sene geçirdim. HRC sayesinde bir çok yardım aldım inkar etmemek lazım. ama soruları sorarken belli bir birikimim de vardı. yeni üyeler özellikle hiç bir seyden habersiz olanlar böyle değiller işte o yüzdan aynı soru sönüp dolaşıp yine geliyor. ama soruyu soran bunu fark edemiyor. işte bu sırada kırcı olma durumu başlıyor ve ardından forum kuralları ihlali ve BAN geliyor. biraz da iğne çuvaldız bakış açısından yorumlayalım derim ben.
birde aklıma geldi mesela bu yazıyı yazarken, uçak forumunu helikopter forumu kadar sık takip etmiyorum ama bir üye vardı sanırsam "kocaer" bu üye kafasından projler uyduruyordu. ama doğru ama yanlış. bu yukarda yazdığım yazı onun gibi insanlar için işte.
birde bilgisayar müh değilim detayını bilmiyorum ama BAN lanan üyenin yeniden hesap almasını engelleyecek bir sistem yokmu acaba. mesela IP adreslernden falan yola çıkılarak o IP den üye olmak isteyen, üye olamasın gibi bir sey den bahsediyorum.
orhantekkan
22-12-2008, 21:40
Bütün abilerimin söylediklerine katılıyorum ,zaten katılmamak elde değil.
Saygı ve sevgi bizim milletimizin en önemli özelliğidir bunu da kaybedersek eğer iyice benliğimizi yitireceğiz. Bu forumu ayakta tutmak gerçekten çok zor bütün moderatörler bu konuda ellerinden gelen bütün özveriyi gösteriyorlar, bir üyeye ceza verirken ve banlarken inanın o kadar düşünüyorumki,
muratbiber,çoban ve doğrucu isimli üye aynı kişidir burada bir yanlışlık yok.
Orhan abi peki aynı kişinin tekrardan hesap almasını engelleyecek bir sistem yokmu?
olması lazım ki 3 üyenin de aynı kişi olduğunu söyleyebiliyoruz. yani direk IP den yada başka bir yerden engel konulamaz mı?
orhantekkan
22-12-2008, 21:44
Çoğu kişi statik sabit IP kullanmadığı için her modemi açıp kapatmada IP adresleri değişiyor bu yüzden IP banlama kesin çözüm olmuyor.
Çoğu kişi statik sabit IP kullanmadığı için her modemi açıp kapatmada IP adresleri değişiyor bu yüzden IP banlama kesin çözüm olmuyor.
teşekkür ederim.
BAN konusunda bence biraz büyüklerimizin daha doğrusu rc konusunda bilgi edinmiş görmüş geçirmiş abilerimizin yada hocalarımızın yüksek "ego" ları da var. şimdi ego hepimizde olan bir seydir. benim demek istediğim şu,
yani bu işe uçak heli meselesi değil genel olarak modelciliğe, yeni başlayacak olanların soruların yannıtlanması durumu bu. yani arkadaşımız bir sey soruyor cevaplıyoruz sonra yeni bir soru geliyor halbuki yeni sorduğu soru eski sorusunun dolaylı yoldan aynısı ama kendisi bunu göremiyor görenler ise hocalarımız diye söylediğim kişiler. hocalarımız burada soruyu soran kişinin cephesinden düşünmüyor. o yüzden modelciliğe ilk başladığımız yılları hatırlamak lazım diyorum ben. bu herkez için farklıdır .mesela benim için statik modelcilik dahil 7küsür 8 sene diyelim. tabi rc ap ayrı bir dünya rc işinde 2 sene geçirdim. HRC sayesinde bir çok yardım aldım inkar etmemek lazım. ama soruları sorarken belli bir birikimim de vardı. yeni üyeler özellikle hiç bir seyden habersiz olanlar böyle değiller işte o yüzdan aynı soru sönüp dolaşıp yine geliyor. ama soruyu soran bunu fark edemiyor. işte bu sırada kırcı olma durumu başlıyor ve ardından forum kuralları ihlali ve BAN geliyor. biraz da iğne çuvaldız bakış açısından yorumlayalım derim ben.
birde aklıma geldi mesela bu yazıyı yazarken, uçak forumunu helikopter forumu kadar sık takip etmiyorum ama bir üye vardı sanırsam "kocaer" bu üye kafasından projler uyduruyordu. ama doğru ama yanlış. bu yukarda yazdığım yazı onun gibi insanlar için işte.
birde bilgisayar müh değilim detayını bilmiyorum ama BAN lanan üyenin yeniden hesap almasını engelleyecek bir sistem yokmu acaba. mesela IP adreslernden falan yola çıkılarak o IP den üye olmak isteyen, üye olamasın gibi bir sey den bahsediyorum.
Bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim;
Şimdiye kadar bu forumda hiç kimse, soru sorduğu için, tartışmaya girdiği için vs. yasaklanmadı, yasaklanmayacak ve yasaklanamaz. Sorduğu soru ne kadar cahilce, ya da anlamsızca olursa olsun...
Kimi zaman bazı sorulara sert cevaplar verildiği doğrudur, ama bu sorunun cahiliyetinden ziyade, soranın "armut piş, ağzıma düş" tavrından, ve cevaplayanın yılgınlığından kaynaklanıyor genellikle.
Forumdaki "arama" fonksiyonunu kullanmak yerine, daha önce yüzlerce kere sorulmuş ve cevaplanmış şeyleri tekrar tekrar sormak, takdir edersiniz ki cevaplayanlarda bir yılgınlık yaratıyor. Bu gibi durumlarda ya hiç cevap verilmiyor, ya da "arama fonkisyonunu kullan" gibi, sert algılanabilecek bir cevap veriliyor.
Ama, asla ve kat'a, kimse soru sorduğu için yasaklanmıyor.
Kocaer vakası tam bir fenomendi. Sordu, anlattık. Sordu, anlattık.
"Bu böyle olmaz, şöyle olmalı" dedik.
"Ben böyle yapsam olmaz mı" dedi.
"Burada şunu kullanman lazım" dedik,
"Ben şunu değil, bunu kullanacağım" dedi.
"Tuvalet kağıdı yok, yerine zımpara kağıdı kullansam olmaz mı" tavrı içerisindeydi
En sonunda, işi hakarete vardırdı.
"Çok biliyorsan sen yap da görelim" dedi.
Yumuşatmak için gırgır geçtim ben şahsen. Bir sinkaf etmediği kaldı. Foruma yazdıkları haricinde, özel mesajdan öyle şeyler yazdı ki, inanın kolay kolay hazmedilecek gibi değildi. Önce uyardım, baktım anlamıyor yasaklamak ZORUNDA KALDIM.
Kocaer'in yasaklanma sebebi, ne yapmaya çalıştığı akıllara zarar projeler, ne de sorduğu dimağlara ziyan sorulardı. Saygısız, hakaretvari yazıları, ve özel mesajdan attığı hakaret dolu mesajları yüzünden yasaklandı.
Şimdiye kadar hiç kimseyi soru sorduğu için yasaklamadım, başka bir moderatör arkadaşımın da böyle bir şey yaptığına şahit olmadım.
Ben de RC işini bilerek dünyaya gelmedim. Sora sora, okuya okuya öğrendim bildiklerimi, hala da öğrenmeye devam ediyorum.
Modelciliğe başladığım zamanlarda ne internet vardı, ne de yazılı kaynak. Ne öğrendiysem hocalarımdan, ustalarımdan sora sora öğrendim. Bu yüzden de sorulan bir soru ne kadar basit veya anlamsız-cahilce olursa olsun, yılmadan usanmadan cevap veririm. Yeter ki soru soran arkadaşım, terbiye sınırlarını zorlamasın.
Bir örnek vermeden geçemeyeceğim, Naci (Koka) kardeşim vaktinde uçak işine ilk başladığında günde belki 10 kere özel mesajdan sorular sorardı. Onun sorduğu soruları cevaplamak benim için her zaman zevk olmuştur, hala sorar, hala cevaplarım.
Aynı şey benim için de geçerli. Planör "hocam" sevgili Oykun (IAMTHELAW), her cumartesi benim -belki de çok aptalca- sorularımı yılmadan usanmadan cevaplar. Ya da sevgili Özgür'den (uav-oscar) yeni birşeyler öğrenmediğim haftasonu yok gibidir. Hatta zaman zaman azar işittiğim bile olur. ;) Ne küserim, ne alınırım. Öğrendiklerimi aklımda tutmaya gayret eder, bir dahaki sefere daha doğru şekilde yapmaya çalışırm.
Bu işler böyle öğreniliyor, bilenler bildiklerini bilmeyenlere anlatacak.
Tekrar ediyorum ve üzerine basa basa söylüyorum, BU FORUMDA HİÇ KİMSE SORU SORDUĞU YA DA BİLGİ TARTIŞTIĞI İÇİN YASAKLANMAMIŞTIR.
Ama diğer taraftan, edep ve terbiye kurallarını ihlal eden hiçkimseye de tolerans gösterilmesi taraftarı değilim. Karşısındakine hakaret eden bir üyenin bu forumda yeri yoktur.
