Orijinalini görmek için tıklayınız : neresi?
aytugcaglar
28-04-2005, 13:41
arkadaslar ben uzun zamandar yurtdısından bısey getırmıyorum.. suan parca ve araba getırebılcegım sorunsuz neresı var... tabı gumruk mevzuatlarıda degıstı sorun cıkarıyorlarmı? mumkunse yenı sıparıs gecmıs veya getırmıs ark bılgı verırse sewınırım....gumrukte sorun yasadılarmı?
100 Euro'nun altındaki paketleri hiç sorun yaşamadan sokarsın içeriye, ancak 15 nisan itibari ile gürmükte koli başına 25 YTL pul parası alıyorlar. Eğer çok acelen yoksa bekle bir kaç ay. Artışın kaldırılması söz konusu..
100 Euro'nun üzerindeki siparişlerde (eğer düşük fatura ile getirtmiyorsan) vergi, beyanname parası KDV filan ödersin.
Enforcer
28-04-2005, 15:36
Selamlar,BU pul parasi sadece 100 euro altindaki paketleremi yoksa ithalat rejimi kararlari ile getirilecek olan herhangi bir ticari mal icinde gecerlimi acaba?
bir sürü başlık var ama güncel olduğu için burada sorayım. amerikada bi arkadaşım var. aldığım kiti onun adrese göndertsem sonra o benim adresime problemsiz bi şekilde gönderebilir mi acaba?
hayırdır yahu aytuğ ne getirteceksin :) görüşemiyoruz ne zamandır
viaconme
28-04-2005, 23:06
bence arkadaşın fedex yada ups ile göndersin ve üzerine hediye diye yazdırsın faturayıda koymasın...
bölece belki biraz pahalı olabilir kargo ücreti ama 3 günde en geç paket elinde olduğu gibi gümrük riskide ortadan kalkmış olur...
ben rcmart tan 330$ lık siparişimi gidip gümrükten 1.300.000 tl ödeyip aldım ve hiç problem çıkmadı fatura üzerinde oyuncak yazıyordu...
aytugcaglar
29-04-2005, 09:15
hayırdır yahu aytuğ ne getirteceksin :) görüşemiyoruz ne zamandır
:) yok sımdılık acele bısey yokda ogrenıyım dedım uzun ara verdık :) sende yoksun yaaa nasıl gıdıor kardesım
iyi gidiyor diyelim iyi olsun aytuğum. en kısa sürede yarışlarda görüşmek üzere. arabanı ilanda gördüm de yahu daha iki kere kullandın yazıktır satma arabayı :)
çinden gelen herşeyde her tür oynama yaptırabilirsin.kötü örnek oluyoruz ama ne yapalım...
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.