Orijinalini görmek için tıklayınız : os max 61 rp sorun
shelby_237
25-12-2008, 19:45
arkadaşlar yenı aldığım helıkoptere bu motoru aldım az kullanılmış motoru söktüm temiz...ancak karburatör ayarlarını yapamadım...lütfen anlayasan varsa yardımıcı olsun çalıştıramıyorum...teşekkürler...
Motor hiç çalışmıyorsa rölanti(küçük iğne çok sıkılıdır,püskürme memesini tıkıyordur.Rölanit iğnesini en az 1 tam tur açıp tekrar deneyiniz.
shelby_237
26-12-2008, 21:59
bugün motoru komple söktüm dağıttım motorda en ufak bir sorun yok bujiyi yeniledim...karbüratöre direkt nitro döktüm bir miktar ancak ateşleme olmuyo hiç çalışmadı...bu motor heriki yönede çalışıyomu acaba?çünkü ilk aldığımda starter bile kullnmadan elimlew iki tur attırdım çalıştı ancak ters yöne çslıştığını fark ettim acaba ters yöne çalıştırmamdan dolayımı kaynaklandı bu sorun herhangi bir fikri olan lütfen yardım ettsin...teşekkürler şimdiden...
merhabalar öncelikle merak ettigim bir şey helikopter motorunu nasıl elle çalıştırdınız
şayet standa baglayıp ucuna ucak pervanesi baglayıp çalıştırdı iseniz önce çalışıp şimdi çalışmıyorsa bujisini öncelikle kontrol edin derim.sonra buji kızdırıcınızın dolu olduguna bakın.
shelby_237
26-12-2008, 23:39
motorun altındakı fanı iki tur çevirdim elımle ve çalıştı...ancak ters yöne çalıştı...sora tekrar denedim çalışmayınca karburatörle biraz oynadım...kızdırıcı ve bujide sorun olmadığına emınım.. os 8 buji taktım paketınden çıkarttım bugün taktım...kızdırıcı full şarjlı...ancak motorda tık yok...yardım...lütfennn
motorlar elle çalıştırıldıgında bazen ters şalışabiliyorlar biraz gaz verince düzelirler veya dururlar. büyük iyneyi tam kapatın ve yaklaşık 2.5 tur tekrar acın sonra biraz rolantinin üzerinde starter kullanarak çaılştırmayı deneyin bu işemi yaparken dikkat edin kavrama devreye girebilir ve pervane sorun cıkarabilir o yüzden palleri sökmenizi tavsiye ederim ilk etapta şayet gene çalışmaz ise bujiyi sökün ve dışarıda kızıp kızmadıgına bir bakın yeni bujilerin çok çabuk arızalanabildigini defalarca gördüm . ama starter şart bence .
mehmet1846
26-12-2008, 23:53
Aman sakın,fanı el ile çevirmeyin,parmağınızdan olursunuz....
Motoru mutlaka starter ile çalıştırın...
Sevgiler
Mehmet ARCASOY
shelby_237
27-12-2008, 00:19
starterim var zaten...aslında niyetim çalıştırmak değildi ısıtıcıyı taktım ve elimle oynuyodum birden çalıştı allahtan paller söküktü zaten bikaç saniyede stop etti ancak tekrar çalıştıramadım...elimde buji ve ısıtıcı çok miktarda var sorun ondan kaynaklanmıyo başka bir sorun olabilirim karbüatör ve buji haricinde?
Öncelikle rölanti nin biraz üzerinde throttle de çalıştırmayı deneyin.İkincisi motoru yüksüz sakın çalıştırmayın.Pal yerine takılan toplarla aynı yükü veren sistemler var ondan edinin.
Rölanti iğnesini dediğim gibi açtınız mı?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.