HobbyRC'yi mevcut itibarı ve konumunu koruyarak daha uzun yıllar boyunca Türkiye'nin en büyük, en önemli RC platformu olarak tutmak istiyorsak, bu gibi konularda belli bir hassasiyeti korumak durumundayız. Siz değerli üyelerimizden de bu konuda anlayışlı olmalarını temenni ediyoruz.
mehmet1846
22-12-2008, 22:47
Arkadaşlar,
Demokratik ortamlarda ,fikir beyanı, bulunulan ortamın cemiyet kuralları ile sınırlıdır.Bu cemiyetin, önceden tarif edilmiş ,müştereken kabul edilmiş ve üye olunurken "kabul edilen" bir dizi kuralları var. Buradaki bir üyenin bu kuralları hiçe sayarak fikir beyan etmesi, kaldı ki saygısızca beyan etmesi o kişinin fikir beyanı hakkı olduğu ifadesiyle açıklanamaz. Demokrasiler, diğer şahısların haklarına tecavüz noktasında kesin bir şekilde sınırlıdır çünkü diğer insanların da yaşam,düşünme hakları vardır.
Bahsedilen "Murat Biber" ," Doğrucu" ve "Çoban" aynı kişiler zaten...Farklı kişiler değiller...Defalarca farklı konularda yazdığı yazıları okudum,ikaz ettim ve en sonunda moderasyondan yardım istedim. Çünkü, "tatlı dille ikaz" yöntemini bazı arkadaşlarımın uyguladığını gördüm, ama israrla hatalı davranışları devam etti...
Ben bu kişinin hususiyetle forumlarda huzursuzluk çıkarmak için birileri tarafından görevlendirildiğini düşünüyorum. Başka forumlarda da yazı yazıyordu oralardan da banlandı....Bunun kimler tarafından yaptırıldığını birgün nasılsa öğreniriz...Bu tip hatalar sonsuza dek gizli kalamaz diye düşünüyorum...
Sevgiler
Mehmet ARCASOY
Egemen abi,
Demek istediğimi yanlış dile getirdim heralde.
dediğim şu soru sorduğu yada tartıştığı için kimse ceza almaz zaten olması gerektiği gibi. ama bu soru cevap arasında yada tartışma sırasında iş hakarete giderse ceza olayı devreye giriyor. bizim forumumuzda da böyle zaten olması gerektiği gibi yani. benim demek istediğim (kişiler arasında ki özel mesajlari bilemem haliyle) bu konuşmalar sırasında birbirimizi kırmamaya çalışmamaış. karşımızdaki kişi aynı soruyu farklı bir yoldan sormuş olabilir dedim ben. yani bunu soruyu cevaplayacak kişi biliyor ama soruyu soran farkında değil. bu gibi noktalarda zaten problem başlıyor. forumdaki arama özelliğinin kullanılmasını bende çok istiyorum hatta bir çok cevabımda direk olarak eski konuların linki vardır. gerek kendi cevaplarımdan gerek başka cevaplardan. aynı şekilde helikopter forumunda PhnX arkadaşımla aramızda bu gün gayet seviyeli bir tartışma geçti. 2 mizde birbirimizi kırmadan bir sonuca varmaya çlıştık. bu gibi seylerden zaten ceza almak manasız gelir. forum kelimesinin tam türkçe karşılığı zaten konferans, tartışma gibi anlamlara geliyor. tartışma yapanlar yada soru soranlar ceza alırsa forum özelliğini kaybeder. siz bu noktada sonuna kadar katılıyorum ve yine bu konuda yönetime sonuna kadar destek de veriyorum. demek istediğim daha yumuşak cevaplar ile anlatılmak istenmesi. tabi ilk başta kimse höt zöt demiyor kimseye. iş kırıcı olma yada hakaret boyutuna gelmemeli. ilk başta sizin de söylediğniz gibi özel den uyarılar çekilmeli ve ondan sonra ceza gibi yaptırımlar uygulanmalıdır. bu kunu hakkında dediğiniz kesinlikle de doğrudur.
Mehmet bey çok öenmli bir noktaya değinmiş. katılıyorum.
şunu da unutmamak gerek forumlara yazılan yazılar tüm internet dünyasına açıktır. bir kaç kişi arasında geçen toplu konuşmalar değildir. üyelerin bunu da unutmaması gerekir.
basaksucan
22-12-2008, 23:07
Arkadaşlar,
Demokratik ortamlarda ,fikir beyanı, bulunulan ortamın cemiyet kuralları ile sınırlıdır.Bu cemiyetin, önceden tarif edilmiş ,müştereken kabul edilmiş ve üye olunurken "kabul edilen" bir dizi kuralları var. Buradaki bir üyenin bu kuralları hiçe sayarak fikir beyan etmesi, kaldı ki saygısızca beyan etmesi o kişinin fikir beyanı hakkı olduğu ifadesiyle açıklanamaz. Demokrasiler, diğer şahısların haklarına tecavüz noktasında kesin bir şekilde sınırlıdır çünkü diğer insanların da yaşam,düşünme hakları vardır.
Bahsedilen "Murat Biber" ," Doğrucu" ve "Çoban" aynı kişiler zaten...Farklı kişiler değiller...Defalarca farklı konularda yazdığı yazıları okudum,ikaz ettim ve en sonunda moderasyondan yardım istedim. Çünkü, "tatlı dille ikaz" yöntemini bazı arkadaşlarımın uyguladığını gördüm, ama israrla hatalı davranışları devam etti...
Ben bu kişinin hususiyetle forumlarda huzursuzluk çıkarmak için birileri tarafından görevlendirildiğini düşünüyorum. Başka forumlarda da yazı yazıyordu oralardan da banlandı....Bunun kimler tarafından yaptırıldığını birgün nasılsa öğreniriz...Bu tip hatalar sonsuza dek gizli kalamaz diye düşünüyorum...
Sevgiler
Mehmet ARCASOY
bence mehmet bey banlama konusunun genel çerçevesini tam olarak belirleyerek konuya noktayı koymuş.altına imza atarım
herkese sevgiler ve selamlar,
hkartol123
23-12-2008, 02:36
Slm abilerim hemen hemen hepiniz benim modelciliğe nasıl başladığımı bilirsiniz.Bu sitenin tüm yöneticileri ve sorumluları gerçekten işin ehli abilerim.Onlara hiç bir zaman kusurda veya hitapta bir yalnışlık yapmadım ve bu benim kişiliğime aykırı bişiy zaten.
Bu foruma ilk geldiğim günlerde Coota uçağı almıştım ve aleronların nasıl hareket etmesi gerektiğini dahil bilmiyordum belkide 10 larca kez aynı soruları sormama karşın;her seferinde gayet güzel ve seviyeli sevgi dolu yaklaşımlı cevaplar aldım ben artık sormaya utanır oldum o abilerim cevaplamaktan bıkmadı işte kanıtı http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=19440&highlight=coota&page=6
diyeceğim şu ki uygun uslüp ve galga geçmek hihayetinde olmadıkça aynı soruyu 100 kezde sorsam cevap alacağımdan eminim.Burada önemli olan aynı sorunun sorulup sorulmaması değil uslubün uygun olup olmamasıdir.
Bu başlığı okudum ve benimde fikirlerim bundan ibaret.
Tüm Abilerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
soru sorma rekorunu hala elimde tuttuğuma seviniyorum :)
ben ufakkende çok sorarmışım hatta anne babam hafiften tırlatırlarmış benim sorularım karşısında,neden bunları yazdım bu forumdaki bütün yetkili kişiler çok sabırlı ve iyi insanlar ne sorduysam her zaman sagolsunlar cevaplamışlardır.ellerinden gelen yardımı yapmışlardır.hatta şöleki Egemen abinin bana verdiği onca sorunun cevaplarını bi araya toplayıp (redfin'den inciler) diye kitap çıkartmayı düşündüğüm bile olmuştur :D
banlanan kişilerin yazdıklarını bende okudum çok kez .yönetimin tutumuna katılıyorum.
_yıldırım_
23-12-2008, 18:31
Merhaba,gerçekten de bütün admin lere hak vermek lazım yani o kadar konu o kadar kişi yani öle herkesin yapacağı bişey değil birde internet ortamı istediginiz kadar uyarın gene anlamaz.1. sınıftan beri hep sınıfın başkanı ben olmuşumdur:) ve cidden çekilir bir iş değil sınıfın huzurunu sağlamak,bütün adminlere saygı duymak gerekir adminler olmasaydı,sınıfı düşünün başkan olmasaydı.......
Yani herkesin hatası olabilir ancak internet ortamındayız ve birisi bir şey yazdıgı zaman onun ne niyetle yazdıgını anlayamayız yani yüz ifadelerini okumak gibi birine modeliniz çok güzelmiş yazarsınız yazdıgınız kişide kıskanma,dalga geçme anlamında anlayabilir çok başıma geldi:D.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.